EU bara SDSM da bide vo opozicija najmalu 10 god.?
EU bara SDSM da bide vo opozicija najmalu 10 god.?
Makedon ...Koga se vrati od Brisel (Rada Sekerinska), se skri od javnosta. Smetase deka nikoj ne treba da doznae deka i e poracano na SDSM da pomine najmalku dva mandata vo opozicija za da se reformira, plus edna godina da dokazuva na EU deka stanala moderna evropska demokratska partija. Toa znaci deka na "najserioznite drzavotvorci" im e predoceno deka zaglavile vo ednoumieto i totalitarizmot zaradi sto vo Makedonija stagnira i demokratijata i transformacijata i tranzicijata i priblizuvanjeto kon EU. No, "drugarite" za da ja zacuvaat svojata efemerna sloboda, resija da molcat, da prodolzat da lazat, i vo sleden mandat ako mozat, DA JA SITNAT MAKEDONIJA. Zatoa ja zabrzaa prikaznata so Nimic i negoviot sladok preglog... Izvor: FOKUS, broj 537 od 14.10.2005, str.12
Jakov Цуцичко миличко си чуло ти за синтагмата „Некои прашања не заслужуваат одговор„ Лани ја измислија. Ако некој во државава тргне да демантира се што нашиве еминентни новинарски пердуви ќе напишат, боље му е да се утепа.
dejan Opozicija?! Znaci vo drugi zborovi....shetaj! Ili ne?? Popravime Pana te molam!!!!
Aj u Kafic ne deka sum na strana na SDSM, no vakvi baranja na EU se ... cisti gluposti. Toa bi bilo prekrshok na demoloshka volja, ako makedonskiot narod gi izglasuva SDSM za sekogash, taka neka da bide. Ednostavno ova e samo glup muabet deka ima takvo neshto. Da im rechat na germancite, pa nemozhe sega CDU da se vrati na vlast, neli bivshi nacisti ja formiraa vashata partija?
Jakov Fokus, Sitel, MRTV....koga ke vidam vakov izvor se mislam deka sum na Seir.
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Fokus, Sitel, MRTV....koga ke vidam vakov izvor se mislam deka sum na Seir.
Jakovche srcence moe, si cul li ti za demand?! Oti nikoj ne demantira od "drugarite" od SDSM?
toni_a kaj nas se` e mozhno eve veke nekoj gi "nasol" pola od parite na Jakov i Concrete [:D] Според непроверените вести, формалните цен три на моќ се обидуваат да го ан га- жираат или "наместат" Љубчо Геор ги ев- ски. Зошто? Имено, се зборува дека му би ле платени 25 милиони евра за пр ед- изборно или пост изборно коалици ра ње. Дали овие инфор мации се точни, од нос- но лажни? Кој ќе про фитира од ов аа па- јакова мрежа? http://www.mytempdir.com/214127 (PDF)
Pana
quote:
...Koga se vrati od Brisel (Rada Sekerinska),
Izvor:Latas od Zingovizja! E zatoa ke ostane DPMNE uste tri mandata vo opozicija,ama do togas ke se raspadne i nema da bide vazno.
трендафил Токму конзервативноста на СДСМ всушност е причина за мачната транзиција на Македонија. Додека не се транзицира самата партија, не може да го направи истото со државата. Што би рекле какви државотворци таква држава. Не треба да се заборави дека од возобновувањето на македонската држава пред 61 година, СДСМ (со различни имиња) само три години не бил во власта, а 57 години е носител на власта, од кои 46 години единствен, без коалиција и без опозиција. И резултатот е ваков као што го гледаме. Со дирекна контрола на партијата на окулу 80% од стопанството (во сопственост на нејзините членови) и индирекна и над остатокот од фирмите. Кога кај нив се парите, веќе е лесно да се воспостави контрола и над остатокот од државата - судството, средствата за информирање, јавната администрација, образованието и да не набројувам.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Токму конзервативноста на СДСМ всушност е причина за мачната транзиција на Македонија. Додека не се транзицира самата партија, не може да го направи истото со државата. Што би рекле какви државотворци таква држава. Не треба да се заборави дека од возобновувањето на македонската држава пред 61 година, СДСМ (со различни имиња) само три години не бил во власта, а 57 години е носител на власта, од кои 46 години единствен, без коалиција и без опозиција. И резултатот е ваков као што го гледаме. Со дирекна контрола на партијата на окулу 80% од стопанството (во сопственост на нејзините членови) и индирекна и над остатокот од фирмите. Кога кај нив се парите, веќе е лесно да се воспостави контрола и над остатокот од државата - судството, средствата за информирање, јавната администрација, образованието и да не набројувам.
Јас повеќе милувам да ги наречат со вистинското име кое им прилега , а тоа е според мене само ДРЖАВОРАСТУРАЧИ. До што ќе се допрат веднаш (по) станува сино а изгледа розово (Не)Делата нивни го потврдуваат сето погоре напишано и сикажано.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
... do togas ke se raspadne i nema da bide vazno.
AMIN AMIN! Chul te gospod, ama i vie da se raspadnete so niv. Semkata i na ednite i na drugite da se sotre i da niknat vistinski lugje vekje ednash!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
...i da niknat vistinski lugje vekje ednash!
Ama takvite gi nema...:( Ne niknuvaat!:( Kje mora Makedoncite da prodolzhat da biraat megju bitangi i maloumnici!
OooOo Znam, ama jas sum seushte optimista.
concrete Strelec , za sega ne biraat, ne se izborile za toa pravo, a realno gledano , dodeka Evropa mafta so roskop saati pred Parlament nemaat ni sansi....belosvetski bitangi i pedofili biraat pomegu bitangi i maloumnici...so nekoi drugi ke nema FYR-ovci za strizenje, a niv taa mufte volna epten im e usladna :):):)!!!!!! A sega so ukinuvanje na Internetot epten mrak ne opfaka !!!!!!