dali Gruevski se srami sto e lider na VMRO-DPMNE?
dali Gruevski se srami sto e lider na VMRO-DPMNE?
Pana
quote:
СДСМ ГО ПРАШУВА ЛИДЕРОТ НА ОПОЗИЦИЈАТА Дали Груевски се срами што е лидер на ВМРО-ДПМНЕ? Дали додека бевте министер за финансии дел од вашиот колегиум беа Драган Далаверски, Сашко Станинов и Ванчо Пеловски кои имаат проневерено над 50 милиони евра, е новото прашање од СДСМ до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, откако во неговата партија се оградија од обвинувањата дека тој одобрувал склучување непосредни договори додека бил министер. Во ВМРО-ДПМНЕ посочија дека СДСМ со ваквите обвинувања се обраќа на погрешна адреса. Но, во СДСМ сметаат дека Груевски не треба да се амнестира од одговорност бидејќи, иако имал законска можност, не го попречил криминалот во неговиот ресор. "Дали Груевски се срами што е претседател на ВМРО-ДПМНЕ, или пак изјавите од неговата партија со кои се прават недоветни е најава дека тој ќе се повлече од позицијата претседател на ВМРО-ДПМНЕ, праша Емилијан Станковиќ, потпретсдеател на градската организација на СДСМ. Оттаму информираа и дека подготвуваат "Бела книга" за работата на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ во која ќе се видат лажните ветувања, непотизмот и непочитувањето на законите кои тие го применувале во досегашната работа.
Pa uste i ova,koga ke se otvori ke bide mnogu interesno.
quote:
Што содржи списокот на ЦИА? Најголемата разузнавачка агенција во светот ЦИА, објавила список на имиња на 11 лица кои во изминатите години изнеле капитал, поточно пари од Република Македонија во износ од 1,1 милијарда евра. Ова е велат финансиските експерти во државата само пробен балон на ЦИА за Македонија, како ќе се однесува кон овој капитал. Инаку, потесната листа на транзициски профитери, според истите извори во Македонија е сочинета од 50 имиња домашни, но и странски, а капиталот кој е изнесен од државата е далеку поголем од оваа една милијарда. Инаку, на странските сметки освен приватните профитери од транзицијата огромни милионски суми пари држат и домашните банки. За почеток велат експертите доволно е банките да ги вратат парите, па економијата да ни појде нанапред.
wolf_pack Pana, mislam deka administratorot veke prati na site PM da ne se vlozhuva trud da se vozvishuva nekoja si m*chana partija. Od tebe se nachudiv be chovek, ali kako sho gledam nishto od pravilata.
quote:
Originally posted by OooOo
Ete ti ... ne go krshevme nie, vie go krshevte. Ne e bitno shto se krshelo, vazhno ne se 'nashite' tuku 'vashite'. Nikogash nema da gi poshtuvam ni ednite ni drugite partii (a najmalku lichostite shto go pravat toa) dodeka na vakov nachin gi delat Makedoncite na nashi i vashi.
Brao be OooOo:))
трендафил Знамето на Албанија всушност е симболот на Георгија Кастриот, Македонец, Мијак. П.С.: На интернет сега наоѓам други податоци. Дека и Георгија Кастриот го користел шеснаесетокракото сонце, а дека орелот на Албанците е превземен од Дукља. Само е исфрлен белиот крст од средината на орелот.
lav
quote:
Originally posted by `Xa0c
Ih SDSM znameto-nivnata gordost: ruzata Crvena, zvezdata zolta, a pozadinata plava, -del od grbot na Makedonija[:)]Mada sto nemaat veza boite od partijata so znameto...Ako gledas taka kazi deka VMRO ja ima ednata osnovna boja na Makedonija i dvete osnovni na Albania
Еден непобитен ФАКТ: Македонското Знаме (она од Кутлеш) е старо 24 века , а албанското само 3-4 века
.[img]http://fotw.fivestarflags.com/images/m/mk_1992.gif[/img]
Inkognito
quote:
Originally posted by Pana
I sto bidna so "megunarodniot" miting na DPMNE.Kolku luge imase.Nekoj vikaat deka bile okolu 5000,jas islam deka nemase poveke od 4000 luge. Najgolema podrska Gvueski dobil od Alija Sakic koj dosol so cela partija.Gi sobral vo edna kola hii...hiii....hiiiiiiiiiiiiii....
Леле луѓе, имам дежа ву [:D][:D][:D]
intel
quote:
Originally posted by трендафил
http://www.sdsm.org.mk/WBStorage/Articles/2216C2D5BF11494183F3B5B0DA4F0EEB.jpg
Овде ме ми личи на Стјепан Филипович[:D][:D] http://www.valjevo.org.yu/valjevo/grad/spomenikstev.jpg
marko_polog Pana, Povece pati si napisal "poznation moron Bicikliski" i slicni navredi do mnogumina(tvoe pravo neli plus i dozvoleno ti e ovde), Bichikliski inace ne izbega od odgovornost da ja brani drzavata od neprijatelot vo 2001...bese i ranet vo Aracinovo. Dali da se srami covek od Bichikliski ili tipovi kako Kondarko sto em izbega od negovata dolznost da se brani Drzavata, em sega e partner so neprijatelot.
OooOo OffTopic:
quote:
Originally posted by marko_polog
(tvoe pravo neli plus i dozvoleno ti e ovde)...
Od kade toa deka mu e dozvoleno??
concrete
quote:
Originally posted by marko_polog
Pana, Povece pati si napisal "poznation moron Bicikliski" i slicni navredi do mnogumina(tvoe pravo neli plus i dozvoleno ti e ovde), Bichikliski inace ne izbega od odgovornost da ja brani drzavata od neprijatelot vo 2001...bese i ranet vo Aracinovo. Dali da se srami covek od Bichikliski ili tipovi kako Kondarko sto em izbega od negovata dolznost da se brani Drzavata, em sega e partner so neprijatelot.
Marko za Kondarko i kompanija muabet ne pravime,no od druga strana ni na Bicikliski toa sto e ranet vo Aracinovo ne mu dava pravo da izigruva los komicar , osven , ako za plata ne gi prenesuva katastrofalno napisanite ednocinki na svoite gazdi...sto e sosema vo red vo ovaa jagma po rabotni mesta vo Makedonija.
intel Дали Груевски се срами што е лидер на ДПМНЕ ? Би требало,човекот кој ја критикува власта не го почитува државното знаме како прво! [img]http://www.mia.com.mk/photos/120-1509g.jpg[/img] а другар му Павле вели; -"Ако им дозволиме да останат уште една година ќе го продадат и нашето име и македонскиот народ", рече Трајанов. Останато друштво; На вечерашниов митинг зборуваа и лидерите на Социјалитичката партија Љубисав Иванов - Ѕинго, Либералната партија Стојан Андов, Пред насобраните граѓани зборуваа и лидерите на помалите партии: Алија Шахиќ од Бошњачката демократска партија, Срѓан Шишковски од Зелената партија, Авдија Пепиќ од Странка за демократска акција, Драгиша Милетиќ од Партијата за православно единство на Србите и на Македонците, Јанко Бачев од Народното движење за Македонија, Бајрам Берат од Форумот за интеграција на Ромите, Нелко Нелковски од Европската партија на Македонија и Митко Костов од Партијата на Власите. Па каже; - Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ вети оти со доаѓање на власт на Здружената опозиција, Македонија ќе стане земја со најмали пречки за бизнис и држава во која ќе се инвестира во образованието. Мислам дека е во право, ќе нема пречки секој да ги работи како што сака, како на пример Георгиевски кој не го подржа собирот. [url="http://www.mia.com.mk/mak/glavnavest/lastvest.asp?vest=\Refresh1\120-1509.htm"]извор[/url]
трендафил На сликата што е дадена лево е знамето на Република Македонија. Дали пречи што нема знаме на Република Албанија? Иначе се согласувам дека со ова второво знаме и со топ, гласот на опозицијата побрзо ќе допреше до мозокот на власта. Иако вчера на митингот имаше повеќе полнолетни граѓани отколку што Кондово вкупно има жители. Вака не им оди подалеку од ушите.
Great_Macedonian intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski?? eee izvini ama nese site makedonci prodaeni dusi. Ama za utexa ako se opulis malku poprecizno ke vidis deka i ventilatorceto e na slikata :)
Strelec И што се случи со митингот? Дојде ли многу народ?
Pana ...dosega od osamostojuvanje na Makedonija do denes najslab miting na opozicijata....mozebi zatoa i VMRO-NP ne go podrza mitingot ..nemaat ni teoretski sansi za nesto poseriozno da napravat...so drugarot Zingo i so Pavle Trajnov...nema sansa...
wolf_pack
quote:
Originally posted by Pana
...dosega od osamostojuvanje na Makedonija do denes najslab miting na opozicijata....
I??? Ti i intel ste srekni sea? Ke dobiete bonus sho vozvishivte sds ovde i sho ne gi "srushija" od vlast? Sve e sega u red u MK, taka li e, mozhe mirno da se spie...
dejan
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski??
Izgleda toa e...
OooOo
quote:
Originally posted by dejan
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski??
Izgleda toa e...
Toj simbol e mnogu omilen posebno kaj starata makedonskata imigracija ... (kje se prepoznaat samite, da ne gi imenuvam) :)
Strelec Не знам за intel (нека си каже самиот), но мене лично не ми пречи тој македонски симбол... Многу ми е драг... Дел е од два историски периоди... Но ми пречи отсуството на официјалното знаме на Република Македонија. Некој спомна дека во позадина на сликата се гледало едно знаме!? Епа ако навистина имало 40-50 илјади луѓе (како што тврди Александар Бичиклиски), ептен ништо не значи доколку имало само 2, 3, или 5 официјални знамиња на РМ!!!
intel
quote:
Originally posted by dejan
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski??
Izgleda toa e...
Изгледа вие мешате баби и жаби. Мене ми пречи прескокнувањето на официјалното знаме од оние кои најмногу се бунат и сакаат да собираат политикчи поени критикувајќи го законот за знамињата. Тие први не го почитуваат официјалното знаме и го нарекуваат вентилатор, па после глумат загрижени зошто го нема во Липково на пример.
Pana I sto bidna so "megunarodniot" miting na DPMNE.Kolku luge imase.Nekoj vikaat deka bile okolu 5000,jas islam deka nemase poveke od 4000 luge. Najgolema podrska Gvueski dobil od Alija Sakic koj dosol so cela partija.Gi sobral vo edna kola hii...hiii....hiiiiiiiiiiiiii....
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Не знам за intel (нека си каже самиот), но мене лично не ми пречи тој македонски симбол... Многу ми е драг... Дел е од два историски периоди... Но ми пречи отсуството на официјалното знаме на Република Македонија. Некој спомна дека во позадина на сликата се гледало едно знаме!? Епа ако навистина имало 40-50 илјади луѓе (како што тврди Александар Бичиклиски), ептен ништо не значи доколку имало само 2, 3, или 5 официјални знамиња на РМ!!!
Овојпат за подцртаното со црвено морам да ти признаам дека МЕ ИЗНЕНАДИ ....ама ПРИЈАТНО....сепак има надеж за вас....мислам на подржувачите на сдсм , лдп , дуи и друга „боранија„ (морав под наводници оти нема(м) лиценца од Пана). САМО ЕДНО Е ВРЕДНО Македонско Знаме (мислам на државното) ...а како прилог еве ти и нешто добро за слушање...[url="http://www.national-anthems.net/web/find.webpage?from=anthems&what=macedonia&id=MK"]овде [/url]во MP3
трендафил Интересно е што премиерот во функција на портпарол, а по интервенција на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Бичиклиски и портпаролот на СДСМ Кондарко се занимаваат со бројот на луѓе присутни на митингот. Овде на форумов пак се расправаме зошто имало повеќе од историските знамиња на Македонија отколку актуелни. Никој не зборува ништо за кажаното на митингот. Груевски не лажеше, на пример, кога рече дека нема да не примат во НАТО во 2006 година. Законот за знаме, не предвидува кое знаме (по ново знамиња) треба да се веат кога се протестира. Коалициониот ДУИ има многу, многу, многу помалку знамиња на РМ на своите митинзи и собири, а лапа од тешко спечалените македонски пари во ресорите под негова управа. На сликата од митингот пред владата барем основната боја на знамињата е иста, црвена. За разлика од знамињата на митингот во Гевгелија пред 15 септември 2002.
[img]http://www.sdsm.org.mk/WBStorage/Articles/2D9EEA2E290669418C806AE7AC181DD7.jpg[/img]
Бидејќи модераторите дозволуваат само по една слика која илустрира нешто против СДСМ, еве и линк до друга слика од истиот митинг со Бранко Црвенковски во гро план. (Напомена: Двете слики се гордост на СДСМ и се наоѓаат на неговата веб страна) [url]http://www.sdsm.org.mk/WBStorage/Articles/2216C2D5BF11494183F3B5B0DA4F0EEB.jpg[/url]
`Xa0c Ih SDSM znameto-nivnata gordost: ruzata Crvena, zvezdata zolta, a pozadinata plava, -del od grbot na Makedonija[:)]Mada sto nemaat veza boite od partijata so znameto...Ako gledas taka kazi deka VMRO ja ima ednata osnovna boja na Makedonija i dvete osnovni na Albania
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
http://www.sdsm.org.mk/WBStorage/Articles/2216C2D5BF11494183F3B5B0DA4F0EEB.jpg
Овде ме ми личи на Стјепан Филипович[:D][:D] http://www.valjevo.org.yu/valjevo/grad/spomenikstev.jpg
Филиповиќ имал бесилка над глава. Тука е разликата. Во јажето. Но ништо не се знае. Историјата често се повторува.
lav Прашањето на темава е: dali Gruevski se srami sto e lider na VMRO-DPMNE? А одговорот е:НЕ и ЗАШТО ???. Кога сега засега се знае дека: 1.Никој не покажал/докажал дека КРАДЕ 2.Никој не покажал/докажал дека ЛАЖЕ 3.И други дрн дрн дрн комуњарски a la K(lo)ndarko измислици пс А дали има за што да се ГОРДЕЕ нема да набројувам...се е опипливо и со голо око видливо (може а и не мора) од авион...нели?
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Прашањето на темава е: dali Gruevski se srami sto e lider na VMRO-DPMNE? А одговорот е:НЕ и ЗАШТО ???. Кога сега засега се знае дека: 1.Никој не покажал/докажал дека КРАДЕ 2.Никој не покажал/докажал дека ЛАЖЕ
Браво!:) Значи, за некој да биде лидер на ВМРО-ДПМНЕ, доволно е никој за него да не докажал дека лаже и краде!? Ептен јаки критериуми, нема што!:))) Јас па наивен, мислев дека за да си лидер на силна партија, треба да поседуваш и одредени квалитети!:)
Pana
quote:
2.Никој не покажал/докажал дека ЛАЖЕ
Kako ne laze?Site,ama bas site pa i najzakoravenite vmrovci vidoa deka na "mitingot" imase 5000 luge samo Gvueski i Bicikliski vidoa 50.000. Hi...hiiii....hiiiiiiiiii....ubavo vika Kodarko, koga sega lazat vaka sto li ke lazat za vreme na izborite ili koga ke gi izgubat.
nemo
quote:
Originally posted by `Xa0c
Ih SDSM znameto-nivnata gordost: ruzata Crvena, zvezdata zolta, a pozadinata plava, -del od grbot na Makedonija[:)]Mada sto nemaat veza boite od partijata so znameto...Ako gledas taka kazi deka VMRO ja ima ednata osnovna boja na Makedonija i dvete osnovni na Albania
Fudbalskiot tim VARDAR gi imase crvenata i crnata boja na dresovite , za razlika od Hajduk, Crvena Zvezdza[:D]
intel
quote:
Originally posted by lav
Прашањето на темава е: dali Gruevski se srami sto e lider na VMRO-DPMNE? А одговорот е:НЕ и ЗАШТО ???.
Одговорот е ДА и Зошто? -За да бидеш лидер на партија која во своето име го носи ВМРО, треба да бидеш човек кој ќе го крене рејтингот на партијата на највисоко ниво.Откако дојде Гвујо за лидер ДПМНЕ е се подоле и подоле на политичката сцена во Македонија најмногу од непроценливио глупавите пресови на морончето Влатко па и сега на Бичиклиски.Секој нивен настап до сега е минус за ДПМНЕ и голем плус за СДСМ. Доста ви е толку па,...еее јас ќе ви ги отворам очите ако се занесам во пишувањево[8D]
Pana Ova go izjavija idiotite od DPMNE na pres konferencija:
quote:
ВМРО-ДПМНЕ Власта го доведе ЕСМ во безизлез Директорот на ЕСМ Панде Лазаров свесно го уништува националното богатство што во државава е создавано со децении, обвинува ВМРО-ДПМНЕ. - Кога стана генерален директор на ЕСМ, Панде Лазаров изјави дека претпријатието е брод закотвен со четири сидра, кои треба да се подигнат едно по едно за да заплови. За жал, бродот што Лазаров го водеше изминативе три години, сега не само што е закотвен, туку е длабоко насукан на брегот, распаднат и во безизлезна ситуација - вели Зоран Коњановски, претседател на битолскиот разгранок на ВМРО-ДПМНЕ. Во партијата сметаат дека ситуацијата во РЕК Битола и во РЕК Осломеј е алармантна. - Поради нестручното и недомаќинско работење, моментната состојба на откриениот јаглен во рудникот Суводол е околу четири пати помала од состојбата преземена во 2002 година. Уште поалармантна е ситуацијата во РЕК "Осломеј" во Кичево. Уште од 1 септември електраната е исклучена поради недостиг од јаглен и не се знае до кога работата ќе биде во застој. Во исто време се увезува електрична енергија за околу 80 милиони евра - вели Коњановски. ВМРО-ДПМНЕ предупредува дека рудникот Брод-Гнеотино се отвора без проект за експлоатација. За ситуацијата да биде уште покатастрофална, велат во партијата, за новиот рудник без проектна докуменација се набавува опрема вредна околу 25 милиони евра. (С.К
A vistinata bila sosem poinakva.Moze da procitate vo denesen "Dnevnik". Samo eden podatok,novoto rakovodstvo na Elektrani na Makedonija soopsti podatok deka od kako e na celo na kompanijata zastedile 37 milioni evra sto ovozmozilo lani da ja zavrsat so profit od 6 milioni evra. Moronite od VMRO-DPMNE mislat deka so lazenje ke postignat nesto.Ne postignuvaat nisto samo tonat se podlaboko i sluzat za podbiv.
vancevtodor Pana LAZE,po obicaj i veli:
quote:
.....inaku embargoto najveke se krsese koga na vlast bese VMRO-DPMNE
Za da ti tekne Pana na tebe i na drugite sto za se im teknue,ama nikako za KRAZBITE na nivnite mili :Cifliganci,Buzlevci,Iljovci,Reganovci.....embargoto kon Srbija bese od 92g do 95g . Za da ti tekne uste podobro, Srbija kupi nad 3 MILIONI toni nafta i benzini preku Makedonija za sekoja tona vaka izgledaa najniskite "davacki" 12$ makedonski zeleznici,20$ spediterski uslugi,10$ za BUDJETOT i 20$ za ...????? Srbija preku Makedonija izveze okolu 200 000 toni bakar,"davackite" bea 2%za CIFLIGANEC,2% za rudnikot Bucim,prosecnata cena na Bakarot bese okolu 2200$.Ako ne ti tekne posle ova ke ti napisam malku i za nitratite,fosvatite,cevkite od 120 mm.
dejan Груевски бара решение за раселените Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера ги посети 97-те раселени лица од Матејче, сместени во кумановскиот хотел "Кристал" и им предаде пакети со средства за хигиена и прехранбени производи. Раселените му ги презентираа проблемите со кои се соочуваат, но и собите во кои живеат веќе пет години. Груевски им вети дека ќе побара од Владата што поскоро да се зафати со решавање на нивните проблеми. Тој оцени дека владини претставници треба да ги посетат раселените лица и да се уверат во какви услови живеат тие, но и да ја утврдат реалната состојба со нивните имоти, особено по најавата дека 160 лица од вкупно 400 треба да ги напуштат колективните центри. - Решение мора да се најде, без оглед дали тоа ќе значи на раселените да им се обезбеди некое престојувалиште, дали ќе им се исплатат средства за да можат самите да најдат или ќе останат тука се додека не се најде некое трајно решение - рече Груевски по средбата со раселените Македонци и Срби од Матејче. Тој вели дека е евидентен стравот кај луѓето чии домови во Матејче се разурнати, бидејќи видел дел од нивните фотографии. -Тие, како што рекоа, не може да се вратат таму, бидејќи не се чувствуваат безбедни. Дали ќе се чека поволен период да се вратат во своите домови кога ситуацијата ќе се смири или ќе се најде некоја друга алтернатива, но решение секако мора да има - рече Груевски. Тој нагласи дека треба да се проверат информациите дали сите раселени лица ги продале имотите. - Можеби некои од нив и ги продале, но фактите не може да бидат само од МВР, туку од катастарот и од други институции. Заради неколку случаи не може стотина луѓе да бидат колатерална штета - нагласи Груевски. Раселените матејчани сместени во колективните центри "Кристал", "Ку-Ба", од двата ученички дома и од приватните сместувалишта, денеска во 8 часот пеш ќе тргнат од центарот на Куманово кон тамошната канцеларија на ЕУ за мирно да протестираат и да побараат помош за решавање на проблемот. http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2876&stID=64200
f9
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by dejan
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski??
Izgleda toa e...
Изгледа вие мешате баби и жаби. Мене ми пречи прескокнувањето на официјалното знаме од оние кои најмногу се бунат и сакаат да собираат политикчи поени критикувајќи го законот за знамињата. Тие први не го почитуваат официјалното знаме и го нарекуваат вентилатор, па после глумат загрижени зошто го нема во Липково на пример.
I mene mi prechi toa shto Makedonija e siluvana pod pritisok da go menuva svojot simbol,mi prechi i shto pratenicite vo sobranie togash ne go zashtitija moeto pravo kako gragjanin na Makedonija na suverenost i samostojnost,mi prechi i shto nekoj seto toa go prikazhuvaat kako demokratija ,a bukvalno e meshanje vo vnatreshnite raboti na edna suverena drzhava. Toa "drzhavno" zname zatoa e NELEGALNO.Zatoa i sekoj gragjanin koj stoi do dostoinstvoto svoe znae shto e i koe e Makedonsko zname. Vremeto koga prosti slepci se poveduvaa po direktivi i zakoni nametnati so sila e odavna pominato. Ete toa treba luge kako Intel da im go kazhat na onie koj nametnuvaa,nametnuvaat i sakaat da nametnat promena na ustavnoto ime.
Jakov
quote:
Originally posted by f9
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by dejan
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, ti preci makedonskiot nacionalen simbol od kutles zad gruevski??
Izgleda toa e...

Toa "drzhavno" zname zatoa e NELEGALNO.Zatoa i sekoj gragjanin koj stoi do dostoinstvoto svoe znae shto e i koe e Makedonsko zname. Vremeto koga prosti slepci se poveduvaa po direktivi i zakoni nametnati so sila e odavna pominato. Ete toa treba luge kako Intel da im go kazhat na onie koj nametnuvaa,nametnuvaat i sakaat da nametnat promena na ustavnoto ime.
Navistina preci se soglasuvam, potpolno kako sto preci i nepocituavanjeto na drzavata. Preci koga neznaeme da zastaneme zad nesto i da go pocituvame. Koga neznaeme da pogledneme malku naokolu i da razmislime. Ednostavno preci koga na rabotite nemozeme ili nesakame da im godademe vistinskoto mesto. Koga nemozeme da se izborime za ona sto treba da se izborime. Navremeto zaradi nacionalnite simboli odevme na olimpiski igri so "zgreseno" jugoslovensko zname ili so kolec na koj imavme namtana tkaenina za da ne se gleda rezilot. Edno nesto ke zalici deka sme naravile kako sto treba i ke pocneme samite da si go sereme i gazime. Lugeto kako Intel veruvaj deka nema da gi kazat tie raboti zasto tie po drugi noti igraat(nisto licno Intel vo druga konotacija e ova).
Pana 'iventiven'...sum gltnal bukva se izvinuvam....za drugata konstatacija si ostanuvam na predhodno kazanoto...
quote:
komunista
...ke me razgalis covece...mnogu nagaleno me vikas ....jas sum bre komunjariste.....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
'iventiven'...sum gltnal bukva se izvinuvam....
Ednash g'ltna, a sega povtorno goltna ;) Ne mi beshe toa celta Pana ... celta mi beshe da ja prikazham tvojata ironija so navodnicite za 'inventivnosta'! Ako vekje otvarash topik ochekuvaj i drugi razmisluvanja malku (ili malku povekje) razlichni od tvoite, nemora odma da gi fakjash za ochi drugite diskutanti. Kolku shto jas ne se soglasuvam so tvoite stavovi i mislenja ponekogash, tolku verovatno i ti ne se soglasuvash so moite stavovi i mislenja. Ostavi prostor i drugite neshto da kazhat ... ne gi gushi diskusiite so ona 'moeto pa moeto'
Pana Listata na CIA: 1.Ljubco Georgievski 2.Dragan Dalaverski 3.Nikola Gruevski 4.Sasko Staninov 5.Vanco Pelovski 6.Vanco Takovski ......prodolzete ja nizata.....
трендафил Веројатно овие луѓе би ги имало на листата кога би содржела најмалку 100 имиња. Не можат да бидат никако на листата на првите 11. Нормален човек не може да верува дека ВМРОовците можат толку успешно да ја водат државата па да изградат еден куп објекти, да даваат поголема социјална помош, да водат војна (со платено купување на оружје и луѓе, резервисти) и уште да заработат 1,1 милијарда долари за себе. На листата мора да се наоѓаат Свето Јаневски (Пивара, Тиквеш, М-6), Минчо Јорданов (железара), Комерцијална Банка (со Хари Костов) и да не набројувам. Сега друга работа е ако ЦИА сака да останат ДУИ и СДСМ на власт, а ова е листа кого не би го сакале. Ако листата е од ЦИА, тие не сметаат за ненормални. Со право после седењето дома и гледањето телевизија на референдумот.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
1.Ljubco Georgievski 2.Dragan Dalaverski 3.Nikola Gruevski 4.Sasko Staninov 5.Vanco Pelovski 6.Vanco Takovski ......prodolzete ja nizata.....
7. SDSM od A do Sh 8. DUI od A do Sh 9. LDP od A do Sh 10. PDP od A do Sh ......prodolzete ja nizata.....
Jakov . . . . . . 48. Pana
intel . . . . . 101. сите невладини организации, дипломатско конзуларни претставнишва, хуманитарци, црвени крстови или крижови:))) као сакате итн итн
OooOo ..... .... ... .. . 199. Altuna Sejdiu
wolf_pack Pana, Ljupcho Vojvodata e delo na CIA. Pojdi od tamo[;)]
Jakov
quote:
Originally posted by intel
. . . . . 101. сите невладини организации, дипломатско конзуларни претставнишва, хуманитарци, црвени крстови или крижови:))) као сакате итн итн
Intel mislam deka imas edna 1 ca visok vo pozicioniranjeto.Trgni edna ke ja dobies vistinskata cifra. go for it[:D]
Pana
quote:
Ако листата е од ЦИА
E ova ti se vika iskanje na muvata, ili Trendafil odnapred se vakcinira za krazbite na VMRO-DPMNE. I kako sega covek seriozno da te sfati koga i CIA ne e vo pravo,samo VMRO-DPMNE e vo pravo.Ednostavno, tebe moze da ti pozavidi i poznation moron Bicikliski.
quote:
7. SDSM od A do Sh 8. DUI od A do Sh 9. LDP od A do Sh 10. PDP od A do Sh
Strasno "iventiven"pristap imas.Alal vera.Nie zborime za licnosti a ti povtorno po stoti pat za SDSM.No nejse,sekoj so svojata zabluda.
wolf_pack Pana ti da ne si nekoj platen hard-core sdsmovec be komunista[:D]
Tik Tak 102..Agim Krasnici 103..MVR od A do SH 104.."Nezavisno sudstvo" ..ponataka..
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Strasno "iventiven"pristap imas.Alal vera.Nie zborime za licnosti a ti povtorno po stoti pat za SDSM.No nejse,sekoj so svojata zabluda.
Mnogu e jasno zashto chovek se bavi so politika kaj nas, taka da nemashe potreba da dvojam lichnosti. A dali mojot pristap e 'iventiven' ili INVENTIVEN neka odluchat drugite, poshto tebe ochigledno u srce te pecka mojata izjava. [;)]
SirAndReW Da, se srami! hahah A, mesto listava mozese da napises.. Jas Mr Pana sum najgolemiot fan na politichkata partija SDSM ili.. Vmrovci gi gubite izborive ili pa A1 e super rasturena ili komshijata pak mi bara 1000 evra na zaem, ili volanot mi tresi vo 5ta, haha!
achtung_panzer
quote:
Originally posted by OooOo
...Ostavi prostor i drugite neshto da kazhat ... ne gi gushi diskusiite so ona 'moeto pa moeto'
Mora taka be OooOo, toa e sushtinata na partiskiot vojnik. Ako ne pravi taka, gaulajterot shto go trenira Pana kje mu go ukine dzheparacot za internet...
Great_Macedonian ako treba pana za sdsm ke umre, za makedonija ne umira ;)
Jakov ama zatoa ke ja umre makedonija sto ima razlika tuka.
јузер Kako ne mu e sram, lider na VMRO-DPMNE stanal, sramota..
f9 So odluka na ekspertskata vlada na Republika Makedonija vo denovite na raspadot na SFRJ site togashni direktori na firmi gi prefrlija vo stranski banki deviznite depoziti-poveketo od niv na privatni smetki.Konsekventno vladata i posebno togashniot premier Kljusev nekolku pati javno i preku sobraniskata govornica pobaraa tie pari da se vratat vo zemjava i da se deponiraat vo nashite banki,-neuspeshno. "Uspeshnite direktori"pred nekolku vladi se pravdaa so polezni ekonomski benefiti.Shto se odnesuva do transakciite napraveni vo vremeto na Ljupcho Georgievski poznato e deka Republika Makedonija i site mozhni transakcii bea pod monitoring i blokada.Od toa proizlegoa shteti za Makedonija vo vrednost od skoro polovina milijarda dolari,koj i bea nadoknadeni so donatorskata konferencija i so toa sramnuvanje na platniot bilans na zemjava na nivo pred vojnata. Vo odnos na sistemot i pokraj se privatizacijata i kaj nas i vo Rusija ima isti problem.Vodechkite partii go privatiziraa kapitalot vo nekolku svoi biznismeni koj stanuvaat problem za partiite.
toni_a bravo!!!! f9!!! e tie "biznismeni" sega ???? samo partiite nepravat problem so/kaj niv,udiraat i rulaat na drugi mesta! samo kako i da e ,toa vreme na vmro bese od ekonomski aspekt gledano ,podobro otkolku segasnoto....ovie sega napravija "mafff"
intel
quote:
Originally posted by toni_a
toa vreme na vmro bese od ekonomski aspekt gledano ,podobro otkolku segasnoto....
Од кој аспект??
Pana Da ja nadopolnam listata: 7.Metodija Smilenski 8.Tripun Kostovski 9.Blagoja Mehandziski 10.Sterijo Nakov 11.Ljube Trpevski ......
трендафил Ние овде многу подобро од ЦИА знаеме кој колку си земал. Не можам да кажам украл, затоа што најчесто се` е направено во согласност со законот, затоа што крадците имале контрола над законодавната власт. Ако на списокот на ЦИА има само 1,1 милијарда долари, тоа може само да значи дека агенцијата не работи добро. Сумата можеби одговара ако се однесува на периодот од 1998 до 2002 година. Ако се однесува и на периодот пред тоа, би требало да биде многу поголема. Проценка е дека само од кршењето на ембаргото кон тогаш СР Југославија се заработени повеќе од 10 милијарди долари. Тоа е единствениот званичен „кеш“. Другиот дел треба да е од корупција. Повеќе ми личи дека изворот на информации во овој случај (како што е најчесто) е СДСМ. Разликата е што сега наместо добро информирани дипломатски кругови од Брисел (никогаш не се кажува дали од ЕУ или НАТО) се спомнуваат анонимни извори од ЦИА. Веројатно за промена.
Pana
quote:
само од кршењето на ембаргото кон тогаш СР Југославија се заработени повеќе од 10 милијарди долари.
..od kaj ti e podatokov covece[?][?].....inaku embargoto najveke se krsese koga na vlast bese VMRO-DPMNE
OooOo Ete ti ... ne go krshevme nie, vie go krshevte. Ne e bitno shto se krshelo, vazhno ne se 'nashite' tuku 'vashite'. Nikogash nema da gi poshtuvam ni ednite ni drugite partii (a najmalku lichostite shto go pravat toa) dodeka na vakov nachin gi delat Makedoncite na nashi i vashi.
Jakov
quote:
Originally posted by Pana
Da ja nadopolnam listata: ......
7.Metodija Smilenski- Blizok sorabotnik na Jovan Andonov Regan potpretsedale vo vladite na Crvenkovski 8.Tripun Kostovski- Nositel na lista na koalicijata ZA 9.Blagoja Mehandziski- Blizok sorabotnik na Dzingo vo vremeto na trojnata koalicija SDSM SP LP 10.Sterijo Nakov- Fersped=SDSM 11.Ljube Trpevski- potpretsedatel vo vladite na Crvenkovski od kade dojde za Guverner imenuvan od cico Kiro na predlog na Bace Bane