Italija najavuva invazija (tekst na srpski)
Italija najavuva invazija (tekst na srpski)
OooOo Italija najavljuje „invaziju na Dalmaciju” Zvanicni Zagreb sokiran je izjavom italijanskog ministra za odnose s parlamentom Karlom Djovanardijem da je Italija „spremna na invaziju na Dalmaciju”, pise zagrebacki Vecernji list, a prenosi Srna. Na skupu italijanskih izbeglica u Pizi, zatim na skupu „dalmatinskih Italijana” u gradu Kijodji, Djovanardi je rekao da je Italija „spremna na kulturnu, ekonomsku i turisticku invaziju kako bi obnovila italijanstvo Dalmacije”. Poslanik Nacionalne alijanse u italijanskom parlamentu Roberto Meni izjavio je da ce Italija kada Hrvatska udje u EU „vratiti Istru, Rijeku i Dalmaciju”. Vecernji list navodi da je na tim skupovima bio i zastupnik italijanske manjine u Saboru Furio Radin, koji, kako se navodi, nije uputio nijednu kritiku niti je napustio dvoranu kada se u sali pojavio veliki natpis „Dalmatinci u svetu”. Hrvatsku su sokirale i neke zvanicne izjave u Rimu, poput izjave italijanskog ministra spoljnih poslova Djanfranka Finija da ce Hrvatska pre ulaska u EU „morati da plati ratnu odstetu Italijanima koji su po ulasku partizana morali da napuste Dalmaciju, Istru i Rijeku”. (Glas javnosti)
јузер Јас лани летоска бев во Ријека и Пула. Талијани (така ги викаат) има, се наоѓаат, ама се малку во споредба колку ги имало порано. После Втора Светска Војна ги имаат протерано партизаните од Далмација и Истра кои биле под италијанска окупација.
Jakov Pazi Italijanive ke ja "okupiraat" Hrvatska posto imaat merak po Dalmacija, Germancive "Slovenija" od sekogas i go imale merakot, Avstirjancite "Ungarija" za Avstro-Ungarija ..... koja k*rafte sreka treba da se bide, za da nas saka da ne okupira Bugarija(neli se umreni po Ohrid i okolijata).... :(
Christian ej jakov ama me iznasmea. jak si majstore[:D]