seriozno.. zafirovski?
seriozno.. zafirovski?
air zasto mike z da se nafati so makedonija? bese coo vo motorola vo ge, sega e ceo vo nortel (ako motorola prifati).. tipot e car. u najmala raka treba da bide zvezda na nekoe makedonsko lobi. u naj-jaka.... ama zasto bi se nafatil?
DJ_SHEMA Kje bide zvezda, ne se sekiraj.
concrete Edno naivno prasanje: sto toa ke lobira MAKEDONSKOTO LOBI ????????
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
Edno naivno prasanje: sto toa ke lobira MAKEDONSKOTO LOBI ????????
Na primer... Na premierot na Kanada, eden zbor upaten od Zafirovski mu znachi (i vredi) povekje, otkolku 20 poseti i 50 telefonski razgovori na Ilinka Mitreva!
Aj u Kafic dobro, dali e do nashiot narod ili do bednata situacija na nashata zemja (mozhebi tuka nema razlika, no jas gledam razlika), deka sve ushte se nadevate na mesias ili savior, toj eden koj ke ja spasi Makedonija?
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by concrete
Edno naivno prasanje: sto toa ke lobira MAKEDONSKOTO LOBI ????????
Na primer PRIZNAVANJE na republika makedonija pod ustavnoto ime. Ah chekaj,toa vekje bidna. Investiranje vo Makedonija, pomosh pri evroatlanska integracija, obrazuvajkji gi politicharite vo usa za diskriminacijata vo grcija i bugarija vrz Makedoncite. Me nervira ovaa cinichnost. Nikoj nishto ne bara od Makeodncite, nie tuka rabotime i ednostavno shto moze da postigneme e rezultati, za nashe dobro. A so vakvi negativni izjavi samo me tera da mislam zoshto dengubam koga nikoj ne ceni. Ako sakash toa da postignesh, super.
Aj u Kafic shema, no seto toa, neli se dostignuva so odreden kup pari (donations?) Ova ne e provokativno prashanje, ednostavno me interesira kako politolog, kolku e golema finansiskata mokj na makedonskoto severno americko lobi?
concrete
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by concrete
Edno naivno prasanje: sto toa ke lobira MAKEDONSKOTO LOBI ????????
Na primer PRIZNAVANJE na republika makedonija pod ustavnoto ime. Ah chekaj,toa vekje bidna. Investiranje vo Makedonija, pomosh pri evroatlanska integracija, obrazuvajkji gi politicharite vo usa za diskriminacijata vo grcija i bugarija vrz Makedoncite. Me nervira ovaa cinichnost. Nikoj nishto ne bara od Makeodncite, nie tuka rabotime i ednostavno shto moze da postigneme e rezultati, za nashe dobro. A so vakvi negativni izjavi samo me tera da mislam zoshto dengubam koga nikoj ne ceni. Ako sakash toa da postignesh, super.
Vednas na kavga ja vrtite...najkulturno prasav :STO KE SE LOBIRA?????? Ima li nekoj nekoja strategija vo toj odnos ...koi celi treba da se tretiraat...ili e se samo pusta zelba i nedefinirani sonista????? Do sega od avion se gleda , deka vsusnost nikomu ne mu e jasno sto saka: nekoi isseleni koi pojma nemaat kako denes Makedonija izgleda , bi ja obedinuvale, drugi bi ja priznavale pod USTAVNO ime...treti...... Ovie doma , koj vo klin , koj vo ploca......eden vid ovci sekade naokolu ( samo ke gi poglednam,... da ne gi imenuvam:blejat li blejat...... Za lobiranje treba SISTEM ( i PARI!!!!), a ne kako sto veli momicevo od germanskiot kafic : molitva za nekakov mesaja , spasitel ili neznam sto. Dolgo dzvakame treva na ova forumov(politika i ekonomija) osven prepukuvanje i nadmudruvanje , retko nekoj dal konkreten predlog ili napravil kakva takva kusa analiza na minatoto iskustvo...ne legendi, tuku fakti...ne zelbi tuku realno fundirani planovi .....!!!!! Ne se somnevam deka Zafirovski e car,no i zlatna ripka ke se zagusi vo akvarium so necista voda.....zatoa i prasav....bez nikakva negativna namera....ne se koristat teskite kalibri za praznicen ognomet!!!!!!
f9 Zafirovski e car,i Bitov e car na KFC,i Ralev vo Shvajcarija... Ama se carevi vo svetot.Kaj nas ne mozhat ni klozetari vo sobranie da bidat. Se lobira za politichari i partii,za pomosh da im se dade na tie konkretni programi.A koj programi vladeat kontinuirano vo Makedonija/vo stvarnost programite na partizacija i omraza megu glavnite politichki sili. Za uspeshnite i kreativnite nema mesto vo Makedonija-zatoa se tie i tamu. Nas takvi luge ne ni trebaat za lobiranje tuku za da se postavat na kormiloto na zemjava,no shto napravija Makedonskite partii i politichari?Im zabranaa da glasaat i da bidat izglasani vakvite luge,za da mozhat tie da rotiraat duri ima ajr od politika.Makedonskite politichari se bez avtoritet,tie se pioni od banana drzhava vo koja vladee korupcija.Takva vlast ne mozhe da go brani i odbrani nitu imeto nitu da ostvari ekonomski i politichki interesi za dobroto na Makedonija i Makedoncite. I shto go spomnuvate sega Zafirovski.Toj koga si dade otkaz vo Motorola dojde i se ponudi(pritajno)i si otide so lekcija za nikogash poveke.Denes e pak na vrvna pozicija,a Makedonija neka ja vodat i ponataka lopatari.
Strelec Ako e taka kako shto velish i ako Zafirovski navistina i' misli dobro na Makedonija, togash zoshto Zafirovski ne formira partija vo Makedonija? Zarem nekoj 'na gotovo' da mu dade neshto? Belkim treba da i' se nametne na javnosta, na narodot, na glasachite... Belkim treba da gi ubedi deka vredi... Jas MNOGU go respektiram toj chovek (ne samo poradi uspesite vo svetot na biznisot), megjutoa politichkiot sistem sekade vo svetot poinaku funkcionira... Neka ponudi nekoja ekonomska programa, a so parite shto gi ima sigurno deka lesno kje ja ispromovira taa svoja programa! Ili namesto toj da lobira za Makedonija, izleguva deka sega treba nekoj drug da lobira za nego vo Makedonija!? Izmeshani lonchinja!?
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Ako e taka kako shto velish i ako Zafirovski navistina i' misli dobro na Makedonija, togash zoshto Zafirovski ne formira partija vo Makedonija? Zarem nekoj 'na gotovo' da mu dade neshto? Belkim treba da i' se nametne na javnosta, na narodot, na glasachite... Belkim treba da gi ubedi deka vredi... Jas MNOGU go respektiram toj chovek (ne samo poradi uspesite vo svetot na biznisot), megjutoa politichkiot sistem sekade vo svetot poinaku funkcionira... Neka ponudi nekoja ekonomska programa, a so parite shto gi ima sigurno deka lesno kje ja ispromovira taa svoja programa! Ili namesto toj da lobira za Makedonija, izleguva deka sega treba nekoj drug da lobira za nego vo Makedonija!? Izmeshani lonchinja!?
Strelec, vo potpolnost se slagam. Toa e praviot pat , iako mnogumina ocekuvaat so crveni tepisi da gi precekaat kako 'spasiteli"......!!!!! Ne mora partija da se pravi...se kupuva polovna mnogu evtino...no i se vrabotuvaat edno 10.000 obrazuvani umni deca na produktivni aktivnosti (posle odi spirala nagore sama od sebe), pa aj da vidime posle cija majka crna volna prede!!!!!! Vaka samo basnopisci:):):)!!!! I kafanski revolucioneri (i vojskovodci od kalibarot na brat Ljube,Bucko i company)!!!! Ova nema vrska so Zafirovski , covekot e mnogu racionalen , ne bi bil toa sto e i za sto go esapat ( stom se spremni da go platat)...mislam deka poveke nekoj mu go mati umot..........
DJ_SHEMA Naskoro kje izleze web stranicata na United Macedonian Diaspora (Obedineta Makedonska Dijaspora) kade shto kje moze da se informirate za toa shto dosega e napraveno i shto se planira da se pravi ponatamu. Da potrebna e organizacija i koherentnost vo akciite, no toa ne znachi deka site nie ne treba da raboti. Akciite moze da se malechki, pishuvanje do vesnik koj ne narekol slavomakedonci, pishuvanje do encarta, zablagodaruvanje do National Geographics shto gi odjeba grcite, itn.
M.O.C
quote:
Originally posted by f9
Zafirovski e car,i Bitov e car na KFC,i Ralev vo Shvajcarija... Ama se carevi vo svetot.Kaj nas ne mozhat ni klozetari vo sobranie da bidat. Se lobira za politichari i partii,za pomosh da im se dade na tie konkretni programi.A koj programi vladeat kontinuirano vo Makedonija/vo stvarnost programite na partizacija i omraza megu glavnite politichki sili. Za uspeshnite i kreativnite nema mesto vo Makedonija-zatoa se tie i tamu. Nas takvi luge ne ni trebaat za lobiranje tuku za da se postavat na kormiloto na zemjava,no shto napravija Makedonskite partii i politichari?Im zabranaa da glasaat i da bidat izglasani vakvite luge,za da mozhat tie da rotiraat duri ima ajr od politika.Makedonskite politichari se bez avtoritet,tie se pioni od banana drzhava vo koja vladee korupcija.Takva vlast ne mozhe da go brani i odbrani nitu imeto nitu da ostvari ekonomski i politichki interesi za dobroto na Makedonija i Makedoncite. I shto go spomnuvate sega Zafirovski.Toj koga si dade otkaz vo Motorola dojde i se ponudi(pritajno)i si otide so lekcija za nikogash poveke.Denes e pak na vrvna pozicija,a Makedonija neka ja vodat i ponataka lopatari.
imash samo edna greshka John Bitov od Kanada se deklarira odnosno e zakolnat BUGAR, ne ocekuvaj od nego nishto
concrete
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Naskoro kje izleze web stranicata na United Macedonian Diaspora (Obedineta Makedonska Dijaspora) kade shto kje moze da se informirate za toa shto dosega e napraveno i shto se planira da se pravi ponatamu. Da potrebna e organizacija i koherentnost vo akciite, no toa ne znachi deka site nie ne treba da raboti. Akciite moze da se malechki, pishuvanje do vesnik koj ne narekol slavomakedonci, pishuvanje do encarta, zablagodaruvanje do National Geographics shto gi odjeba grcite, itn.
Za toa da ..nema zbor...!!!!! Ako zborime za Milliwatt-i , no problemot e vo sferata na Megawatts of the World's Power ...