Речникот на нашите политичари
Речникот на нашите политичари
трендафил Тоа се идиотски конструкции и лаги, кои може само да ги смислат болни умови, одговорија вчера од кабинетот на премиерот Владо Бучковски на обвинувањата од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.
повеќе


Оваа реченица не е изкажана во афект, туку е званичен, писмен одговор од кабинетот на премиерот до средствата за јавно информирање. Веројатно како прилог за коректна предизборна кампања. Дали Бучковски се сеќава колку вакви „идиотски конструкции и лаги, кои може само да ги смислат болни умови“ има тој самиот искажано кога неговата партија беше во опозиција. Или го има патентирано тоа право.


lav Не верувам дека во моментов можат да се лечат , кога министерот за здравство вчера изјави дека тоа е пред КОЛАПС и неоподни се РЕФОРМИ кој никако да почнат ....еве 15 години со ред.
трендафил Дали Америка го загрозува суверенитетот на Месечината со тоа што таму се вее нивното знаме? - рече Борис Кондарко, портпаролот на СДСМ како пратеник бранејќи ја употребата на знамето на Република Албанија. Дали тој сака Македонија да стане како месечината, со кратери, без луѓе, или Македонците ги смета за месечари?
dejan Nisto cudno od SDS...covekot saka da kaze deka sekoj moze da dojde vo Makedonija i da si ostavi svoj belek....zname, ambasada, deponiji... pa neznam sto. Tie stvarno se zabegani.