dajte komentari
dajte komentari
slasa moram nov topic da otvoram za site gluposti se koentira za ovaa ne ,, http://www.eurolang.net/index.php?d=0&option=com_frontpage&task=&id=&Itemid=1#9001;=mk dojde vreme kade na evropskata stranica za jazici da pisuva i makedonski jazik . *moved to News i Political talks by administrator
Homer MakeDonski slasa pa neli glupostite treba da se komentiraat a pravdinata da se pozdravuva ;)
slasa homere se slozuvam so tebe ali treba daotvorime diskusija i za ova pozitivna rabota
Homer MakeDonski Pozdravuvam odlukata na dosega pristrasnite evropjani (tuka gi isklucuvam onie evropejci so africko-subsaharsko poteklo )koi dosega vodejki se od grckite nabeduvanja , sozdale determinacija za nasiot makedonski jazik imenuvajki go kako FYR0-Macedonian.Takvata se zabelezuva i na nasite kompjuteri.Da se nadevame deka zapocnatite promeni na preimenuvanje za nasiot jazik vo makedonski kje podolzat da se preslikuvaat nasekade i deka vo najskoro vreme kje se ovozmozi i tehnicki lesno izvodliva preformulacija za nasiot jazik i za nasite licni PC.Da se nadevame deka evropjanite kje ostanat imuni i kon dejstvijata na podanickata uloga na dupelizacite od Makedonija koi zaradi svoeto umobolie i samite pecatat knigi vo Makedonija iznesuvajki gadotii vo stilot "made in ПЈР Македонија" Neznam po civa zasluga se slucil ovoj pocetok ,ova postavuvanje-vrakjanje na nestata kako sto treba ,no koj i da e zasluzuva istio taka "orden na razum" sto treba da mu se dodeli od nasa makedonska strana.
ProMKD Ја поздравувам оваа одлука. Ова е напредок за нашиот народ ширум светот, поготово во европа. Кога веќе ова е на политика: Дали мислите дека ова има нешто во врска со нашите влади во последниве 15 години? Сите ги критикуваме нашите влади за грешките направени досега, но мора да направиле нешто позитивно за да има ваков мал напредок.