Koj ima pravo za da gi slavi VMRO??
Koj ima pravo za da gi slavi VMRO??
dejan ВМРО-ДПМНЕ прослави 112 години од основањето на историската ВМРО 04.11.2005 ВМРО-ДПМНЕ денеска ја прослави 112-годишнината од основањето на историската Внатрешна македонска револуционерна организација. „Овој ден е еден од најзначајните во историјата на Македонија. Денес живееме во време кога е остварен еден од најголемите идеали на основачите на ВМРО, а тоа е самостојна независна Република Македонија што се оствари со помош на ВМРО-ДПМНЕ“, рече на одбележувањето на годишнината претседателот на партијата Никола Груевски. Тој додаде дека по 15 години од остварувањето на независноста, Македонија се соочува со нови предизвици и проблеми. „Нашите граѓани се осиромашени и исплашени и живеат во страв од неизвесност и малку од нив ја гледаат иднината на земјата онака како што ние ја посакуваме“, нагласи Груевски. Според него, власта во неможност да ги реши проблемите вниманието на јавноста го насочува кон прашања кои не се толку важни за народот. „Наша цел треба да биде Македонија да ја направиме побогата земја по што и членството во Европската унија ќе дојде само по себе“, рече Груевски, додавајќи дека тоа е она што македонските граѓани го очекуваат 112 години по основањето на ВМРО, чии идеали биле независна и суверена Македонија. На одбележувањето присуствуваа членови на ВМРО-ДПМНЕ, Либералната партија, Демократскиот сојуз, претставници на партиите на Србите и на Бошњаците во Република Македонија, како и претседателот на Собранието на Република Макеоднија Љупчо Јордановски. Niedna partija!!!
achtung_panzer
quote:
Originally posted by dejan
ВМРО-ДПМНЕ прослави 112 години од основањето на историската ВМРО 04.11.2005 ВМРО-ДПМНЕ денеска ја прослави 112-годишнината од основањето на историската Внатрешна македонска револуционерна организација... На одбележувањето присуствуваа... Либералната партија, Демократскиот сојуз, претставници на партиите на Србите и на Бошњаците во Република Македонија, како и претседателот на Собранието на Република Макеоднија Љупчо Јордановски.
Ushte nekoj od koaljicioniot partner vo vljasta nemalo, pa da se kompletira drushtvanceto...
трендафил Значи ли тоа дека другите партии (пред се` тие од власта) се имаат откажано од ВМРО, па затоа и немаше државно одбележување на годишнината? Или државата нема пари за едно цвеќе или венец пред некој споменик или спомен плоча?
dejan Neznam sto da kazam od ova.....moze ke imat pari za denot na ONA, ili nekoj drug den na Albanija....znameto, neznam! Ama ne drzhavata, tuku gradonacalnicite! Ne sum slusnal deka oni nesto napravile?? Posebno Trifun!
intel na ovaa tema veke se diskutira. http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=12058