Vmrovcite gi ispockrtaa fasadite vo Skopje.
Vmrovcite gi ispockrtaa fasadite vo Skopje.
Pana Se pocna vo sreda pred mitingot koga gi ispockrtaa site fasadi vo Skopje so najvulgarni grafiti protiv vladata. Eve i sinojka povtorno gi ispostraa site ubavo ofarbani zgradi. Abe g'nsi od luge se pa toa ti e.Da se sramis sto si makedonec koga i oni se pravat makedonci.
јузер I jas bev na mitingot be, samo nemav rekviziti za chkrtanje inace us pat imase lom da gi napravam fasadite :)))
dejan Sto se bunite...eve sega Trifun ke gi ofarba site zgradi[;)] Inace toa ti se vika VMROvska gordost;)
bliznak Тоа ти се вика дивурија, и далеку е од гордост.
трендафил Обичај е опозицијата да пишува графити. Не е добро да се префарбуваат, затоа што откако ќе дојдат на власт излегува дека ги напишале самите против себе. Едно време СДСМ имаше графити на својата веб страна (кога беа во опозиција). Сега гледам и виртуелните графити се симнати од таму. А убаво ќе беше да ги прочита раководството на партијата сега, кога се на власт.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Sto se bunite... eve sega Trifun ke gi ofarba site zgradi[;)]
Грешка си dejan... Прво, Трипун не е Пенов за да разубавува фасади... И второ, Трипун и да сака да фарба згради, не е во можност бидејќи нема време... Мора ревизии да прави!? Него, знае ли некој што стана со неколкумесечните ревизии на Трипун??? Нели тврдеа дека ќе најдат финансиски малверзации на претходниот градоначалник? Најдоа ли? Не сум во тек!
dejan Znaci SDS i VMRO se vo isti kos sega?? :p
dejan Reviziite se po vazni sega, ne farbanje zgradi!:p
трендафил Ако сега се сетам што се` зборуваше актуелната власт за претходната и споредам со тоа дека единствен во затвор со правосилна пресуда од тој период е само Амди Бајрам или опозицијата лажела и лаже или е многу тешко да се докаже дека некој што е на власт крадел. И за Амди мислам дека ќе беше на слобода ако не го победеше кандидатот на коалицијата ЗА Македонија заедно со ДУИ на локалните избори во Шутка. Патем денеска Љубчо Георгиевски се одзва на поканата и даде исказ за големата проневера од 30 милиони долари во Народната Банка на Македонија, за што се осомничени екс-гувернерот Љубе Трпески и контроверзниот банкар Методија Смиленски. Скандалот се случи кога Георгиевски беше Премиер. Во судот велат дека Георгиевски соработувал и одговорил на сите поставени прашања. Дошол точно навреме и кажал се што знаел. Детали за долгото испрашување не се соопштуваат во интерес на истрагата која почна лани во септември. Неофицијално и од судот и од обвинителството потврдуваат, дека Георгиевски бил испрашуван колку знае за целата афера, зошто тој како Премиер одлучил и потпишал налог да се исплатат пари од НБМ, за да се купи долгот на Македонија од странски банки и дали знаел дека парите наместо за откуп на државниот долг, биле потрошени за банкарските долгови на Смиленски и на неговата „Експорт-Импорт“ банка. Од кабинетот на Георгиевски не соопштуваат детали ниту за неговиот исказ, ниту за случајот. Георгиевски е претпоследен сведок во истрагата за проневерата во НБМ. Последен, ќе биде распрашан поранешниот министер за финансии Никола Груевски. Георгиевски и Груевски сега уредно ги примиле поканите. Во јули, судските курири не можеа да ги пронајдат ни на работното место во Собранието, ниту на нивните домашни адреси, поради што финишот на истрагата беше одложен за оваа есен. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски пак тврди - дека сеуште не ја добил поканата за распит, но едвај чека да се појави пред истражен судија за да каже што знае за случајот и тој конечно да биде затворен. Во обвинителскиот оддел за организиран криминал, кој ја презеде истрагата објаснуваат - дека сведочењата на поранешните функционери се битни за расчистување на деталите од истрагата која почна пред повеќе од една година. Осомничени се поранешниот гувернер Трпевски и сопственикот на сега згаснатата „Експорт-Импорт“ Смиленски - за проневера на 30 милиони долари на НБМ, наменети за откуп на македонскиот надворешен долг. Смиленски е во бегство, Трпевски е професор на економскиот факултет.
Pana
quote:
знае ли некој што стана со неколкумесечните ревизии на Трипун???
Ma kakvi revizii!Ne ni pravat veke revizii.Nego ako gi prasa nekoj dali nesto srabotile ke kazat,pravime revizija. Uste dve godini da pravat dzabe im e.Nema sto da najdat,bidejki nema nisto somnitelno. Sega utepaniov razmisluva kako da stavel ograda na parkot.Covekot e definitivno cuknat!