Со инвалидска количка од Прилеп до Пекинг
Со инвалидска количка од Прилеп до Пекинг
AaaAa подвиг во наЈава
Со инвалидска количка од Прилеп до Пекинг

Прилепчанецот Миле Стојкоски подготвува нов, милениумски подвиг - со инвалидска количка ќе патува од Прилеп до Пекинг, да стаса на Олимпијадата во 2008 година. Лани Стојковски со инвалидска количка отпатува на Олимпијадата во Атина.

- За да стасам со мојата инвалидска количка на Олимписките игри во Пекинг, ќе ми треба една година. Ќе поминам низ 32 земји и повеќе од 15.000 километри - вели Миле.

Тој пресметал дека ќе патува точно една година, а тоа значи дека од Прилеп ќе тргне во почетокот на 2007 година.

- Најсреќен би бил ако мој генерален спонзор биде Владата на Република Македонија, бидејќи основната цел на проектот е и афирмација на нашата земја во светски рамки - додава тој. (М.П.)
dada Sani Ambicioznost za pofalba
dejan bravo! so srekja!