Што после рамковниот договор?
Што после рамковниот договор?
Strelec Ljubopiten sum shto kje se sluchi otkako kje se ispolnat ushte poslednite edna-dve raboti od ramkovniot dogovor... Bez ogled shto za nekoi raboti i sega velat deka ne se del od ramkovniot dogovor (iako se povikuvaat na nego), no ajde... neka im e...
Shto koga i toa kje zavrshi?
Kako kje reagira od svoja strana albanskata strana koga kje dojde vreme i taa da pochne da gi pochituva tochkite od ramkovniot dogovor? Bidejki i tie imaat obvrski od svoja strana...

Mislite li deka postoi i edna vakva mozhnost:
Znachajnite albanskite faktori (onie shto se sega znachajni) togash kje demisioniraat i kje se pojavat nekoi novi... nekoi koi shto kje se povikaat na toa deka se potpishuval postoechkiot ramkoven dogovor od albanska strana go potpishale nekoi prodadeni dushi i deka toa go napravile na shteta na albanskiot narod vo Makedonija i deka toj sramen dokument treba da se proglasi za nevazhechki i deka kje pochnat da se postavuvaat nekoi novi i novi baranja... I deka povtorno kje se povikuva megjunarodnata zaednica (povtorno nekoi novi lugje) za povtorno da posreduvaat i da se dogovaraat za otstapkite shto treba da gi pravat Makedoncite vo ime na zaednichki sozhivot!

Ili mislite deka kje trgne na arno?

Homer MakeDonski I have a dream Posle ispolnuvanjeto na site baranja zapadniot del od Makedonija se spojuva vo federacija so Kosovo i nitu eden Albanec nema da se javi za da rece deka postoi napravena steta vo albanskoto zacrtanie kon prizrenskoto nekolku decenisko aktivno dejstvuvanje vo pravec na.. Tuka e krajot na "dogovorenoto" vo Ohrid Ostatokot na ona sto go narekoa Fyrom ,koja veke nema da postoi ke e interesen Golemo prasanjeto ke e vo svetot dali kje se ostavi da e samostoen ili da se pripoi kon Bugarija Toa prasanje kje se resava so Referendum organiziran od bugarskoto lobi vo Makedonija ,a blagosloveno kje e od site belosvetski organizacii Podnesitelite na aplikacii za bugarski pasporti i onie koi vekje se sopstvenici kje se glasackoto telo na takviot Referendum Sakate li da osoznaete kakov kje bide ishodot od nego ? I have a dream
NOV S-ramkovniot dogovor "prakticno" nikogash nema da bide ispolnet vo celost!Toa ti e "agenda" na Albanskiot politicki blok.Ke se odi do "finalizacija" no nikako do "celosno ispolnuvanje".Sega na red e -upotreba na jazicite.Zamisli deka od sekoj "drzaven sluzbenik" kako policaec,oficer pa i inspektor ke se bara vo "dogleden" period poznavanje na Albanskiot jazik.Ke im se odredi period na "adaptacija" i koj nema da go sovlada ke mora da go napushti rabotnoto mesto.Na toj nacin drzavata ke se "rastereti" od javnata administracija bez mnogu da bide oshtetena,ili ke gi izbrka so zakon administrativcite koj nema da se "prilagodat".Ima i ushte samo ajt,vo druga prilika ke vi go kazam zatoa shto mi gi "zaklucuvate" temite.:)
marko_polog Premnogu komplicirate, se crta linijata do kade ke im bide granicata i nisto drugo.
Jakov Ljubopitstvoto na Aco e expresno zadovoleno. Sto posle ramkovniot Bombi....baranja...zakani Zakani...baranja...bombi.... i se taka vo krug..... Krvolocnite slavomakedonci povtrono gi zagrozuvaat kapkite ilirska rosa..... ete sto posle ramkovniot....samo kako li ke se vika noviot dogovor.
NOV "SS"-RAMKOVEN!
dejan nesto sosema treto ke saka DUI, i toa ke nema vrska so 'Ramkoviot dogovor'
concrete
quote:
Originally posted by NOV#10;
"SS"-RAMKOVEN!#10;
#10;#10;Uste da mi kazes koj ke gi popolni Schutzstaffel-ite,pa da odam da prosetam malku,fino vreme e .........za Ramkata na RAMKOVNIOT znam veke :):):)!!!!
NOV
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by NOV#10;
"SS"-RAMKOVEN!#10;
#10;#10;Uste da mi kazes koj ke gi popolni Schutzstaffel-ite,pa da odam da prosetam malku,fino vreme e .........za Ramkata na RAMKOVNIOT znam veke :):):)!!!!
Pa se znae koj ke gi potpolni Schutzstaffel-ite,narodot,vnimavaj da ne zaboravish da ja zemesh "zoltata lenta" koga ke odish da se proshetash.Mora da se ima "trening" za noviot "SS"-ramkoven![:D][:o)][V]
concrete A kece , ne e li povesela varijanta?????
intel
quote:
Originally posted by Strelec
Ili mislite deka kje trgne na arno?
Солана изјави после донесување на законот за знамињата дека мисијата е завршена успешно. Јасно им се дава до знаење на Албанците во Македонија дека почитувањето на правната држава не дозволува исклучоци.Сега треба да бидеме цврсти, зошто многу добро знаеме како поминавме 2001.Ако не можеш односно не сакаш да се бориш кога ти даваат одврзани раце терористите стануват преку ноќ борци за човекови права.Со други зборови преговарај со “посилниот“ Сигурно ќе тргне на арно.
concrete Daj Boze !!!!!!!!!
NOV
quote:
Originally posted by concrete
A kece , ne e li povesela varijanta?????
Kece e malku zastareno,iako so toa Shipcite gi uveruvaa Evreite deka se so isto "pedigre"!Sepak mozebi crvena lenta so "dvoglav orel" ke svrshi dovolno rabota.[V]
Jakov Prasanjeto ne e sto posle ramkovniot, prasanjeto e drugo vo RM. Ona sto treba da se sluci vo RM za da trgne vo pogled na megunacionalni odnosi i slicni raboti e da Albancite prestant da ja poistovetuvaat nacionalnata pripadnost so rabotno mesto. Koga kaj toj del od populacijata ke se smeni sfkanjeto deka "Da se bide" Albanec znaci da se pravi ova i ova , da se bara ova i ova, da se raboti na ova i ova....da vidite kako se ke se svrti i ke se zaboravi i ramkoven i kvadratest i kakov i da e dogovorot. Dodeka oni go imaat sindromot deka se ovde e napraveno da im se skrati niv i deka oni za se moraat da se izborat so puskite i deka site se tugi kon niv...zaebete i ramkoven i se ... eve projde ramkovniot. Toj sto go izmilsi Solana i EU priznaa i cestitaa deka toa e zavrseno poglavje. Zasto togas bombi... Zasto vo opis i popis na rabotnoto mesto ALbanec vo RM stoi toa..."postojano baranje i kanaliziranje na sopstvenoto nezadovolstvo i nacionalnite frustracii vrz grbot na drugite, najmnogu na sosedite....."
marko_polog Zatoa sto siptarite ne gi interesira Republika Makedonija, I do koga ke se lazete deka ke se podobri situacijata? golema albanija, golemo kosovo.. kako miluvate. Ne treba nikoj da im go smeni mislenjeto, toa e nivno pravo da se borat vo toa sto veruvaat e najdobro resenie za niv, Ako sakas da se podobri situacijata vo Makedonija za nas Makedoncite, odgovorot e mnogu prost, celosno sproveduvanje na zakonot, bez pregovori so Teroristi, ama da ne bese tolku slatka taa fotelja.
Strelec Во право си... Се’ од тој Љубчо почна!!!
marko_polog Tebe gledam deka sve ti e zaebancija, tvoe pravo.
NOV Pa bi mozelo da se rece deka "se od LuBco pocna" samo zatoa shto LuBco im gi napravi prvite "pogolemi" otstapki na Albancite,inaku bev svedok kako si pominaa Albancite koga Branko im naredi na "specijalcite" da gi "osvezat".:)
concrete Ljubco ???? Navistina kaj se izgubi toj junosa ????
NOV Ucel da "pliva" po Turski!:)
Jakov 48 casa posle poslednata bomba vo Skopje na Bit Pazari i samo 56 casa po zatvoranje na ramkvniot dogovor vcera u Sobranie stigna narackata.....simpaticno sto bi rekol Pana "do jajca" Да се воведе функција потпретседател на државата и тоа да се направи со измени во Уставот, заедно со измените за реформи во судството, побара Рафис Алити од ДУИ од името на неговата партија, на вчерашната седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. - Зошто да чекаме подобри времиња за да имаме потпретседател? Неговите надлежности ќе се регулираат со Уставот. Тоа е добро за сите граѓани, така ќе се подобрат меѓуетничките односи и соживотот - рече Алити. Барањето на ДУИ не го прифатија пратениците ниту од власта ниту од опозицијата. - Само што го донесовме законот за употреба на знамињата на етничките заедници, вие отворате ново прашање. Којзнае што уште ќе побарате. Во оваа држава прво треба многу други работи да се сработат, а потоа да размислуваме за потпретседател - рече Јанаќе Витановски од СДСМ. Портпаролот Борис Кондарко го толкува барањето на ДУИ како пробен балон да се опипа пулсот во јавноста и како политички маркетинг. - Нема потреба да размислуваме за функција потпретседател, бидејќи односите и надлежностите меѓу институциите се јасно уредени - рече Кондарко. Во ВМРО-ДПМНЕ се против какви било уставни измени освен за судството. - Да не се чепка Уставот во делот што се однесува на претседателот на државата. Во втората фаза власта понуди измени за цензусот што ги немаше во првата фаза. Којзнае што ќе следува понатаму - рече Силвана Бонева од ВМРО-ДПМНЕ. Во ВМРО-народна партија не ја отфрлаат идејата на ДУИ, но сметаат дека сега не е време за потпретседател. - Се уште не сме зрели за вакви размислувања. Ако се остварат, треба да се погрижиме навистина да имаме потпретседател, а не двајца претседатели. Оваа функција не треба да добие етничка боја - рече Чашуле. Во Либералната партија велат дека во државата нема политичка и партиска демократија за барањето на ДУИ. Алити побара членовите на комисијата да му објаснат кои се тие услови што треба да созреат за да се избира потпретседател на држава. - Сите сме народни избраници. За никого не е пожелно да дојдат граѓаните пред Собранието за да бараат потпретседател или да ни кажат какви други барања имаат - рече Алити. МИНИСТЕРКАТА ЗА ПРАВДА НЕ ДАВА ИЗЈАВИ ВО СОБРАНИЕТО Министерката за правда Мери Младеновска - Ѓорѓиевска одби да го коментира барањето на ДУИ со образложение дека изјави дава во Министерството за правда, а не во Собранието. - Требаше некој од вас да дојде и да ми најави дека ќе ми барате изјава - рече министерката по завршувањето на седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.
concrete Imam nekoe neprijatno cuvstvo deka brgu, brgu, nekoi gragjani ke prestanat da bidat "gragjani", pa koga nekoj na nekakov Haski sud ke pokazuva nekakvi amaterski video snimki, od koj , vo toplinata na domot svoj na "neinvolviranite" bajcinja ke im se prevrtuva vkusniot rucek vo mesinjata nivni.... setete se na pogorniot post na Jakov i na onaa facka Rafis Aliti.....koj li bese samo toj????? I razmislete kako normalnite luge posle sistematski tretman stanuvaat "akteri" vo takvi filmovi.
Strelec Na shto se misli ovde? Na kakvo oficijaliziranje? Ne e valjda da se bara od nas za oficijalno da se 'potvrdi' deka oficijalni jazici vo drzhavata se makedonskiot i albanskiot jazik!? Za nekoja godina podocna da se pobara i vo ustavnata preambula da se vmetne istoto!!! ШЕФОВИТЕ НА МИСИИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЕУ СО ПОРАКА Да се официјализира албанскиот јазик Шефовите на Мисиите на земјите од Европската Унија во Скопје, го поздравија вчера донесувањето на Законот за употреба на националните знамиња и симболи и веднаш им порачаа на владата и политичките партии да донесат и закон за официјализирање на албанскиот јазик. "Со законот за употреба на националните знамиња и симболи се заокружува легислативата на охридскиот Рамковен договор, што претставува решителен исчекор на патот од конфликт кон евроатлантската интеграција. Успешното исполнување на агендата на охридскиот Рамковен договор претставува мирен, демократски пример за целиот регион на западниот Балкан. И` честитаме на земјата за постигнатиот успех. Ја поддржуваме Владата и политичките партии да се надоврзат на успехот, со изгласување закон што се однесува на официјалната употреба на албанскиот јазик, во блиска иднина", се наведува во соопштението испратено од Британската амбасада во Скопје.
concrete Ima li nekoj vo toa MNR-to da gi potseti na faktot za toa koj gi izmislil ona avtomobilite (magarinjata!!!!!)koi se dezintegriraat so neprijatni posledici po okolinata :):):)????? I deka e nevkusno odnesuvanje , barem vo nekoi nam dragi delovi na svetot, postojano da go potsetuvas domakinot, piejki ja negovata zolta,kako zena mu e mnogi sexi !!!!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
Na shto se misli ovde? Na kakvo oficijaliziranje? Ne e valjda da se bara od nas za oficijalno da se 'potvrdi' deka oficijalni jazici vo drzhavata se makedonskiot i albanskiot jazik!? Za nekoja godina podocna da se pobara i vo ustavnata preambula da se vmetne istoto!!! ШЕФОВИТЕ НА МИСИИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЕУ СО ПОРАКА Да се официјализира албанскиот јазик
Profaktura br. 2 prvata ja vidovme pogore, ova e vtorata. Mislam deka za ovaa fiskalna godina ke ima uste edna vo sptorivno BUUUMmmmm Mislam deka sledna ke bide kasarnata Ilinden...[:(][V][:(!]
marko_polog ПРЕС KОНФЕРЕНЦИЈА НА ВМРО-ДПМНЕ - 19. 07. 2005 год. На денешната прес-конференција, на претставниците на печатените и електронските медиуми од Република Македонија им се обрати портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Александар Бичиклиски. Следи интегралнниот текст на излагањето. Почитувани, ВМРО-ДПМНЕ ја поддржува борбата против даночната евазија, но инсистираме истата да не се злоупотребува во насока на дополнително амнестирање од вина на клучните играчи во оваа мега-афера и нивно ставање во прегратките на новиот шеф на СДСМ, Владо Бучковски. Имајќи го пред вид овој факт, ВМРО-ДПМНЕ има сознанија дека безбедносната состојба, од кога Бучковски стана премиер се држи во постојана тензија само заради прикрикривање на финансиските дубиози на Премиерот. ВМРО-ДПМНЕ, од извори на МВР дознава дека Владата, не само што не сака да го апси Агим Красниќи и неговата криминална банда, туку таа одржува контакти со него, со посредство на военото разузнавање. Според информациите што ги имаме од МВР, дознаваме дека екипи на военото разузнавање имале најмалку две средби со него, една во пицерија во Кондово и втората во приватна куќа во истото село. Заради сето тоа јавно прашуваме: • Кои се целите и намерите на овие средби на државни службеници, со човек, против кого има потерници и кој, според заклучокот од последната седница на Советот за безбедност, треба да се уапси? • Исто така, јавноста знае дека премиерот Владо Бучковски со аферата за купување менувачи за тенковите, манифестираше склоност кон воено профитерство, за што поставуваме уште две дополнителни прашања: o Дали и под кои услови, тогашниот министер за одбрана, Бучковски, работел со српската компанија „Миле Драгиќ“, која кај медиумите во Србија е споменувана, како логистика на „Земунскиот клан“, чиј водач, вчера од страна на специјалниот суд во Белград, беше осуден на затворска казна од 40 години? o Дали во почетокот на 2004 година, Бучковски, како министер за одбрана учествувал во продажба на оружје на фирма од Република Хрватска, при што преку компанија од Прилеп, продал, помеѓу останатото, полуавтоматски и автоматски пушки, по цена од 17 долари од парче или помалку од 1000 денари, за потоа, истите пушки да се најдат на пазарите на Балканот 200 долари од парче. За ова, ВМРО-ДПМНЕ, ќе побара да се формира собраниска комисија, во која задолжително треба да има претставник на ВМРО-ДПМНЕ. ВМРО-ДПМНЕ смета дека позади шпекулациите кој, кога и зошто ги поставил бомбите во полициските станици, стои Премерот лично. Во спротивно, наместо постојаните дискусии за ирелевантни прашања, поврзани со овие настани, Владата до сега ќе излезеше со информација за сторителите на овој злосторнички акт. Заради тоа, јавно бараме од Владата и од Бучковски лично, наместо да ги тоолерира разговарите на лица од органи под негова надлежност, со Агим Красниќи, истиот да го упаси и да не дозволи да се создадат меѓуетнички тензии. датум: 19.07.2005 извор: ВМРО-ДПМНЕ
concrete Marko_Polog ..., ako dobro se sekavam за твојата локација, od preku okean ova go "citiras"...komu????
marko_polog za tebe
Jakov Fino si prasav ja ima ili nema ovde nekade 17 Noevmri....(baska dvata ustavi ni se togas doneseni) Vie me ignororate site.
concrete A sto bese toa 17 Noemvri??????
dejan sto posle?? Pa vo opstinite kade albancite vladeat, koristat albanski jazik a ne makedonski, i mislam toa e protiv zakonski...?? isto ova ДУИ бара Албанец да биде потпретседател на државата http://217.16.70.245/?pBroj=1832&stID=39978&pR=2
Jakov Da, Deki....znaes sto e sledno. Vcera imale sredba vo Recica prvite luge na DUI. Najverojatno denes ili eventualno utre ke izlezat so baranje eden Administrator albanec i minimum 24% forumi da bidat posveteni na zaednicite so jazik razlicen od oficijalniot. Izvinete sto vaka ironiziram, ama sekade navelguvaat so baranjata pa nema da me cudi i nekoj vakov terk da fatat....
dejan barat barat....samo dali SDS ke im dade?? mislam nekolku lugje od SDS ne se soglasuvale so DUI?
Jakov Aj ne kazuvaj takvi smeski.....koi se tie Kondarko i kompanija..xixi ili Pana eventualno?
dejan neznam koj...zaboraviv. ama dali stvarno ke im se dade toa sve sto barat?? i ako da, togas, zasto SDS sve im davat na DUI???
dejan eve http://www.vest.com.mk/default.asp?id=100805&idg=6&idb=1519&rubrika=Makedonija
concrete
quote:
Originally posted by Jakov
Fino si prasav ja ima ili nema ovde nekade 17 Noevmri....(baska dvata ustavi ni se togas doneseni) Vie me ignororate site.
I jas ubavo te prasav, a ti me ostavi da se lupetam po Internet , na ovie li mislese?????????: [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b6/17N-manifesto.jpg/180px-17N-manifesto.jpg[/img] Salonski zanesenkovci...sto ke to se takvi primeri , koga za primer imas svetska klasa vo pedigreto: edni gemicii,drugi da ne spominjame !!!????? Minato e vremeto za tie semi........Jakov, gledaj nagore.....
zlotty_co_380 Ako sakate 17 Noemvri mozeme da go napravime drzaven praznik t.e strog post vo kraen slucaj ne e losa ideja, mislm ako sakate, kako bese toa "Slozni brajka kujka gradat".
lav После ово „следи„ нов договор во кој едната страна (хиените) само бараат без да платат нешто , а другите „мудро„ ги исполнуваат желбите (дискретно) искажани од нивните (на хиените) застапници ...се под името заштита на човековите (а не за хиените) права кои никому не ги „даваат„ во својата матична земја. пс Како тој со саатот , мислам на удрениот дипљомат со мокра (наводенета) чорапа. ппс Не џабе на Космет своевремено (хиените) имаа име ДАЈКЕ. Кога запрашав тие „останатите„ таму ЗАШТО бре вака ги нарекувате ???. Одоворот беше: Па само викаат ДАЈ ДАЈ И САМО ДАЈ , без да пљатим. Познато и видено е веќе и кај нас???. Ајде на здравје.....................нека ви е одморот на кој сте биле или ќе одите....ако имате пари. Фрлајте гуњи и фаќајте пусии....оти се КМАЕН (пари) тешко најдува...во ова ЗЛОвреме кое не снајде , само поради „мудрата„ политика која се водеше.