KVIZ?
KVIZ?
DrEaMWiSh Prasanje:
Koj kanal e najdobro opremen so KVIZ so makedonski prasanja?
i uste edno prasanje...
Dali e mozno da se mami na kviz?Avtomatski odgovor preku skripta?
bliznak Има повеќе канали со квиз ботови, али овде не е место каде што треба да бидат објавени имиња такви канали. Во името на подфорумот јасно пише "#macedonia и прашања поврзани со IRC - IRC FAQ" - Значи, овде е се поврзано со каналот #macedonia. Друго, ДА!, постојат скрипти кои можат да реагираат на прашања поставени на канал, и автоматски да го впишуваат одговорот на канал. ако ти треба вакво нешто, евоти го кодот. Пример, on *:text:*Koj e glaven grad na Makedonija?*:#:{ msg $chan Skopje } Ова можеш да го вметниш илјада пати, за различни прашања, и за секое прашање си местиш посебен одговор. Секако, ако добро го познаваш мирц кодот, можеш да го составиш кодот со циклус на команди од типот на: if, else if, goto..., итн итн... Па сега биди паметен, напрај ко шо ти велам, и победви по квизојте[;)][:D]