Нови цени на телефонските услуги
Нови цени на телефонските услуги
lav ТЕЛЕФОНОТ ПАК ПОСКАПУВА
Од 1 август една секунда - еден денар
Од 1 август месечната претплата поскапува за 45 денари, додека телефонските разговори наместо на 20 секунди ќе се тарифираат на една минута, која ќе чини 1 денар



пс
А дали е тоа само вовед во „есенската„ ПОПЛАВА , разбира се од ПОВИСОКИ ЦЕНИ при драстично НАМАЛЕНИ ПРИМАЊА кај Народот!!!.
НОВИ ИЗБОРИ дрн дрн дрн
ДОЛЕ ВЛАДА дрн дрн дрн
OooOo
quote:
Originally posted by lav
Од 1 август една секунда - еден денар
quote:
на една минута, која ќе чини 1 денар
Edna sekunda ili edna minuta?
StormAngel Mnogu matematiki se pravat so nasiot pola-iskinat dzeb. Moze da pcujam?
јузер Pa neli ima paketi vo koi sekoj korisnik moze da se najde spored negovite potrebi za realiziranje na telefonskite uslugi?
SpaceLily mamicata mamina zivi ne odraja tursko bilo ova ne bilo[}:)][}:)][}:)]
cile Na dobar pat se da me nateraat dago otkazam domasniot telefon !!!
wolf_pack
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by lav
Од 1 август една секунда - еден денар
quote:
на една минута, која ќе чини 1 денар
Edna sekunda ili edna minuta?
Derat na minutata, zaokruzhena. Za nigde[V]
ozonce Abe da mozat i od gluvcite ke izvlechat pari! Mameto mamino :)
mArInCe Ko i go kazhav ova na baba mi pochna da se krstit :)) bogami za krstenje e rabotava...
AaaAa
quote:
Originally posted by cile
Na dobar pat se da me nateraat dago otkazam domasniot telefon !!!
use go nemash otkazano ?:)
DonVito idiotizaam
intel За една секунда разговор корисниците на фиксната телефонија од наредниот месец ќе плаќаат по еден денар. Ова е новиот начин на тарифирање на телекомот, со кој наместо досегашните 0,33 денари за 20 секунди, предвидува тарифирање од 1 денар за една минута. Претплатата за телефонот од сегашните 355 денари се зголемува на 399 денари, а корисниците со претплатата добиваат и 100 бесплатни минути. Телекомот вчера понуди толкување дека со новиот модел сметките на граѓаните нема да се зголемат, туку ќе се намалат. Анализите покажале дека околу 103.000 корисници "трошат" по 100 минути за телефонски разговори. Со овој начин на тарифирање бенефициите ќе ги почувствуваат и ќе биде задоволена социјалната компонента, велат во телекомот.[:D][:D] Според телекомот, новиот ценовник е направен за да ги задоволат барањата на граѓаните и да ги задржат постојните 540.000 корисници. Новиот тарифен модел телекомот го правел врз база на анализа на пазарот кај осум фокус-групи и таа покажала дека корисниците го избираат тој модел со 100 бесплатни минути. Според новиот паричен модел, цената на разговорите од фиксна кон мобилна телефонија се намалува за 40 отсто - од досегашните 12,6 денари на 9,99 денари за 1 минута. Од телекомот соопштуваат дека во петокот по одлуката на Бордот на директорите го пратиле известувањето до Агенцијата за електронски комуникации, која во наредните 10 дена треба да го одобри новиот тарифен модел, кој ќе почне да се применува од 1 август. (А.Ф.) BTW една вест од страната на телеком: АД Македонски телекомуникации го доби 5000-от корисник на АДСЛ услугата за брз интернет пристап 24.06.2005 Со интензивирани активности за приближување на АДСЛ услугата и нејзините погодности за поголем број корисници, и тоа пред се преку проширување на мрежата на продажни агенти на МТ и можноста за директен контакт со корисниците, АДСЛ сервисот во Македонија стана достапен за сите, што придонесе за еден од стратешки најважните продукти на МТ да се постигнат и надминат плановите за продажба. На почетокот на јуни 2005 година, АД Македонски телекомуникации го доби 5000-от корисник на АДСЛ услугата. Г-ца Викторија Шотаровска го обележа успехот на бројот 5000 и доби вредни награди – бесплатен АДСЛ пристап во текот на една година, билети за концертот на познатиот тенор Хозе Карерас на отварањето на фестивалот Охридско лето, спонзориран од МаxADSL на МТ, како и сместување во Охрид.