Zoshto doadjate na forumov? I shto bi sakale novo?
Zoshto doadjate na forumov? I shto bi sakale novo?
BorisVM Me interesira koi se prichinite za posetite na forumov?

Isto taka me interesiraat predlozi za podobruvanje na rabotava na forumov.
mArInCe
quote:
Originally posted by BorisVM
Vo izrabotka e nov mod shto kje vi ovozmoshi sami da si odberete svoj avatar.
jesss jessss jeeeeessss!!!
dalila Zatoa shto se chuvstvuvam kako doma[:)] Mislam deka funkcionira sve O.K. Samo,sprema mene, avatari falat...po mozhnost da bidat po zhelba.
a-pin-dim Da kazam i jas nesto kako clen na forumot, Ovdeka dovagam sto bi se reklo da se nauci nesto poveke okolu SVETOT NA LJUGETO. Ovdeka mozeme da gi vidime site razmisluvanje na ljugeto, mozeme isto taka da naucime nekoj raboti sto voopsto ne sme gi ni videle ni cule. Jas kako clen na ovoj Forum, pramav nekoj idei za da ima sto po aktivnost na posettenosta na Virtualniot Svet. Blagodaram za doverbata.
mArInCe se soglasvam so sve od gorenavedenoto vo vrska so prashanjeto zoshto idam na ovaj forum. vo globala forumov e super, samo sekako nishto ne e sovrsheno. vistina e deka na seir temite se najjaktivni, ama to ne e neshto sho mozhet administratorite da smenet, zsh to zavisit od nas. inache se slozhvam so dalila za avatarite.. deka bi trebalo da se po zhelba.. za da se razigrat malce forumov :)
Mr Miyagi
quote:
inache se slozhvam so dalila za avatarite.. deka bi trebalo da se po zhelba
Ama sepak da bidat lichni.Na primer vakov avatar ni sluchajno ne smee da ima. Toa e moe mislenje. [img]http://img312.imageshack.us/img312/5162/mrmiyagi7ur.jpg[/img]
BorisVM
quote:
Originally posted by darkjesus
Da ucestvuvas vo sozdavanjeto na nesto dobro i vredno nesto sto se nadevam ke ostani i za mnogu generacii posle nas e "dar bozji" - shto bi rekla mafiskuma. Definitivno e mesto kadeshto mozes da zapoznaesh golem broj luge od najrazlicni strani na svetov i site da se Makedonci[:)] razlicnite karakteri i razmisluvanja kako i dobrite zaebancii go pravat ovoj forum privlecen za site nas "pacientite" a i za onie novodojdenite. Sekako sekoja promena e dobredojdena eve na primer moe mislenje e deka treba da go oslobodime Strelec od site obvrski prema forumot i forumashite i da go ostavime da zivee mirno i bez stresovi vo negovite penzionerski denovi[:D][;)]
Ubavo e ova kazhano dark i si ja pogodil i namenata na forumov. Jas kje se navratam ama na vremeto pred edno 7 godini. Vo ova kje me podrzhat i OoooO i DjShema poshto togash bea i tie prisutni. Togash nemashe potreba za pravila, baniranja i slichni raboti. Arno ama, togash na Internet pristap imavme samo tie shto ili studiravme vo Americhkive fakulteti ili shto nekako uspeaja da se povrzat od rabota ili od doma. Mozheshe na prsti da se izbrojat ludjeto shto se konektiraja. Zoshto nemashe potreba? Zatoa shto toa beshe i seushte e edna grupa na ludje na koja ne trebashe da im se objasnuvaat pravilata na igra i na pristojno odnesuvanje. So otvoranjeto na Internet kafinjata vo Makedonija se toa se smeni. Barierata shto postoeshe za pristp na Internet ja snema. So toa sekoj shto ima 10 denari vo dzeb mozheshe da se prikluchi. Toa kolku i da beshe i e dobro, so sebe si nosi posledici od tipot na sozdavanje na pravila i na prdrzhuvanje na tie pravila inaku kje imame haos. Mene mi e chudno samo zoshto se misli deka Strelec e strog na primer, koga bez Strelec forumov ne bi funkcioniral vaka dobro kako shto jas mislam deka funkcionira. Istoto vazhi i za drugite administratori i moderatori. Koga se mnogu ludje vo prashanje, potrebni se pravilata. I neka ne ve zalazhuva brojkava od 700 i neshto clenovi. Da gi ostavevme bazite od pochetok, forumov kje broeshe okolu 8000+ clenovi.
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by angel
quote:
Originally posted by SpaceLily
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Pa dobro ne mora da se nekoi raboti lichni. Onaka, kako na primer temata kako vi pochna denot, itn. A MNOGU bi sakal koga forumov bi imal feature da bojata na folderite od temite mi kazuva na koja tema sum napishal poraka.
Imat mnogu drugi temi sho se mnogu "polichni" od taja tema shema:)
Pa dobro ima takvi, no na nekoi teshko e da se razlikuva seir od lichotija. хе, хе, хееее... е да има одредени места на форумов каде има “личотија од теми“. [:D][;)]
BorisVM Vo izrabotka e nov mod shto kje vi ovozmoshi sami da si odberete svoj avatar.
vardarce Koga se zacleniv doagav samo poradi kompjuterskite podforumi, a sega idam skoro nasekade (osven politika). Vo posledno vreme mnogu pocnaa rabotite da zabeguvaat na seir ama so da se pravi. Inaku predlog od mene e poveke da se aktiviraat podforumite za kompjuteri, osven 4-5 dusi i tak tuk nekoj nov clen da postiraat tamu druga aktivnost nema. Inaku jas ednas predloziv da se dodadat poveke smajli ama nisto ne bidan od toa. Moze vakvi da bidat (dizajn i shari) ama da ima poveke izbor.
angel Ne samo da moze da stavame avatar so link tuku i od nasite kompjuteri da moze da gi stavame. I koga veke se raboti na toa sakam da predupredam i da zamolam da ne stavame avatari so nedolicna sodrzina. Na drugi forumi imam videno avatar so zenski gradi i toa vo dvizenje, i slicni na taa sodrzina, pa potoa secenje na glavi i krv se rasprsnuva nasekade....uzas. Ako "zabegame" so vulgarni avatari i so takvi koi odslikuvaat agresija da se opomenuvaat takvite korisnici i ako samite ne gi trgnat da gi trgne nekoj administrator....ama posle bez lutenje. Ako pocneme da pravime problemi so takvi sodrzini na avatarite, da ni se vrati stariot rezim t.e. ovoj rezim. ......moreeee...da mozam jas da gi kontroliram site ke bidat vo red.
darkjesus Da ucestvuvas vo sozdavanjeto na nesto dobro i vredno nesto sto se nadevam ke ostani i za mnogu generacii posle nas e "dar bozji" - shto bi rekla mafiskuma. Definitivno e mesto kadeshto mozes da zapoznaesh golem broj luge od najrazlicni strani na svetov i site da se Makedonci[:)] razlicnite karakteri i razmisluvanja kako i dobrite zaebancii go pravat ovoj forum privlecen za site nas "pacientite" a i za onie novodojdenite. Sekako sekoja promena e dobredojdena eve na primer moe mislenje e deka treba da go oslobodime Strelec od site obvrski prema forumot i forumashite i da go ostavime da zivee mirno i bez stresovi vo negovite penzionerski denovi[:D][;)]
Strelec Абе да немаше такви ко тебе што мора човек нон-стоп за узди да ги држи, Борис немаше ни да има потреба да поставува луѓе што ќе имаат обрски кон форумов!:)
darkjesus
quote:
Originally posted by Strelec
Абе да немаше такви ко тебе што мора човек нон-стоп за узди да ги држи, Борис немаше ни да има потреба да поставува луѓе што ќе имаат обрски кон форумов!:)
da nemase takvi ko mene sho ke raboteshe be ti neblagodarniku[xx(][^] p.s. a bogami jako me imas zauzdeno kekekek[8D]
bliznak E toa e odlicna idea! Ne mora vie da go hostirate istiot, moze da ima opcija samo link da stavime od noviot avatar.
Mufla Posledno vreme nemozam da se posvetam mnogu na forumov, to e poradi rabotata. Inace imam 2 obvrski tuka na forum sho moram sekojdnevno da gi pratam. Idam najmnogu radi zabava i web design. Ozbilnite muabeti nikogas ne me privlekle [:D] Ja podrzvam ideata od bliznak..taa so linkot [;)]
Strelec marince, кој е до тебе?:)
Strelec
quote:
Originally posted by ozonce
Drugo me nervira toa shto se baniraat bednite bugari i bednite grci od poforumot istorija, bidejki navistina imame dechki koi mozat da im se sproistavat so fakti na nivnite bedni tezi. Namesto da s epokazuva slila koj moze da banira (osven vo sluchaj koga se krshat osnovnite pravila na forumot) treba da se borime, da se razviva dobra diskusija od koja ke imaat kjar site, duri i jas bidejki mnogu raboti neznam od oblasta na istorija, a sakam da naucham.
Одлично размислување!
Jakov Iskreno bi sakal da ima pogolem red pred se forumot Politika, poradi koj i dojdov i vlegov ovde. Red vo smisla na organizacija na novootvorenite topici. Se slucuva da se otvorat po 5 temi dnevno najcesto od dva tri clenovi. Vo edna sedmica imame 10 novi temi od koi pola se poklopuvaat i na toj nacin se razvodnuva diskusijata a i se gubi poentata. Nemozs da postiras na sekoja tema a toa da ne se prepovtori vo eden del. Mislam deka koga bi imale pomalku temi bi bilo pointeresno i podinamicno. Sega ova ne zavisi tolku od administracijata kolku sto zavisi od nas clenovite. Treba da se ima sens i da se dolovi momentot za otvoranje topik i pred se za negoviot naslov, koj po mene e pola tema. Komentarot na Ozonce go poddrzuvam do poslednata bukva. Smetam deka nitu eden Bugarin dosega poslednive 6 meseci ne e baniran poradi razlicnite stavovi. Edinstvenite ban-pricini se nepridrzuvanje na pravilata ili negiranje koe e navredlivo za ostanatite clenovi. Poradi mislenje i stav nikoj ne e trgnat.
StormAngel Doagam zaradi interesnite luge koi shto mozhesh da gi sretnuvash na ovoj forum, izobiluva od se i seshto. Vtoro e toa shto imam mozhnost za kontaktiranje so luge, koe shto e isto taka super. Bashka super dizajn ima forumchevo, i e lesen za upotreba. Ondak, ima i zaebancija i lugevo imaat smisla za humor. I na kraj, barem so forumov kje vidam shto se sluchuva vo Makedonija dur sum daleku od nea.[;)] Shto bi sakal novo? Ne znam. Valjda ne sakam nishto novo, kolku shto sakam forumov da trae shto podolgo mozhno.[:)]
Mr Miyagi Za da go promoviram karateto i negovite veshtini preku korisni soveti do moite uchenici:)
OooOo Doagjam za da pomognam na narod na podforumot za OS/Programs, WebDesign, doagjam za da se zafrkavam na podforumot za seir i doagjam za da nerviram partiski piuni ili politichki konji shto gledaat samo pravo na forumot za politika.
angel Зошто доаѓам на форумов? Со оглед дека овој форум ми е прв во кој се регистрирав овде открив нов начин на комуникација, читам туѓи мислења, ставови, па и шали кој не се напишани Бог знае од кога и од кое ли време тие потекнуваат туку се „живи„ напишани сега и актуелни, на истите дадена ми е можност да одговорам, да комуницирам, да разменам мислења а најдобро од се е што не се заморувам многу, не палам кола, не викам такси, не се шминкам и облекувам за излегување од дома, семејството ми е тука, децата околу мене, обврските ги извршувам. Потоа, шалите ме релаксираат. Има и претерано вулгарни за мои сваќања....ама тоа е индивидуално мое убедување. Потоа, на форумов открив многу корисни информации за програми, за компјутери....запознав корисници кои имат познавања од таа материја што ми дава сигурност дека имам кому да се обратам за помош ако ми е потребна.....а, повторно ќе речам, не мрдам од удобнава фотеља. Користам и информации за музика и снимам паснички “за своја душа“. Патам од несоница па со форумчево убаво си го поминувам времето ноќе кога сон не ми доаѓа а сите спијат па затоа јас мора да сум тивка. На работа кога сакам да „опуштам мозок„ читам лесни дискусии од форумов и дискутирам на нив. Супер...живи, лесни дискусии на моето биро достапни во секое време...поубаво АМИН. Да рeзимирам: Нов + лесно достапен + жив начин на комуникација = СУПЕР Предлози за подобрување на работата на форумот? Сакам да може сама да ставам аватар од мојот компјутер. Друго ...... не знам. Мене ми изгледа дека ништо не му недостасува.
DJ_SHEMA Odkako znam za internet znam za Vmacedonia. Prvoto neshto shto go napraviv koga se zakachiv na internet vo 1995 beshe da prebaruvam za Makedonija i vmacedonia izleze najgore. Od togash sum tuka, navika, jebi ga. Moze malce poaktiven da bide opshto forumot, vo mlaka forma da seir. Da ima zaebancii ama vo dozvelenite granici. I malce pootvoreni da bideme.
DonVito zaraza. :)
SpaceLily Na forumov zapoznav mnogu od vas....i site ste prva liga...bez razlika sho nekogash znajme i da se skarame...nauchiv mnogu novi raboti,i nekako stanav mnogu zavisna...dva dena da ne uklucham forum me fakjat nervoza..ne znam dali e kaj site taka i dali e normalno ama taka e.Najchesto pisham na seir,zsh pagjat smeenje i zafrkancii i se raspolozvam,na politika ne pisham,zsh nekako e mnogu ozbilno a i ne pratam politika i ne me interesirat...Mi smetat sho imat nekolku clenovi sho idat na forum i pishat samo na topicite za politika i nishto pojke.I nie povekjeto pishime na seir,ljuboF humor ama ipak znajme da prosharame i na drugi podforumi.I totalna poddrshka davam na ostanatite za avatarite.
angel
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
I malce pootvoreni da bideme.
I jas da sum na taa distanca na koja se naogas ti SHEMA voopsto ne bi mi precelo da bidam 100% otvorena no so nas sto sme ovde vo "kotelot" e poinaku. Podobro e da si imame status na "zatvoreni".
DJ_SHEMA Pa dobro ne mora da se nekoi raboti lichni. Onaka, kako na primer temata kako vi pochna denot, itn. A MNOGU bi sakal koga forumov bi imal feature da bojata na folderite od temite mi kazuva na koja tema sum napishal poraka.
SpaceLily
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Pa dobro ne mora da se nekoi raboti lichni. Onaka, kako na primer temata kako vi pochna denot, itn. A MNOGU bi sakal koga forumov bi imal feature da bojata na folderite od temite mi kazuva na koja tema sum napishal poraka.
Imat mnogu drugi temi sho se mnogu "polichni" od taja tema shema:)
angel
quote:
Originally posted by SpaceLily
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Pa dobro ne mora da se nekoi raboti lichni. Onaka, kako na primer temata kako vi pochna denot, itn. A MNOGU bi sakal koga forumov bi imal feature da bojata na folderite od temite mi kazuva na koja tema sum napishal poraka.
Imat mnogu drugi temi sho se mnogu "polichni" od taja tema shema:)
хе, хе, хееее... е да има одредени места на форумов каде има “личотија од теми“. [:D][;)]
deni jas prvo idev radi tashak , imashe dosta smeshki porano , a sega idam po default. koa ke sednam na pc tajpam vmacedona.com po navika ne oti ke napisam ili procitam neso . isto mi se deshava i so email. proveruvam email sekoj 2 i pol minuti , kade i na koj komp da sednam proveruvam email a nikoj me mi pisi . navika
ozonce Na forumot doagam po navika, koja mi ostanala od narednite godini pri poseta na ovaa stranica. Spodeluvanjeto na iskustvata i poznavanjata isto taka e edna od prichinite za doaganje na forumot. I na kraj pomoshta koja se dobiva pri postavuvanje na nekoj problem. dalila so ogled na toa shto titleto ti e Seirdzika sigurno ti funkcionira sve ok :) Jas bi go promenil ili izbrishal (ili bi mu ja promenil namenata) kompletno podforumot Seir, od ednostavna prichina shto do pred postavuvanje na novite moderatori forumot beshe klasichen seirdziski bez nitu edna interesna tema da chitanje, a vremete go ninuvav stiskajki Back na mojot prelistuvach. Sega ima interesni temi, ke kazam pak blagodaranie na novite moderatori, no tokmu poradi toj podforum se zapostaveni drugite podforumi i temi. Prvite tri temi od top 10 se Seir: No. Topic Subject Replies Count 1. Mara&Dark 517 2. Asocijacii - del 2 484 3. Sto mislis za licnosta sto e pogore?? - del 5 475 Treba poveke komentari, a da brojot na isprateni poraki na korisnicite od vkupno prosechno 10 na den 8 se na Seir. Drugo me nervira toa shto se baniraat bednite bugari i bednite grci od poforumot istorija, bidejki navistina imame dechki koi mozat da im se sproistavat so fakti na nivnite bedni tezi. Namesto da s epokazuva slila koj moze da banira (osven vo sluchaj koga se krshat osnovnite pravila na forumot) treba da se borime, da se razviva dobra diskusija od koja ke imaat kjar site, duri i jas bidejki mnogu raboti neznam od oblasta na istorija, a sakam da naucham. Sakam podforumot Kultura i umetnost da cveta :) ama toa malku teshko so ogled na okolnostite, no vo idnina se e mozno :) Tolku sega za sega, ajvarot ne mi dava poveke da pishuvam... Vo nekoja naredna prilika :)
Mr Miyagi
quote:
Originally posted by Strelec
marince, кој е до тебе?:)
[img]http://img312.imageshack.us/img312/5162/mrmiyagi7ur.jpg[/img]
dada Sani
quote:
Originally posted by angel ......moreeee...da mozam jas da gi kontroliram site ke bidat vo red.
Ako ova go kaza na shala togas eve [:D][;)], ama ako bese ozbilna...greska si[xx(]
Jakov
quote:
Originally posted by angel
......moreeee...da mozam jas da gi kontroliram site ke bidat vo red.
Endzi sto ti znaci ova, nazad u "`48?"
sisi Sosema slucajno vo 2001 godina vlegov na Forum,i od togas go sledam.Citam,se smeam,sama komentiram ili so moite prijatelki.No na nagovor na eden moj poznanik,koj veke bese zaclenet,se zacleniv. ne pocnav da pisuvam vednas,nekako mi bese strav.Koga go pisuvav prviot post mi se tresea racete... Od togas na Forum doagjam kako doma.Koga se vrakam od rabota doagjam doma. Koga ke se odmoram doagjam na Forum. Go citam od gore do dolu,kako lektira,duri potoa see navrakam na temite koi mi go privlekle vnimanieto i me isprovocirale da napisam replika. Tuka mi e prijatno,se cuvstvuvam ubavo,ne primetuvam koga mi pominuva vremeto,zapoznav vredni za pocit lugje,steknav prijateli i ponekoj protivnik. Doagjam zatoa sto nudi edno cudo najraznovidni viduvanja,sogleduvanja,ne sekogas se sovpagjaat so moite,no tokmu toa e interesno. Mi nudi mnogu smea do solzi,zabava,ubavo a i neprijatno raspolozenie. Imam vpecatok deka site licno gi poznavam i obratno deka vie me poznavate mene.I navistina ste mi na nekoj nacin kako "semejstvo". Tuka naogjam odgovori na mnogu prasanja,postavuvam prasanja a ne dobivam odgovori,i toa mi e privlecni,intrigantno. Edinstvenite podforumi na koi ne se osmeluvam da vlezam se Biznis,Politika i Istorija. Ne zatoa sto nemam stav i svoe mislenje,tuku zatoa sto se pretvoreni (ili od sekogas bile) isklucivo maski podforumi. Retko koja zena vleguva i ostanuva tamu podolgo vreme. Za ova treba da razmislat moderatorite na istite. Inaku smetam deka ako sekoj podforum ima moderator,Forumot ke funkcionira poefikasno,adminite polesno ke ja izvrsuvaat svojata rabota,temite ke bidat poraznovidni i privlecni, no i nasoceni. ne bi se pretvorale vo seir posle 3-tata strana. Sto se odnesuva do avatarite se slozuvam so Angela vo celost.Nasiot Forum e najlicen,najpristoen,najednostaven i najkulturen i po odnos na nickovite i po odnos na avatarite. Sto bi sakala novo? hmmm... Ubavo bi bilo za promena da se vnese pogolem izbor na smiles,nekoi clenovi da se izrazuvaat pokulturno,na "Skandali i Aferi" da se pisuva za nasite interni-Forumski, a ne svetski aferi,a seto drugo go navedov pogore. P.S. Navistina bi sakala pogolema strogost od ADMINITE! Fala.