intelektualnite sposobnosti na nekoi nasi politici
intelektualnite sposobnosti na nekoi nasi politici
Makedon Пушкин, стар Скопјанец Ова е писмена работа на еден наш средношколец на тема "Пушкин", напишана пред 8-9 години. Составот е интегрално пренесен без никаква редактура што значи дека сите лекторски заврзлами се дело на самиот "писател". ------------------------------------------- "Пушкин е еден од југословенските писатели. тој е роден во осумнаесетиот век и еден од најдобрите писатели. По завршувањето на школо пушкин работел и живеел во родното место. По долго време Пушкин дошол и да работи во Скопје и тоа во марковиот манастир каде работел кусо време тука работел како учител и предавал. Исто така тој работел и во Виена каде што исто така и таму работел и предавал но исто така по кратко време и тој пак се вратил во марковиот манастир каде исто работел и отворил една библиотека каде што работел тука. Но по извесно време марковиот манастир ќе се запали и ќе изгорат сите книги што ги собрал од старите писатели. Пушкин напишал неколку дела, а негови најпознати делови се: "Кон чаадаев", "село", "Кон Керен", и други дела. Исто така и тој напишан еден роман кој е еден од најголемите романи ќто се вика "Евгенин онегин", Но исто така пишува тн природни романи на пример "Цигани". За Пушкин се грижеле татко му и стрико му каде што сите троица одат и се закалуѓерат по извесно време тој се враќа или така кажано избегува од стрико и татко му каде доаѓа и работи во марковиот манастир. Евгениј Онегин во овој роман, се зборува за љубовта помеѓу Евгениј и Олга". -------------------------------- п.с. живо ме интересира во кој правец се развила кариерата на некогашниот средношколец. ако некој го препознае текстот и го знае авторот, слободно нека ми пише ---------------------------------------- Веќе стигна нешто во моето сандаче: Avtorot na tekstot momentalno e fin decko, a taa pismena rabota mu bila samo momentna slabost i mal nedostig na inspiracija. Inaku vo monetov raboti vo Vladata na RM, na funkcijata premier na RM, so moznost i ponatamu da napreduva i eden den da stane pretsedatel. (Ako vo megjuvreme ne se zamonasi vo Markov manastir kako bi imal nepovtorliva moznost da se zapoznae so Puskin). Se zavisi od tatko mu i od striko mu. Izvor: http://on.net.mk/statija.asp?id=12164
intel вакви теми на општо
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Ова е писмена работа на еден наш средношколец на тема "Пушкин", напишана пред 8-9 години... Inaku vo monetov raboti vo Vladata na RM, na funkcijata premier na RM...
Пред 8-9 години премиерот бил средношколец???:))) Каде се границите за минимум пристојност? Колку ниско си дозволуваме да одиме за ’нашите’ да дојдат на власт?:(
toni_a ne znaeme kolku pati povtoruval [:D][:D][:D]
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Ова е писмена работа на еден наш средношколец на тема "Пушкин", напишана пред 8-9 години... Inaku vo monetov raboti vo Vladata na RM, na funkcijata premier na RM...
Пред 8-9 години премиерот бил средношколец???:))) Каде се границите за минимум пристојност? Колку ниско си дозволуваме да одиме за ’нашите’ да дојдат на власт?:(
Ако убаво прочиташ Стрелец, тоа со Премиерот е најверојатно шега од Трендо....... Но шегата ја поставив да видам кој како ќе реагира на неа т.е. кој најмногу ќе се загрижи за реномето на владејачкиов слој. А ти прво се јавив, така што сега сум целосно сигурен дека работиш во нашата амбасада во Канада[:D][:D]
Strelec Nema vrska deka e shega od Trendo, tuku pismo od nekoja Ljubica koja shto mu go pratila na Trendo! I mojot komentar ne se odnesuvashe za tebe, tuku za taa Ljubica... A ti so tvojot motiv za postavuvanje na shegata bujrum na forumot za humor, a ne ovde!