Ljubov & rok na traenje
Ljubov & rok na traenje
riba Vljubenosta trae 5-6 meseci, a ljubovta od 3 do 5 godini. Valjda posle toa se "rasipuva".
Na koi nacini mislite deka mozeme pak da ja razbudime taa ljubov (kon istata licnost!), i da napravime cuvstvoto da traaaaaae i traaaeee....
Jakov Eeeeee.....na koj nacini...... toa se vika umesnost i znaenje ili so eden zbor VESTINA. ;)
a-pin-dim
quote:
Originally posted by riba
Vljubenosta trae 5-6 meseci, a ljubovta od 3 do 5 godini. Valjda posle toa se "rasipuva". Na koi nacini mislite deka mozeme pak da ja razbudime taa ljubov (kon istata licnost!), i da napravime cuvstvoto da traaaaaae i traaaeee....[8)]
Sakaj me samo mene ke vidis kako ke traje :o)
Strelec
quote:
Originally posted by riba
Vljubenosta trae 5-6 meseci, a ljubovta od 3 do 5 godini.
Ne se soglasuvam so brojkive... Tie se sepak mnogu individualni i variraat kaj razlichni lugje... Eve za primer da go zememe Thief... momcheto se vljubuva za 1-2 sekundi i potoa ljubi vechno!:)
Thief Моментално сум вљубен во Рипка... мммм... :)
Jakov na 2 sekundi ili na "duze"?
darkjesus zatoa edno vreme ko kontaktiravme so Thief redovno si ja pushtase pesnata "Zaljubim se 5-6 puta u roku od 2 minuta .. volim volim volim volim zene" [:D] a jas pusto cudi se so e so detevo
Thief
quote:
Originally posted by Jakov
na 2 sekundi ili na "duze"?
Се` сега зависи од неа, јас првиот чекор го направив! :)
riba moze pod uslov da sum ti EDINSTVENATA ljubov [:D]
Strelec Ne preteruj i ti sega so baranjava tvoi!:)
OooOo
quote:
Originally posted by riba
Ljubov & rok na traenje
Abe zemete si tetrapak podolgo trae ...
Thief
quote:
Originally posted by riba
moze pod uslov da sum ti EDINSTVENATA ljubov [:D]
Д` уан анд онли си ми ти мене, само... нешто ме игнорираш у последно време, корпа да не ми даваш?! [:0][:(][V]
Strelec Thief... aj sega vaka eden muabet ti i jas...:) I neka ostane megju nas muabetov!:) Edno prashanje za pochetok... Zoshto ne probash so poinakva taktika od dosegashnava? Na primer, namesto ti da im se pushtash na zhenskive, nateraj gi (t.e. daj im povod) tie da ti se pushtaat!:) A ti kako pasha kje podzatvorish edno oko, kje si nakrivish kapa i kje nosish odluki... na ovaa nema da i' naplatam prvite dva pati... onaa mozhe, a taa i taa jok... itn. itn.:) Vaka sega, shto pravish!? I' se pushtash javno na riba, glasno kazhuvash deka te ignorira, a te chitaat site ostanati...!?:) Ne e valjda ambiciite da ti se svedeni na potrebata nekoja zhenska shto vo zhivot ne si ja videl (i verojatno nema da ja vidish) da ti prati nekolku zvezdichki so PP!?:) Navedi gi nekako vo nekoj 'kjor sokak' i togash... SHLAP!:)
darkjesus Tif megu nas kazano treba da go slusas strelec na momenti [:D]
Thief по нашки, Рипката треба да ја изведам на суво, на мој терен?! :)))
RaGeAnGeL po nase kazano prekini da si papucas i bidi MAZETINA[;)]
slasa 3 - 5 godini toa e premnogu 3 do 4 dena mozda
Jakov Ja nateral Tif, Ripka u nekoj temen sokak na svoj teren i se slusa od tamu "SLJAP.....zasto Ripke ti me ignoriras......."Sljap....
vardarce
quote:
Originally posted by Strelec Edno prashanje za pochetok... Zoshto ne probash so poinakva taktika od dosegashnava? Na primer, namesto ti da im se pushtash na zhenskive, nateraj gi (t.e. daj im povod) tie da ti se pushtaat!:)
Iskreno da ti kazam Thief ovaa taktika funkcionira [:D]. Slusaj go ti bato Vardarce bidejki on celo vreme taka pravi pa vidi do sega kolku v-svalerki imase [:D]. Ama mislam deka dosta ja primenuvav taa taktika i vreme mi e da se smiram i sega pocnav jas da brkam edna so ime T.... upsss nick S..... [;)][:X][:D].
Thief
quote:
Originally posted by Jakov
Ja nateral Tif, Ripka u nekoj temen sokak na svoj teren i se slusa od tamu "SLJAP.....zasto Ripke ti me ignoriras......."Sljap....
Ама си го погодил, 200 посто! :) Па, то чудо едно! :) Да не си видовит, мајка?! :)
Strelec
quote:
Originally posted by vardarce
...Slusaj go ti bato Vardarce...
Molchi be ti... I ti si ist kako Thief!:)
Jakov Sega ne saka da slusa seirdzija so 11847, otisol bato vardarce da go slusa so kolku tamu 1050 i ni edna rakija ne pocasteno. Sto se mladive denes se naopaku pravat...cccccc
vardarce Seirzija so 11000 nema greske, laze i mati nesto, ako ne mi veruvas eve ti dokaz [:D].
quote:
Originally posted by Strelec
Frizirani se, priznavam... Realno imam okolu 3500-4000 i nishto povekje!
Inaku ti Thief slusaj me mene brkaj ja i nemaj gajle samo za "finti i trikovi" mene pobaraj me [:D].
SpaceLily Da vardarce baraj go mnogu finti znajt mene na primer so finti me osvoj:))))
vardarce Aj kazi nekoja od fintite [:D].
SpaceLily Ma jas tebe da ti napram edna finta so Vrat ke vidish ubo:))
vardarce Kakov vrat samo noga sakam [:D].
SpaceLily ahahahahahahhahahah e ne znam finti zo noze samo so vrat znam:P
vardarce Aj, aj vrat, raka, noga ova ona nemoj sega tuka [:I][:D].
SpaceLily pocna da se palish?
vardarce A ti?
SpaceLily jas sekogash sum zapalena to mi e manata:)))
vardarce Ne e toa mana [:D]. Inaku jas ne se palam taka lesno znaci te biva [:D].
Thief Go get a room! Спејске, да му дадам број на Вардарче? Вардарче, да и` дадам број на Лилјана?!
SpaceLily Ma ti uste ne znajsh kolku me bivat mene ama aj:))))) p.s Thief dan sakash da ni se pridruzish?
Thief Threesome? Oh, yes! :)
vardarce Jas ne ja delam Tanjicka pa so saka neka bide [:D].
SpaceLily A koj reche deka ke me delish bre?:)))) Ti i Thief ke se pleskate jas ke jadam pukanki i ke vodam evidencija i zapisi na koj kolkav mu e,so kolkav intenzitet i brzina rabotit i koj e poizdrzliv....pa posle to ke napram edna celosna presmetka i ke znam so koj sho ke pram i kako. :))))
vardarce Pa veke koga taka ke se pravi daj da pocnam da vodam i jas evidencija pomegu tebe i Rage i da vidam so ke bide na kraj [:D]. Ama sepak mislam deka ti imas pogolem prioritet [:D].
SpaceLily Jas i Rage sme se pleskale,uste se pleskame i Ke se pleskame....aj kazi kako da ne se pleskam so nea?Ti ne znajsh kolku e vatrena per me izluduvat!
vardarce Jas ednas kazav tuka deka ne sakam vatreni kako Rage tuku ....... [:D]
SpaceLily Pa normalno deka samo mene ke me sakash! I nikoja druga! I nemoj sum razbrala deka pak na sisi i se javuvash!kO TAKA DA PODCHUV!
vardarce
quote:
Originally posted by SpaceLily
I nemoj sum razbrala deka pak na sisi i se javuvash!kO TAKA DA PODCHUV!
Kade si go potcula toa aj kazi [?][:D]
SpaceLily Taja taka po drugarki kazvit!Deka si i se javjal! ama ako razberam so sigurnost e tek togash ke vidish sho ke napram!
vardarce Izvini ama jas nesto tebe ti kazuvam ovie denovi, a ti ne mi odgovoras sto znaci moze da i se javuvam dodeka ne mi go kazes toa sto go sakam [:p][:D].
SpaceLily A sho sakash da ti kazam? A znachit se javuvash a?Demek ak bidit so ova nesho nek bidit jas sisi za zlatna rezerva ke si ja chuvam a?Mazi! Aj precizno i tocno postavi go prasanjeto i kazi si sho imash da kazish sve tocno precizno i decidno i jas ke ti odgovoram!
riba ova mi lici na ljubov koja sto ke trae vecno [;)]
vardarce Znaes ti ubavo so treba da mi kazes, a ako ne se sekavas so sum ti kazuval jas odi potseti se vo mojot profil [:D]. Inaku za toa drugoto odi na aferi i preprocitaj pak [:D].
SpaceLily E vaka sega jas ovde javno da se izjasnam: Od deneska pa nataka site da znajte deka jas sum a one man woman!(i obratno):) Vardarce so negovava neizmerna ljubov i upornost poleka poleka mi vleze vo srcevo a i vo drugi delovi od moevo telo i bitie i zvanichno kazvam deka jas mu sum zenska sega za sega barem na forumov:)))Site drugi zenski da si znajte da ne go chepkate i da mu pokazvite simpatii i ljubof shmekanja i drugi ishereti zsh noktive moj orelski ochi bodat i kopet! E taka! Fala mnogu prijatno! SpaceLily Vardarska
vardarce Fala bogu konecno!!! [:X][:D] E sega moze da mi vetis nesto? Od sega pa natamu da bides dobra tuka, so nikogo da ne si se karala i da si vregala bidejki jas sakam mojata zenska da bide fina i dobra [;)][:X][:X][:X][:D]. Isklucok za karanjeto i vreganjeto e samo ako mi se pusti nekoja, togas moze so sakas da pravis [:D].
riba E vaka sea,posto edna vakva vrela-ljubov zapocna na mojava tema, jas sakam da ja imam cesta da vi gi krstam sajberskite decinja!
bliznak VardarBot i SpejsBot
SpaceLily
quote:
Originally posted by vardarce
Fala bogu konecno!!! [:X][:D] E sega moze da mi vetis nesto? Od sega pa natamu da bides dobra tuka, so nikogo da ne si se karala i da si vregala bidejki jas sakam mojata zenska da bide fina i dobra [;)][:X][:X][:X][:D]. Isklucok za karanjeto i vreganjeto e samo ako mi se pusti nekoja, togas moze so sakas da pravis [:D].
Nema proGlem!Dogovoreno! Ama...pod eden uslov...Da gi sakash i poshtovash OhriGjani i na nieden topic sho e otvoren za niv da nemat post kaj sho si pishal neso protiv za nas ok?
bliznak e ne kje si igrame. cmoka spejs:) sakat da se kapit vezero!?, neka slushat ili sakat kje shetat:)
SpaceLily E pa sega...ljubov e vo prasanje ili shoe...ili ke si gi doterame umojve ili niso:)
vardarce Nema da vikam nisto loso za ohrigani, ama da ti kazam pravo ke te pravime velesanka, definitivno jas nema da idam domazet vo Ohrid [:D].
mArInCe vardarce e roden so cel da gi naprajt site ohrigjanki - veleshanki :)
vardarce Jas gi pravam samo najdobrite ohriganki, velesanki [:D]. Inaku veke koga sum tuka da te prasam Tanjicke da pisam nesto drugo vo profil kaj mene ili da go ostavam vaka [?]
sisi Znaci jas insistiram da bidam prva sto ke vi ja cestita ljubovta!!! I bidejki e toa taka eve vaka: Aj da ste mi zivi i zdravi,da se sakate,da se mazite,pazite,da se cuvate,da vekuvate i na kraj Riba da vi gi krsteva decinjata![:)] Nazdravje neka vi e i so sreca.[:)] P.S. Nemoj da podcujam od negde deka nesto ovo-ono,"krf ke padniT"[:D]
vardarce E sega Spejsi ubedena li si deka nema nisto pomegu mene i Sisi [?][:X][:D]
SpaceLily Ma da go ostajsh i da dodajs uste nesto za da e poubedlivo:))))
ArIeS
quote:
Od deneska pa nataka site da znajte deka jas sum a one man woman!(i obratno):)SpaceLily Vardarska
Hmmmmm ova veke ne je fer dime go ostajivte na cedilo sam so varenijot zajak i ocinjata ispaknati[:(!] btw neso za cico arijec ima slobodno ili da varam zajak? [:D]
RaGeAnGeL sesro najmila!veke so e najubo da vi pridjT Gospod so bi se reklo sekirata vmed mi ti padna[:X]
Thief Крв ќе падните?! Ахаха... тоа е немогуќе кога е Спејска у прашање, она одамна ја положила крвта од олтарот на невиноста! :))) Ахахха... извинете ме за малава дигресија, ама морав. Посилно од мене беше :) Работава: Да кажам, може лошо ќе биде, ама да не кажам ќе пукнам, боље да кажам! :)
SpaceLily Ti kazvi si do utre....ova e samo ispad na ljubomora znam jas.....:))))
Thief То е... ме „фати“ :(
SpaceLily Ajde be Thief nisho ne e tolku tragichno...ke me prebolish so tek na vreme....ke si najdish i ti ljibof sho se sekirash?Evo Katja te sakat uste ...probaj si ja srekjata pak:)
Mara Е па Спејске...гледам си се удомила[:D][:D] Ај со среќа со Панково![:D] Инаку...за топиков (а сигурно не за Спејска и Панко![;)])....љубовта трае да следната танга![:D][:D][:D]
SpaceLily Fala Maro!Da ti se vrastat poubo..nego....gosti chekame od 8 do 10 navecher so poklon obavezno!E sega...nekoj ako mojt da mi kupit rosvajtni tendzerinja i ekpresen lonec uste to mi falit...ne ke e na odmet.Ami da si mu pram Grafche na mazov:)
riba ja planiram milion-2 tangi da i kupam na spejsi (cim spored teorijata na Marica ljubovta traela do slednata tanga), a na vardarce nov kompjuter,doma da sedi i samo spejsi da ja gleda [;)]
Mara Не си подразбрала ко што треба рибо....и ти старееш, шо да праиш[:D][:D][:D] Мислев на ТАНГА на друго дупе!....ама ајт...кој разбра-разбра, кој не-на часови по географија да оди![:D][:D][:D]
riba [:D][:D][:D] Aaaaa...na drugo dupe...jasno,jasno! I toa sto vikas,znaci ne e do tangata...epa novo dupe da i kupam ako ne :))
Thief Работите со рентање и позајмици? ;)
Mara јас не....ама риба по изгледа да![:D][:D][:D]
vardarce Cek sea do kaj stigna muabetov tuka, uste e za ljubvta pomegu mene i Tanjicka ili se prodolzuva ponatamu [?][:D] Inaku ovaa ljubov mislam deka mnogu dolgo ke trae neli e taka Tanjicke [:X][:p][:X][:p][:D].
SpaceLily taka e ljubavi moja jedina ti!
Jakov decko a da sedente karsi na klupata i da si se izljubite posteno, vidis ovde sega riba i tif dojdoa do tangite pod mudroto vodstvo na Mara. ostaj sega ne rasipuvaj dozivljaj.
riba jas i tif imame nesto posebno ne tuku pisuvame kolku e trajna nasata ljubov tuku toa i go primenuvame neli darling? [^][:D]
vardarce Dobro izvinete vaka so rasipuvam topici, a jas kade treba da i iskazuvam ljubov na Tanjicka [?][:D]
Thief
quote:
Originally posted by riba
jas i tif imame nesto posebno ne tuku pisuvame kolku e trajna nasata ljubov tuku toa i go primenuvame neli darling? [^][:D]
Засега само платонски... :( Али, биќе дана за мегдана, нели?! ;) Само... едно љубовно прашање махерски ми го избегнуваш... амај, ај, упорен сум ја ;) btw, МАринче за Рипка пиша дека е типка, а пошто ја сум тип 400 (бело), значи таман си одговараме :) (На некои места сум и тип 500 оштро, ама за тоа само ако инсистирате на подетаљна елаборација :))
SpaceLily Abre ti si tip i sedumsto pedeset ama nikoj ne znajt[:p]
Don Kihote
quote:
Originally posted by riba
Vljubenosta trae 5-6 meseci, a ljubovta od 3 do 5 godini. Valjda posle toa se "rasipuva". Na koi nacini mislite deka mozeme pak da ja razbudime taa ljubov (kon istata licnost!), i da napravime cuvstvoto da traaaaaae i traaaeee....[8)]
Ednash rasipanite odnosi nevozmozhno e da bidat restavrirani, nezavisno od chuvstvata. Inaku, ljubovta trae onolku, kolku shto e neguvana.
riba Taka e Kihote,ali za zal,mnogumina ja neguvaat ljubovta samo dodeka da go osvojat partnerot,a posle kako sve da se vrti u krug "reda-radi" [xx(]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by riba
Taka e Kihote,ali za zal,mnogumina ja neguvaat ljubovta samo dodeka da go osvojat partnerot,a posle kako sve da se vrti u krug "reda-radi" [xx(]
Mos nekoj ne je radi reda..
dbk
quote:
Originally posted by a-pin-dim
quote:
Originally posted by riba
Taka e Kihote,ali za zal,mnogumina ja neguvaat ljubovta samo dodeka da go osvojat partnerot,a posle kako sve da se vrti u krug "reda-radi" [xx(]
Mos nekoj ne je radi reda..
Te na primer koj[?][8D]
Enigma
quote:
Originally posted by riba
Taka e Kihote,ali za zal,mnogumina ja neguvaat ljubovta samo dodeka da go osvojat partnerot,a posle kako sve da se vrti u krug "reda-radi" [xx(]
So tekot na vremeto odnosite se menuvaat, kako i formata na ljubovta, no ne sekogash znachi deka ljubovta ischeznala, taa samo dobiva poinakva forma. Se razbira, bez nega ljubovta nema da opstane, zatoa e potrebno kontroliranje na emociite i upravuvanje na megju- sebnite odnosi (postojano restavriranje), za da ne dojde do nivno potpolno rasipuvanje. Najchesto llugjeto ja baraat ljubovta vo romantikata i strasnite chuvstva, zatoa dozhivuvaat razocharuvanje. Za da se zadrzhat nezhnite chuvstva, potrebno e partnerite da se distanciraat povremeno, inaku pregolemata bliskost mozhe da navleze od edna vo druga krajnost. Negata na ljubovta povekje zavisi od zhenata, otkolku od mazhot, zatoa e potrebno taa sekogash da se trudi da gi zadovoli negovite vnatreshni potrebi (emocionalni i dushevni). Od zadovoleniot mazh mozhe da se dobie samo povekje zadovolstvo.
SpaceLily Kako ne te mrzit olkaj fermani da pishis sesro zlatna.
Mara а бе жената убо си напишала...и елоквентно...ама нема кој да чита![:D]
mona I agree with Mara.[:)]