Скопје ќе добие нов Луна парк
Скопје ќе добие нов Луна парк
dejan На местото на стариот Луна парк ќе се гради нов. Според најавите од јавното претпријатие "Паркови и зеленило" новиот Луна парк ако се изгради нема да биде само за деца, туку ќе има реквизити и за возрасни кои може да се сретнат во европски градови. Од "Паркови" велат дека идејата им е да направат целосно нов парк каков што Скопје заслужува, но и да ги отстранат сите реквизити кои се стари повеќе од 30 години и се дотраени. Директорот на "Паркови и зеленило" Диме Велковски информираше дека за реализација на овој капитален проект веќе се во преговори со италијански инвеститор. "Бизнис планот за овој проект е веќе готов и разговорите се во посеризона фаза. Немаме ништо потпишано, но очекуваме набрзо проектот да биде и документиран", изјави Велковски, кој додаде дека преговорите воопшто не се празни муабети. Тој рече дека според досегашните пресметки изградбата на нов Луна парк би чинела некаде околу 3 до 5 милиони евра. Директорот исто така потенцираше дека не се прецизирани условите на кој начин ќе биде издаден Луна паркот, дали под концесија или на друг начин, и дека тоа ќе се решава во завршната фаза. Велковски објасни дека инвеститорите биле целосно задоволни од местоположбата на Луна паркот. Тој неодамна, рече, бил во посета на луна паркот во Софија"Софија ленд", кој исто така го граделе италијански инвеститори и кажа дека според местоположбата тој е сличен на скопскиот Луна парк. http://www.vest.com.mk/default.asp?id=102387&idg=6&idb=1542&rubrika=Skopje Ima sajt za ova, ili nekoj sliki??
Strelec Ajde sega da pochnam so istiot stil kako shto se prechekuvaa proektite od Penov... Znachi, odime!:) Ete ti sega... Narodot leb nema da jade, a Trifun luna-parkovi kje gradi... C c c... Ko negovi da se parite, pa kje se izzhivljava sega!? Ama od toa rekvizitite i ringishpilite koga kje se kupuvaat, treba nechii dzebovi da se napolnat!!! A kojznae shto 'kanti' kje donese, samo za pari povekje da mu ostanat od zdelkite... I posle nashi deca treba da pushtime tamu... Gospod neka ni gi chuva!!!
ProMKD Kvaliteten luna park nikogas nemalo vo SK i nema ni da ima. Ovaa najava e prazna i nisto nema da bidne od ovaa "investicija" Kantite koj se vrtat u krug u park ke prodolzat taka dodeka ne se podobri opstata situacija