Блатер во посета на Македонија
Блатер во посета на Македонија
a-pin-dim [img]http://www.ffm.com.mk/Images/uploaded/g_blater-cestitanje.jpg[/img] На 14-ти Ноември оваа година, во официјална посета на нашата земја ќе гостува претседателот на Фифа Сеп Блатер. Притоа тој официјално во употреба ќе го пушти стадионот во Струмица, на кој своите натпревари ги игра Беласица ГЦ, а е изграден со средства од програмата „Гол Проект“.Делегацијата на Фифа покрај претседателот Блатер ќе ја дополнат и високи фукционери од светската фудбалска федерација. Инаку како претходница на истата во нашата земја на 27 и 28 октомври, ќе престојува Ева Пасквијер. Протоколот околу гостите од Фифа дополнително ќе биде објавен на web страната на ФФМ.