Mечка и мече фрлени во канал
Mечка и мече фрлени во канал
OooOo Вo Струшката населба ќерамидница

Mечка и мече фрлени во канал


Ловци отепале мечка и мече и ги фрлиле во канал во струшката населба Ќерамидница. Кафеавите мечки таму лежат неколку дена, велат жители од населбата, кои не забележале кој и кога ги донел тука. Искусен ловец, жител на населбата, вели дека мечката има повеќе од двесте килограми, а мечето шеесетина килограми.

- До нив во каналот има и отепан орел. Претпоставувам дека животните се убиени пред околу две недели и дека ловците се обиделе да ги препарираат, но зафатот не им успеал, па затоа ги оставиле во каналот - истакнува нашиот соговорник.

Мечките се строго заштитени со закон, а во последно време нема осудена мечка за отстрел. (Н.Ш.)
dejan Toa e zhalno!!![:(] A tie lovci!
mArInCe Aaaaaaaaargh!!!
dejan Ti bese volkot neli!!
mArInCe volk?!
dejan abre lovci!! neznam od kade volk:P