До каде е Тетово на чело со ДУИ и СДСМ
До каде е Тетово на чело со ДУИ и СДСМ
трендафил 13.09.2005 1. Околу 200 Албанци-жители на Челопек вчера насилно влегоа во зградата на Основниот суд во Тетово и спречија да се одржи расправа за случајот „Бриони“. 2. Повеќе од 200 гимназијалци од македонските паралелки во Тетово вчера протестираа пред поранешното медицинско училиште затоа што во објектот каде што треба да учат нема ниту струја, ниту вода, ниту пак санитарни јазли.
intel Бистро дете е Дејан одма сваќа. Него ептен јас бев против постирање слики на политика инаку ќе му покажев како изгледаше Тетово кога беа на власт ДПА&ДПМНЕ Еве Деки забавувај се малку; http://www.aeronautics.ru/archive/macedonia/photos01/mac0070.jpg а можеш и со ред да фатиш http://www.aeronautics.ru/archive/macedonia/photos01/page_01.htm
concrete
quote:
Originally posted by intel
Бистро дете е Дејан одма сваќа. Него ептен јас бев против постирање слики на политика инаку ќе му покажев како изгледаше Тетово кога беа на власт ДПА&ДПМНЕ Еве Деки забавувај се малку; http://www.aeronautics.ru/archive/macedonia/photos01/mac0070.jpg
ke nabacam denovive nekolku kontra sliki: kako izgleda sega , a kako koga luge vo mnozinstvo ziveele vo toj grad ,od tursko pa navaka!!!!
Jakov 2. ako prodolzat da protestiraat ke ucat na ulica zasto ke im ja zemat i zgradata. pa sega ostanuva na niv da resat sto ke pravat. btw ima li vo Tetovo partiski odbri na partiite na vlas od nealbansko etnicko poteklo. ima li tamu sovetnici od istiot toj vid. go imaat procitano zakonot za diganje galama i pravenje vreva.....?????
dejan Ako SDS ne prezeme nesto, Tetovo ke ni stane kako malo Kosovo:(
трендафил Мислам дека Тетово е вакво токму поради тоа што го има превземено власта. Како дел од предвоениот договор.
[?][?][?][?][?]
marko_polog Na nekoj im e mnogu lesno da tipkaat za mesto sto nitu izrasnale tamu, nitu bile za vreme "konfliktot", nitu go posetile so godini nanazad i sega da raskazuvaat koga bilo podobro, cista glupost. Vo Tetovo se vodi diskriminacija nad Makedoncite na sekoe nivo i prasanje e samo koga i kako ke si go sprovedat planot do kraj, zosto da se machat so vojna koga imaat partneri-oportunisti sto ke im gi ispolnat golemite idei bez maka.
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Na nekoj im e mnogu lesno da tipkaat za mesto sto nitu izrasnale tamu, nitu bile za vreme "konfliktot", nitu go posetile so godini nanazad i sega da raskazuvaat koga bilo podobro, cista glupost.
Немој така за Трендафил... Нема смисла!
marko_polog Jas odamna gledam deka so sila se pravis 'bradest seirdjija', za zal situacijata vo Makedonija e ozbilna, ja ceka borba za samiot opstanok kako drzava, i Makedoncite kako Narod. Trendafil e inace od retkite ovde sto pisuva so fakti, moze i zatoa ne im odgovara na mnogumina ovde.
concrete Gresis Marko Von Polog**** , gresis, ne i pretstoi tuku e veke ZAGUBENA !!! i toa so katastrofalen rezultat !!!!! **** ova ne e zezanje , samo mi dojde da dadam primer sto se krie zad zvucnite Germanski,Angliski itn. iminja
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
До каде е Тетово на чело со ДУИ и СДСМ?
Na mnogu poarno mesto otkolku shto beshe so DPA i DPMNE... Neka ti tekne shto se sluchi so Tetovo koga tie bea na vlast!
трендафил Разликата е што тогаш Тетово беше нападнато од опозицијата, а сега од власта. Но за да се превземе Тетово-Табак, на пример, мораше да се чека да дојде оваа власт. Колку што мене ми текнува, Албанците мораа да пукаат. Додека не се здружива со некого. П.С.:Нека ти текне дека во 2001 на власт беа и СДСМ и ЛДП заедно со ВМРО-ДПМНЕ и ДПА и кој беше министер за одбрана.
dejan Aj kazi koj bese minister za odbrana trendafil?:D
трендафил За сите што заборавиле еве ќе напишам дека министер за одбрана од мај 2001 до крајот на војната и потоа до измена на Уставот беше сегашниот лидер на СДСМ и премиер на Македонија, д-р Владо Бучковски. Претпоставувам дека на чело неговите сопартијци го имаат поставено како воен ветеран, за неговите заслуги во одбраната на земјата.
dejan Aaa! Sega sve mi e pojasno[;)]
intel А сега да му кажеше на Деки кога почна војната и кој беше премиер, и дали тој е над министерот, односно дали може (ако е способен) да го реконструира кабинетот во кој си има предавник(нели?) министер за одбрана. Трендафил, само уште кај Дејан ти поминуваат муабетиве, еве гледам веќе ни Лав не те подржува, па му се смачи веќе и на него.
dejan Pa za toa SDS vodi na drugiot topik!!!
concrete Aj sega ne tresete zeleni, sto bi rekol Pana: segasnata vlast NE DOJDE na vlast za da ni kazuva kako pravele tie porano(site znaat!!!!), tuku da pravi kako treba, na zalost zaradi toa i ke si odi, za da dojdat burekdziite od pred toa. No nemojte da mislite deka e toa prosta rotacija vo krug.......rotacija e, no po spirala ..NADOLE...!!!! Poznata kako ramen kovit , za tie sto znaat sto e toa...vest pilot se izvlekuva od nego, ama obicno temeto na traektorijata na izvlekuvanje e 50-60 m. pod nivoto na tloto!!!!!!Grobistata se polni so tie koi se "izvlekle"!!!!!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
...segasnata vlast NE DOJDE na vlast za da ni kazuva kako pravele tie porano...
Така е concrete... Оди сега кажи им го истото и на оние што кога и да се спомне Трипун, тие муабетот накај Пенов го враќаат!:) Некако не ви текнало и таму да изреагирате исто!:)
quote:
Originally posted by intel
Трендафил, само уште кај Дејан ти поминуваат муабетиве...
:))))))) Прочитав претходно дека Трендафил за случувањата во Тетово во 2001 година вината ја префрла накај тогашниот министер за одбрана, а ја прочитав и реакцијата на dejan дека ’сега се’ му е јасно’... Па само си се насмеав без да искоментирам било што!:)))
Great_Macedonian zarem ne vi e smaceno da pisuvate za toa kako makedonskiot narod i drzava propaga, a nikoj od vas ne se osmelil da dejstvuva? jas znam deka mene mi e premnogu smaceno od pisuvanje po forumov za site onie milioni problemi koj nie kako makedonci i nasata makedonija gi ima... so zborovi ne se pravi mnogu, treba ednas i zasekogas zborovite da gi pretvorime vo delo. Dosta cekame nekoj drug da ni gi resi problemite... ako nekoj od vas ima ideja kako mozeme site nie cesni makedonci od ovoj forum da dejstvuvame, togas kazvete predlozi.. concrete, nikogas ne e kasno da se spasi makedonstinata vo makedonija i niz svetov.
трендафил Можеби размената на територии ќе беше подобрата варијанта. Помалку територија, но без проблеми. Штом е СДСМ за нешто, веќе мислам дека тоа е сигурно најлошата варијанта. А беа против размената. Но тоа е веќе готова работа. Но Македонија има уште една шанса. Евентуалното укинување на визите за ЕУ. Затоа што сепак многу повеќе Македонци од албанската заедница би заминале. Македонската заедница повеќе оди за Канада и Австралија. Веќе почнувам да се надевам само во Господ. Нели „Блажени се бедните по дух зашто нивно е царството небесно“ или „Блажени се гладните и жедните за правда зашто тие ќе се наситат“. А ние сме и едното и другото.
Great_Macedonian Trendafil, za da ne gubis nadez.. zatoa sto mislis za edna vakva inicijativa..? http://archives.vmacedonia.com/7694.htm
lav
quote:
Originally posted by intel
А сега да му кажеше на Деки кога почна војната и кој беше премиер, и дали тој е над министерот, односно дали може (ако е способен) да го реконструира кабинетот во кој си има предавник(нели?) министер за одбрана. Трендафил, само уште кај Дејан ти поминуваат муабетиве, еве гледам веќе ни Лав не те подржува, па му се смачи веќе и на него.
Нему (на колегата Трендафил) не му треба мојата подршка за да ја (по)каже сдсм несаканата вистина ..дека СЕ КЕ ПРОДАДАТ САМО ДА СЕ НА ВЛАСТ и за да останат ...по секоја цена. пс А Бранко сосе тајфата министри „влезе „ во Владата на Нацонален Спас од лукративни причини (денес е секому се надевам и со голо око) видливо), мислам на 2001 година ...кога рече (карикирам) дека ИЛИ ВЛЕГУВАМ ВО ВЛАСТА ИЛИ ЌЕ ГО ДИГАМ НАРОДОТ НА БУНТ против оваа (се мисли на ВМРО/ДПА) ненародна Влада. Грешката на таа ВМРО Влада беше (повеќе НАИВНОСТ би ја нарекол) со здружување на сите Македонци од сите политички определби (сега се гледа дека не биле македонци) дека била голема и дека со комунИСТИ нема (да имаме никојпат наша) НАЦИОНАЛАНА ДРЖАВА туку ова што сите денес го гледаме (банана држава или пак протекторат ама прикриено прикажан кај избирачите) држава на племенски заедници. Од лошо се стана уште полошо ...само за тоа ниеден „неутрален„ весник ниту новинар НЕ ПИШУВА.
intel Лав, самиот си се фаќаш во стапицата што ја поставуваш ама не си кума лија па да си ја одгризеш ногата и да киднеш. 1. ЗА 2001 карикираш А? Не бе пријател Тој кажа: -Народот на улица, е сега колку народ стоел позади него за да со самата изјава Љубче веднаш ја наведне главата и прифати широка коалиција или со други зборови прифати се само да остане Пи Ем го викаат некои.Имаше можност достоинствено да биде избркан на клоци или да коалицира по секоја цена. Затоа немој те молам, нит е грешка ниту наивност, туку стрвост за власт. 2. Еве можност и прилика на оваа власт да и се каже или оставка или народот на улица, секако мислам на вечерва.Но колку народ стои зад овој митинг на опозицијата??? Значи се е исто како 2001 во смисол на членство и симпатизери.За на безбедносен план да не правиме муабет. И сега според тебе поголемиот дел од Македонскиот народ не се Македонци, исто како што и само ЛАТАС е “Македонски“ новинар, антикомуњар нели?
lav Originally posted by intel
quote:
Лав, самиот си се фаќаш во стапицата што ја поставуваш ама не си кума лија па да си ја одгризеш ногата и да киднеш.
За какви стапици зборуваш кога со „модификација„ ми ја менуваш суштината на мислата...која нели е загарантирана за секого...нели? Одбраната е само со ГОЛИ ФАКТИ кои ги НЕМАШ.
quote:
1. ЗА 2001 карикираш А? Не бе пријател Тој кажа:
Каритикирање одприлика зборува дека распоредот на искажаните зборови не е оригинален ,АМА суштината на напишаното е ТАКВА.
quote:
-Народот на улица, е сега колку народ стоел позади него за да со самата изјава Љубче веднаш ја наведне главата и прифати широка коалиција или со други зборови прифати се само да остане Пи Ем го викаат некои.Имаше можност достоинствено да биде избркан на клоци или да коалицира по секоја цена.
Затоа и реков ...НАИВНОСТ нивна (на тогашната Влада) , а не и моја. Не ги познавал доволно како што Јас ги знам (односно не сакам за нив ништо да знам).
quote:
Затоа немој те молам, нит е грешка ниту наивност, туку стрвост за власт.
И тоа е една од можните причини и одговори!?.
quote:
2. Еве можност и прилика на оваа власт да и се каже или оставка или народот на улица, секако мислам на вечерва.Но колку народ стои зад овој митинг на опозицијата???
За ова се зборува одпосле...оти немам (стално присатни) особености како на баба Ванѓа ..за да предвидувам.
quote:
Значи се е исто како 2001 во смисол на членство и симпатизери.За на безбедносен план да не правиме муабет.
Јас само зборувам за видени а не и кажани од некого работи напамет.
quote:
И сега според тебе поголемиот дел од Македонскиот народ не се Македонци, исто како што и само ЛАТАС е “Македонски“ новинар, антикомуњар нели?
Македонец може да биде по род НО и по чуство. Се разликуваат што едните се изјаснуваат а работат против сопствената држава (зарем не гледаш што се прави Положани и другиет кољеги негови) , а вторите се по ЧУСТВО а тоа е посебна категорија која може да ја објасни оној кој го иа тоа чуство. Турците своевремено земале македончиња и со перење на мозокот од нив правеле ЈАНИЧАРИ кои колеле и беселе се што е Македонско ..и биле Македонци (не сите) по РОД. Мислам дека ме разбра што тоа сакав да (ти) кажам..нели? Оти со одморите сум т‘нок. Ајде поздрав од мене и помалку БРИШИ ...оти никојпат не се знае до каде може да те доведе...мислам со бришењето.
Strelec intel е во право!:)
intel
quote:
Originally posted by lav
[ ...оти немам (стално присатни) особености како на баба Ванѓа ..за да предвидувам. Ајде поздрав од мене и помалку БРИШИ ...оти никојпат не се знае до каде може да те доведе...мислам со бришењето.
Сепак сакаш да бидеш или глумиш Баба Зумбула..пардон Ванѓа.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
intel е во право!:)
Рабира се , инаку како ќе биде (сеуште) модератор? Сепак за мене тој е на моменти и премногу експлицитен ...особина несвоствена за комуњари на кои срам им е да ги кажат вистиските имиња на сосотојбите кај нас.
`Xa0c
quote:
Originally posted by трендафил
Можеби размената на територии ќе беше подобрата варијанта. Помалку територија, но без проблеми. Штом е СДСМ за нешто, веќе мислам дека тоа е сигурно најлошата варијанта.
aha tebe taka ti odgovarase?Ti ke zivese vo Pustec neli?Ili samo ke prodolzese da sedis na PC i ke gi obvinuvase SDS ako ja podrzea taa varijanta sto nemase nikakva smisla.Si bil nekogas vo Tetovo?Ako ne,ne si ni dostoen da otvoris tema za koja ne ni znaes tocno.
quote:
2. Повеќе од 200 гимназијалци од македонските паралелки во Тетово вчера протестираа пред поранешното медицинско училиште затоа што во објектот каде што треба да учат нема ниту струја, ниту вода, ниту пак санитарни јазли.
Protestot ne bese za nikakvi sanitarni jazli niti pa voda ili struja,zosto seto toa go imaat.Bese zaradi sto oddelni Albanci svirkale ili sto i da bilo po Makedonki,no gi svakam i niv zatoa sto koga devojce ke izleze so gol stomak i razgoleni gradi,koj i da e istoto bi go napravil.Samite makedonki si se krivi,sakaat da se e..t a nejkat da im vleze.A ucilisteto Istoto bese i vo vremeto na VMRO koga bese na vlast,zatoa ne mozam da ti ja svatam poentata...
Strelec
quote:
Originally posted by `Xa0c
Protestot ne bese za nikakvi sanitarni jazli niti pa voda ili struja...
Значи Трендафил ПОВТОРНО лаже!?:)
`Xa0c Ne znam dali namerno ili pak taka bil i toj informiran no kako sto kazav protestot nemase veza so toa sto toj go navel.