Rabota
Rabota
ozonce Pa dizajneri, fatete se za rabota i vi posakuvam sreka... [url="http://www.maam.org.mk"]konkurs[/url]
ozonce Edno tipichno makedonsko razlisluvanje, vo pogled na rabotata. Da be ke odam tamu da rabotam nemam druga rabota, za dzabe ke i rabotam i sl... Ne ja gledam prichinata za tvojata cinichnost i tvojot revolt kon vakvite konk*rsi. Jas bi rabotel 10-stranici besplatno za da rabotam vo Makedonskata asocijacija na agencii za marketing.
Misticen Конкурсов според мене е жива глупост и губење време. Пази го ова: "Управниот одбор на МААМ ќе го избере најдоброто решение, и при јавна промоција на веб сајтот јавно ќе го објави името на авторот на решението, по што ќе се овозможи иден ангажман на авторот во некоја од најголемите и најуспешните агенции од областа на маркетингот во Република Македонија и членки на МААМ." - или во превод, надомест к*р се тресе (excuse my french). Ветер во магла, ништо не е дефинирано, сакале да добијат гага сајт! :)
ozonce Hmmm, kaz na koj nachin treba da bide daden oglasot? Mislish deka poinaku se raboti? Daj mi primer!
Misticen Бре, бре, одма со извичници на крај на реченица божем ти си го објавил конкурсот. Што се испаничи толку? Си дадов само логично размислување. Ме праша како се работи? Вака: Се е во ред со конкурсот ама (секогаш има едно "ама"...)обично на конкурси од овој тип наградата е материјална и се избира најдобрата и најповолна понуда (дизајн, цена на чинење - слично како на тендер), или пак наградата е дефинирана и со износ (надомест). Мојот коментар беше во контекст на тоа дека победникот за возврат ќе добие само идни ангажмани (на тоа се мислеше ветер и магла). Е сега, кој има вишок време и бара ангажмани, слободно нека конкурира.
Misticen Напротив, тука не е до типичното македонско размислување, туку...
quote:
Jas bi rabotel 10-stranici besplatno za da rabotam vo Makedonskata asocijacija na agencii za marketing.
Јас за тоа време би направил 10 платени страни. Впрочем, ова кажува се:
quote:
Македонската Асоцијација на Агенции за Маркетинг (МААМ), ги повикува младите, досега афирмирани или сеуште неоткриени таленти од областа на веб дизајнот во Република Македонија, да учествуваат на отворениот...
Како што реков, ќе се пријави некој кој нема проекти и има вишок време, не е тука воопшто до цинизмот, до логиката е.