Antichka drama - Stobi
Antichka drama - Stobi
ozonce Od denes zapochna Festivalot na Antichka drama vo Stobi. ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ НА АНТИЧКА ДРАМА „СТОБИ“, 2005 ВЕЛЕС 1. 29.07.2005(петок) Народен театар „Јордан Х.К.Џинот“, Велес, Македонија „Жени во Народното Собрание“, почеток: 21 часот режија: Петрос Панамас (Грција) 2. 31.07.2005(сабота) Театар на Фонтанка, Санкт Петерсбург, Руска Федерација „Медеја“, почеток: 21 часот режија: Алексеј Утјеханов 3. 06.08.2005(сабота) Народен театар Штип, Штип, Македонија „Метаморфози“, почеток: 21 часот режија: Миха Голоб (Словенија) 4. 08.08.2005(вторник) Драмски театар Пловдив, Бугарија „Филоктет“, почеток:21 часот (претставата ќе се изведе во Перистерија) режија: Борислав Чакринов 5. 08.08.2005(вторник) Народен театар Велес, Македонија „Антички дијалози“ (Хамлестија) почеток: 23.30 часот (претставата ќе се изведе во Перистерија) режија: Александар Ивановски 6. 09.08.2005(среда) Народен театар Струмица, Македонија „Смртта на Дантон“, почеток 21 часот (претставата се игра во чест на наградените) режија: Деајан Пројкоски Povelete i uzivajte!
ozonce Bev na Medeja, sliki i komentari vo tekot na rabotnata nedela :)