Makedonska Fudbalska Reprezentacija
Makedonska Fudbalska Reprezentacija
Great_Macedonian Sto se slucuva so nasata reprezentacija? povtorno poraz, ovoj pat 0-3 od Finska... Nasite ne samo sto go zagubija natprevarot, tuku beja zagubeni na terenot, igraa kako vo selska liga. Koj mislite e spasot za makedonskiot fudbal? Sto treba da se stori za da moze mak reprezentacijata da pcne da POBEDUVA!?
Great_Macedonian Makedonija "SKOKNALA" 3 MESTA na najnovata rang lista i sega sme 93!!! super skok...lol
a-pin-dim Makedonija zakazuva prijatelska vo Noemvri so Mexsiko.
a-pin-dim FFM poslem Nova Godina ke izbira Selektor na Repezentacijata na Makedonija, vo prv plan e Selektorot do 20 godini na Makedonija.
element
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Makedonija "SKOKNALA" 3 MESTA na najnovata rang lista i sega sme 93!!! super skok...lol
cekam so godini da iznenadi da se cue Makedonija barem Evropski pvak da stane, sramota i pokraj 11 sproti 11 igraci ne im uspeva[V]
јузер Na Sitel na vesti kazaa deka mladata selekcija na Makedonija do 19 godini izigrala nereseno 2:2 so Turcija tamu (za kvalifikacii nekoi). A Turcija e megu najdobrite reprezentacii vo Evropa vo taa kategotija. Cestitki.
Great_Macedonian za nereseno samo nie se raduvame
element
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
za nereseno samo nie se raduvame
Navivame da pobedime barem razlikite da se so 1 , 1:0 2:1 itn[:D][:D]
darkjesus Со оглед на тоа со какви младински школи располагаат нашите клубови треба да се радуваме со секој еден резултат што е различен од пораз.
wolf_pack Darko Panchev neka go staat.
ozonce Da dadime drzavjanstvo na okolu 20 angliski fudbaleri, 10 italijanski i nekolku shpanski fudbaleri. Mislam deka togash ke imame dobra reprzentacija. Od glupavata igra se uspav posle 30 minuta od igrata i s erazbudiv na krajot :)
wolf_pack ozonce vrska nemash, talenti ima ali treba da se likvidirat liderite vo FFM. Koj kur ni treba anglichani i italjani, ne se brzaj ne se oni genijalci na futbalot. Imat poveke pari, promocii, poveke prijatelski igrat, pomalku mafiozi rabotat vo premierata i calcho, si gi plakaat trenerite i timskite psiholozi...
ZOTE quote: a-pin-dim Kazi mi podatoci koga ja vodese Repezentacijata Hadzievski na koje mesto befme na rang listata, ZOTE A koji igrachi igraa togash a koi igrachi igraat denes. Neli gledash deka deneshnata generacija e mnogu poslaba od togashnata shto ja vodeshe Hachievski. Zatoa treba mnogu pokvaliteten trener da izvadi maksimum od ovie igrachi. I zashto sekogash na edni isti im davame po vtor pat da bidat treneri ka na pr. Kanatlarovski. dali znaete deka platata na santrach bila 4.000 iljadi evra? Santrach beshe selektor 6 meseci, si lapna 24.000 evra a ne beshe ni deset dena vo Makedonija. Pa koga FFM e spremna da placha po evropski standardi zoshto togash ne donesat evropski trener (poglednete go Italjanecot Valter Zenga kako ja vodi Crvena Zvezda)da donesat malku evropska shkola i kaj nas vo Makedonija.
Great_Macedonian Zote.. ti gi smetas zaharievski, serafimovski, boskovski, toni micevski, gosev za podobri fudbaleri od denesnive Pandev, Vasovski, Noveski, Mitrevski, R. Popov?? Ako taka mislis togas gresis. Denes imame potalentirana reprezentacija od bila koga, no vo isto vreme i so najlosi rezultati-zosto?
ZOTE Jas mislam deka ako sakame da pobeduvame ni treba stranski trener. Ne deka Santrach ne go biva ama balkanec si e balkanec, nema profesionalizam. I ako togash ne napravime rezultati, znachi stvarno ne ne biva i treba da se pomirime so sudbinata. I normalno trebaat dosta finansii za da se izgradat poveche stadioni shto uefa che gi priznae (ne moze da se ima uspeh ako igrash na tuch stadion mislam na Pobeda)za da moze da se ima edno solidno fudbalsko prvenstvo so mnogu pokvalitetni igrachi. Jaka fudbalska liga jaka reprezentacija, pogolemi rezultati na makedonskite klubovi vo evropa pojaka reprezentacija. Toa e moeto mislenje, dodeka ne se ispolni ova nie sme daleku od evropa, na dnoto.
ozonce wolf_pack ni trebaat lideri, a znaesh shto treba da bidat liderite? Ok ke kazam shto ne treba da bidat: frustrirani, zabegani, udreni u galva deka se zvezdi i sl. E koga toa ke go nema togash ke bide ok! Mozebi treba da gi pratime na nekoj psihijatar, taka ke imame nekoi rezultati.
Great_Macedonian Jas mislam deka pokraj katastrofata vo koja se naoga FFM, i faktot sto ne vlozuvet ic pari za razvoj na talentite.. pokraj ova treba FFM ednas da odvoi dobra suma pari (kako so stori Grcija) i da donese vistinski silen stranski trener, pa koga moze Grcija so standardni igraci da bide evropski sampion, togas nie treba barem da mozeme da se plasirame na edno svetsko ili evrospko prvenstvo. Uste eden problem e toa sto ne se drzat istite igraci vo reprezentacija... reprezentacijata e menjavaat na sekoj natprevar, kako da sme brazil i da imame iljadnici profesionalci pa neznajme koj da go stavime vo igra. Mentalitetot e uste eden problem.. mislam ako sekoj nas igrac dade sve od sebe, togas mnogu poveke ke sme svedoci na natprevari od tipot (anglija-makedonija 2-2) (makedonija-holandija 2-2).
darkjesus nekako ova so parive i so trenerov mi e naludnicava idea, ne me svakajte pogreshno vo red e da platime nekoj da ni e trener ama vo isto vreme da go naturalizirame i da go pustime da igra na mestoto od drugite 11[:)]. Ona so e fakt e deka nema investiranje vo makedonskiot fudbal. Koga uspea eden kometal od nikade za 1 sezona da stigne do 1 pozicija i liga na shampioni znaci nesto ne e vo red[:(] Koga bi se nashle uste 4-5 sponzori na klubovi koi dolgorocno bi razmisluvale za klubot namesto da gledaat samo kako da gi perat parite togas mozda ke pocnat onie decinjata sto trckaat vo osnovnite ucilista polni so talent da go pokazat toj talent i da bidat makedonska gordost
Great_Macedonian rabotnicki e dokaz deka kade sto se vrtat parite se vajgaat dobri rezultati.
DJ_SHEMA Epa eve Santrach si ojde, aj bash da vidime kogo nov kje zememe.
a-pin-dim Po moje mislam deka treba da go stavat Hadziveski, so nego kotiravme eptem na ranglistata vo uefa. Ali prvo da se smeni celnicite na FFM ako sakame da bide dobro za Fudbalot vo Makedonija.
Great_Macedonian Se soglasuvam, nas ni treba Hadzievski.. toj e najdobar makedonski trener! Bas citav denes na internet deka se zboruva bas tokmu za taa inicijativa koja a-pin-dim ja istakna.
ZOTE Kakov Hachievski, bolje da donesat nekoj Germanec od treta liga vo Germanija. Ako dojde on ista pesna vi garantiram.
StormAngel Do koga vaka?
a-pin-dim
quote:
Originally posted by ZOTE
Kakov Hachievski, bolje da donesat nekoj Germanec od treta liga vo Germanija. Ako dojde on ista pesna vi garantiram.
Ubavo vikas ali koga ne ni cinat FFM, koj saka neka dojde dzabe ke je. Prvo treba da se smeni vo FFM ako sakame da imame uspesi, a za toa so vikas za Hadzievski si vo greska. Kazi mi podatoci koga ja vodese Repezentacijata Hadzievski na koje mesto befme na rang listata, a znajes zosto si ojde Hadzievski od Repezentacijata. Poradi ne dobro vodenje na FFM, koj si gledase za svoj interes a ne za nacionalniot grb.
Great_Macedonian a-pin-dim pak si vo pravo, abe za tebe treba eden golem medal :)
Jakov I Ferguson da go donesat pak isto ke bide. So onakvi dibeci na teren nema ni posledni da bideme.
bliznak
quote:
Originally posted by Jakov
I Ferguson da go donesat pak isto ke bide. So onakvi dibeci na teren nema ni posledni da bideme.
се слагам.
ArIeS Seuste mislam deka ne e kasno da se vrati Hadzievski kako selektor ,no da mu se dade sloboda vo rabotenjeto so reprezentacija ,a ne kako prethodniot mandat :).A i mora da se vratat nekoj od igracite na koi ni santrac a ni dzidzi :P ne im dade bas nekoja sansa.Na primer zosto sakiri e izostaven od timot?(sea ke se javi nekoj,demek sakiri ne igrase vo svojot klub) :P
ZOTE Boshkovski ne igrashe togash. a gi zaboravi : Igor Sasha Nikolovski bez koj sega nemame sredina, Mitko Stojkovski, Sasha Chirich koj beshe najdobar strelec vo Bundes ligata i e eden od retkite shto mozat da se pofalat shto na Oliver Kan mu dale gol, Viktor Trenevski, Milan Stojanovski stolb vo odbranata, Corchi Hristov, i ne znam zashto ne ti chini Toni Micevski koj zaedno so site drugi bea posigurni, posnazni, i pomalku greshea na terenot. Pa sega vidi dali e talentot ili neshto drugo e vo prashanje. Da mozat ovie igrachi koi sega gi nabrojav da igraat protiv segashnite igrachi na makedonskata reprezentacija che gi rasturat.
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Zote.. ti gi smetas zaharievski, serafimovski, boskovski, toni micevski, gosev za podobri fudbaleri od denesnive Pandev, Vasovski, Noveski, Mitrevski, R. Popov?? Ako taka mislis togas gresis. Denes imame potalentirana reprezentacija od bila koga, no vo isto vreme i so najlosi rezultati-zosto?
Se znaje upravata na FFM.
Great_Macedonian Zote, Viktor Trenevski ne bese nesto posebno.. A za igraci kako Toni Micevski, makedonija imat iljada takvi. Igor Sasha Nikolovski seuste e standarden igrac i mislam deka treba da bide vo reprezentacija. No, sakam da istaknam deka premnogu fudbaleri igrale ili igraat vo reprezentacijata 'poradi vrski'.. eden takov slucaj bese koga Kanatlarovski go forsirase Dimitrovski od Pobeda vo napadot na mak reprezentacijata- a ocigledno bese deka dimitrovski ne go biva.
Boriz Boban Babunski. Taka li se vika noviot selektor na reprezentacijata? Nesto taka zaslusav na A1 vestite.
ZOTE Drugar on che bide trener samo na dvete preostanati natprevari shto treba da gi doigra makedonskata reprezentacija na 7 semptevri so Finska na gosti, i so Holandija vo oktomvri. Na 24 semptemvri e zakazano sobranie vo FFM i che se bira novo rakovodstvo, znachi moze da dobieme nov precedatel na sojuzot so shto site se nadevame deka che go vrati fudbalot vo normalen kolosek. Noviot precetadel shto che bide izbran che odluchi koj che bide noviot trener na makedonskata reprezentacija
a-pin-dim
quote:
Originally posted by ZOTE
Drugar on che bide trener samo na dvete preostanati natprevari shto treba da gi doigra makedonskata reprezentacija na 7 semptevri so Finska na gosti, i so Holandija vo oktomvri. Na 24 semptemvri e zakazano sobranie vo FFM i che se bira novo rakovodstvo, znachi moze da dobieme nov precedatel na sojuzot so shto site se nadevame deka che go vrati fudbalot vo normalen kolosek. Noviot precetadel shto che bide izbran che odluchi koj che bide noviot trener na makedonskata reprezentacija
Pa naramno deka ke dojde nov, koga ovoj eptem kradel so parite. Donacija od Uefa za site prvi ligashi sto igrat da imat moderni stadioni so sedishta a tija pari zavrsile vo dzebot na hazi-ristevski, donacija od fifa za sportski topki za site ligashki pravenstva vo mk a samo se podeleni vo prvata makedonska liga drugite topki otishle pak vo dzebot na hazi-ristevski. Imalo donacija za site opstini sto imat klubovi pari za kupovi i za sudii da se platat, ali tija pari pak zavrsile vo dzebot na hazi-ristevski. Tako precedatel ne ni je potreben vo FFM, istiot zakon go primenuva kako Zingo i dzaro.
StormAngel Naramno deka e taka Dime.[:D] Boban beshe dobar igrac, ama za trener ne znam.Ustvari koj i da e trener da e ne znam kolku ke e dobar selektor so onie od FFM.[:D]
Bravo StormAngel ne se meshaj kaj sho ne se razbirash te molam Ako znaesh da kazes kaj se drugite topki , ama ne onie za Prva Liga, nego drugite sho trebase da bidat podeleni?
Great_Macedonian hazirestevski si spiet so niv
ZOTE Ajde da vidam dali ima optimisti za utreshniot natprevar na Makedonija protiv Finska. mojata prognoza so Babunski na chelo e eden nula za Finska. Sega Fincite nema da se zamaarat tolku mnogu, a i nashive da rechat deka go popravile vpechatokot.
bliznak нерешено...
Great_Macedonian iako se nadevam na pobeda, prognoziram 0-0
Tik Tak So ubavo e da se zivee vo nadezh.... 4:1 za Finska Utre ke pravieme muabet:))
ZOTE Znaesh Great Macedonian moze da e vo pravo. Mozno e da zavrshi neresheno, go menuvam moeto mislenje za rezultatot sega prognoziram 1-1
ozonce Jas sum optimist 1:0 da zavrshi
wolf_pack 76 minuta e, a Finska vodi 5:1. Maznov dade gol za nashite, ama izgubeni se do daska[:D]
bliznak za malce kje pogodevme[:D] Finska - Makedonija 5:1 (konecen rezultat) Kaj fincive, Forssell hettrik:)
wolf_pack Finska: Mikael Forssell (11') Mikael Forssell (13') Hannu Tihinen (42') Aleksei Eremenko (55') Mikael Forssell (62') Makedonija: Goran Maznov (49') Pa dobro sea, hatrick ima chovekot ali najvazhno e deka u vtoroto poluvreme igravme 2:1[:D]
slasa finska macedonia 5:1 straota
Great_Macedonian hehehe, za zalenje sme
ZOTE Jas mislam bolje da ne ideme da igrame na poslednata utakmica so Holandija u oktomvri. Bolje predaj ja sluzbeno tri nula, otkolku ushte edna petarda da popieme.
wolf_pack ja pa mislam mesto da si troshat parite po avion, hoteli, jadenja i gubenje denovi, neka napraat edna zhurka za navivachite barem[:D] ajdeee site idemo na Gradski, da i chestitame osumte poena[:D]
SirAndReW Ne gledav i poveke ne gi ni gledam![:)] wolf, da gi opukavme mozebi podobro ke igraa hahah
ZOTE
quote:
Originally posted by wolf_pack
ja pa mislam mesto da si troshat parite po avion, hoteli, jadenja i gubenje denovi, neka napraat edna zhurka za navivachite barem[:D] ajdeee site idemo na Gradski, da i chestitame osumte poena[:D]
ZOTE Taka e i jas sum za zurka. Kako vika nashiot severen sosed "Udri brigu na veselje" pa dali gubele ili pobeduvale nie stalno da slavime[:)]
Tik Tak
quote:
Originally posted by Tik Tak
So ubavo e da se zivee vo nadezh.... 4:1 za Finska Utre ke pravieme muabet:))
Gledavte Finska...za eden promasiv u pm ,sto pari ke fatev na kladilnica ama nisto.... Za koj sport zborevme toa???
nemo Zosto gubi Makedonskata fudbalska reprezentacija e toa sto treba dase vo nacionalen dres, so crvena boja(svetla ili temna)so zolta dekoracija sorcovite se dobri crni,crveni, mozebi na nekoj ke mu bide smesno no toa e naucno dokazano deka poveke od 50 % crvenata boja pobeduva vo bilo koj sport ( boja na borba ,agresivnost, mok, ogin izgrev na Sonceto - ednostavno covekot ima sila) eve nekolku primeri Portugal, Spanija, pa i Holandija so nejzinata portokalova/oranz boja minatata godina kolku pobedi izdvojuva, no so Makedonija[8D][;)]
ZOTE Se slozuvam so nemo deka makedonskata reprezentacija treba da igra vo crveno zolta kombinacija a rezervnite dresovi da ni bidat vo pomaranchesta boja, a so bela boja da se shorcevite, zatoa shto koga che se izmeshaat crvenata i zoltata boja shto gi imame na znameto se dobiva pomaranchesta boja koja isto taka go sibolizira ognot koj kako Sonceto e nash zashtiten simbol. Ne e sluchajno shto na Aleksandar Makedonski majkamu poteknuva od Epir shto znachi ogan. Toa znache deka nie sme ogneni. Jas bi dodal i ushte eden detal a toa e da igraat vo opremata na adidas zashto za mene toa prestavuva moch kako na kvalitet taka i na ubav izgled.
Great_Macedonian adidas sponzorira POBEDNICI, ne gubitnici. A toa za boite, hehe da bese do bojata problemot...
ozonce :) da do boite e... more dodeka ne go "zagreat stolcheto" nishto ne biduva od vakvite "zvezdi" t.n fudbalski...
nemo
quote:
Originally posted by ozonce
:) da do boite e... more dodeka ne go "zagreat stolcheto" nishto ne biduva od vakvite "zvezdi" t.n fudbalski...
futbal se igra so noze ne na stolce[;)]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by nemo
quote:
Originally posted by ozonce
:) da do boite e... more dodeka ne go "zagreat stolcheto" nishto ne biduva od vakvite "zvezdi" t.n fudbalski...
futbal se igra so noze ne na stolce[;)]
hahahah me nasmeja eptem, ako se nema dobra uprava dzabe ti je da igrat i ako se razbira ne gi stavi na dobro mesto kaj so treba da igrat pak dzabe ke je. Moje mislenje treba da odime vo Holandija, ali ako napravi formacija 4-3-3 sto toa formacija ke se menja vo 4-5-1 nekogas. Imame dobri napagaci po bocnite strani koje moze da profitira protiv Holandija. samo treba da se uigra taktikata dobro.
Dame За големо чудо, Македонија успеа да чува резултат ! Обично се измореме во второто полувреме ама овај пат не се дадеме ! Холанѓаните немаат ниту еден пораз во квалификациите, само два нерешени резултати со Македонија. Примија 3 гола, од кои 2 во Скопје ! Голем успех ( јас мислев ке не растурат како бугарска скупштина ) за Македонија. Да и посакаме повеке среќа во наредните години и помалку продадени натревари ! Еве една репортажа од натпреварот: 12.10.2005 by JadranSport Many reports about goalless duels are boring, this one is not different and we wouldn’t even pay much attention to it if Macedonia wasn’t playing despite the fact that they had no chance to qualify for the World Cup and The Netherlands ensured their pass to Germany next summer so we only looked at this game in order to see if there’s some hope for this Former Yugoslav Republic in the future. Apparently the result says there is, a 0:0 draw against the Dutch best selection before the sold out Amsterdam Arena should be a remarkable achievement, or at least it would if the home side didn’t fire 18 shots at the goal of Petar Milosevski who only due to the lack of his opponents accuracy managed to keep his clean sheet. Throughout the match the Dutch attacked, Wesley Sneider hit the crossbar from his free kick attempt and Robin van Persie shook the side-netting. That was only a small portion of the chances that players of The Netherlands had but Marco van Basten’s crew although they promised they will present a treat to their fans simply didn’t find a way to beat Milosevski. Overall with this draw Dutch side has ended their qualifiers at the first place of Group 1 with 32 pts above Czech Republic who’s second with 27 pts. The Macedonian fans on the other hand are left to be disappointed over their national side’s “mess” what is 2 wins, 3 draws and 7 defeats with a -13 goal difference that only earned them the fifth position in the group out of seven teams. Maybe the future will be brighter for the Former Yugoslavs, if their Football Associations goes through a complete reorganization and hires an adequate coaching staff… Line ups The Netherlands: van der Sar, de Jong, Boulahrouz, Opdam, van Bronckhorst, Maduro, Kuijt, Landzaat (Sneijder 46’), van der Vaart, van Persie (Babel 85’), van Nistelrooj. Macedonia: Milosevski, Noveski, Popov (Sumilkoski 54’), Sedloski, Mitreski, Vasoski, Meglenski, Masev, Tasevski (Stojkov 71’), Naumoski (Hristov 90’), Pandev.
a-pin-dim Каква Репотража бе човек, слушна кој биле во ложата за Холандија а кој биле за Македонија. Па тоа е Срам за Мак-Фудбалот, да нема ни једна Звезда од Македонија.... Хари и Лазе дури и Ристо Пенов бил, како да се навагат на некој минтинг... а кај лалињата све Фудбалски звезди.
Dame Не сум слушнал... Кој фудбалски звезди биле кај Холандѓаните у ложата ?
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Dame
А според тебе, кои треба да бидат у ложата на Македонија ? А на крај краева шо е важно кој е ложата ? Колку важна ја направи таа ложа уште малку и на кладилници ке треба да ја стават. Какви сме ние Македонците значи, и да владееме со цел свет сите ке бидат незадоволни ! Гледајте пример од другите држава шо не стигнаа. На пример Хрватска, шо и да направе нивни клуб, или репрезентацијата е успех ! Само ги слушаме коментаторите како се фалат не бива на Марс се качиле ! Не треба да сме толку самокритични, треба у се да тражеме нешто добро !
Неможам ваквите љуге да ги сватаам, како сакааш да имааш успех во нешто а да немаш ни еден човек ставен во таа функција. Значи за тебе не је важно кој ке биде, само да се игра фудбал.... па дај малку замислисе другите држави како прават. Нај важно је да има човек што играл фудбал а не политичари да го водат фудбалот, затоа ни пропага фудбалот во нашата земја.
Dame Јас не викам дека не треба да има фудбалски звезди у таа ложа ! Дека не треба да има и политичари и тоа се сложувам ! А оноа: Значи за тебе не је важно кој ке биде, само да се игра фудбал, ке ти кажам вака: добриот фудбал нема врска со ложата ( шо Челзи да не тепа за тоа шо Абрамович ги гледа ? ) и немој да не си ме разбрал, јас сакам да кажам дека ИГРАЧИТЕ се битни, а не ЛОЖАТА ! Друга работа е шо не ми одговори на прашањето кој треба да има у ложата на Македонија !?
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Dame
Јас не викам дека не треба да има фудбалски звезди у таа ложа ! Дека не треба да има и политичари и тоа се сложувам ! А оноа: Значи за тебе не је важно кој ке биде, само да се игра фудбал, ке ти кажам вака: добриот фудбал нема врска со ложата ( шо Челзи да не тепа за тоа шо Абрамович ги гледа ? ) и немој да не си ме разбрал, јас сакам да кажам дека ИГРАЧИТЕ се битни, а не ЛОЖАТА ! Друга работа е шо не ми одговори на прашањето кој треба да има у ложата на Македонија !?
Се разбира кој треба да биде Дарко Панчев, Илија Најдовски и етц етц да не ги набројувам другите.
Dame А шо работа ке врше Дарко Панчев у ложата ? Поубаво да го стаат за селектор или некоја друга функција одколку да се нервира од играта на Македонија !
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Dame
Не сум слушнал... Кој фудбалски звезди биле кај Холандѓаните у ложата ?
Личности како "Гулит", а сите није знајеме каква звезда е Гулит.
Dame А според тебе, кои треба да бидат у ложата на Македонија ? А на крај краева шо е важно кој е ложата ? Колку важна ја направи таа ложа уште малку и на кладилници ке треба да ја стават. Какви сме ние Македонците значи, и да владееме со цел свет сите ке бидат незадоволни ! Гледајте пример од другите држава шо не стигнаа. На пример Хрватска, шо и да направе нивни клуб, или репрезентацијата е успех ! Само ги слушаме коментаторите како се фалат не бива на Марс се качиле ! Не треба да сме толку самокритични, треба у се да тражеме нешто добро !