Tri pravila
Tri pravila
Pana Mi vika vcera eden covek!
Abe masko, ke ti kazam tri pravila koj treba da gi pocituvas vo zivotot:
Prvo-na zena da ne veruvas
Vtoro-na voda da ne se pravis heroj i
Treto-na siromav da ne pomagas
Ama covekot nemase vreme da mi gi objasni.
E sega ako nekoj znae neka mi gi objasni.Ako ne gi znae site odgovori,neka kaze toa sto go znae.
dada Sani Jas gi znam vtoroto i tretoto, ama ne mozam da vi kazam bidejki nema da mi veruvate (prvoto)[:D][:D]
Jakov vtorot pravilo ako e vodata nekoj ogromen poroj koj nosi se pred sebe, stvarno e glupo da s epravis heroj i da stoi zasto ke te odnese u P M....drugive dve nemam pojma....dodusa na toa prvoto ne znaev deka e pravilo mislev deka e obicaj ali aj neka mu bide na stariot ako rekol taka.... (mene ova mi lici na nekoj namestaljka test na Pana)
Thief Првото ми го кажеле: Не веруј на нешто што у континуитет повеќе дена крвари, а после тоа не умира! :) Второто: се согласувам со Јаков. А, третото... Имам идеја, ама не сум сигурен... И мене ми личи на психотетст некој од Пана! :)
zlotty_co_380 Jas znam drugi tri pravila : 1.Nevidov 2.Neznam 3.Neslusnav A tie pogornite sekako imaat nekoje znacenje samo nemama nekoja ideja da gi protumacam sto bi mozele da znacat. A za prvoto pravilo u pravo bil covekot. [:D]
SirAndReW Pana covekot koj ti kazuval bil kamen pijan [:)] moja teorija: 1.zenata go ostavila 2.kukjata nevremeto mu ja odnesela 3.Rabotel vo socijalnoto,no ja izgubil rabotata.
bliznak Првите 2 ми се добро познати, а ова третово малце ме замисли.
Strelec За третото, јас ќе ви објаснам што мислеше Pana... Кога кажа 'siromav', мислеше на опозицијата во Македонија... Значи, да не и’ се помага на опозицијата да дојде на власт! За тоа со жените дека никогаш не треба да им се верува, не сум баш сигурен... Тие се толку чудни и непредвидливи, па дури некогаш знаат и вистината да ја кажат!:) Со водата тоа, не знам... ’пушти вода’ работава!:)
intel
quote:
Originally posted by Strelec
За третото, јас ќе ви објаснам што мислеше Pana... Кога кажа 'siromav', мислеше на опозицијата во Македонија... Значи, да не и’ се помага на опозицијата да дојде на власт!
Ова може да се поврзе и со неколку "народни" - сељак кога ќе се покондури(се мисли кога од опинци ќе скокне во салонки[xx(] - дај му на сељо власт па ќе видиш на шсто се мисли со ова предходново[:0] - затоа, кога ќе го забележиш дека отвара очи затвори му ги, или ако го видиш дека се дави згази го врз главчето ама нежно[:D] Јас порано многу се противев на вакви "мудрости".Ги употребуваше еден постар колега во првата фирма кај што работев.Толку беше суров чичицата што имаше обичај и да им се изнасмее или да исмее луѓе со одредени мани, за што често доагавме во вербален конфликт.Поминаа 20 години од еден негов муабет и стварно почнувам да не го осудувам после се она што го видов до сега во животот.Муабетот му беше: -Дете, господ не ги жалел не треба ни ти, и на нас некој ни се смее за нешто.Имаш 100.000 марки, две три куќи и коли, Не, е па тој што има ти се смее колку мизерно живееш. Се си мислам дека беше човекот во право за Х-работи.