Чекаат да изумреме, па да нема раселени!
Чекаат да изумреме, па да нема раселени!
dejan I ova e vistina Нека ја знаат реалната слика за Македонија кога преговараат за нашето зачленување во Унијата, беше кусата пораката на револтираните Арачиновци до претставниците на ЕУ http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=18237 Zhalno e toa sto drzhavata ne ni saka da pomogne na svoj narod, moze po vazno e patuvanje do Brisel...
lav
quote:
Originally posted by dejan
I ova e vistina Нека ја знаат реалната слика за Македонија кога преговараат за нашето зачленување во Унијата, беше кусата пораката на револтираните Арачиновци до претставниците на ЕУ http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=18237 Zhalno e toa sto drzhavata ne ni saka da pomogne na svoj narod, moze po vazno e patuvanje do Brisel...
Ја знааат секако и сликата и барањата...ама толку им дал Господ во „пиперницата„ (така велеше дедо=ми мој кој со 5 минути чколија....секако не сметајќи му го тука зимскиот Божиќен распуст) а и на тие кои ги „седнале„ таму во фотељите...секако каде не им е местото , односно газето им е со друга поинаква ергонометрија. А Рамковниот е соред нивните секидневни изјави (скоро) 100% исполнет ....но само од нивна страна , фали само уште оној со Швајцарска пензија да се досети та да си го „одработи„ и својот дел од обврските ...кои се нели превземени и тоа во писммена форма во Охрида града. Ама ...нема кој да ги подсети на обврската...оти веднаш може да падне Б(а)учко односно владата , разбира се демоНкратски избрана од „граѓаните„ на МК.
трендафил Арачиновци подобро да не спомнуваат умирање. Каква власт имаме, може да им помогне во тоа.
concrete
quote:
Originally posted by трендафил
Арачиновци подобро да не спомнуваат умирање. Каква власт имаме, може да им помогне во тоа.
Pa nazalost toa e za nas taznata vistina. Mnoogu odamna ovde prasav za procenka okolu toa koga od prilika ke se rodi posledniot Makedonec , zakutevte...:(:(:(!!!! Ovie na vlast (tekovni,idni i minati) se brifirani vo toa sopceto , so detali za idninata na Svetite Kravi i na FYR-ovcite, pa zatoa samo licno se fatiraat pred "preselbata", drugo ne gi ni interesira...daj sto dades,utre nema.......i ti bi bil ist na nivno mesto so istite soznanija....:(:(:(!!!!