Последната будала
Последната будала
трендафил
Последната бидала нема намера да даде оставка
Државниот обвинител на расправата кажа: "Јас бев последната будала што се нафати на оваа позиција. Следен не ќе има". Тој призна дека бил зависен од власта. Прчевски пред присутните рече дека бил политички човек и дека со новите уставни измени наместо независност, Владата ќе има целосна контрола над судството. "Со новите решенија Владата не враќа назад и секој што ќе се нафати да биде на оваа функција по секоја смена на власта завршува на улица". За завчерашните изјави на државниот јавен обвинител Александар Прчевски, претседателот на Владата Владо Бучковски вчера кажа дека не треба да се извлекуваат погрешни заклучоци. "Се изведуваат погрешни заклучоци врз основа на изјава од инволвирани во јавната расправа. На јавна расправа секој може да каже свое мислење за нацртот на уставните амандмани. Во октомври, кога ќе бидат пред Собранието, онака како што ќе се утврдат ќе бидат задолжителни за сите", истакна Бучковски, порачувајќи дека е добро да се стимулира јавната расправа, но притоа да се задржи нивото на академска средина или барем близу до неа.
_______________________________________________________
Прчевски конечно призна дека е партијски човек. Веројатно во моменти кога не се чувствувал баш ментално најздрав. Некои пак, сите негови сопартијци ги сметаат за нездрави. За жал, јас мислам дека сепак Прчевски не е последната будала. Има многу кои едвај чекаат да бидат будали како него.
Jakov Jas mislam deka ne e poslednata budala. Poslednata budala mislam deka ke se oglasi nekade vo oktomvri 2006g. okolu 1.45 na press konferencija so KNEDLA vo grloto i so nekolku tazni i potroseni faci okolu nego.
angel Што убаво е да си таков „БУДАЛА„ како Прчевски. Ееее....навистина му е тешко....како да не. Откако збуцка Народниот правобранитев за два три предмети и „летнаа две три глави„ сите предмети кој беа вештачки држени и кочени во обвинителство одеднаш се „створија„ од никаде и летоска го пребукираа судот. Ете како можело да тргне работата. Ама јас не сум оптимист во поглед на ова. Наскоро и повторно ќе се закочи а и сигурна сум дека во обвинителство уште има намерно забаталени предмети кои таложат прашина наместо да ја издејствуваат правдата. Некој од тоа убаво ќе се опари ако нема кој да го попари.
трендафил Прчевски сигурно не е најголемата будала. Има многу поголеми од него.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Прчевски сигурно не е најголемата будала. Има многу поголеми од него.
Vo pravo si... I da se nadevame deka idniot javen obvinitel nema da bide edna od tie pogolemite budali!!!
трендафил Да се надеваме дека следната власт ќе ја прекине 61 годишната традиција обвинителот да биде од партија(та) на власт. Па кој и да биде на власт. Нити будала што греши од незнаење нити паметен што греши намерно. Доколку последниот будала не смета дека е умно тој да остане обвинител и кога ќе се смени власта.
concrete
quote:
Originally posted by Jakov
Jas mislam deka ne e poslednata budala. Poslednata budala mislam deka ke se oglasi nekade vo oktomvri 2006g. okolu 1.45 na press konferencija so KNEDLA vo grloto i so nekolku tazni i potroseni faci okolu nego.
Sepak mislam deka , najgolemata ke se kezi na nekoja druga konferencija za pecat vo isto vreme, so pobednicki izraz na lice...najgolemite sekogas posledni doznavaat...istoriski potvrdeno milion pati:):):)!!!!