Za komparacija--kade sme nie shto mislite?
Za komparacija--kade sme nie shto mislite?
AaaAa "According to a new National Center for Education Statistics (NCES) issue brief, titled "Rates of Computer and Internet Use by Children in Nursery School and Students in Kindergarten Through Twelfth-Grade: 2003," the use of technology is "commonplace," with 91 percent of all PK-12 students using computers and 59 percent using the Internet. Moreover, the use of technology begins early: 67 percent of preschoolers are computer users, and 23 percent use the Internet. By high school, nearly all students (97 percent) use computers, and a significant majority (80 percent) use the Internet. In addition, while the use of technologies varies by several inter-related characteristics (like race/ethnicity, parent educational attainment, family income, etc.), current differences among students are smaller than those found among adults in previous analyses, reflecting the fact that most students now use computers."

http://nces.ed.gov/pubsearch/pubsinfo.asp?pubid=2005111
Jakov Za neodlucni kako dejan pritisnete 3 mislam 4 ili bese sepak 5?
Strelec Na dejan mu se gadi od komjuterite, ama voedno i gi obozhava!:)
OooOo OffTopic: Za tie shto im se gadi (kako dejan na primer) imame topik otvoreno [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=10293"]tuka![/url]
dejan ok ok gi sakam[;)]
Enigma Tehnologijata e potrebna i polezna, no postoi razlika pomegju potreba i zloupotreba.
angel Tocno..... Veke ednas go napisav mojot stav a i sega ke povtoram deka smetam deka toj sto gi izmislil kompjuterive trebalo navreme da se ubie za da ne mu padne vakva idea na pamet. Smetam deka kompjuterive se opasnost za covestvoto no, koga se veke tuka, kako i so sekoja opasnost taka i so ovaa mora dobro da ja zapoznaeme i proucime za da se branime tamu kade sto sme naj ranlivi.
angel Blagodaram sisi![:I]
sisi
quote:
Originally posted by angel
Tocno..... Veke ednas go napisav mojot stav a i sega ke povtoram deka smetam deka toj sto gi izmislil kompjuterive trebalo navreme da se ubie za da ne mu padne vakva idea na pamet. Smetam deka kompjuterive se opasnost za covestvoto no, koga se veke tuka, kako i so sekoja opasnost taka i so ovaa mora dobro da ja zapoznaeme i proucime za da se branime tamu kade sto sme naj ranlivi.
Umna taa na dada[:)]Kako ubavo znae da gi kaze vistinite-kratko,jasno i koncizno[^][^]
ProMKD Jas mislam deka vo MK se koristi zasega mnogu malku internet, posto e skapo, i kompjuterite se skapi, taka da lugeto mnogu nemozat da si dozvolat. Ama, toa idejata na Boris Trajkovski bese vo 2002, da se pocne besplatno da ima internet koristene vo skolata vo Makedonija. I toa zelbata mu se ostvari, i pocnuvajki vo septemvri, preku 400 ucilista vo MK ke imaat besplatno koristene na internet (USAID ke plaka) a kompjuterite se pomos od Kina. Mislam deka nabrzo ke pocne da se kacuva koristeneto na internet, otkoga ke pocne konkurencija so telefonskite kompanii.
dejan Kompjuterite se nesto sto trebat da se zabranat! Zhivot, mislam, bi bil spor i dobar bes niv....ama koga veke se vo nasiot zhivot.....ama od druga strana se dobri.
ProMKD Odluci se dejane !! [:D]
Enigma
quote:
Originally posted by angel
Tocno..... Veke ednas go napisav mojot stav a i sega ke povtoram deka smetam deka toj sto gi izmislil kompjuterive trebalo navreme da se ubie za da ne mu padne vakva idea na pamet. Smetam deka kompjuterive se opasnost za covestvoto no, koga se veke tuka, kako i so sekoja opasnost taka i so ovaa mora dobro da ja zapoznaeme i proucime za da se branime tamu kade sto sme naj ranlivi.
Kompjutetite - sami po sebe, voopshto ne pretstavuvaat opasnost za choveshtvoto. Naprotiv, tie se polezni, a chovekot e toj shto ja zloupotrebuva tehnologijata, vo toj kontekst i kompjuterite. Za shto, chovekot kje go koristi svojot kompjuter i internet zavisi od nego. Neobuzdaniot chovek, so kompjuter ili bez nego, mozhe da bide opasen ne samo za choveshtvoto, no i za sebe, kako i za svojata najbliska okolina.
toni_a barem od mene nema potreba da se plasite [:D] "duduk" sum so kompjuterive[:(] + potpisav koga go kupuvav deka nema da se koristi za proizvodstvo i razvivanje na:oruzje,municija,raketi,voeni sistemi,atomski oruzja...[:D]
achtung_panzer
quote:
Originally posted by toni_a ... + potpisav koga go kupuvav deka nema da se koristi za proizvodstvo i razvivanje na:oruzje,municija,raketi,voeni sistemi,atomski oruzja...[:D]
[8)]Hmmm, ne sum bash siguren deka se bara da se potpishe takvo neshto koga kupuvash komp... znachi tie shto ne potpishale imaat pravo da razvivaat oruzhje... opaa batoooo... a bash imav nekolku idei... hmmmmmm [}:)]... HMMMM! [}:)][}:)]
toni_a da,toa e "logikata"na dell...[:D] sigurno ako pravam nekoi takvi raboti deka ke im kazam... (mislam deka sakaat samo nekakva pravna sigurnost poradi zakonite vo USA,posto i tamu ne se znae sto moze da ti se sluci pred sud...)
Jakov We are the BORG, you will be assimilated.
angel Da be vo glavive naskoro ke pocneme da razmisluvame vaka 1001010101010101010101101011101010111010....
toni_a a sto mislite kolku luge vo MK voopsto neznaat sto e kompjuter? jas mislam deka 15% neznaat ,a 20% nemaat videno vo zivo PC. dali ima nekoj info za ova ,napravena anketa ili slicno?
zlotty_co_380 besplatno internet vo uclistata ...... od septemvri, da da od septemvri no nikoj ne kazuva koja godina ke bide toj septemvri. Kompijuterite se od kina.kako i voobicano. Primer: 1 ucilnica = 30 -35 ucenici 10 kompijuteri / 2 od niv ne rabotat a eden e za profesorot sto znaci 3-4 ucenici per kompijuter neznam civa zelba bese ovaa za zal koja e neostvarliva, tuku telecom e kriv sto ne gi namaluva cenite , inaku da vidis kako se ostvaruva zelbata na toj sto si ja zamisluval