Државното знаме ќе се вее со албанското
Државното знаме ќе се вее со албанското
dejan http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2885&stID=64998 Zasto ne gi podrzhaa VMRO narodna?? Za toa drzhavata odi samo dole, deka ne se podrzhuvame samo megju sebe.
Jakov ne be Dejane drzavata odi nadolu i pred da go oficijaliziraat znameto na Albanija i pred red drugi raboti da napravat. Nee do znameto do "jarbolite" e.
трендафил Колку што гледам, во Скопје, посебно во општината Чаир знамето на Албанија на многу места се вее самостојно, без државното. Во Чаршијата е придружено со знамето на владеечката ДУИ, но нема трето, на РМ. Слично или полошо е и во Тетово, Дебар, Струга, Куманово, општините окулу Кичево. Знае ли некој дали пред општината Липково конечно е истакнато знамето на Република Македонија. Кога се донесе законот градоначалникот (од владеечката ДУИ) беше на одмор, па немаа јарбол. Сега ниту еден новинар не пишува за проблемот. Дали воопшто им е дозволен пристап во Липково???
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Колку што гледам, во Скопје, посебно во општината Чаир знамето на Албанија на многу места се вее самостојно, без државното. Во Чаршијата е придружено со знамето на владеечката ДУИ, но нема трето, на РМ. Слично или полошо е и во Тетово, Дебар, Струга, Куманово, општините окулу Кичево. Знае ли некој дали пред општината Липково конечно е истакнато знамето на Република Македонија. Кога се донесе законот градоначалникот (од владеечката ДУИ) беше на одмор, па немаа јарбол. Сега ниту еден новинар не пишува за проблемот. Дали воопшто им е дозволен пристап во Липково???
Секако дека е ...само на тие што си носат ВАЗЕЉИН+членска книшка на некоја од државорастурачките партии , разбира се
Paveto Is there any other country that uses 2 flags ? Sorry that I cannot type in Macedonian , I know only Russian and Bulgarian , but they are not allowed :( . I cannot stand looking at what's happening in the Balkans , in Bosnia - the muslims , Serbia and Macedonia problems with Albanians , Bulgaria - Turks and Gypsys . Greece always having problems with Turkey ... We should take back our Orthodox lands.
ProMKD Ur right, we should take back our lands. BTW, where are you from?