Муџахединот од Китка
Муџахединот од Китка
dejan планирал да го разнесе Крстот на Водно!![:0] Турскиот муџахедин, кој се движел во реонот на планината Китка и на скопските села Студеничани и Алдинци, планирал да го дигне во воздух Милениумскиот крст на Водно, тврди за „Време“ висок дипломат од една амбасада во Скопје, кој за ова бил информиран од штабот на ЦИА во Момин Поток. Нашиот соговорник го пренесува револтот на ЦИА поради отсуството на соработка со Управата за безбедност и контраразузнавање во врска со овој човек. - Не можам да разберам како вашите служби можат да бидат толку млитави. Овој човек беше организатор на бомбашките напади во Истанбул пред две години. Тој е исклучително искусен терорист во поставување експлозиви, во организација, логистика. Нашите служби со години се обидуваат да го фатат, а македонската полиција од неодамна дозна дека тој постои - вели дипломатот. Според неговите кажувања, станува збор за Ремз Хамза - Шеј, припадник на Ал каеда. Него, како што „Време“ веќе извести, постојано го штитела група од најмалку педесетина припадници на терористичката Албанска национална армија (АНА). Последен пат бил забележан во селото Алдинци, општината Студеничани. - Шеј на арапски значи водач. Тој ретко лично учествува во терористичките напади, повеќе е задолжен за организација. Ја одбрал Македонија за да се скрие бидејќи има многу места каде што полицијата нема никаква контрола. Знаеме дека сега работи како инструктор на припадници на една група на АНА задоена со исламскиот фундаментализам - вели нашиот извор. Тој додава дека поради заштитата што ја уживале умерените муфтии во Исламската верска заедница од МВР за сметка на фундаменталистите предводени од Зенун Бериша, планирал да грабне неколку полицајци од единицата „Алфа“ за да ја деморализира македонската полиција. - Со ваквите луѓе нема играње. Кога нешто ќе намислат, тие тоа и го реализираат. Хамза нема да се помири со поразот на вахабитите во ИВЗ - вели дипломатот. Во МВР децидно ги демантираат овие сознанија. Меѓутоа полициски извори наведуваат дека активноста на УБК во реонот на Китка се состоела од повремени разговори со локалните планинари. Колку само да покажат дека нешто работат оперативците на УБК само собирале по некоја чаура од вежбовните активности на терористите. Од штабот на ЦИА увиделе дека нема фајде од нив и решиле сами да ја водат операцијата против Хамза. Американската служба ги користела дури и своите сателити за да ја следи комуникацијата на Хамза, што покажало дека се работи за многу опасен човек. Шеј е ден од најбараните терористи во светот. На 19 ноември 2003 година тој го организирал нападот на ХСБЦ-банката во Велика Британија, како и на британскиот конзулат во Истанбул, при што загинале 27 луѓе, а 400 биле повредени. Тој бил откриен при сослушувањето на Абу Хамза ал-Масри, терорист што бил фатен во Лондон во мај лани. ОФИЦЕР НА ОБСЕ ТВРДИ Македонија е цел на терористите Томас Гамбил, поранешен офицер за безбедност на мисијата на ОБСЕ во Косово, тврди дека се подготвува терористички напад врз Македонија ако Косово не добие независност. - Ако Обединетите нации не му дадат независност на Косово, тоа ќе ги поттикне саудиските активности во регионот. Тие имаат пари и влијание. Ќе ги потсетат Косовците дека тие им се вистински пријатели. Ќе им помогнат на екстремистите да се борат и ќе подготват терористички напади против меѓународната заедница, а па дури и против војниците на НАТО во регионот. Тие се подготвуваат во Македонија да извршат напади врз цели од меѓународната заедница ако Косово не добие независност - тврди Гамбил. http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=31841 Ova e nesto seriozno!! Sto napravivme nie za da ni go raznese Krstot?!!
concrete Ova e nesto seriozno!! Sto napravivme nie za da ni go raznese Krstot?!! Kako sto , veke e taksan na Kinezite kako staro zelezo............
Aj u Kafic Dejan, mislam deka faktot deka makedoncite ne se muslimani, a shiptarite pretezhno se, e dovolno za da tie dobiat pomosh od fundamentalni islamisticki grupacii. Drug primer za takva rabota e na primer Bosna ili pa Kosovo. A Krst kako Krst, simbol na hristijanstvoto kako toa ne mozhe da bide cel na islamisticki napadi?
Tirpiz
quote:
Originally posted by dejan
планирал да го разнесе Крстот на Водно!![:0] Турскиот муџахедин, кој се движел во реонот на планината Китка и на скопските села Студеничани и Алдинци, планирал да го дигне во воздух Милениумскиот крст на Водно, тврди за „Време“ висок дипломат од една амбасада во Скопје, кој за ова бил информиран од штабот на ЦИА во Момин Поток. Нашиот соговорник го пренесува револтот на ЦИА поради отсуството на соработка со Управата за безбедност и контраразузнавање во врска со овој човек. - Не можам да разберам како вашите служби можат да бидат толку млитави. Овој човек беше организатор на бомбашките напади во Истанбул пред две години. Тој е исклучително искусен терорист во поставување експлозиви, во организација, логистика. Нашите служби со години се обидуваат да го фатат, а македонската полиција од неодамна дозна дека тој постои - вели дипломатот. Според неговите кажувања, станува збор за Ремз Хамза - Шеј, припадник на Ал каеда. Него, како што „Време“ веќе извести, постојано го штитела група од најмалку педесетина припадници на терористичката Албанска национална армија (АНА). Последен пат бил забележан во селото Алдинци, општината Студеничани. - Шеј на арапски значи водач. Тој ретко лично учествува во терористичките напади, повеќе е задолжен за организација. Ја одбрал Македонија за да се скрие бидејќи има многу места каде што полицијата нема никаква контрола. Знаеме дека сега работи како инструктор на припадници на една група на АНА задоена со исламскиот фундаментализам - вели нашиот извор. Тој додава дека поради заштитата што ја уживале умерените муфтии во Исламската верска заедница од МВР за сметка на фундаменталистите предводени од Зенун Бериша, планирал да грабне неколку полицајци од единицата „Алфа“ за да ја деморализира македонската полиција. - Со ваквите луѓе нема играње. Кога нешто ќе намислат, тие тоа и го реализираат. Хамза нема да се помири со поразот на вахабитите во ИВЗ - вели дипломатот. Во МВР децидно ги демантираат овие сознанија. Меѓутоа полициски извори наведуваат дека активноста на УБК во реонот на Китка се состоела од повремени разговори со локалните планинари. Колку само да покажат дека нешто работат оперативците на УБК само собирале по некоја чаура од вежбовните активности на терористите. Од штабот на ЦИА увиделе дека нема фајде од нив и решиле сами да ја водат операцијата против Хамза. Американската служба ги користела дури и своите сателити за да ја следи комуникацијата на Хамза, што покажало дека се работи за многу опасен човек. Шеј е ден од најбараните терористи во светот. На 19 ноември 2003 година тој го организирал нападот на ХСБЦ-банката во Велика Британија, како и на британскиот конзулат во Истанбул, при што загинале 27 луѓе, а 400 биле повредени. Тој бил откриен при сослушувањето на Абу Хамза ал-Масри, терорист што бил фатен во Лондон во мај лани. ОФИЦЕР НА ОБСЕ ТВРДИ Македонија е цел на терористите Томас Гамбил, поранешен офицер за безбедност на мисијата на ОБСЕ во Косово, тврди дека се подготвува терористички напад врз Македонија ако Косово не добие независност. - Ако Обединетите нации не му дадат независност на Косово, тоа ќе ги поттикне саудиските активности во регионот. Тие имаат пари и влијание. Ќе ги потсетат Косовците дека тие им се вистински пријатели. Ќе им помогнат на екстремистите да се борат и ќе подготват терористички напади против меѓународната заедница, а па дури и против војниците на НАТО во регионот. Тие се подготвуваат во Македонија да извршат напади врз цели од меѓународната заедница ако Косово не добие независност - тврди Гамбил. http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=31841 Ova e nesto seriozno!! Sto napravivme nie za da ni go raznese Krstot?!!
jas napishav za toa odnosno staviv topic, ali problemot e shto ne e eden mnogu se i sekojdnevno treniraat na kitka imaat kamp....
lav
quote:
Originally posted by Tirpiz
quote:
Originally posted by dejan
планирал да го разнесе Крстот на Водно!![:0] Турскиот муџахедин, кој се движел во реонот на планината Китка и на скопските села Студеничани и Алдинци, планирал да го дигне во воздух Милениумскиот крст на Водно, тврди за „Време“ висок дипломат од една амбасада во Скопје, кој за ова бил информиран од штабот на ЦИА во Момин Поток. Нашиот соговорник го пренесува револтот на ЦИА поради отсуството на соработка со Управата за безбедност и контраразузнавање во врска со овој човек. - Не можам да разберам како вашите служби можат да бидат толку млитави. Овој човек беше организатор на бомбашките напади во Истанбул пред две години. Тој е исклучително искусен терорист во поставување експлозиви, во организација, логистика. Нашите служби со години се обидуваат да го фатат, а македонската полиција од неодамна дозна дека тој постои - вели дипломатот. Според неговите кажувања, станува збор за Ремз Хамза - Шеј, припадник на Ал каеда. Него, како што „Време“ веќе извести, постојано го штитела група од најмалку педесетина припадници на терористичката Албанска национална армија (АНА). Последен пат бил забележан во селото Алдинци, општината Студеничани. - Шеј на арапски значи водач. Тој ретко лично учествува во терористичките напади, повеќе е задолжен за организација. Ја одбрал Македонија за да се скрие бидејќи има многу места каде што полицијата нема никаква контрола. Знаеме дека сега работи како инструктор на припадници на една група на АНА задоена со исламскиот фундаментализам - вели нашиот извор. Тој додава дека поради заштитата што ја уживале умерените муфтии во Исламската верска заедница од МВР за сметка на фундаменталистите предводени од Зенун Бериша, планирал да грабне неколку полицајци од единицата „Алфа“ за да ја деморализира македонската полиција. - Со ваквите луѓе нема играње. Кога нешто ќе намислат, тие тоа и го реализираат. Хамза нема да се помири со поразот на вахабитите во ИВЗ - вели дипломатот. Во МВР децидно ги демантираат овие сознанија. Меѓутоа полициски извори наведуваат дека активноста на УБК во реонот на Китка се состоела од повремени разговори со локалните планинари. Колку само да покажат дека нешто работат оперативците на УБК само собирале по некоја чаура од вежбовните активности на терористите. Од штабот на ЦИА увиделе дека нема фајде од нив и решиле сами да ја водат операцијата против Хамза. Американската служба ги користела дури и своите сателити за да ја следи комуникацијата на Хамза, што покажало дека се работи за многу опасен човек. Шеј е ден од најбараните терористи во светот. На 19 ноември 2003 година тој го организирал нападот на ХСБЦ-банката во Велика Британија, како и на британскиот конзулат во Истанбул, при што загинале 27 луѓе, а 400 биле повредени. Тој бил откриен при сослушувањето на Абу Хамза ал-Масри, терорист што бил фатен во Лондон во мај лани. ОФИЦЕР НА ОБСЕ ТВРДИ Македонија е цел на терористите Томас Гамбил, поранешен офицер за безбедност на мисијата на ОБСЕ во Косово, тврди дека се подготвува терористички напад врз Македонија ако Косово не добие независност. - Ако Обединетите нации не му дадат независност на Косово, тоа ќе ги поттикне саудиските активности во регионот. Тие имаат пари и влијание. Ќе ги потсетат Косовците дека тие им се вистински пријатели. Ќе им помогнат на екстремистите да се борат и ќе подготват терористички напади против меѓународната заедница, а па дури и против војниците на НАТО во регионот. Тие се подготвуваат во Македонија да извршат напади врз цели од меѓународната заедница ако Косово не добие независност - тврди Гамбил. http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=31841 Ova e nesto seriozno!! Sto napravivme nie za da ni go raznese Krstot?!!
jas napishav za toa odnosno staviv topic, ali problemot e shto ne e eden mnogu se i sekojdnevno treniraat na kitka imaat kamp....
А другарот Верушевски како шеф на УБК си ја гледа „преставата„ од судењето на синот-му Александар викан и АЏО (чичко на турски)