Smena vo vrvot na ARM
Smena vo vrvot na ARM
melpomena
Znaci ovie SDSM go preteraa! Stojanovski e nivni favorit od mn odamna, a chovekot voopshto ne e struchen. Nema zavrsheno ni generalska shkola, a tie odamna mu dadoa chin general. SEga navistina nasekade kje stane ednoumie

СаШко Димевски
Началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-мајор Ѓорѓи Бојаџиев, ќе биде сменет од функцијата и на негово место ќе биде именуван генерал-мајорот Мирослав Стојановски, дознава "Утрински весник" од извори во Генералштабот. Веста за пензионирањето на генерал Бојаџиев вчера беше топ-тема во армиските кругови, па и политички , а драматичноста дополнително ја зголеми ненадејното откажување на веќе договорената средба на началниците на словенечкета и македонската армија, која денеска требаше да се одржи во Скопје. Словенечката амбасада во Скопје била известена за одлагањето на средбата на началниците на генералштабовите, генерал-мајорите Ладислав Липич и Ѓорѓи Бојаџиев поради "кадровски смени во Генералштабот на АРММи. Одлагањето било на неодредено време.
Од Кабинетот на шефот на државата вчера ни изјавија дека претседателот Црвенковски немал потпишано Указ за пензионирање на генералот Бојаџиев. Изминатите два дена претседателот Црвенковски беше на службен пат во Украина и на концертот на "Бијело дугмееи во Белград, и вчера претпладне се врати во земјата. Меѓутоа, неофицијално дознаваме дека на генералот Бојаџиев, сепак, му било соопштено дека ќе биде сменет. Веста му ја пренел висок владин функционер, по налог на шефот на државата.
Инаку, уште од стартот на началствувањето, генералот Бојаџиев имаше проблем со државното раководство, бидејќи, како струмичанец, го сметаше за близок со загинатиот претседател Борис Трајковски. Дури и чинот на именување на Бојаџиев, односно Указот за именување го направи спикерот Љупчо Јордановски, и тоа како аманет на експретседателот Трајковски, неколку дена по трагичниот настан кај Мостар. Во тие денови, март 2004 година, се пишуваше дека Указот бил потпишан од Трајковски, но дека бил уништен во авионската несреќа или дека бил зафрлен по неговите списи во кабинетот, па затоа како негова јасно изразена волја Бојаџиев беше промовиран во началник на Генералштабот. И тогаш, негов најсериозен противкандидат беше генералот Мирослав Стојановски.

utrinski.com.mk
Jakov Stojanovski e pred se strucen, potoa e sdsm. Bojadziev e prvo covek na Trajkovski i so toa na dpmne, a potoa e strucen. Toa mu doaga isto ama sepak tazlicno.
melpomena
quote:
Originally posted by Jakov
Stojanovski e pred se strucen, potoa e sdsm. Bojadziev e prvo covek na Trajkovski i so toa na dpmne, a potoa e strucen. Toa mu doaga isto ama sepak tazlicno.
Jakov te molam ne mi kazhuvaj za vo ARM i GS koj e strucen, a koj ne e! BOjadziev mozhebi ne beshe covek za toa mesto, ama STojanovski ushte pomalku! Stojanovski e prvo SDSM posle se drugo!!!
ozonce More oni arno si praat na ti go - daj mi go, tuku neli ja namaluvaat ovaa vojskata veke mi zdosadi...
Jakov
quote:
Originally posted by melpomena
quote:
Originally posted by Jakov
Stojanovski e pred se strucen, potoa e sdsm. Bojadziev e prvo covek na Trajkovski i so toa na dpmne, a potoa e strucen. Toa mu doaga isto ama sepak tazlicno.
Jakov te molam ne mi kazhuvaj za vo ARM i GS koj e strucen, a koj ne e! BOjadziev mozhebi ne beshe covek za toa mesto, ama STojanovski ushte pomalku! Stojanovski e prvo SDSM posle se drugo!!!
Blagodaram toa i sakav da go slusnam od drug nekoj zasto ako go kazam jas ke me obvinat deka navivam..... plus ne mi rabotat navodnicite.[;)][:)]
dejan cuti!! moze i po loso......
wolf_pack Во една струка каде пожелно би било да се примат "правите" и "заслужени" личности е армијата. Ова СДСМ насочено - како шо ќе рече Дејан, ми се гади[:(!]
NOV Abe se da se smeni shto e postaro od 50 godini.Generalite na Makedonija se i onaka "isfrustirani" i "alcni" tipovi koj so "egoizmot" samo turkaat nepotizam vo drzavniot vrv.Pripomnete si na slucajot Manasievski koj go protna svojot sin vo ARM(aramija na republika Makedonija),sekako so "zaslugi" i so "genetska" predodredenost!
Jakov Aj be so znaes pa ti. Si go videl ti Manasievski i edniot i drugiot pa znaes deka go protnal. Maliot stana nesto vo ARM otkako pocina tatko mu ne raskazuvaj basmi...
NOV Ne be,nitu sakam da go "vidam".A,dokolku ti imash "bliski sredbi" so "Maliot" prodolzi da si gi odrzuvash.Potencijalni generali vo ARM ima mnogu osobeno od elitnite i dokazani "edinici" koj ucestvuvaat po Iraq i Avganistan!