Свечена академија по повод 8-ми Септември во Канбе
Свечена академија по повод 8-ми Септември во Канбе
dejan Во чест на 8 Септември, за прв пат во историјата на дипломатските односи помеѓу Македонија и Австралија во австралиската претстолнина Канбера, Амбасадата на Република Македонија одржа свечена академија во просториите на свечената сала на поранешниот австралиски парламент. На прославата беа присутни високи претставници на австралиската Влада и опозиција како и членови на Австралискиот федерален парламент. Присутни беа и шефовите на странските дипломатски мисиии акредитирани во Канбера како и претставници на Македонската заедница во Австралија и на Македонската Православна Црква предводена од Владиката Петар. После интонинарењето на Австралиската и Македонксата химна настапи КУД „Разиграна Македонка“ од Квинбијан со сплет македонски игри и песни. Присутните гости ги поздрави првиот Амбасадор на Република Македонија во Австралија Виктор Габер кој ги подвлече постигнувањата на досегашните односи помеѓу Австралија и Македонија.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by dejan Присутните гости ги поздрави првиот Амбасадор на Република Македонија во Австралија Виктор Габер кој ги подвлече постигнувањата на досегашните односи помеѓу Австралија и Македонија.
Koj odnosi be, sto tropaat gluposti, aj poglednete go linkot podole , kakvi "odnosi" imaat Makedonija i Avstralia, ne si prajte bajram so umot http://www.dfat.gov.au/geo/fs/fyrm.pdf
Thunder from down under ne ne saket astralancive deka sme popametni im zemame 2 milijadi i 600 milioni ,a im davame milijarda i 100 godinata spred dokumentov od zlotty http://www.dfat.gov.au/geo/fs/fyrm.pdf, i astralancive gubat milijarda i pol godinata zato ne saket da se druzhat so nas [:D]
dejan [:D] lol