nema kraj na baranjata na DUI
nema kraj na baranjata na DUI
Great_Macedonian ДУИ ги притиска СДСМ со ново барање Нема крај на барањата на ДУИ. И покрај тоа што рекоа дека Рамковниот се спроведува и дека сега треба да се фокусира на економијата, остануваат со своите уцени за меѓуетничките односи. Силно ги притиска своите коалициони партнери за донесување на Законот за јазици. Најново, ги повикува и меѓународните претставници да ја притиснат македонската страна да прифати на албански да бидат командните структури во полицијата и армијата, но и поширока употреба во Собранието и Владата. „Ако нешто не можеме да се разбереме меѓу себе, во овој случај употреба на втор службен јазик, иако имаме заеднички јазик, дека треба да се донесе Закон за употреба на втор сличен јазик“, изјави Рафиз Алити, ДУИ. На ОБСЕ и на дел од дипломатите во Македонија веќе им се пожалиле дека имаат проблеми со Законот за јазици - бавно се реализирал. „Мислам дека наша обврска е ние сами да ги повикаме меѓународните посредници да учествуваат да бидат дел од тоа, бидејќи и тие се потписници на Охридскиот договор“, рече Алити. Ахмети бара законот до Нова година да влезе во собраниска процедура, за да можеле целосно да и се посветат на наредната - изборна година. Експертите што досега ги има консултирано А1, во врска со овој закон, рекле дека нема потреба од посебен Закон за јазици, бидејќи ова прашање е веќе решено со постоечките закони во кои практично бил пресликан Рамковниот договор. A sto mislese Bucko.. ke im dam se sto baret pa posle makedonija ke odi napred?? lol... za da im dajs sve sto baret treba pola makedonija da se otcepi.
ProMKD kako vikaat siptarite: "Makedonija da ja barate od Veles pa na istok" Pa sto ke im davame i jazik i se koga niv celta im e teritorija. Znaat mnogu ubavo deka 0.5 procenti od armijata se albanci, i deka mnogu im e gajle dali za tie sto dusi ke im se zboruva na albanski ili na makedonski.
Great_Macedonian ProMKD mislam deka znaat so vojna ne se zema teritorija.. zatoa tie se sega navlezeni vo plan "B". Toa znaci-postoenje na makedonija, kontrolirana od Albancite.
ProMKD za zal jas mislam tokmu tuka na Makedoncite im e slabata tocka, politikata. Imame mladi lugje koj ke zemat puska u race i ke se borat da ne branat, no politicari imame kriminalci, i mnogu ne se zainteresirani za idninata na Makedoncite. Nekoj vikaat da im se dade zapadna Makedonija dodeka uste centralna i istocna e nasa, no ja vikam Makedonija ili cela ili nikakva. Tolku li ne sme naucile po istorijata? Sto povekje klecime i ja delime Makedonija pred neprijatelite uste tolku ke baraat od nas. Ili cela ili nisto.
intel Почнавте дискусија овде http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=12266 која е потребата од нова тема ?