Дипломска за МК
Дипломска за МК
Aj u Kafic Здраво,

јас се викам Весна, студирам политички науки во ГЕР и сега дипломирам на темата, како прближувањето на Европската Заедница, ѕначи трудот дас се исполнат Копнехашките Критериуми ѕа пристап ќе ја модернизираат и трансформираат Македонија во демократска држава.

Како прво, не се смеејте.
Како второ, знам, не сум баш креативна зѕ темата.
Трето, ако некој ѕнае документи кои можат да ми помогнат, добродојдени се ... нарочито ако има Политолог иѕмеѓу вас ...

иначе ... Добро ве најдов!



dejan Ne, dobro nie te najdevme[:D] A toa so "Kopenhaski Kriterium" neznam sto ke pravi Drzhava so toa... Sto sakase?? Ne te razbrav? Sakas da rabotis vo Makedonija so tvojot fakultet??
nepobedliv Politolog??? Pa ja kolku sto znam ovde vrie od eksperti specijalizirani vo tolkuvanjata na vnatresnite dejnosti na Makedonskata Politicka Realnost.
concrete
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
Здраво, јас се викам Весна, студирам политички науки во ГЕР и сега дипломирам на темата, како прближувањето на Европската Заедница, ѕначи трудот дас се исполнат Копнехашките Критериуми ѕа пристап ќе ја модернизираат и трансформираат Македонија во демократска држава. Како прво, не се смеејте. Како второ, знам, не сум баш креативна зѕ темата. Трето, ако некој ѕнае документи кои можат да ми помогнат, добродојдени се ... нарочито ако има Политолог иѕмеѓу вас ... иначе ... Добро ве најдов!
Nemoj pogresno da me razberes...so sreka diplomskata....ama SE SKINAV OD SMEENJE !!!!!! Od druga strana dobro e sto seuste ima nekoj kako tebe...uste ednas so sreka diplomiranjeto!!!!!
Aj u Kafic Dejan, gledam si od AU, zatoa tie prosteno ... ova se Kopenhashkite Kriteriumi: http://www.europa.eu.int/scadplus/glossary/accession_criteria_copenhague_en.htm Inace, ne znam sto ke bide posle diplomata, verojatno ke odam na post-diplomski... a za MK nema da se vratam, i jas sum Gastarbajtersko dete...
Aj u Kafic @Concrete: eh bas taa podrska mi treba [:D] Ne stvarno: ako Makedonija i Makedonskata vlada se fatila da go igra toe oro, jas kako Politilog (dali sum ekspert mora da odlucat treti) so site moi teorii i empiriski iztrazuvanja ke vidam kako go igraat. Sega, ako si zapoznat so Makedonska sekojdnevna politicka klasika znam deka e smesno ... no sepak.
concrete
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
@Concrete: eh bas taa podrska mi treba [:D] Ne stvarno: ako Makedonija i Makedonskata vlada se fatila da go igra toe oro, jas kako Politilog (dali sum ekspert mora da odlucat treti) so site moi teorii i empiriski iztrazuvanja ke vidam kako go igraat. Sega, ako si zapoznat so Makedonska sekojdnevna politicka klasika znam deka e smesno ... no sepak.
deta drago...skarabudzi nekoj materijal...zemi si ja diplomata, najdi nekoja stependija za doktorat....verojatno ke ti ja dadat, nikoj ne saka da se bavi so toa...gadlivi se na makedonskite experimentalni gluvcinja , a im trebaat nekoi plotovi za koi ponataka ke se drzat.....i brkaj posle zivot...ne ja kompliciraj mnogu, ne se isplati :):):)!!!! Nema teorii, nema empirija vo Makedonija,(komu ide sistem), rasturi malku gravce na masa, se ke mozes da vidis...ako imas dovolno fantazija i nema da zgresis poveke od 2-3% :):):!!!
Aj u Kafic ахам. интересно.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
...и трансформираат Македонија во демократска држава...
Kolku shto znam Makedonija ne e diktatura...
Aj u Kafic измеѓу тоталитарин систем и демократски систем има многу иѕмеѓу ... на пример автократски систем ... но све додека сее праат мучки на изборите не би рекла дека МК е сосема демократска земја...
concrete
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
измеѓу тоталитарин систем и демократски систем има многу иѕмеѓу ... на пример автократски систем ... но све додека сее праат мучки на изборите не би рекла дека МК е сосема демократска земја...
Eh, a u toa Germanijata ne se pravat....se samo rozovi zajcinja i cesni politicari :):)!!! Ako si resila nauka da teras, bidi profesionalna...demagozi i onaka kolku sakas...sekade !!!!!
Aj u Kafic види, квази научни оценки за нешто што јас го проценувам како политичка култура слушам многу често, и не ме замара. А политичар, кој не си ја изкористува моќта и позицијата ќе најдеш кога ќе гледаш пинкасти зајачиња со пинкасти наочарчиња кои си играат со плавуши лисичиња. Во било која земја. Ако се вреѓам научник потребно е да ги проценам некои работи преку теорија и емпирија а не преку моето мислење.
concrete
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
види, квази научни оценки за нешто што јас го проценувам како политичка култура слушам многу често, и не ме замара. А политичар, кој не си ја изкористува моќта и позицијата ќе најдеш кога ќе гледаш пинкасти зајачиња со пинкасти наочарчиња кои си играат со плавуши лисичиња. Во било која земја. Ако се вреѓам научник потребно е да ги проценам некои работи преку теорија и емпирија а не преку моето мислење.
Brkaj rabota !!!!!!!
Aj u Kafic ахам.
Tik Tak Dobro dojde Vesna:)) inace spomna nekoj MKD demokratija!?? Demokratija so teroristi u vlada?? So Ali Baba i 40-et razbojnici?? Sto bi rekle "drugarcinjata " od naseto najvooruzeno malcinstvo AMERIM!
Aj u Kafic ТикТак ... што е америм? Мислам, би сакала да пишам за некои работи. На пример за така наречените албански елити во Македонија. Но све на свое време. Малку по малку ... од тема на тема ... Но бидете сигурни: многу странски научници дојдоа за МК да се запоѕнаат со сиротите албански сограѓани ... па на крај ги разбраа тие што морат да ги сограѓанаат Албанците. Но на крај краеви, едно ЕУ не сака да слуша: критика ѕа рамковниот.
Tik Tak Se izvinuvam greska vo tipkanje "aferim" trebase da bide inace po nase "nazdravie" ili sl na toa.... A sto se odnesuva do tvoto "Kopenhagenskiot dogovor" ,da ne mislese slucajno na dogovorot od Mastrih?? da ne si greska..
Aj u Kafic срце ... тоа се копенхашки критериуми. Договорот од мастрих веќе не важи оддамна, актуелниот е тој од Ница, срце...
Aj u Kafic а аферим е турски збор и значи браво или добро направено ...
Tik Tak Da de turski zbor e ovakvoto nego...dogovorot od _Nica da ne trebase da se potvrdi so usvojuvanjeto na EU ustavot,so nekakao tesko im ide srce?? Nego ti baras maz pred umiracka a ja baram zena so mnogu pari i malce pamet aj ja i ti da se zafatime so "seriozna" rabota [:)]
Aj u Kafic сериоѕна работа? абе јас сум секогаш сериоѕна ... најмалку три секунди кога ќе одбивам да ти донесам пиво... ајм нот снаа-материјил
Tik Tak A i vo tie tri secundi na otpor okolu pivoto pazi so nekoj milimetar so "fustanot" da ne mi zastanes pred TV dodeka gledam fudbal:)) Inace od kakov materijal si?? Ja eten dobro peglam svila... epten od ruka mi ide[:)]
Aj u Kafic јас сум македонка-материјил, и ако јас во фустан стојам пред тебе не би гледал телевиѕија ...
Tik Tak oooo mi se dopagja ova mi se dopagja...
Strelec Topikov vo naredni 12-24 saati kje bide prefrlen na "Општо - Miscellaneous"!
Jakov Konobarkava za 24 saati napravi prosek od 32 posts per day.....Ke se ubiam mi go zema prvoto mesto. Za makedonski materijal, mnogu nevesta se pravis be Vesne so e rabotava, na nekoj jasen u Munchen da ne si rastena. Objasni mi vika sto se albanski eliti, sto e aferim.... Albanski eliti e najnoviot margarin na fabrikata za maslo brilijant os Stip....se macka na leb.
Thief А, Брилијант почнала да увезува репроматеријали директно преку бродови во новото штипско пристаниште :)
SpaceLily Ne sum vo tek sho se desavat ovde kazvite?Nova moma na forumov ili sho?
Aj u Kafic Лило, нова бев вчера ... Јаков, ни за конобарка не ме бива, а не барам маж, тоа е само инсајдер виц со моето друштво. Елити се тие групи во една земја која ја имаат најголемата моќ, а зборот албански елити го користам во тое мислење. Све додека некој лигав шиптар зјапа на аеродром со отворена уста у мене, до тогаш нема да верувам дека има нешто елитарно во тој народ. И, бегај ми се слоши... А што разбирам турски ... чатпат ... израсната сум во Германија!
SpaceLily Vesno! Dur ne naprajsh nad 1000 postoj ke si nova! I ne me vikaj Lilo ak ne sakash Vesno date vikam!:)
Aj u Kafic искрено - не ми смета.
Thief Ако си добра цура и ја би зјапал у тебе на аеродром со товорена уста! :)
Mara После ќе ти клаат етикета....ЛИГАВ ТЕТОВЧАНЕЦ!!!![:D][:D][:D]
SpaceLily Zosh pak dan ne e sluchajno:P
Thief Лигавоста се коригира, а некои состојби на умот, за жал, не! ;)
Jakov Ауч!
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
Ако си добра цура и ја би зјапал у тебе на аеродром со товорена уста! :)
Abe shto ti zborev vchera??? Ti pak istoto!?:)
Thief Нека ти каже братот Јаков како на дело ја применив твојата стратегија и „упикав“ 3 бода у гости ;) Сега саде риби у аквариум ми се гледаат и тетки по аеродроми :)
DJ_SHEMA Shto je lepo i bogu je drago
Jakov Taka e. Koga ja natisna u koshe...ona vika plizz plizzz... Ama naaa, nema plizzz kaj Thief..... do kraj be strogo i odlucno koga plesna edno SLJAP...da ne zboram....
mArInCe muhahahahaahahha :))
riba lepa politicarka...ncckk..jok... Kradec! Prestani so aerodromi odma da si se vratil u akvariumot,jasno?![}:)]
Thief Да се откачам од Ај_у_кафиќ (женската у која буљам кога се спушта на аеродром) и да се вратам на тебе? [;)] Дај само кажи колку ни е сериозна врската, пошто ја сум дечко само за една, да знам да не им се пуштам на други?! [:D][8D][^]
riba slusaj kradec...ti slobodno idi u kafic so ovaa [}:)],eee tek togas ke svatis sto si dobil a sto si mozel da imas [:p] i kolku ustvari si se zaebal! [:D][:D] ...pffffffff...ejjjj...U dimkush da buljese nemase tolku krivo da mi bide [:(] ili mi se vrakaj ili pisuvaj DIPLOMSKI tamu ako nemas popametna rabota bejb [B)][:D][:D]
Thief Се враќам у аквариум... и чекам пираната да ме голтне... ама, јас сум нестрплив по природа... уште колку ќе треба да чекам?! :(
Jakov kaj ti se kasetite mali?!
Thief Не ме викај мали, бее... види го, ми рушиш позиции и ауторитет пред цурава! :( И... кои касети? Со Твин Пикс?! :)
vardarce Abe sekoja tema pocnavte na zaebancija da ja terate cccc [:D]. Fino lepo devojceto ili pak zenata nema vrska pobara pomos za diplomska vie ja napravivte domakinka. Ona cim e tamu nas ke ne saka makedoncinja ovcarcinja, ke si najde nekoj zlaten germanec [:D]. Dobro ni dojde Vesna i ubavo da si pomines i tak tuk odvreme na vreme pomini na seir podforumot. Inaku ne i se luti na SpaceLily ne e losha, a ako stvarno pocne da te zadeva samo kazi mi i jas ke ja "smiram" oti ona mi veti nesto [:p][:D].
sisi I od mene dobredojde na Vesna ili ako miluva poveke "Aj u kafic". Prijatna zabava i druzenje..nabildaj se so zivci i trpenie :):):) Na Thief i Riba!!! Nemoj da mi kvarite film..[}:)] taman se zagledav i super romansa mi se vide..[^] da ne se naljutam [:(!] pa ko Muflana: "krF ke padniT"[:(!] da bide! Ajde mir,smir![;)][:)][:D] P.S. Aj edniov admin e u sevdah, ama drugive kaj se da prefrlat temava kaj sto i e mesto??? A i na ovoj pogore temata isto???
Aj u Kafic @vardarce: шаааала. шаала... и не баш не барам во МК. Не ни барам некој германец, како би можел да ме разбере. Мислам, не ни барам општо. Доволно ми. Се откажувам од сите мажи. И знам дека Лили е ок. Само јас израснав од некои муабети. не ми е важно кој како ме вика. И така мајка ми, ме вика сине ... @riba: мрси си сама сестро. Си имам свој, и тој ќе го откачам. А ти ѕалепи му ја вилицита, да не се лигави ... @sisi: фала ѕа ваков лјубезен поздрав
DJ_SHEMA Temata e na opshto, kaj shto i e mesto. Ovaa so kafikjov me potsekja na Legal Eagal, ali u makedonska verzija.
wolf_pack Зар немаше топик за пречекување на нови членови? Сепак добредојде Весна, пази се оти секакви откачени има тука[:D][:D][:D]
toni_a dobredojde!!!![:D] ...eve vaka i jas od skoro na forumot i odma "zelen" me napravija[;)] ps-ako ne e tajna,vo koj grad se naogas? pps-politika...mannheim?