Rodenden
Rodenden
Gjoko Na denesen den 356 god p.n.e roden e Aleksandar Makedonski vo Pela, Makedonija.

Pozdrav do site Makedonci
Inkognito Великиот Македонски Император, Александар Македонски, син на Филип Втори Македонски и на Олимпија, ученик на Аристотел умре на 10 спроти 11 јуни 323 година пред Христос, во Вавилон. Со своите походи, на кои неговата војска за осум и пол години помина 18.000 километри, создаде Империја каква што не постоела во пространство ниту пред него, ниту по него. Роден во македонскиот древен град Постол, на 22 јули 356 година пред Христос, со неговите 33 години живот, остави длабоки траги во историјата на човековата цивилизација. Pozdrav i od mene
dejan srekjen rodenden aleksandar[;)]