Фокус објавува „тајни сметки„ на Бранко и Хари
Фокус објавува „тајни сметки„ на Бранко и Хари
Makedon Уредникот на најчитаниот македонски неделник „Фокус„, господинот Никола Младенов објавува дека Бранко Црвенковски и Хари Костов имаат тајни сметки во швајцарски банки; згора на сето тоа, објавува и копии од свифтови за извршени трансакции. Јас искрено се надевам дека не е тоа вистина и дека Бранко и Хари јавно ќе го демантираат ова, пред се заради угледот на државата и нацијата; додатно, ако не е вистина пишувањето во „Фокус„, високите челници од СДСМ треба да поднесат тужби за клевета против некого. Цитати од неделникот „Фокус„: „АЛКАТА ШТО НЕДОСТАСУВАШЕ„ од Никола Младенов, „Фокус„ страница 06/07, број 544 од 02 декември 2005 ...Добивањето на „ливчињата„ кои велат дека Бранко Црвенковски поседува 210.000 УСД долари во женевската Американ Експрес Банк, кај мене не предизвика некое особено изненадување... ...и тие пари се далеку од она што Црвенковски кон средината на ноември 2002 г. го пријави во својот имотен листпри второто стапување на премиерската должност. За потсетување, тој тогаш соопшти дека поседува скромни 60 м2 во скопски Капиштец....Уште повеќе, Црвенковски тогаш не пријави банковна книшка, ами 10.000 евра му беше салдото на неговата тековна сметка во „Комерцијална банка„. Скромното „поло„ автомобличе, пак, беше дел од салдото на сопругата Јасна , која, која покрај возилото пријави едвај 500-600евра на теконата, плус 27 и 33 % во сопственоста на „Семос компјутери„, односно „Семос образовен центар„... ...За разлика од Црвенковски, салдото на Хари Костов е покрупно. Такво беше и кога и кога јавно го обзнануваше од позиција на министер за полиција. За потсетување, Костов тогаш соопшти....сметки со 4500 евра и 44.174 долари, плус 160 скромни акции во „Комерцијална банка„. Денес пред нас се банкарските изводи од истата женевска Американ Експрес Банк и ГЕ Капитал Банк во швајцарски Брук. Според податоците што го добивме, тој пропуштил да обелодени банкарска заштеда од дополнителни 138.000 УСД долари, кои ги поседувал на 08.11.2002 г. само една недела по седнувањето во министерската фотелја... ...Вториот наод кој сугерира дека Костов поседува уште 250.000 УСД долари во ГЕ Капитал... Значи, доколку обвинувањата се покажат точни, тогаш в миг се руши митот за чесното владеење на социјалдемикратите. Рака на срце, останува можноста Хари Ксотов да го продал недвижниот имот, или, пак се стекнал со некое наследство во межувреме...и тогаш останува отворено- зошто сето тоа не го пријавил во својот имотен лист? Ова уште повеќе важи за Црвенковски, кој, за разлика од Костов, имал непосредливо помали примања од банкарот Костов. И тој, додуша, би можел да се оправда со евентуална продажба на некој процент од уделите на сопругата во „Семос„, ама, сепак, и тој заборавил да го стори тоа. Зошто? Извор: Никола Младенов, „Фокус„ страница 06/07, број 544 од 02 декември 2005 (со прикажани копии од свифтови од швајцарските банки).
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Абе да го прашам Дончо сега забележав. Лепи! зашто тајни сметки ти е ставено во “ „.
Staveno e vo navodnici, oti ne znam dali e vistina toa ili ne. Za razlika od Vas, koj velevte so sigurnost deka VMROvcive se utepale kradejki (a nemase za niv nit SWIFT na nivno licno ime nit tajni smetki pronajdeno), jas toa za SDSMovcive ne tvrdam deka imale tajni smetki, samo pravam copy/paste na ona sto go napisale novinarite.
трендафил Изгледа дека конечно дојдоа на ред вистинските обвинувања, а не трансферите за проба. Најновото обвинување во „Фокус“ е за 2.000.000.000 долари (две милијарди долари) од шверц со нафта, цигари и бакар. Уредникот и сопственик на весникот, Никола Младенов, се надева дека после ова конечно ќе биде повикан на разговор од страна на надлежните институции. Секоја чест на презумцијата на невиност. Сепак мислам дека доколку се покаже дека обвинувањата се точни, овие бројки ми изгледаат поверојатни. Не е Македонија во економски колапс поради неколку стотини милиони, туку поради неколку десетини милијарди долари (или евра, се`едно). Во тој случај делот на Црвенковски од 2 милијарди ми изгледа реален.
profa
quote:
Originally posted by sardaukar
Кога ќе почнат од СДСМ да велат абе кој го ферма и Црвенкоски и Бучкоски, јас сум во СДСМ ама ако не го исполнат ветеното нека си го добијат заслуженото. И кога истото ќе почнат самокритички да го велат во ВМРО: во ВМРО сум од секогаш ама заради истото ВМРО нема да дозволувам некој да си прави монопол како од татко му да го наследил. И ако полека културно почнете истото да им го велите директно на модерните „светци“ тогаш ќе знам дека може да тргнат работите во партиите и во државава на подобро бидејќи ќе знам дека полека ќе почнете да си ги воспитувате штитениците. Вака ги штитите и ги третирате како да ви се светци на куќата, а истите погледнете како преку тој партиски систем партал ја направи Македонија. Жалосно е да се види и во село од 5 мина жители како не разговараат меѓу себе. 2 за ВМРО, 2 за СДСМ, а 1 кренал раце од се'. Не ми ги бранете ни ВМРО ни СДСМ. Реално и двете се доволно моќни независно дали во позиција на власт или опозиција да ги раздвижат работите, ама никогаш не покренуваат реални потези и акции, само проформа политички памфлети за да си ја задоволат сопствената суета да се биде или одржи на власт и да се црпи од народот за лично богатење. Јас се кладам дека во врвовите и на двете партии на нас, на целиот народ гледаат само како на два милиони будали.
Stavi me i mene kaj tebe u lista ,mnogu lojalisti tuka[:D] Iskreno mrazam i jas se so e neljudsko pa dal bil Brane ili Ljubee e sega nekoj poeke nekoj pomalce zavisno od zasluga. No za ovaa smetkite mi padna cudno,zasto e tolku tesko da se obelodeni toa? Svajcarskite banki ne davale pristap,pa ni koga kriminal ili osuda za kriminal e vo prasanje? Pa togas samite tie treba da se obvinat za kriminal.Mene mnogu rabboti ne mi se jasni ama ovaa pak epten nelogicno mi e. Ili pak ako tolku se sigurni deka se e ovaa lazna propoganda togas sto bi mu bilo tolku tesko na javniot obvinitel da podnese istraga,zasto da odbiva? Ja sum siguren deka dokolku Brane e vo pravo a drugive ne togas toj rado bi go ubrzal celiot proces za samo da im vrati na tuzitelite sto bi bilo i logicno no ete i toj se pravda so negovi dokazi. Koj ke veruva na negovi licni dokazi? Partal drzava [:D] Siguren sum deka ima nacin ovaa da se obelodeni kako i za mnogu drugi raboti
Makedon Младенов достави нови сметки до Антикорупција Предраг Петровиќ 23.12.2005 „Сакаше ваква игра, еве сега на тој начин ќе постапуваме“ Никола Младенов ја собра цела Антикорупција. Сам бараше да го сослушаат и да им каже што знае за тајните сметки. Освен објавените за Црвенковски и Костов, им однесе и нови - вкупно 15. За банкарски трансфери од 2002-ра наваму, во кој се вклучени и други актуелни функционери. Последниот трансфер на пари е направен пред неколку месеци. Час и половина го слушаа. Младенов не ги откри имињата на функционерите. „Да спие мирно, дека немам никаков пресметанризик и тоа е токму начинот кој сега го бирам. Сакаше ваква игра, еве сега на тој начин ќе постапуваме“, изјави Никола Младенов, уредник на „Фокус“. Антикорупција на следната седница веќе ќе ги проверува овие информации. „Тој дополнително достави три комплета со по пет копии од сметки за депозити од различни банки“, рече Михајло Маневски, претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата. Комисијата е заинтересирана дали некој од функционерите не им го пријавил целиот имотот. За се друго велат не се надлежни. Затоа повторно го повика Јавниот обвинител да се вклучи. Тие ќе проверуваат и за информациите во „Фокус“ за шверцот на нафта, цигари и бакар и за тврдењето дека - додека Бранко Црвенковски бил премиер се испрани две милијарди долари. Младенов додава, тоа е одлична прилика да се вклучи Прчевски и можност за судска проверка на банкарските сметки. Но Јавниот обвинител го нема. Молчи. Иако Младенов бараше да се сретне и со него, му нема одговорено. Исто и Владо Наумовски од Дирекцијата за спречување на перење пари. Тој пак вели, дека не знае дека Младенов сакал да се види и со него. Немал ништо против, но нема да имала ефект средбата. Мора да имало сомневање за извршено дело, а Дирекцијата соработувала и примала информации од државни органи. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56000
slasa
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by slasa
ova e cista propaganda na tipicni VMRO ovci
Дали под „овци„ слаша ги подразбираш оние кои биле на функција, а не знаеле да си ја „искористат„ позицијата како некои, кои пак премногу добро си ја „користеле„, а ги клеветеле „овците„ дека тие се оние што премногу добро си ја „користат„ функцијата. Навистина се „овци„ кога дозволиле така да им измислуваат клевети и лаги, зошто не знаеле да пратат од некои од „седмата сила„ на бесплатни ручеци, патувања со нив по странство, мобилки, станчиња, неповратни кредити, да ги постават за свои гласноговорници итн.
abe dete nerekov ovci nego Vmro ovci sto znaci proipadnici na vmro
dejan Lele ama se bogati...a vodat siromasna drzhava!
Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
Извор: Никола Младенов, „Фокус„ страница 06/07, број 544 од 02 декември 2005 (со прикажани копии од свифтови од швајцарските банки).
Ova e jako nema sto. Angliski crn humor definitvno. Me cudi kako Nikolce koga setal po svicarski banki da bara swiftovi ne gi nacekal i onie na Ljubco i kompanija.... Ili nema sto e dokaz deka ne se korumpirani.... Ili imaat vo kiparski banki mozda Ili na Kajmanski ostrovi Ili mozebi sega maksi ke dojde da ni kaze deka swiftovite im se u beloruski banki.
Makedon
quote:
Originally posted by dejan
Lele ama se bogati...a vodat siromasna drzhava!
Дејане, за мене секој човек е невин се додека не се докаже дека е виновен и осуден од суд. А за Хари и Бране, не се нит осудени, нит е докажано на суд дека навистина имаат тајни сметки, така што за мене они се невини, ниту пак јас ги обвинувам. За жал кај нас народот верува на рекла-казала. Еве, пред продавницата кај што го купив „Фокус„ постари луѓе (скоро цела група) зеле сиите во раце „Фокус„ и стоечки читаа и тоа веднаш по купувањето, нестрпливи да видат што шпекулации има во „Фокус„; и замисли какви злобни шпекулативни коментари даваа дедовциве пред продавницата, демек ако само за неполн месец од доаѓањето на власт заработиле по 250.000 долари, колку имаат сега после 3 години? Тоа ти се вика злобна шпекулација и за жал тоа е наш македонски синдром. Истото се збореше и за ВМРО и ДА, демек краделе од државава, ама за нив не најдоа никакви свифтови или податоци за тајни сметки во странство. Како што реков, за мене секој е невин додека не се докаже дека има направено нешто противзаконско!
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
Извор: Никола Младенов, „Фокус„ страница 06/07, број 544 од 02 декември 2005 (со прикажани копии од свифтови од швајцарските банки).
Ova e jako nema sto. Angliski crn humor definitvno. Me cudi kako Nikolce koga setal po svicarski banki da bara swiftovi ne gi nacekal i onie na Ljubco i kompanija.... Ili nema sto e dokaz deka ne se korumpirani.... Ili imaat vo kiparski banki mozda Ili na Kajmanski ostrovi Ili mozebi sega maksi ke dojde da ni kaze deka swiftovite im se u beloruski banki.
Јаковче, срценце мое, не се секирај- ако најдам нешто за ВМРО, ДА демек имале сметки и во Казахстан, јас ќе Ви ги прикажам шпелулациите. Како што веќе и на Дејанчо му кажав, кај нас народот верува на рекла-казала. Најдобар пример си и ти кој без докази (нит број на сметка или свифт) лафиш дека Љубчо и Љубчоица имале тајни сметки во странство. Ако имале, барем некој од новинарите ќе дознаеше каде им се парите и во која земја, а нема ниту „Б„ од банка каде ВМРОвците „криеле„ пари; затоа, ваквите твои тврдења и на другите се шпекулации само. Другиот пример што го дадов погоре е за пред продавницата кај што го купив „Фокус„- постари луѓе (скоро цела група) зеле сите во раце „Фокус„ и стоечки читаа и тоа веднаш по купувањето, нестрпливи да видат што шпекулации има во „Фокус„; и замисли какви злобни шпекулативни коментари даваа дедовциве пред продавницата, демек ако само за неполн месец од доаѓањето на власт заработиле по 250.000 долари, колку имаат сега после 3 години? Тоа ти се вика злобна шпекулација и за жал тоа е наш македонски синдром. Истото се збореше и за ВМРО и ДА, демек краделе од државава, ама за нив не најдоа никакви свифтови или податоци за тајни сметки во странство. Како што реков, за мене секој е невин додека не се докаже дека има направено нешто противзаконско! А што толку многу се буниш кога ме е докажано, ниту осуденени се Бране и Хари дека имале тајни сметки или дека префрлале пари??????? Ми личиш ко портпарол на СДСМ и веднаш удираш по противниците од ВМРО, за кои пак нема ништо нит напишано, нит најдено, освен рекла-казала! Немој така, им правиш полошо на СДСМ, оти кај нас македонциве има една поговорка која вели дека крадецот вика по невините „држте го крадецот„ и народот и да нема ништо ќе поверува дека има!
slasa ova e cista propaganda na tipicni VMRO ovci
Makedon
quote:
Originally posted by slasa
ova e cista propaganda na tipicni VMRO ovci
А како тоа го заклучи? Да не си ти „Суд„ и кај себе ги имаш сите „докази„ околу целата афера? Пак шпекулурате луѓе.
Makedon
quote:
Originally posted by dejan
Makedon...i tuka ti e isto! Ama tie se stari lugje koj moze ne bile dobro skoluvani....ama jas ne gi znam licno, taka samo kazuvam sto mislam.
Normalno Dejan, demokratsko tvoe pravo e da go kazes svojot stav i nikoj nema pravo da te obvinuva za toa; samo vo Makedonija ima zatvorska kazna za "kleveta" i nikade na drugo mesto vo svetot.
dejan [:)]
dejan Makedon...i tuka ti e isto! Ama tie se stari lugje koj moze ne bile dobro skoluvani....ama jas ne gi znam licno, taka samo kazuvam sto mislam.
Makedon
quote:
Originally posted by slasa
ova e cista propaganda na tipicni VMRO ovci
Дали под „овци„ слаша ги подразбираш оние кои биле на функција, а не знаеле да си ја „искористат„ позицијата како некои, кои пак премногу добро си ја „користеле„, а ги клеветеле „овците„ дека тие се оние што премногу добро си ја „користат„ функцијата. Навистина се „овци„ кога дозволиле така да им измислуваат клевети и лаги, зошто не знаеле да пратат од некои од „седмата сила„ на бесплатни ручеци, патувања со нив по странство, мобилки, станчиња, неповратни кредити, да ги постават за свои гласноговорници итн.
Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
Извор: Никола Младенов, „Фокус„ страница 06/07, број 544 од 02 декември 2005 (со прикажани копии од свифтови од швајцарските банки).
Ova e jako nema sto. Angliski crn humor definitvno. Me cudi kako Nikolce koga setal po svicarski banki da bara swiftovi ne gi nacekal i onie na Ljubco i kompanija.... Ili nema sto e dokaz deka ne se korumpirani.... Ili imaat vo kiparski banki mozda Ili na Kajmanski ostrovi Ili mozebi sega maksi ke dojde da ni kaze deka swiftovite im se u beloruski banki.
Јаковче, срценце мое, не се секирај- ако најдам нешто за ВМРО, ДА демек имале сметки и во Казахстан, јас ќе Ви ги прикажам шпелулациите. Како што веќе и на Дејанчо му кажав, кај нас народот верува на рекла-казала. Најдобар пример си и ти кој без докази (нит број на сметка или свифт) лафиш дека Љубчо и Љубчоица имале тајни сметки во странство. Ако имале, барем некој од новинарите ќе дознаеше каде им се парите и во која земја, а нема ниту „Б„ од банка каде ВМРОвците „криеле„ пари; затоа, ваквите твои тврдења и на другите се шпекулации само. Другиот пример што го дадов погоре е за пред продавницата кај што го купив „Фокус„- постари луѓе (скоро цела група) зеле сите во раце „Фокус„ и стоечки читаа и тоа веднаш по купувањето, нестрпливи да видат што шпекулации има во „Фокус„; и замисли какви злобни шпекулативни коментари даваа дедовциве пред продавницата, демек ако само за неполн месец од доаѓањето на власт заработиле по 250.000 долари, колку имаат сега после 3 години? Тоа ти се вика злобна шпекулација и за жал тоа е наш македонски синдром. Истото се збореше и за ВМРО и ДА, демек краделе од државава, ама за нив не најдоа никакви свифтови или податоци за тајни сметки во странство. Како што реков, за мене секој е невин додека не се докаже дека има направено нешто противзаконско! А што толку многу се буниш кога ме е докажано, ниту осуденени се Бране и Хари дека имале тајни сметки или дека префрлале пари??????? Ми личиш ко портпарол на СДСМ и веднаш удираш по противниците од ВМРО, за кои пак нема ништо нит напишано, нит најдено, освен рекла-казала! Немој така, им правиш полошо на СДСМ, оти кај нас македонциве има една поговорка која вели дека крадецот вика по невините „држте го крадецот„ и народот и да нема ништо ќе поверува дека има!
Konecno KVALIFIKACIJATA koja ja cekam so godini. Covek da dobie nagon da te obozava be Donce be.....
quote:
Немој така, им правиш полошо на СДСМ, оти кај нас македонциве има една поговорка која вели дека крадецот вика по невините „држте го крадецот„ и народот и да нема ништо ќе поверува дека има!
Na lagata i bea kratki usite ili nodzete.
f9 Chekajte bre luge.Novinarot vagja dokazi do koj stignal.Vo normalna zemja ova e Votergejt.Na tapet se sega I Branko i Hari. Dokazite koj se javno objaveni,povlekuvaat krivichna i moralna odgovornost.Nema shto na ovoj ili onoj da mu veruvam,...samo na gospod mu veruvam-site drugi greshnici,nekoj poveke nekoj pomalku. Ako dokumentite se falsifikati,postoi zakon za krivichno gonenje za izmama.Vaka se gradi pravna drzhava i pravednost.Ne so politichki religii za nedopirlivite i za nepogreshlivite.
lav
quote:
Originally posted by slasa
ova e cista propaganda na tipicni VMRO ovci
Секако кољега секако...ова СИГУРНО мора да е од нивната кујна „зготвено„. Исто како и за вилата на ЉуБчо на Флорида ...за која оние со свирчињата в‘уста везден пишуваа , разбира се со полн интензитет за која дури и јавно ја прашаа неговата „сосоетка„ ЛЕПА БРЕНА која ете дури и таму стасала да купи вила , и завршија кога дојде фамозниот 15 Септември ....кога НЕЛИ Народот Македонски си ја (од)зема својата судбина од/во свои раце и си (пре)даде во туѓи раце... Па сега кукумјавчење насекаде и нели офлеле ...(шарено теле и кој ќе го пасе....нели чичо-му Спасе) мајко што не снајде после 15 Септември 2002 година . Исто како и за т.н. „ергенска тројка„ составена од Војо+шофер+Љамбе како големи „газди„ на Македонска Банка. пс Затоа или СЕ да се дозволи и да се раскринкува , или пак се да се ЗАБРАНИ за пишување...средина НЕМА и никојпат нема ни да ја има.
dejan Vilite vo Berovo.
Jakov Nikola Mladenov so fakti tvrdese mnogu raboti dosega na stranicite na Fokus pa ni edna od tie storii ne zavrsija so nekoj vid sudska razvrska. Neznam dali stanuva zbor za nesposobno obvinitelstvo, slabi dokazi ili pak samo za edna fina nevidliva konjuktura vo koja krajniot prag e golem tiraz od od parite na onie koi od noga go konsumiraat skandalot.
lav
quote:
Originally posted by dejan
Vilite vo Berovo.
А тек за вилите во Пехчево....дали да (о)зборуваме или да не (о)зборуваме?
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Еве, пред продавницата кај што го купив „Фокус„ постари луѓе (скоро цела група) зеле сите во раце „Фокус„ и стоечки читаа...
Хм, интересно... И овде во Канада масовно се препечатува Фокус и се дели на народот... А башка, се нарачуваат и знамиња од ДПМНЕ!!! Така и им требаше на србо-комунистичкиве кучиња!!!
Jakov Абе да го прашам Дончо сега забележав. Лепи! зашто тајни сметки ти е ставено во “ „. Демек не се веќе тајни или не се веќе сметки. Инаку официјално соопштение и став на Партијата за најновиот развој на настаните поврзани со овој скандал ќе издадеме на попладневната пресс конференција која ќе се одржи на плоштад одма пред трафиката со најмногу продадени броеви на Фокус.
lav
quote:
Originally posted by Jakov
Nikola Mladenov so fakti tvrdese mnogu raboti dosega na stranicite na Fokus pa ni edna od tie storii ne zavrsija so nekoj vid sudska razvrska. Neznam dali stanuva zbor za nesposobno obvinitelstvo, slabi dokazi ili pak samo za edna fina nevidliva konjuktura vo koja krajniot prag e golem tiraz od od parite na onie koi od noga go konsumiraat skandalot.
Па и г.Ченто своевремено зборувал та браварот Лазо го прати во небиднина...иако и овој ...на нашиов „бравар„ мислам си отиде во Вечните Ловишта...разбира се во Бутел. пс Патем кажано... гледам дека сега во тие Вечни Ловишта , разбира се во Бутел се „населиле„ едно чудо на „значајни„ личности сосоема непознати за мене и МК Историјата ???. Од кај ли (на)дојдоа ...да ми барем да знам!!!?.
dejan Sto e sajtot na fokus?
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Sto e sajtot na fokus?
Оф, не му кажувајте... Ќе не’ бомбардира после со copy-paste текстови од таму!:)
lav
quote:
Originally posted by dejan
Sto e sajtot na fokus?
Никојпат немале свој сајт....а на прашањето ЗАШТО етте немаат ...газдата Младенов (со акцент на првата самогласка) рече дека сака луѓето да го купуваат и читаат само во печатена форма. Инаку ..примаат Е-Маил за нарачки директно во странство. пс Јас ретко го читам...оти сепак таму има премногу „лој„.
dejan
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Sto e sajtot na fokus?
Оф, не му кажувајте... Ќе не’ бомбардира после со copy-paste текстови од таму!:)
hehehehehehehehe[:D] fala lav!
Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Jakov
Nikola Mladenov so fakti tvrdese mnogu raboti dosega na stranicite na Fokus pa ni edna od tie storii ne zavrsija so nekoj vid sudska razvrska. Neznam dali stanuva zbor za nesposobno obvinitelstvo, slabi dokazi ili pak samo za edna fina nevidliva konjuktura vo koja krajniot prag e golem tiraz od od parite na onie koi od noga go konsumiraat skandalot.
Па и г.Ченто своевремено зборувал та браварот Лазо го прати во небиднина...иако и овој ...на нашиов „бравар„ мислам си отиде во Вечните Ловишта...разбира се во Бутел. пс Патем кажано... гледам дека сега во тие Вечни Ловишта , разбира се во Бутел се „населиле„ едно чудо на „значајни„ личности сосоема непознати за мене и МК Историјата ???. Од кај ли (на)дојдоа ...да ми барем да знам!!!?.
Mislam deka ne ti drzi sporedbata na Lazo i Cento so Fokus i Hari Kostov. A koga sme veke na muabet za otkrivanje na skandali i aferi od strana na mediumite i nivnata mok. Nemora da odime kojznae kolku daleku. Pred nekoja godina vo Hrvatska "Nacional" imase storija za svercot so cigari na teritorii na bivsata Ju. Go ocenija kako vakov takov, ama se sprovede istraga pa se otkrija dosta raboti. Minatata nedela nekolku tv snimki i sliki predizvikaa reakcija na obvinitelstvoto vo Vukovar za nasiot togasen kapetan sega general. Ke vidime sto ke dokazat tie tamu. Znaci ako stvarno ima materjal Ok, ama vaka so citanje vesnici pred trafika....tapa... A da....Jas da sum Nikola Mladenov ke pokrenam graganska parnica protiv tie dvajcata so swiftovite. nemora da se ceka na korumpiraniot Prcevski i drugarmu ZIkov....Pa neka ja pokaze Mladenov silata na javnost. Prv ke go poddrzam.
dejan Kako moze da se kontaktira ovoj Nikola Mladenov?
f9 Bez razlika na se...Branko i Hari bile ili se javni funkcioneri i imaat zakonska obvrska da ako go objavat imotot i pri toa prikrijat podatoci,da odgovaraat krivichno za izmama.Ako ne go objavele imotot ne podlegnuvaat na zakonski represii. Javniot obvinitel vo sevo ova nema ingerencii, sobranieto i pratenicite se na poteg-toa e zaradi imunitetot i obvrskite za vrshenje na javni raboti. Shto se odnesuva do Javnoto obvinitelstvo i negoviot kredibilitet,dovolno e da se razbere izjavata na Javniot obvinitel vo vrska so peeset metarskoto zname- ke gi prelistuval vesnicite za da vidi dali imalo osnova za krivichni prijavi.
lav
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Jakov
Nikola Mladenov so fakti tvrdese mnogu raboti dosega na stranicite na Fokus pa ni edna od tie storii ne zavrsija so nekoj vid sudska razvrska. Neznam dali stanuva zbor za nesposobno obvinitelstvo, slabi dokazi ili pak samo za edna fina nevidliva konjuktura vo koja krajniot prag e golem tiraz od od parite na onie koi od noga go konsumiraat skandalot.
Па и г.Ченто своевремено зборувал та браварот Лазо го прати во небиднина...иако и овој ...на нашиов „бравар„ мислам си отиде во Вечните Ловишта...разбира се во Бутел. пс Патем кажано... гледам дека сега во тие Вечни Ловишта , разбира се во Бутел се „населиле„ едно чудо на „значајни„ личности сосоема непознати за мене и МК Историјата ???. Од кај ли (на)дојдоа ...да ми барем да знам!!!?.
Mislam deka ne ti drzi sporedbata na Lazo i Cento so Fokus i Hari Kostov. A koga sme veke na muabet za otkrivanje na skandali i aferi od strana na mediumite i nivnata mok. Nemora da odime kojznae kolku daleku. Pred nekoja godina vo Hrvatska "Nacional" imase storija za svercot so cigari na teritorii na bivsata Ju. Go ocenija kako vakov takov, ama se sprovede istraga pa se otkrija dosta raboti. Minatata nedela nekolku tv snimki i sliki predizvikaa reakcija na obvinitelstvoto vo Vukovar za nasiot togasen kapetan sega general. Ke vidime sto ke dokazat tie tamu. Znaci ako stvarno ima materjal Ok, ama vaka so citanje vesnici pred trafika....tapa... A da....Jas da sum Nikola Mladenov ke pokrenam graganska parnica protiv tie dvajcata so swiftovite. nemora da se ceka na korumpiraniot Prcevski i drugarmu ZIkov....Pa neka ja pokaze Mladenov silata na javnost. Prv ke go poddrzam.
Почитуван колега Јас само ја споменав генезата на настани и личности во Македонија одкога е ете „направена„ како „самостојна„ држава.. и тоа без посебна желба да ги споредувам личностите и настаните...нели? Инаку ова и личи на неков наш ПАНОПТИКУМ , разбира се Македонски (овојпат за да не го ногу нервирам Интељот и чичо-ми Стрелчо нема да кажам-напишам Фиромски , САМО ОВОЈ ПАТ). пс SWIFT-овите се сепак лични и како документи кои се наменети за одредени институции и личности се недостапни...мислам на нивната содржина. Копиите од секоја трансакција се чуваат во Брисел кадешто е и седиштето на оваа меѓународна организација на повеќе од 700 BRAND NAME Банки односно сервис за меѓубанкарско on-line плаќање.
slasa Makedonski OVCI znaci ako VMRO e na vlast togas treba da se pisuva se nnegativno od strana na SDS protiv tie sto se na vlast i obrnato Ako SDS e na vlast treba ekoj Vmro -ec da pise negativno protiv niv .. E tuka sne ovci i ovci ke ostaneme , a EU ima da ne sisa kako sto tie sakaat poradi takvi ovci sto ima ... koga sne kaj ovci Vo cel zapad ima korupcija i krazbi i siromastija i pitaci i lujge bez pokriv na glava pa ima i tie sto nemmat parce leb za denot ako e zapad , ili ke recis kapitalisticki system .. Pa ti Makedon koga podobro ke gi razberes siote situacii a ne nekoje kopile napisaloo nesto negde samo da ima napisano , i sto Ke pravime Uzbuna ,, znaci Od perduv pravime Kokoska .. Dodeka si gi kopame ocite izmejgu sevbe nie nikogas nema da bideme Lujge , ke ostaneme " OVCI " Jas ti kazav i porano negde deka najdobrijot drugar mi e VMROEC - profesor Trajko Salveski i zamenik na Grueski . Imame dosta razliciti politicki mislenja pa nikogas ne se iumame napadnato ti si ovoj jas sum ovoj . Sakam da kazam ako imas drugo mislenje od mene togas ne trenba da me napajgas i#246;li jas tebe da te napajgam na eden ili drugi nacin ... 'tumacigo kak otui dusa saka
ArIeS The ex Macedonian Prime Minister Ljubco Georgievski refuted the claims of the Bulgarian media for his participation in cigarettes contraband and his relations with Ivan Todorov A.K.A. the Doctor, announced for FOCUS Agency the Serbian Beta. “I don’t know the Doctor and I have never met him”, announced Georgievski in response of claims made by the media in Sofia that he and the Deputy Chiarman of the Democratic Party of Albanians Menduh Taci were involved in cigarettes contraband. Pro#353;le godine, u vreme promocije Matava za mobilnog operatora, Georgiveski je novinarima neobicno tacno prorekao da koncesija doneti 25 miliona dolara. Mediji tako de tvrde da je Georgievski letos na Kritu uzeo milionsku proviziju za svoj trud oko tog posla, ali premijer te izve#353;taje ignori#353;e. Na potpisivanje ugovora pala je i senka spora koji protiv vlade vode oba konk*renta OTE-u na makedonskom tenderu - Link telekom, konzorcijum nekoliko stranih firmi, ukljucujuci kineske i kiparske interese, koji je dao tri puta vi#353;u ponudu od OTE-a, i britanski operater mobilne telefonije Mint telekom, koji je u meduvremenu od makedonskog suda zatra#382;io za#353;titu svojih interesa. Samo za Makedon, da ne reces deka togas ne pisuvale [;)]
Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Абе да го прашам Дончо сега забележав. Лепи! зашто тајни сметки ти е ставено во “ „.
Staveno e vo navodnici, oti ne znam dali e vistina toa ili ne. Za razlika od Vas, koj velevte so sigurnost deka VMROvcive se utepale kradejki (a nemase za niv nit SWIFT na nivno licno ime nit tajni smetki pronajdeno), jas toa za SDSMovcive ne tvrdam deka imale tajni smetki, samo pravam copy/paste na ona sto go napisale novinarite.
Aj da vidam kade velev so sigurnost. link, citat, post.[;)]
concrete Se nadevam deka ste svesni za kopirajtot na FYR-ovci ...inaku vo toj stado vegetiraat i SDSM-ovcite i VMRO-ovcite ..samo bojata na runoto im e malku podruga!!!!!
slasa
quote:
Originally posted by concrete
Se nadevam deka ste svesni za kopirajtot na FYR-ovci ...inaku vo toj stado vegetiraat i SDSM-ovcite i VMRO-ovcite ..samo bojata na runoto im e malku podruga!!!!!
ednite sigurno se merino sorta :-)))
Makedon
quote:
Originally posted by ArIeS
The ex Macedonian Prime Minister Ljubco Georgievski refuted the claims of the Bulgarian media for his participation in cigarettes contraband and his relations with Ivan Todorov A.K.A. the Doctor, announced for FOCUS Agency the Serbian Beta. “I don’t know the Doctor and I have never met him”, announced Georgievski in response of claims made by the media in Sofia that he and the Deputy Chiarman of the Democratic Party of Albanians Menduh Taci were involved in cigarettes contraband. Pro#353;le godine, u vreme promocije Matava za mobilnog operatora, Georgiveski je novinarima neobicno tacno prorekao da koncesija doneti 25 miliona dolara. Mediji tako de tvrde da je Georgievski letos na Kritu uzeo milionsku proviziju za svoj trud oko tog posla, ali premijer te izve#353;taje ignori#353;e. Na potpisivanje ugovora pala je i senka spora koji protiv vlade vode oba konk*renta OTE-u na makedonskom tenderu - Link telekom, konzorcijum nekoliko stranih firmi, ukljucujuci kineske i kiparske interese, koji je dao tri puta vi#353;u ponudu od OTE-a, i britanski operater mobilne telefonije Mint telekom, koji je u meduvremenu od makedonskog suda zatra#382;io za#353;titu svojih interesa. Samo za Makedon, da ne reces deka togas ne pisuvale [;)]
Da, no nemale nisto konkretno kako ime na Banki, broj na konta, SWIFTovi za izvrseni transakcii itn[;)]
Makedon
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by concrete
Se nadevam deka ste svesni za kopirajtot na FYR-ovci ...inaku vo toj stado vegetiraat i SDSM-ovcite i VMRO-ovcite ..samo bojata na runoto im e malku podruga!!!!!
ednite sigurno se merino sorta :-)))
Ne zno majkina, ama zno slika deka glavatarot na prvoto VMRO i glavatarot na prvoto SDSM bea bradosani[:D] Ne su im poglednal pod oblekata nivna, da vida koj e porunest [:D]
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Абе да го прашам Дончо сега забележав. Лепи! зашто тајни сметки ти е ставено во “ „.
Staveno e vo navodnici, oti ne znam dali e vistina toa ili ne. Za razlika od Vas, koj velevte so sigurnost deka VMROvcive se utepale kradejki (a nemase za niv nit SWIFT na nivno licno ime nit tajni smetki pronajdeno), jas toa za SDSMovcive ne tvrdam deka imale tajni smetki, samo pravam copy/paste na ona sto go napisale novinarite.
Aj da vidam kade velev so sigurnost. link, citat, post.[;)]
Ma so sigurnost znam samo deka me sakas [:D]
Jakov Toa e veke druga rabota....ama ke treba prvo clenska karticka kaj Spejska da zemes za tie raboti. Zalam.
dbk Aj neka mi kaze nekoj od vas ako mu se racete dlaboko piknati vo medot dali nema da lizne makar od najmaliot prst?:)
Jakov So lazica ke srkam ic ne mu ja mislam. :)
dbk Taka te sakam , samo glej dan se zasrknis oti toa medot znae na grlo da podzastanuva :))
Tik Tak Dragi moj pljukaci... Koj sto plukate na sve sto e VMRO-ovsko ,SDSM-ovsko i na Ali baba i 40-te razbojnici... Ve citam cesto na site politicki podforumi i redovno diskusijata vi se razviva vo pravec na plukanje uz vetar i kodesenje na "onie drugite".. Fokus go citam od negovoto postoenje (1995 godina) redovno go dobivam na domasna adresa a koga sum vo MK tamu go kupuvam... Ne vikam deka fokus e naj i naj vesnik /nedelnik vo Makedonija (takov ne postoi)daleku od toa ...megjutoa ovdeka pocnuvate so topic "tajnite smetki" i bla bla i odma pocnuvate da barate toa da se dokaze na sud!?? Pa na koja planeta se naogja Makedonija!?? Demek "ovie" imale vo Svicarska a "onie" imale na Kipar..... I pticite za grankite znaat deka imaat,nikakva tajna ne e toa...sega topla voda otkiravame ili?? Sto imame NIE, obicnite smrtnici dragi moi "puliticari"?? Mislam osven plunkata,koja ni se sushi...
ProMKD
quote:
Originally posted by Tik Tak
Mislam osven plunkata,koja ni se sushi...
na mnogu ic ne im se susi plunkata pa teraat. Mislam deka posle dolku godini od kradenje i macenje, za Makedoncite tesko e da se ima doverba vo vladata, no ako nema doverba sepak nema da prosperirame. Treba da se izberat vistinskite lugje, i da se raboti ZAEDNO so niv za da izgradime drzhava.
sardaukar Добро е новинарството обоено, трач или незнам какво да вади што повеќе валканици за моќниците од било која партија. Такво новинарство им служи на граѓаните, а она пиететското им оди во полза на власта и моќта кои има природна тенденција кон бирократизирање и апстолутизирање на својата моќ на штета на моќта и силата на граѓанските слоеви т.е. веќе поправилно кажано на потчинетите. Противничкото новинарство од каде и да произлегува игра многу важна улога за да ја ограничи и да ја смири ненаситната жед на „левијатанот“.
toni_a
quote:
Originally posted by Tik Tak
Dragi moj pljukaci... Koj sto plukate na sve sto e VMRO-ovsko ,SDSM-ovsko i na Ali baba i 40-te razbojnici... Ve citam cesto na site politicki podforumi i redovno diskusijata vi se razviva vo pravec na plukanje uz vetar i kodesenje na "onie drugite"..
rabotava: ne plukaj ,da ne te pluknam [:D][;)] jas nesto sosema drugo bi pravel so "garniturata" sto ja navede.ama aj...da ne me editiraat [:D]
f9 [img]http://img.photoamp.com/i/r3ity7.jpg[/img]
Makedon
quote:
Originally posted by f9
[img]http://img.photoamp.com/i/r3ity7.jpg[/img]
Слушам Хари го демантираше написот во Фокус. Дури ги отвори пред Прчевски своите сметки и во странство, а сето тоа треба понатаму да го испитува обвинителот Зиков, кој е братучед на Костов. Многу интересно [;)]
SLaCk Samo da im pojasnam na nekoi sto lepat etiketi i na nekoi sto do 5 saat gi mrazat site osven sebe a posle 5 i samite sebe(jakov:) ). FOLUS so godini go citam i zatoa mozam da zboruvam za nego i za Nikola Mladenov.Koga bese VMRo-DPMNE na vlast 90% od napisite bea popolneti so aferite i skandalite sto gi pravea nekoi kadri na VMRO-DPMNE.Mozam da kazam deka mnogu matni raboti bea otkrieni od FOKUS i na vreme obelodeneti.Znaci vesnikov nikako ne e VMROvski.Pred iborite 2002 godina vo FOKUS izleze dvobroj portreti na Branko i na Ljubco so dosta negativni komentari za dvajcata i nedvosmislen stav - da ne se glasa za nikoj od niv!Znaci objasnete mi kako moze "VMROvcite" od FOKUS da pravat vakvi raboti?Osven ako ne se VMROvci.i malce offtopic na kogo mu e uste smesno toa VMRO ovci ? Verojatno na nekoj priprost covek so nikakva smisla za humor:). Da se vratam na muabetot.Fokus prv zastana protiv palenjeto na amerikanskata ambasada.Fokus prv pisuvase za losite potezi na ministerot Novkovski,za Telekomot,a sega pisuva za smetkite na Branko,za ucebnicite po istorija novi koi ke ja osakatat makedonskata mladina toa go otkri fokus prv pred nekoj mesec,i tn. i tn. Znaci vesnikov e mnogu dobar objektiven nekogas ne se soglasuvam so stavovite na redakcijata ama mozam da kazam deka e edinstven vesnik sto ostanat nezavisen barem koga se raboti za makedonskite nacionalni interesi. A za Jakov specijalno:) Ne bidi "hater".Sekoj vesnik raboti za tiraz ne se toa humanitarni organizacii ama sedni procitaj nekolku broja na FOKUS pa posle zboruvaj i ne si mi jasen se izjasnuvas deka si protiv SDSM a ako nekoj kaze nesto za niv odma ripas a Ljubco a VMRO?Otvori si covece druga tema ako imas nesto za niv tuka kazi da u pravo ste decki toa e taka.Nikako da umre razocaraniot SDSMovec vo tebe...
трендафил Дали свифт документот е вистински или фалсифукуван, може да се провери за многу кратко време. Мерено со часови. Затоа очекувам дека во тек на денешниот ден ќе има кривични пријави. Или против Никола Младенов и „Фокус“ за клевета, или против Хари Костов и Бранко Црвенковски за повеќе дела, почнувајќи од неплатен данок, потекло на парите и друго. Дали ќе се покаже дека Црвенковски за прв пат во својата политичка кариера ја кажал вистината, па Никола Младенов за прв пат во својата новинарска кариера да изгуби на суд, би требало да знаеме денеска, најдоцна утре.Да потсетам дека Црвенковки веќе еднаш е на некој начин амнестиран од обвинителството, за аферата прислушкување, како единствен познат учесник во неа, односно како објавувач на документите. Да се надеваме дека овој пат работите ќе се истераат до крај. „Се плашам дека ќе се направи една манипулација како и за многи други работи досега во земјата за жешки теми врзани за власта, дека целиот случај ќе се заташка заради лошо водена постапка. Индиција за тоа ми е г-нот Прчевски, кој по својата традиција и натаму не се меша во сопствените работи“, изјави Никола Младенов за А1 телевизија. ( [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55097"]види повеќе[/url] )
nepobedliv Bez dokaz moze samo da se polemizira (trosi vreme) - koj i da e kriv ke izgubi rabota. Crvenkovski ke potone a Fokus ke zaglavi mozebi i so 1 milion evra kazna sto efektivno ke go zatvori vesnikot.
dejan Branko site gi sudi....on e nenormalen covek.
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
Дали свифт документот е вистински или фалсифукуван, може да се провери за многу кратко време. Мерено со часови. Затоа очекувам дека во тек на денешниот ден ќе има кривични пријави. Или против Никола Младенов и „Фокус“ за клевета, или против Хари Костов и Бранко Црвенковски за повеќе дела, почнувајќи од неплатен данок, потекло на парите и друго. Дали ќе се покаже дека Црвенковски за прв пат во својата политичка кариера ја кажал вистината, па Никола Младенов за прв пат во својата новинарска кариера да изгуби на суд, би требало да знаеме денеска, најдоцна утре.Да потсетам дека Црвенковки веќе еднаш е на некој начин амнестиран од обвинителството, за аферата прислушкување, како единствен познат учесник во неа, односно како објавувач на документите. Да се надеваме дека овој пат работите ќе се истераат до крај. „Се плашам дека ќе се направи една манипулација како и за многи други работи досега во земјата за жешки теми врзани за власта, дека целиот случај ќе се заташка заради лошо водена постапка. Индиција за тоа ми е г-нот Прчевски, кој по својата традиција и натаму не се меша во сопствените работи“, изјави Никола Младенов за А1 телевизија. ( [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55097"]види повеќе[/url] )
Jas mislam deka nit Branko ke bide na tapet, nit Mladenov; se ke se zataska, mozebi nesto ke se otvori 2006/7 koga VMRO ke dojde na vlast, za da i tie toa go zatakskaat i istoto da go povtoruvaat [:D]
трендафил За аферата прислушкување се полемизираше неколку месеци (додека на прво место не дојде агресијата на следбениците на Али Ахнети врз Македонија). Обвинителството (по доаѓањето на Прчевски) ги обвини министерката за внатрешни работи и началникот на 5тата управа (кои ги аболицира претседателот Трајковски за да не бидат малтретирани со долги притвори), затоа што наводно само во МВР има уреди за прислушкување. Иако не постои ни најмал доказ дека тоа е направено со овие уреди, а не со некои нелегални. На пример во сопственост на самиот Црвенковски. Ако оваа логика на Прчевски ја преведам на трагичната смрт на Наташа Кметовска на Нова година, бидејќи таа загина од заскитан куршум од калашњиков требаше да се обвинат одговорните во АРМ и МВР, кои нели легално го поседуваат ова оружје. Кога се работи за презумцијата на невиност, ќе забележам дека пред се власта не ја почитува. Поради тоа и применува долги притвори, пред се против членовите на ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-НП. Обвинетите за Раштански Лозја беа во притвор скоро една година. Против Љубе Бошковски, за истиот случај, не е повлечена меѓународната потерница иако се наоѓа во затворот во Шевенинген. Но бидејќи сме сепак балканци, веројатно ова ќе им биде наплатено со камата. Дали Хари Костов кој со неговиот братучед Стерјо Зиков (скопски обвинител) беше прв во прогонот прв и ќе настрада, ќе покаже времато. Или можеби прв ќе биде наредбодавачот Бранко Црвенковски. Се надевам дека истрагата нема да оди во правец само да открие кој ги предал СВИФТ документите на „Фокус“.
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
За аферата прислушкување се полемизираше неколку месеци (додека на прво место не дојде агресијата на следбениците на Али Ахнети врз Македонија). Обвинителството (по доаѓањето на Прчевски) ги обвини министерката за внатрешни работи и началникот на 5тата управа (кои ги аболицира претседателот Трајковски за да не бидат малтретирани со долги притвори), затоа што наводно само во МВР има уреди за прислушкување. Иако не постои ни најмал доказ дека тоа е направено со овие уреди, а не со некои нелегални. На пример во сопственост на самиот Црвенковски. Ако оваа логика на Прчевски ја преведам на трагичната смрт на Наташа Кметовска на Нова година, бидејќи таа загина од заскитан куршум од калашњиков требаше да се обвинат одговорните во АРМ и МВР, кои нели легално го поседуваат ова оружје. Кога се работи за презумцијата на невиност, ќе забележам дека пред се власта не ја почитува. Поради тоа и применува долги притвори, пред се против членовите на ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-НП. Обвинетите за Раштански Лозја беа во притвор скоро една година. Против Љубе Бошковски, за истиот случај, не е повлечена меѓународната потерница иако се наоѓа во затворот во Шевенинген. Но бидејќи сме сепак балканци, веројатно ова ќе им биде наплатено со камата. Дали Хари Костов кој со неговиот братучед Стерјо Зиков (скопски обвинител) беше прв во прогонот прв и ќе настрада, ќе покаже времато. Или можеби прв ќе биде наредбодавачот Бранко Црвенковски. Се надевам дека истрагата нема да оди во правец само да открие кој ги предал СВИФТ документите на „Фокус“.
Abe Trendafil, VMROvcive i da dojdat na vlast se Makedonci- meki luge i da im se kacis na glava pak ke te trpat, taka sto ne veruvam deka ke im gi iznajdat eventualnite "prljavi" raboti na Kostov, Crvenkovski, duri i takvi nesta navistina da postojat; ne mozat makedoncite da se sporeduvaat so onie najsiromasnite rimjani koi bile glavno ovcari-kozari i Gaj Julie Cezar gi raseli po Balkanite [;)]
Pana Vo princip ne citam nebulozi od kujnata na "Fokus" i od "avtorite" Radojka i Tine Zivkovic (Nikola i Mirka). Sakam samo da kazam deka ovoj pat za vakvi maloumni konstrukcii treba da bidat osudeni i da platat osteta koja ke bide tolku golema da im go zatvori vesnikot. Inaku za tie sto ne znaat istiot toj Nikola Mladenov objavuvajki vakvi spekulacii za diganje na tirazot na "Fokus" si napravi ogromna kuka vo Kozle. Definitivno ovoj Nikola Mladenov ("vibrator" go vikaat)e covek koj vrz baza na spekulacii se obogati i toa mnogu.Covekot si ima mentalni problemi i e najfrustrirana osoba zaedno so Latas i Mirka.
dejan Kako osuden ma Pana?? Znaes koj lugje treba da bidat osudeni?? Tie koj se ministeri a samo pret nekolku godini vojuvale so drzhavata!! Neznam dali taka bi zboruval ako on napisa nesto za na Trifun 'bogastvoto' ili sega Tito??
трендафил
quote:
Originally posted by Makedon
Abe Trendafil, VMROvcive i da dojdat na vlast se Makedonci- meki luge i da im se kacis na glava pak ke te trpat, taka sto ne veruvam deka ke im gi iznajdat eventualnite "prljavi" raboti na Kostov, Crvenkovski, duri i takvi nesta navistina da postojat; ne mozat makedoncite da se sporeduvaat so onie najsiromasnite rimjani koi bile glavno ovcari-kozari i Gaj Julie Cezar gi raseli po Balkanite [;)]
Не би рекол дека сме меки. Почнувајќи од Филип и Александар, па да завршам со граѓанската војна во Грција. Македонската држава е постара од римската. И ако имало доселување, доселените се мешале со домородното, македонско население. Изгледа дека Албанците се најчесни во Македонија. Гледам дека за поголеми случаи се апсат само Македонци. Дури и за проституција, иако во западниот дел од државата ја има многу повеќе. Никој не е осуден ниту за изборната кражба на локалните избори. Изгледа дека единствен криминалец помеѓу политичарите е Амди Бајрам, единствен кој е правосилно осуден. Првообвинетиот во случајот „Македонка“, Илко Георгиев, уште не е во затвор, па веќе со сигурност може да тврдам дека и Амди ќе беше слободен да не го победеше кандидатот за градоначалник од сдсмовската ромска партија на локалните избори.
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Vo princip ne citam nebulozi od kujnata na "Fokus" i od "avtorite" Radojka i Tine Zivkovic (Nikola i Mirka). Sakam samo da kazam deka ovoj pat za vakvi maloumni konstrukcii treba da bidat osudeni i da platat osteta koja ke bide tolku golema da im go zatvori vesnikot. Inaku za tie sto ne znaat istiot toj Nikola Mladenov objavuvajki vakvi spekulacii za diganje na tirazot na "Fokus" si napravi ogromna kuka vo Kozle. Definitivno ovoj Nikola Mladenov ("vibrator" go vikaat)e covek koj vrz baza na spekulacii se obogati i toa mnogu.Covekot si ima mentalni problemi i e najfrustrirana osoba zaedno so Latas i Mirka.
rekla-kazala ozboruvanje tipicno za dzabolebarite, koi da si ja skrijat NESPOSOBNOSTA vo upravuvanjeto na drzavata, celata politika sto ja sproveduvaat e izmisluvanje "prikazni" za lugeto od opozicijata ili kako sto e vo slucajot, onie sto pisuvaat za niv [:D]
SLaCk Ete go poznatiot ekspert Pana koj misli deka samo branko treba da zivee ubavo a site drugi da umiraat za jadenje. Ne go slusajte partiskiov megafon,ova ne e obicna afera zatoa sto nikoj a osobeno ne nekoj sto zivotot mu zavisi od vesnikot bi objavuval vakvo nesto ako nema dovolno dokazi!
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Ne go slusajte partiskiov megafon...
Така е... Слушајте ги Slack, Makedon & Трендафил!
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
Ete go poznatiot ekspert Pana koj misli deka samo branko treba da zivee ubavo a site drugi da umiraat za jadenje. Ne go slusajte partiskiov megafon,ova ne e obicna afera zatoa sto nikoj a osobeno ne nekoj sto zivotot mu zavisi od vesnikot bi objavuval vakvo nesto ako nema dovolno dokazi!
Слацк, како беше муабетот кога се пишуваше за ...еве најсвеж пример Војо???? неколку милиони евра беа или не.Додека не се докаже..бла бла...ццццц...до кога бе вака?
VeGaS Abe ne mi e jasno shto ne si priznaat dokolku vekje imaat tajni smetki. Golemata rabota, im otkrile po $2-300k, pa na pozicija se, shto se tie pari?! Barem ne im otkrija kukjite na Florida, divogradbite niz Sk, transakciite na ogromni sumi pari od vladini na rodninski smetki itn kako shto im otkrija na VMRofcite.
Makedon
quote:
Originally posted by VeGaS
Abe ne mi e jasno shto ne si priznaat dokolku vekje imaat tajni smetki. Golemata rabota, im otkrile po $2-300k, pa na pozicija se, shto se tie pari?! Barem ne im otkrija kukjite na Florida, divogradbite niz Sk, transakciite na ogromni sumi pari od vladini na rodninski smetki itn kako shto im otkrija na VMRofcite.
Ako im otkrile, ke se najdese nekoj zad resetki. A kako sto gledam, nema nieden VMROvec osuden, duri i Lambeta ni go oslobodija, sade go gleda kako setat niz grad [:D] A kukite na Florida, transakciite na "ogromni" sumi pari od vladini na rodninski smetki itn. gi "otkrija" onie "novinari" koi sega se vladini potparoli.
intel Штета што нема да имаме наскоро промена на портпароли, мислам штета за кого како.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
Штета што нема да имаме наскоро промена на портпароли, мислам штета за кого како.
Ehe, 10 meseci ke pominat mnogu brzo [:D] Ne mi se sekiraj ti [B)]
VeGaS ziveesh vo zabluda [:)]
f9 Rabotava e chista kako solza,no koj li ke mozhe da ja dokazhe...i shto so toa?. Postoi dokument koj kazhuva za tranzit na pari.Toj dokument ne e falsifikat,-no na sud dokumentot za tranzit na pari ne e dokaz za poseduvanje na nezakonski steknati pari.I ako se dodade deka se raboti za Amerikan Express koj i vaka i taka e drzhava vo drzhavi nema shansa da se pronajde krajot na tie pari,bar ne za edno 6 do 8 godini.I Shvajcarija so sudska naredba da gi otvori bazite na podatoci,transakciite koj znae sega kade zavrshile. Drugo e koj toa ima motiv da go vleche niz vreme ,prostor ,drzhavi,sudovi,vladi...bar jas ne gledam da ima ama bilo koj takov motiv.Zatoa najmerodavno mislenje ke bide ona politichkoto na antikorupciskata komisija koja treba da izvrshi uvid vo avtentichnosta na dokumentite koj gi prezentira Fokus. Taka da komisijata ke mora da gi prifati tie dokumenti kako osnova za moralno-politichkata odgovornost.Od druga strana ako dokumentot e falsifikat,treba da odgovara falsifikatorot,no i Fokus,zatoa shto objavil falsifikat koe go prezentiral kako vistina.Vsushnost dolzhnost e da se proveruvaat informaciite koj se objavuvaat pod svoe ime.Informacii koj ne se proveruvaat se oznacuvaat so izvorot na informacii kako ...od dopisnik ili agencija.
Makedon
quote:
Originally posted by f9
Rabotava e chista kako solza,no koj li ke mozhe da ja dokazhe...i shto so toa?. Postoi dokument koj kazhuva za tranzit na pari.Toj dokument ne e falsifikat,-no na sud dokumentot za tranzit na pari ne e dokaz za poseduvanje na nezakonski steknati pari.I ako se dodade deka se raboti za Amerikan Express koj i vaka i taka e drzhava vo drzhavi nema shansa da se pronajde krajot na tie pari,bar ne za edno 6 do 8 godini.I Shvajcarija so sudska naredba da gi otvori bazite na podatoci,transakciite koj znae sega kade zavrshile. Drugo e koj toa ima motiv da go vleche niz vreme ,prostor ,drzhavi,sudovi,vladi...bar jas ne gledam da ima ama bilo koj takov motiv.Zatoa najmerodavno mislenje ke bide ona politichkoto na antikorupciskata komisija koja treba da izvrshi uvid vo avtentichnosta na dokumentite koj gi prezentira Fokus. Taka da komisijata ke mora da gi prifati tie dokumenti kako osnova za moralno-politichkata odgovornost.Od druga strana ako dokumentot e falsifikat,treba da odgovara falsifikatorot,no i Fokus,zatoa shto objavil falsifikat koe go prezentiral kako vistina.Vsushnost dolzhnost e da se proveruvaat informaciite koj se objavuvaat pod svoe ime.Informacii koj ne se proveruvaat se oznacuvaat so izvorot na informacii kako ...od dopisnik ili agencija.
Denesnite vesnici veke pisuvaat deka javniot obvinitel Prcevski se proglasil za nenadlezen po ova prasanje i siot proces go ostava na antikorupciskata komisija [:D] Inaku stranskite smetki na bilo koj od drzavava moze da seotvorat samo po istrazna postapka i baranje na javniot obvinitel, vaka nisto ne se prai[:D]
Jakov
quote:
Originally posted by SLaCk
Samo da im pojasnam na nekoi sto lepat etiketi i na nekoi sto do 5 saat gi mrazat site osven sebe a posle 5 i samite sebe(jakov:) ). FOLUS so godini go citam i zatoa mozam da zboruvam za nego i za Nikola Mladenov.Koga bese VMRo-DPMNE na vlast 90% od napisite bea popolneti so aferite i skandalite sto gi pravea nekoi kadri na VMRO-DPMNE.Mozam da kazam deka mnogu matni raboti bea otkrieni od FOKUS i na vreme obelodeneti.Znaci vesnikov nikako ne e VMROvski.Pred iborite 2002 godina vo FOKUS izleze dvobroj portreti na Branko i na Ljubco so dosta negativni komentari za dvajcata i nedvosmislen stav - da ne se glasa za nikoj od niv!Znaci objasnete mi kako moze "VMROvcite" od FOKUS da pravat vakvi raboti?Osven ako ne se VMROvci.i malce offtopic na kogo mu e uste smesno toa VMRO ovci ? Verojatno na nekoj priprost covek so nikakva smisla za humor:). Da se vratam na muabetot.Fokus prv zastana protiv palenjeto na amerikanskata ambasada.Fokus prv pisuvase za losite potezi na ministerot Novkovski,za Telekomot,a sega pisuva za smetkite na Branko,za ucebnicite po istorija novi koi ke ja osakatat makedonskata mladina toa go otkri fokus prv pred nekoj mesec,i tn. i tn. Znaci vesnikov e mnogu dobar objektiven nekogas ne se soglasuvam so stavovite na redakcijata ama mozam da kazam deka e edinstven vesnik sto ostanat nezavisen barem koga se raboti za makedonskite nacionalni interesi. A za Jakov specijalno:) Ne bidi "hater".Sekoj vesnik raboti za tiraz ne se toa humanitarni organizacii ama sedni procitaj nekolku broja na FOKUS pa posle zboruvaj i ne si mi jasen se izjasnuvas deka si protiv SDSM a ako nekoj kaze nesto za niv odma ripas a Ljubco a VMRO?Otvori si covece druga tema ako imas nesto za niv tuka kazi da u pravo ste decki toa e taka.Nikako da umre razocaraniot SDSMovec vo tebe...
sto pravam jas tamu gore vo tvojot komentar, samo ne mi e jasno.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Ne go slusajte partiskiov megafon...
Така е... Слушајте ги Slack, Makedon & Трендафил!
Во случајов не се работи за партијски препукувања, бидејќи Хари Костов нели не беше член на партија ни кога беше премиер на партијска влада, а Црвенковски е претседател на сите граѓани на Македонија. Изгледа дека истрагата ќе се одвива со исто темпо со која ја испраќавме кокошката од Могила на испитување во Лондон да се види дали има птичји грип. Или уште подолго. Иначе „Фокус“, што е нормално, пишува за проблемите што ги создава власта, без разлика која е власта (до сега ДУИ, ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ), за разлика од гласилата кои за состокбата во државата ги прогласуваат за виновни сите сем власта. А против власт која не ја почитува презумцијата на невиност не мислам да ја почитувам ниту јас. Без разлика дали се работи за мавтач со касети (Црвенковски) или со ЦД-а (Костов). Изгледа дека многумина во Македонија веруваат дека Црвенковски им овозможил да се збогатат на сите во своја близина, а тој самиот не задржал ништо за себе. Но од луѓе што веруваа дека од секое семејство ќе се вработи по еден иако во земјата има повеќе од половина милион семејства (значи толку ниви вработувања) тоа и треба да се очекува. Ако со ваков каков што е доказот во „Фокус“ ги сметаат Црвенковски и Костов за чесни, којзнае за колку чесен го сметаат Љубчо Георгиевски против кого нема ниту ваков доказ.
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил Ако со ваков каков што е доказот во „Фокус“ ги сметаат Црвенковски и Костов за чесни, којзнае за колку чесен го сметаат Љубчо Георгиевски против кого нема ниту ваков доказ.
A komsikata sto mu rekla na Strelec deka nekoj prijatel na nejziniot decko, pa negov pak prijatel, pa na prijatelot negov bratuced bil na Florida i go videl Ljubco vo "vilata", pa go videl so akt tasna kako vadi milioni $ od Banka? Zarem da veruva na dela, pa oni si veruvaat na rekla-kazala, osobeno na ona sto go zgotvuva sekerka [:D]
f9 Javniot obvinitel i ne e nadlezhen po vakvi prashanja.Prvo imanje pari ne e krivichno delo,a vtoro licata za koi toa se odnesuva se ili bile na pozicija koja obezbeduva imunitet spored zakonskite i ustavnite odredbi. Ako postoi somnevanje za korupcija,istragata se se vodi preku specijalni komisii formirani od sobranieto so posebni ovlastuvanja.Ne mozhe javen obvinitel ili policiski inspektor da vrshi istraga vrz premier ili precedatel na drzhava.Postojat mnogu prichini za toa ,od zakonite za chuvanje na drzhavni i voeni tajni pa se do diplomatski odgovornosti i megunarodni obvrski.Zaradi vakvi mozhnosti za birokratizacija,mnogu e vazhno da se zadrzhi primatot na sobranieto nad precedatelot i vladata.
Makedon AFERATA SO SVAJCARSKITE SMETKI SE RAZVODNUVA! http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55186 Од Антикорупциската без детали за аферата објавена во „Фокус“ Предраг Петровиќ 06.12.2005 „Не сметаме дека сме ексклузивните тие што треба да постапуваме“ Колку има Бранко Црвенковски? Антикорупција не кажува дали ја проверила неговата имотна состојба што ја пријавил кај нив. Нема информации дали заштедените неколку илјади евра во Комерцијална банка и станот во Капиштец се единствениот имот на Претседателот. За комисијата, приоритет е да ги провери наводите за банкарски сметки во Швајцарија. Вчера од Антикорупција тврдеа дека тоа може да се направи и за 24 часа. Денеска не знаат колку ќе трае. Не кажуваат како ќе проверат. „Државната комисија ќе ги превземе надлежностите кои се во нејзина надлежност, меѓутоа воопшто не сметаме дека сме ексклузивните тие што треба да постапуваме“, изјави Драган Малиновски, претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата. Обвинителите кои чекаа на комисијата сега ги нема. Александар Прчевски од неделата е во Виена, се враќа во петок. Комисијата засега нема да го бара. Сами ќе работеле. Се поизвесно е дека тој нема ништо да направи и за овој случај. Освен што си префрлаат кој треба да ја спроведе истрагата, се спори и како да се провери вистината за швајцарските сметки. Едни експерти тврдат дека е лесно да се дојде до податоците. Други дека ќе оди бавно. А1 објави дека швајцарските закони забрануваат да се даваат податоци дури и кога има овластување за увид во сметките. Вчера за А1 од двете банки одбија да коментираат дали ќе дозволат пристап. Оној што ја објави информацијата, иако се понуди да помогне во истрагата, засега никој не го повикал. „Не гледам причина и во овој случај повеќе да му се верува на претседателот Црвенковски, кој од случајот ТАТ, завршувајќи со рамковната ситуација, војната, коалициите што ги направи, тендерите во негово време, да му се верува нему отколку мене“, изјави на 4 декември 2005-та Никола Младенов, сопственик на „Фокус“. Од Антикорупција велат дека Претседателот и не морал да им праќа ново овластување. Со потпишувањето на анкетниот лист тој веќе се согласил за увид во неговите сметки.
трендафил Се согласувам дека имање пари не е кривично дело. Но непријавувањето на овие пари во анкетните листови е, а и веројатно значи дека се заработени со кривично дело. Се разбира доколку се потврди обвинението. Иначе во моментов јас лично многу повеќе му верувам на Никола Младенов. Пред се` затоа што, кога станува збор за Црвенковски, не можам да се сетам дали воопшто некој пат ја рекол вистината. Доколку навистина од 15 септември до сега не е вработен по еден од секое семејство без тоа да го забележам, или ако Али Ахмети не бил терорист, или ...
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
Се согласувам дека имање пари не е кривично дело. Но непријавувањето на овие пари во анкетните листови е, а и веројатно значи дека се заработени со кривично дело. Се разбира доколку се потврди обвинението. Иначе во моментов јас лично многу повеќе му верувам на Никола Младенов. Пред се` затоа што, кога станува збор за Црвенковски, не можам да се сетам дали воопшто некој пат ја рекол вистината. Доколку навистина од 15 септември до сега не е вработен по еден од секое семејство без тоа да го забележам, или ако Али Ахмети не бил терорист, или ...
Изгледа господинот Претседател, Бранко Црвенковски има лоша среќа и е урочен[;)]; се што ќе каже, се му оди наопачки. Така наместо по уште еден вработен од секое семејство, и тој што бил вработен ја изгубил работата, итн.
Pana Izgleda ovoj pat ke go fatat Nikola Mladenov so spusteni gaki.I ke go krka za site gluposti sto gi pisuva i so koj se zbogati na smetka na naivnite sto mu go kupuvaat "vesnikot"!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Izgleda ovoj pat ke go fatat Nikola Mladenov so spusteni gaki.I ke go krka za site gluposti sto gi pisuva i so koj se zbogati na smetka na naivnite sto mu go kupuvaat "vesnikot"!
Ne veruvam, se ke si ostane samo na prepukuvanja, ne ke ima ni krivicna prijava protiv nikogo do Sept. 2006.
Pana Ke ima,ke ima,ke vidis!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Ke ima,ke ima,ke vidis!
Pa i jas toa go velam, ke ima ama prasanje e protiv kogo i koga; mislam deka do krajot na 2006 nema da ima krivicna prijava protiv nikogo! A pak najisreno, ne sakam da ima krivicni prijavi, nit sudski procesi ni protiv Brane, Hari ili Nikola, samo neka se otkrie vistinata, da vidime koj kakov e. Nisto poveke [:D]
Pana Pa toa i jas vikam!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Pa toa i jas vikam!
Samo Pana, se sto vikas ti, obratno ispaga [:D] A vikase Mladenov ke ostane so spusteni gaki[:D]
SLaCk Strelec znaci ti si eden od mnogute ufrleni vo VMRO-DPMNE za da ja rasturat opozicijata haha.
SLaCk ke ima ke ima uste malce ste na vlast.BTW ne sum clen na niedna politicka partija i nikogas ne sum ni bil dali Strelec mozes istoto da ni go potvrdis?Mozes i da izlazesh ustvari Prcevski e javen obvinitel nemas gajle:)
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
BTW ne sum clen na niedna politicka partija i nikogas ne sum ni bil...
Сериозно мислиш дека некого го интересира тој податок?:)
quote:
Originally posted by SLaCk
...dali Strelec mozes istoto da ni go potvrdis?
Не можам истото да го потврдам!:( Признавам дека прво бев член на МААК, а една година подоцна станав (и сеуште сум) член на ВМРО ДПМНЕ!
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
BTW ne sum clen na niedna politicka partija i nikogas ne sum ni bil...
Сериозно мислиш дека некого го интересира тој податок?:)
quote:
Originally posted by SLaCk
...dali Strelec mozes istoto da ni go potvrdis?
Не можам истото да го потврдам!:( Признавам дека прво бев член на МААК, а една година подоцна станав (и сеуште сум) член на ВМРО ДПМНЕ!
Kako da ne[:D] Ili si od SDSM ili od LDP, a mozebi od site partii sto postojat vo MKD imas clenski kniski [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Ili si od SDSM ili od LDP...
Уф скраја да е!? Кој од кој поголем лопов таму!!! Не, фала!!! Името го продадоа!:( Знамето го продадоа!:(
Strelec Еве што напишав пред еден месец за најтиражниот канадски весник "Toronto Star": VMRO-DPMNE is a People's party with Christian-Democratic orientation. VMRO-Democratic Party for Macedonian National Unity was founded in opposition of the communist regime, in order to move Macedonia towards a new democratic society. VMRO-DPMNE was the first party that proclaimed the creation of an independent and autonomous Macedonian state.
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
Еве што напишав пред еден месец за најтиражниот канадски весник "Toronto Star": VMRO-DPMNE is a People's party with Christian-Democratic orientation. VMRO-Democratic Party for Macedonian National Unity was founded in opposition of the communist regime, in order to move Macedonia towards a new democratic society. VMRO-DPMNE was the first party that proclaimed the creation of an independent and autonomous Macedonian state.
Heheheh, da vidam, a da ne veruvam...... Site si go zele delot, samo nekoi premnogu, nekoi pomalce i ostavaat nesto i za narodot [:D]
трендафил Да се вратам на темава. Можеби обвинителот и би покренал постапка против објавувачот на аферата банкарски сметки на поранешните премиери, доколку е сигурен дека „Фокус“ и Никола Младенов немаат и други докази покрај објавените. Да го цитирам обелоденувачот на аферата прислушкување во предвечерјето на војната дека можеби објавеното е „само 10% од доказите“. Иначе, доколку ги споредиме доказите на аферата прислушкување со оваа, до сега објавените докази се си ист квалитет. Добро што обвинителот има ист критериум кон евентуалните клеветници, Бранко Црвенковски и Никола Младенов, но уште подобро би било доколку во двата случаја ги превземе, наместо што ги забошотува законските мерки. Доколку историјата се повтори до крај, треба Никола Младенов да биде следен премиер.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Еве што напишав пред еден месец за најтиражниот канадски весник "Toronto Star": VMRO-DPMNE is a People's party with Christian-Democratic orientation. VMRO-Democratic Party for Macedonian National Unity was founded in opposition of the communist regime, in order to move Macedonia towards a new democratic society. VMRO-DPMNE was the first party that proclaimed the creation of an independent and autonomous Macedonian state.
Незнам одкаде ли ми надоаѓа наплив од емоциии во мигов ...кога ете си го читам ова...но и пред-чуства нели...дека како да гледам сега....пред самите (вакви-такви) Избори (кои најверојатно ќе ни донесат ПРОмени...нели секако со + предзнак) некакво си нечие ЛИЧНО ПОСИПУВАЊЕ со ПЕПЕЛ ??? Како да предчуствувам оти конечно глувците почнаа да бегаат од бродот кој (очебијно е секому сега) ТОНЕ ....во небиднината која сам си ја бараше нели (некои велат со боринче). Уште и друг ова да го стори ...импресијата ќе биде докрај исполнета...односно исполнета 102,3%. Мислам на некој ногу близок на мене....модератор ќе да е во мигов...и со намери да иде напред во кариерата...нели ...што е и сосема нормално и очекувано од сите овде за него. И да ги (во меѓувреме) подсече ноктите....разбира се?.
quote:
Доколку историјата се повтори до крај, треба Никола Младенов да биде следен премиер.
А зашто и да не ...ако се прашувам Јас овде , разбира се ...нели? пс Досега човекот ...ниту КРАДЕЛ ниту пак ЛАЖЕЛ...мислам на македонското....без ИСАВ (мерка) нели?!!!.
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
Да се вратам на темава. Можеби обвинителот и би покренал постапка против објавувачот на аферата банкарски сметки на поранешните премиери, доколку е сигурен дека „Фокус“ и Никола Младенов немаат и други докази покрај објавените. Да го цитирам обелоденувачот на аферата прислушкување во предвечерјето на војната дека можеби објавеното е „само 10% од доказите“. Иначе, доколку ги споредиме доказите на аферата прислушкување со оваа, до сега објавените докази се си ист квалитет. Добро што обвинителот има ист критериум кон евентуалните клеветници, Бранко Црвенковски и Никола Младенов, но уште подобро би било доколку во двата случаја ги превземе, наместо што ги забошотува законските мерки. Доколку историјата се повтори до крај, треба Никола Младенов да биде следен премиер.
Никола Младенов е исклучително интелегентна личност и доста добар новинар, но и голем закачко. Кога Младенов држи говор, никој на малото прсте не може да му се фати. Инаку, мислам дека Младенов има доста многу повеќе компромитирачки работи за господинот Црвенковски и Костов, а воедно е и голем зајадливко. По неговите реакции и психологија, се забележува дека Младенов сака да излезе на суд, кој процес го чека со цело срце, за да прикаже уште повеќе компромитирачки материјал. Затоа, освен една изјава на Председателот и Костов, веќе нема ништо од нив, замолкнаа, нит ќе има било каква реакција од Антикорупциската комисија или од Прчевски.
lav
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
Да се вратам на темава. Можеби обвинителот и би покренал постапка против објавувачот на аферата банкарски сметки на поранешните премиери, доколку е сигурен дека „Фокус“ и Никола Младенов немаат и други докази покрај објавените. Да го цитирам обелоденувачот на аферата прислушкување во предвечерјето на војната дека можеби објавеното е „само 10% од доказите“. Иначе, доколку ги споредиме доказите на аферата прислушкување со оваа, до сега објавените докази се си ист квалитет. Добро што обвинителот има ист критериум кон евентуалните клеветници, Бранко Црвенковски и Никола Младенов, но уште подобро би било доколку во двата случаја ги превземе, наместо што ги забошотува законските мерки. Доколку историјата се повтори до крај, треба Никола Младенов да биде следен премиер.
Никола Младенов е исклучително интелегентна личност и доста добар новинар, но и голем закачко. Кога Младенов држи говор, никој на малото прсте не може да му се фати. Инаку, мислам дека Младенов има доста многу повеќе компромитирачки работи за господинот Црвенковски и Костов, а воедно е и голем зајадливко. По неговите реакции и психологија, се забележува дека Младенов сака да излезе на суд, кој процес го чека со цело срце, за да прикаже уште повеќе компромитирачки материјал. Затоа, освен една изјава на Председателот и Костов, веќе нема ништо од нив, замолкнаа, нит ќе има било каква реакција од Антикорупциската комисија или од Прчевски.
Добро се познати методите на заташкување на билокакви афери ...викани и добро знаени како: СЕКОЕ ЧУДО ЗА 3(три) ДЕНА ...барем што се однесува до Македонија и Македонците...нели?
трендафил Името на ВМРО-ДПМНЕ е ВМРО-Демократска партија за македонско национално единство (види [url="http://www.vmro-dpmne.org.mk/statut.htm"]статут, член2.[/url] Значи ВМРО како збор, а не кратенка од Внатрешна македонска револуционерна организација. Но пропагандата на СДСМ успеа да продаде дека се работи за револуционерна организација. И денес на [url="http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/mk.html"]CIA[/url] пишува дека партијата се вика Internal Macedonian Revolutionary Organization-Democratic Party for Macedonian National Unity. Истото го пишува и за останатите ВМРО-а. Но морам да напоменам дека напишаното е од времето пред Ден Дончев да успее да договори Батлер да биде повлечен од Македонија и по казна испратен во Босна, што се гледа од тоа дека во листата на ЦИА се и ВМРО-ата што веќе не постојат, односно се споија со ВМРО-ДПМНЕ.
lav
quote:
Originally posted by tomislav1978
Црвенковски има доказ дека нема сметка во швајцарската банка Црвенковски на прес конференцијата одржана пред малку во Скопје, пред новинарите го покажа дописот добиен од банката на негово барање и потврди дека ќе го тужи авторот на текстот во неделникот „Фокус“, Никола Младенов, за фалсификат. „Вчера добив допис од Американ експрес банка во кој се тврди дека за нив наведената сметка и приложениот банкарски извод се непознати“, изјави Црвенковски. „Ние не ги препознаваме или не ги признаваме, ниту сметката, ниту изводот на кои се однесува вашето писмо“, се вели во дописот, потпишан од генералниот менаџер на банката со седиште во Женева. „Со други зборови, објавеното во „Фокус“ е фалсификат“, изјави Црвенковски. Тој додаде дека ќе го овласти својот адвокат, во најкус можен рок до Јавното обвинителство да поднесе кривична пријава против Никола Младенов и „непознат“ сторител за извршено дело фалсификат, што според Кривичниот законик се гони по службена должност. „Приватната тужба за клевета ќе ја оставам за подоцна, кога ќе видиме кои чекори ќе ги преземе обвинителството“, изјави Црвенковски. Тој додаде дека копии од писмото од Женева ќе достави до антикорупциската Комисија, која веќе го истражува случајот. Писмо со слична содржина веќе доби и екс-премиерот Хари Костов, кој исто така е инволвиран во аферата, со тврдење дека тој му ги префрлал парите на сметката Црвенковски. Црвенковски во двата последни броја на „Фокус“ беше осомничен дека поседува тајна сметка во Швајцарија, на која има безмалку 12 милиони долари. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55530
Добрите познавачи на банкарството ми велат дека: Во ПОСЛЕДНИВЕ 200 (и со зборови двестотини) ГОДИНИ НИТУ ЕДЕН ШВАЈЦАРСКИ БАНКАР НЕ ОБЕЛОДЕНИЛ СМЕТКА , дури и на барање на имателот на сметката или на овластениот од него застапник... И затоа поимот ШВАЈЦАРСКА БАНКА е насекаде препознатлив БРЕНД од Банка.
sardaukar Баталете партиите, мислете како да се спасиме од тие чудовишта!
Makedon
quote:
Originally posted by sardaukar
Баталете партиите, мислете како да се спасиме од тие чудовишта!
E posle kako ovie iselenicive ke se raduvaat na 'supesite' na nivnite od SDSM? A bez partia pripadnost i postoenje parii, kako nekoj ke bide ispraten da raboti vo konzulatot vo Canada i da plati po cel den vrati, a da zema golemi plati? [:D][:D]
Pana
quote:
Никола Младенов е исклучително интелегентна личност и доста добар новинар,
Nemoj be ziti se.Nekoj sigurno se zaebaval so tebe koga ti go kazal ova. No edno moram da priznaam deka e maher za maloumnici i debili so cii pari si izgradi ogromna kuka. A koj saka neka mu go kupuva i ponatamu vesnikot. p.s. lav sigurno znae kako mu izgleda kukata,komsija mu e
SLaCk Covekot pravi vesnik i koj saka go kupuva.A vasata tajfa sto pravi?Krade sto ke stigne i rasprodava a gledam uste ima debili sto ke glasaat za niv!Ama od den na den ste se pomali i pomali i ne ste voopsto strasni dogodina ke bidete kako mravki.E togas so noviot obvinitel ke se istrazi rabotava.A ne so ovoj selski beljadzija prcevski.
Makedon http://www.sitel.com.mk/vesti_det.asp?ID=6140&kategorija=Бизнис Првиот генерален директор на Комерцијална банка и поранешен премиер Хари Костов денеска на Државната комисија за спречување на корупација и испратил копија од потврдата што вчера ја добил од една од двете швајцарски банки во кои, како што тврдеше весникот "Фокус" тој и претседателот Бранко Црвенковски имале тајни банкарски сметки. ******************************************************************* Zosto gospodinot Kostov im se mesa na antikorupciskata komisija i na javniot obvinitel???????? Pa ne treba on da dostavuva "potvrdi" od banki dal ima ili nema smetki, ami antikorupciskata komisija i javniot obvinitel direktno istrazuvaat vo bankite. Toa e isto kako Ljube da im dostavi na Hag izjavi sto bi gi zel od zitelite na Ljuboten i taka da se oslobodi od "vinata"! A, bankarskiot sistem poznava tajni smetki koi ne gi sodrzat iminjata na imatelot na smetkite, tuku samo nivni sifri.
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
...ami antikorupciskata komisija i javniot obvinitel direktno istrazuvaat vo bankite.
Е така во Битуше може да е!:) Во Швајцарија гарант ќе му дадат податоци на Прчевски!:)
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Никола Младенов е исклучително интелегентна личност и доста добар новинар,
Nemoj be ziti se.Nekoj sigurno se zaebaval so tebe koga ti go kazal ova. No edno moram da priznaam deka e maher za maloumnici i debili so cii pari si izgradi ogromna kuka. A koj saka neka mu go kupuva i ponatamu vesnikot. p.s. lav sigurno znae kako mu izgleda kukata,komsija mu e
Ne treba da mi kaze nekoj kakov e Mladenov, sum go gledal na TV i za razlika od mnogu nasi politicati, vo koi ti se krstis, Mladenov e univerzitetski profesor za niv, a tie bebinja od 1 godina. Ne znam dali "Fokus" go citaat maloumnici ili debili, no znam samo deka nedelnikot obrabotuva realno mnogu temi, koi drugite novinari vraboteni vo drzavnite institucii ne go obrabotuvaat. A toa sto Mladenov gradi ogromna kuka, zasluga e na negoviot kvaliteten nedelnik, koj e premnogu citan, pa koj si e uspesen, toj si i zarabotuva.
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
...ami antikorupciskata komisija i javniot obvinitel direktno istrazuvaat vo bankite.
Е така во Битуше може да е!:) Во Швајцарија гарант ќе му дадат податоци на Прчевски!:)
Ne znam kako e vo Bituse, Janko Ilkoski ne ni kazal na "Jadi Burek", kakov e pravniot sistem na bankite vo Bituse [:D] Nema da mu dadat podatoci na Prcevski vo Svajcarija, bidejki toj ne saka ni da pobara.
Makedon Dali nekoj saka od nadvor da go srusi SDSM i Brane??? Videte sto veli Trajanov: Трајанов: Црвенковски и Костов само глумат транспарентност 08.12.2005 „Сите државни институции се под контрола на Бранко Црвенковски“ Лидерот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, тврди дека Црвенковски и Костов само глумат транспарентност, а институциите си ја префрлаат одговорноста. „Сите државни институции се под контрола на Бранко Црвенковски, сите служби на некој начин се кадровски екипирани од кадри на СДСМ и затоа ниту една од овие државни институции не профункционира“, рече Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз. „Има 5-6 државни институции кои се задолжени, согласно уставните и законските надлежности, веднаш да профункционираат. Моја проценка е дека истиот извор што 2001 година му достави Це-Де на Бранко Црвенковски за прислушкувањето, дека истиот извор сега достави информации, овој пат до весникот „Фокус“, затоа што вакви податоци можат да достават само разузнувачки служби што имаат огромни капацитети и информации“, додаде Трајанов. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55280
SLaCk Vo vecerasniot broj na FOKUS ke citame za smetkite na Branko vo Kipar!Za poveke informacii utre.Po se izgleda deka "drzavnikot" golem ne bil zadovolen samo so stipenje na kelnerki i lokanje viski kako sto mislea negovite obozavateli.
Makedon
quote:
Originally posted by SLaCk
Vo vecerasniot broj na FOKUS ke citame za smetkite na Branko vo Kipar!Za poveke informacii utre.Po se izgleda deka "drzavnikot" golem ne bil zadovolen samo so stipenje na kelnerki i lokanje viski kako sto mislea negovite obozavateli.
Nemoj te molam SLaCk, Strelco, Pana, OooOo, Jakovce i cela nivna kompanija ke dobijat slog. Im preporacuvam da si zemat nekoj beta-blokator, koj ke se vrze za beta-receptorite na krvnite zili i "srcite", pa nema kaj da im se vrze visokot strsno izlacen adrenalin i ke si ostanat citavi [:D]
intel Poslednive dvjaca samo za na seir se. Slack, sto navaka? Da ne si baniran nekade.Nema vrska, nego ova Fokusov vo partija vi go delat gratis neli? Eh, sto kadri kje izvadi DPMNE, cccc....Posle kje pobedele SDSM , pa normalno:))
sardaukar Кога ќе почнат од СДСМ да велат абе кој го ферма и Црвенкоски и Бучкоски, јас сум во СДСМ ама ако не го исполнат ветеното нека си го добијат заслуженото. И кога истото ќе почнат самокритички да го велат во ВМРО: во ВМРО сум од секогаш ама заради истото ВМРО нема да дозволувам некој да си прави монопол како од татко му да го наследил. И ако полека културно почнете истото да им го велите директно на модерните „светци“ тогаш ќе знам дека може да тргнат работите во партиите и во државава на подобро бидејќи ќе знам дека полека ќе почнете да си ги воспитувате штитениците. Вака ги штитите и ги третирате како да ви се светци на куќата, а истите погледнете како преку тој партиски систем партал ја направи Македонија. Жалосно е да се види и во село од 5 мина жители како не разговараат меѓу себе. 2 за ВМРО, 2 за СДСМ, а 1 кренал раце од се'. Не ми ги бранете ни ВМРО ни СДСМ. Реално и двете се доволно моќни независно дали во позиција на власт или опозиција да ги раздвижат работите, ама никогаш не покренуваат реални потези и акции, само проформа политички памфлети за да си ја задоволат сопствената суета да се биде или одржи на власт и да се црпи од народот за лично богатење. Јас се кладам дека во врвовите и на двете партии на нас, на целиот народ гледаат само како на два милиони будали.
sardaukar 2 000 000 - 1
Makedon Фокус продолжува со фељтонот „странски банкарски сметки“ на македонските политичари. По толкуте препyкувања, само господ знае кој е во право, а кој е во "криво". Бидејки за мене не е виновен никој, се’ додека не се докаже вината за него, сето она што се однесува на „некакви банкарски тајни сметки“ го ставам во наводници. Така, моментално не е виновен нит Бране, нит Хари, а богами и Никола Младенов. Понатаму, Ви го предавам најновиот број на Фокус и детали што Никола Младенов пишува Наслов: Хари префрлал долари на сметката на Црвенковски? Извор: Никола Младенов, „Фокус“ бр. 545 од 09.12.2005, страница 9. ...Начинот на кој обвинителот Прчевски се донесува во „случајот тајни швајцарски сметки“ само го зголемува сомнежот што претходно со своите изјави, го трасираа Хари Костов и Бранко Црвенковски. Очигледно, тие би сакале да утврдат вина на Фокус без претходно да го утврдат главното - невиноста на најмоќниот двоец на СДСМ. Во меѓувреме, до нас стигна дополнителна информација. Наводно, од 06.06.2003 до 07.04.2004, на контото на Црвенковски ‘легнале‘ безмалку 12 милиони долари! ПРИКАЖАНА СВИФТ ОД ПРЕФРЛАЊЕТО НА ПАРИ ОД СТРАНА НА ХАРИ КОСТОВ НА СМЕТКА НА БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ, ЧИЈА СМЕТКА НИ ПОВЕЌЕ, НИ ПОМАЛЦЕ ИЗНЕСУВА +11.986.000 УСД ДОЛАРИ Таман чекав истражувачки сомнеж.....кога ете ти доказ дека од лошо има и полошо. На „истражувачите“ им текнало, нешто што мене „никако не ми текнувало“. Се јавиле тие, кутрите, во Американ Експрес Банк, и, замислете, таму веднаш им рекле дека немаат клиенти што се одзиваат на Хари 40+ и Бранко 50-. Да се крстиш и со лева рака, и од новинари, и од експерти што ги манипулираат. Алал да им е за представата што тие ја имаат за банките, особено швајцарските....две раце давам дека Хари многу добро знае колку се’ брави има пред отворањето на било која банкарска сметка во Швајцарија. Затоа, впрочем, лефтерно изјавува дека „податоците се лесно проверливи“, благодарејки му на дополнителната изјава за откривање на тајноста на банкарските сметки пред јавниот обвинител. Тој, имено, многу добро ја знае и елементарната банкарска логика, успехот да се темели врз довербата што секој клиент треба да ја ужива во својата банка. Каква банка, би била таа, ако веднаш, туку-така, по телефон, на новинари кажува имиња на свои клиенти?...Едноставно, штитејки го клиентот, банката се штити себеси. Доколку постапува обратно, како што мислат некои наши „истражувачо“, тогаш швајцарските банкари веднаш би можеле да стават клуч на бравата. Извор: Никола Младенов, „Фокус“ бр. 545 од 09.12.2005, страница 9.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
Poslednive dvjaca samo za na seir se. Slack, sto navaka? Da ne si baniran nekade.Nema vrska, nego ova Fokusov vo partija vi go delat gratis neli? Eh, sto kadri kje izvadi DPMNE, cccc....Posle kje pobedele SDSM , pa normalno:))
Intel, vidi se prvo sebesi, pa posle zbori za drugite. Edna diskusija ne mozes da svrtis, a da ne se bazira na rekla-kazala, od malograganskata kujna na bazata ti. Jas ne sum nit od VMRO, nit od SDSM, a kako sto gledas VMRO NE gi branam; samo me nerviraat tvoite SDSMovci koga gi napagaat VMROvcive, a koj od koj se [:D] Sto za sto, kadrite na VMRO se pouspesni, bidejki ne zavrsile po telefon kako nekoi koi so svoj trud nisto ne srabotile i kako ke ocekuvas od debmeli da go koristat mozokot koga nikogas ne go koristele! A toj sto ima dolg jazik, ima kratok um[;)]
lav
quote:
Originally posted by intel
Poslednive dvjaca samo za na seir se. Slack, sto navaka? Da ne si baniran nekade.Nema vrska, nego ova Fokusov vo partija vi go delat gratis neli? Eh, sto kadri kje izvadi DPMNE, cccc....Posle kje pobedele SDSM , pa normalno:))
А кај вас ...ЗА ПАРИ ли ви го делат , та што се толку интересираш , а ?
Pana Kaj mene na rabota Fokusot so likot na Nikola Mladenov e zakacen na eden pisoar vo VC. Taka site si odat i si go mocaat Nikola Mladenov. Eve jas bidejki sum nastinat i pjam caj,od sabajle edno tri pati mu se namocav na suratot na Nkola Mladenov!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Kaj mene na rabota Fokusot so likot na Nikola Mladenov e zakacen na eden pisoar vo VC. Taka site si odat i si go mocaat Nikola Mladenov. Eve jas bidejki sum nastinat i pjam caj,od sabajle edno tri pati mu se namocav na suratot na Nkola Mladenov!
More drugo da ne pravite pred likot na Pladenov[;)] Da ne si go praznite zapaleni od nego [:D] hahahahha
Pana Jok,samo go mocame!
OooOo
quote:
Originally posted by Makedon
Nemoj te molam SLaCk, Strelco, Pana, OooOo, Jakovce i cela nivna kompanija ke dobijat slog. Im preporacuvam da si zemat nekoj beta-blokator, koj ke se vrze za beta-receptorite na krvnite zili i "srcite", pa nema kaj da im se vrze visokot strsno izlacen adrenalin i ke si ostanat citavi [:D]
Ti vide dali OooOo pishal neshto voopshto na ovaa tema shto me umeshuvash ili chisto onaka da se najdesh u muabet?
SLaCk Dobro bese ova vo FOKUS...Crvenkovski se drznuva da kritikuva vesnik a Crvenkovski ima ednocifren rejting megu graganite a FOKUS daleku pogolem sto se gleda po tirazot.I toa mi tekna tatkoto na nacijata so 6 % rejting hahaha.Epa normalno covekot smetki ke otvara koga ovoj "neblagodaren" narod ne go ceni.
concrete Pa i vo toa e stosot na celava ujdurma, em znaes deka e tocno , em pod pendzere mozes da im pluknes....:):)!!! Em tiraz.....ne e nesto , ama za makedonski pojmovi..respektabilen :):)!! Se li e biznis????......ili nesto i ne e???
f9 Јавниот обвинител Александар Прчевски има тајни сметки во швајцарските банки. Сега тврди „Форум“. Идентично на она што го објави „Фокус“ за Црвенковски и Костов. Сумата што ја спомнува неделникот од контото на Јавниот обвинител е 380 илјади долари. Банките се исти. Обид да се разводни аферата за Претседателот и екс-премиерот, или пак поттик за акција на најповиканиот. Авторот на текстот Сашо Орданоски, прашува - дали тајната сметка на Прчевски е причина што одбива да се заинтересира во Женева за веродостојноста на сметките на Бранко Црвенковски и Хари Костов? „Бидејќи тој одбива да реагира, ние решивме да ја објавиме неговата сметка во швајцарската банка и да видиме што ќе се случи и дали тогаш ќе најде доволно причини да се активира и оваа голема афера да добие некаква разрешница“, изјави Сашо Орданоски, главен уредник на „Форум“. Решение за аферата на Црвенковски и Костов, во Јавниот обвинител гледа и поранешниот премиер Љупчо Георгиевски. „Јавниот обвинител нигде го нема, а без јасна процедура тешко дека ќе дојдеме до крајот“, рече Љубчо Георгиевски, ВМРО-Народна. Прчевски, кој самиот призна дека е зависен од власта, сега не сака да ја слуша. Иако јавно го повикуваат тие од кои зависи да покрене истрага, тој чудно се однесува. Не го прави тоа, а власта не го санкционира неговото однесување. Како и изминативе години кога забошоти многу афери на власта, а остана на местото Јавен обвинител.
Pana Vcera "Sitel" ni pokaza kako se praveni falsifikatite.Vleguvas na vebsajtot na bankata kade gi ima site obrasci si kucas koe sakas ime i prezime i lupas kolku sakas pari. Ke vidite sega posle ova poslednovo objaveno vo "Forum plus" kolku ke se namnozat "dokazi" za ogromni sumi i za Ljubco i za Gvujo. Si otvaras veb sajt na doticnata banka,go pravis falsifikatot si go stampas toa i so pismo pravo vo redakcija. I posle lavina. Posle otkritieto na "Sitel" mislam deka debelo ke go krkaat Radojka i Tine (Nikola Mladenov i Mirka Velinovska). Ednas veke rekov,"taka im treba Kire gi e.b.a".
toni_a Pana,mozhe sajtot da mi go dadesh? sakam kredit i mi baraat dokaz za imot i finansii.mi trebaat 100.000evra moi i ako mozhe nekoj sajt za nedvizhnini vo Shvajcarija,da napraam edna hipoteka. ...bez shala,go imash sajtot? (ne sum chital 2 dena vesnici od MK i ne sum gledal vesti)
SLaCk Lele sve sami genijalci.A naivniot nikola mladenov falsifikuval preku internet i mislel deka drugive luge nemaat internet i nema da im tekne na drugite "inventivni" nasi novinari toa prvo da proverat.hehehe prikazki za deca.Sega forum saka da ja razvodni rabotata demek sekoj moze taka da zbori a latas go brani Branko zosto go mrzi Bucko hehehe toa se e videna rabota.Branko da si gi vrati parite sto ni gi zema.
трендафил Ме изненади изјавата на премиерот Бучковски. Наместо да каже дека се` е работа на судот и обвинителството и дека владата не се меша во нивната работа, тој го определи виновникот и му изрече казна. И тоа смртна. Рече дека весникот треба да се затвори, тоа било европски. Да го речеше тоа некој лаик би било разбирливо. Но ако го кажа професот по право, тоа значи или дека е удрен со мокра партијска книшка по глава или дека толку му е дадено. Затоа што презумцијата за невиност важи за сите. И за Црвенковски, Костов и Прчевски, но и за „Фокус“ и Никола Младенов. Нема клевета доколку судот тоа не го изрече. Посебно не егзекуција на „Фокус“ како што НАРЕДИ премиерот. А колку што ми е мене познато весникот и неговиот сопственик и главен уредник не би банкротирале и доколку платат 10 пати поголема казна од досега најголемата казна изречена за клевета. Замислете го Бучковски со менталниот склоп што го има на власт во време на Инфорбирото (1948 година). Тој би ја удавил во Јадранско Море кај Голи Оток (како што Тито му има направено на Панко Брашнаров на пример) половина Македонија. И сега повторно окулу доказите. Доколку во овој случај формуларот може да се добие на интернет, колку беше полесно евентуално да се фалсификуваат доказите што Црвенковски ги прикажа во аферата прислушкување. Доволен е персоналец со инсталиран WORD и фонтот што го користи петтата управа на МВР, што не е тешко да го има било кој што некогаш бил на власт и управувал со тоа МВР. Иначе не значи дека доколку некој можел да прислушкува дека прислушкувал и дека ако може да фалсификува банкарски документ дека го сторил тоа. Додека судот не донесе пресуда, се` е можно. И зошто власта толку се возбудува. Еден Љубчо Георгиевски во ваква ситуација реагираше во манирот мани ги будали. Најстрашно во целата работа е што ниту еден новинар не го праша премиерот што сака да го егзекутира „Фокус“ каква казна би нарачал за Црвенковски ако весникот е во право. И дали мисли дека треба да се стрела Никола Младенов ако не може да го докаже обвинението. Тоа што новинарите не ги поставија овие прашања само значи дека се плкашат од Бучковски. Повторно ќе кажам дека такви прашања без никакви последици му поставуваа на Георгиевски. Колку да направам разлика.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Vcera "Sitel" ni pokaza kako se praveni falsifikatite.Vleguvas na vebsajtot na bankata kade gi ima site obrasci si kucas koe sakas ime i prezime i lupas kolku sakas pari. Ke vidite sega posle ova poslednovo objaveno vo "Forum plus" kolku ke se namnozat "dokazi" za ogromni sumi i za Ljubco i za Gvujo. Si otvaras veb sajt na doticnata banka,go pravis falsifikatot si go stampas toa i so pismo pravo vo redakcija. I posle lavina. Posle otkritieto na "Sitel" mislam deka debelo ke go krkaat Radojka i Tine (Nikola Mladenov i Mirka Velinovska). Ednas veke rekov,"taka im treba Kire gi e.b.a".
Аман бе кољега пана!!! Она погоре искажано од тебе ...со ставање на слика на писоарот од вашето WC од г.Младенов и некако можам да ја разберам као игра на каубојци и индијанци во вашето (предпоставувам) министерство , ама ова со СИТЕЛ на ЛАТАС ............е не можам да го разберам и затоа ќе те ПРАШАМ , ама во очекување на брз одговор: ОД КОГА ПОЧНА ти ДА ГО КОРИСТИШ СИТЕЛ ...мислам КАКО ИЗВОР НА РЕЛЕВАНТНИ ИНФОРМАЦИИ??? Или пак е само за ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА , за каков се своевремено прогласи некогашниот ни (вечит си мислев) Премиер Фиромски ..а сега и со-„граѓанин„ , кој се ете и самонарекува преседател на ваја држава (некои велат е ананас , а ЈАс пак за инат им велам дека е само БАНАНА).
Pana Sega urednikot na "Forum plus" Saso Ordanovski izjavuva deka do nego stasale dokumenti za 2000(i so zborovi,dve iljadi)javni licnosti i politicari koj imale smetki vo Svajcarija. Vo momentot on ja izdvoil smetkata na Prcevski. Taka da od cela ovaa moronstina sto ja napravi Nikola Mladenov i Mirka Velinovska a pomognati so mediumska podrska na Comovski na A1 TV,Nikola i Mirka ke go jadat k.u.r.o. Dosta se bogatea vrz grbot na siromasnite sto im veruvaat za site aferi sto gi pisaa do sega. Ovoj pat "Fokus" ke otide jabana sose Nikolce i Mirka smrdlata ( i vo bukvalna smisla na zborot taa zena smrdi).
lav
quote:
Originally posted by Pana
Sega urednikot na "Forum plus" Saso Ordanovski izjavuva deka do nego stasale dokumenti za 2000(i so zborovi,dve iljadi)javni licnosti i politicari koj imale smetki vo Svajcarija. Vo momentot on ja izdvoil smetkata na Prcevski. Taka da od cela ovaa moronstina sto ja napravi Nikola Mladenov i Mirka Velinovska a pomognati so mediumska podrska na Comovski na A1 TV,Nikola i Mirka ke go jadat k.u.r.o. Dosta se bogatea vrz grbot na siromasnite sto im veruvaat za site aferi sto gi pisaa do sega. Ovoj pat "Fokus" ke otide jabana sose Nikolce i Mirka smrdlata ( i vo bukvalna smisla na zborot taa zena smrdi).
Нема никому влакно од глава да му недостасува...слушај Јас што ти зборувам...оти сега е време за СВИРЧИЊАТА да се стават во уста на членовите од Здружението на „новинари„ на Македонијава. Мислиш ли дека неговиот Председател ,,,ќе ја пропушти можноста после 3 години не-свирење , за да ЈАВНО засвири на сред плоштад во Скопје???. Ако членовите не излезат ...ќе испадне дека се на нечиј платен список и дека „свират„ по туѓи ноти...а ако излезат пак имаат шанса за АМНЕСТИЈА од НОВАТА ВЛАДА , а која само што не е формирана....се чека само на „сигналот„ од ЕУ и УСА ...за демонтирањее на оваа..на која и минутите дури и се ИЗБРОЈАНИ...уф уф што би рекол Интељот , или можеби пак цк цк (никако не мислам на ЦК СКМ)!!!
Pana
quote:
НОВАТА ВЛАДА која само што не е формирана....се чека само на „сигналот„ за демонтирањее на оваа..на која и минутите и се ИЗБРОЈАНИ...
Barem tebe te racunav popromuk*ren lavu......uste dolgo,dolgo nema da go gledas toj film Zapamti,Gvueski na krajot od 2006 godina ke go snema od politicka scena!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
НОВАТА ВЛАДА која само што не е формирана....се чека само на „сигналот„ за демонтирањее на оваа..на која и минутите и се ИЗБРОЈАНИ...
Barem tebe te racunav popromuk*ren lavu......uste dolgo,dolgo nema da go gledas toj film Zapamti,Gvueski na krajot od 2006 godina ke go snema od politicka scena!
Во тој случај информациите кои ги осознавам се значи лажни и другпат нема да имаат таков третман кај мене ...мислам на сериозни. пс А за Груевски или пак билокоја друга личност ...не ми се роднини та да им се секирам..ги гледам само како личности од кои се нормално очекува , за да го направат живеењето на Македонците ПОДОБРО од нивните предходници и тоа во пократок временски рок. Нешто слично како и со резултаите во спортот ...се паметат само НАЈДОБРИТЕ ..и тие (се додека се најдобри) ќе бидат споменувани насекаде. Мислам дека бев сосема јасен? Или треба уште???
Pana
quote:
информациите кои ги осознавам се значи лажни
Taka e lavu. Vojvodata Ljubco Georgievski ke pomogne od pragmaticni pricini (za niv vo druga prigoda),Nikola Gvueski da go snema od politicka scena, pa ako treba da ostane uste cetiri godini vo opozicija.Potoa ja prevzema on VMRO-DPMNE, ja obedinuva so VMRO-NP i na izborite vo 2010 godina ke bide pointeresno.Vaka odnapred se znae pobednikot (SDSM) i ne e mnogu interesno. Me razbra ili treba uste!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
информациите кои ги осознавам се значи лажни
Taka e lavu. Vojvodata Ljubco Georgievski ke pomogne od pragmaticni pricini (za niv vo druga prigoda),Nikola Gvueski da go snema od politicka scena, pa ako treba da ostane uste cetiri godini vo opozicija.Potoa ja prevzema on VMRO-DPMNE, ja obedinuva so VMRO-NP i na izborite vo 2010 godina ke bide pointeresno.Vaka odnapred se znae pobednikot (SDSM) i ne e mnogu interesno. Me razbra ili treba uste!
Јас те разбрав кољега...ама ти не ме (по се изгледа) добро разбра. пс Лошо е кога емитираат стари и излижани филмови....би требало CD-иња за дома да ви разделат
Pana Abe lavu pak ve lazat komunistite????[:D][}:)][:D][:I][8D][:(]
SLaCk A be kako se blizat izbori SDSMovcive se poveke se zbudaleni:).A znam i zosto...mislea deka vecno ke drzat luge po pritvori i sega im estrav i oni taka da ne zavrsat(na sto se nadevam).
Makedon Македонска правна комедија. Бранко ѓоа сака да испитаат дека има банкарски сметки по странтво, а Прчевски (инаку поставен од Бране) ѓоа не сака да провери ништи, демек имањето банкарски сметки не било кривично дело. Прчевски: Банкарските сметки не се кривично дело Предраг Петровиќ - А1 Телевизија 12.12.2005 Александар Прчевски Прчевски му откажува послушност на Црвенковски. И покрај повиците, тој по свое - банкарските сметки не се кривично дело. За А1 изјави дека ништо нема да бара од швајцарските банки. http://a1.com.mk/vesti/default.asp?vestid=55423
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
A be kako se blizat izbori SDSMovcive se poveke se zbudaleni:).A znam i zosto...mislea deka vecno ke drzat luge po pritvori i sega im estrav i oni taka da ne zavrsat(na sto se nadevam).
И со право (треба да) се плашат...нели??? Не е заборавено ...ниту очебијното убиство на г.Диме-поштарот а ниту пак експресното предавање на господат Љубе и Јохан на судот во DEN HAAG со намера да им се „додворат„. Овој поим има и пежоративна замена која не би сакл да ја употребам оти е сепак време кога некој (наш) форумџија појадува. Кој што си „сеел„ за очекување е дека (барем) истото ќе го (п)ожнее...нели?
трендафил И да добие некој потврда дека денес нема сметка и пари во таа банка, тоа не значи дека до вчера ги немал. И да повторам. Ако Прчевски нема покренато обвинение против обелоденувачот на аферата прислушкување (Бранко Црвенковски), не гледам зошто би менувал нешто сега против обелоденувачот на аферата тајни банкарски сметки, Никола Младенов. Очигледно обвинителот за прв пат го задржува критериумот, што во некоја рака не е лошо, иако јас повеќе би сакал обвиненија против двојцата, па секој нека си докажува. Интересно е и тоа што блиските до СДСМ мислат дека ползата што ја има Претседателот од тоа што е претседател е во милионска вредност (иако примањата му се далеку помали), па сметаат дека доколку се покаже дека се работи за клевета бараат за него толкава одштета. А никој не спомнува што ако „Фокус“ е во право. Дали само импичмент?
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
А никој не спомнува што ако „Фокус“ е во право. Дали само импичмент?
Nemoj Trendafil, Intel i kompanija ke te naklevetat za NEMAKEDONSTINA i PREDAVSTVO. Ama pak ke prasam cie predavstvo, na koja kauza. Nekako Intel mnogu mi se izrazuvase 'cetnicki' za Hrvatite, demek site hrvati deka se borele za nezavisnost na drzavata im bile ustase, identicno nesto sto 'sakaniot' Seselj i Milosevic go trubea pred 15 godini.
lav
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
А никој не спомнува што ако „Фокус“ е во право. Дали само импичмент?
Nemoj Trendafil, Intel i kompanija ke te naklevetat za NEMAKEDONSTINA i PREDAVSTVO. Ama pak ke prasam cie predavstvo, na koja kauza. Nekako Intel mnogu mi se izrazuvase 'cetnicki' za Hrvatite, demek site hrvati deka se borele za nezavisnost na drzavata im bile ustase, identicno nesto sto 'sakaniot' Seselj i Milosevic go trubea pred 15 godini.
Грешка си колега...еве на пример ...кај мене се јавија и ми рекоа дека ние (на Макеоднците Јас барем мислам) дека ТРЕБА ДА СЕ СПЛОТИМЕ (а Јас го подразбирам само како) околу СЕМАКЕДОНСКАТА ИДЕЈА...нели? пс А за тоа е неопходно од вечерва само да го осветлат ЦЕЛОСНО и тоа ЦЕЛА НОЌ МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ на Водно...а после поп СТОЈКО од Бањани ќе (им отпее оче наш) и ќе ги „протне„ под него...за да ги ПОКРСТИ дефинитивно. А после сите ќе (мораат да) викаат УРААААААААААААААААААААА МАКЕДОНИЈААААААААААААААААА.
Pana Abe srcinja se ovie tri-cetvorica posle mene sto se javija. I samite ne veruvaat vo glupostite na Nikolce Mladenov i na Saso Ordanovski ama si trtljaat. Ednostavno ve zalam zimi se. Koj uste mu veruva na trabunjanjeto na Nikolce!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Abe srcinja se ovie tri-cetvorica posle mene sto se javija. I samite ne veruvaat vo glupostite na Nikolce Mladenov i na Saso Ordanovski ama si trtljaat. Ednostavno ve zalam zimi se. Koj uste mu veruva na trabunjanjeto na Nikolce!
Ako nikoj ne veruva, zs Prcevski ne otvori istraga za eventualnite "smetkite" na Brane i Hari vo Svajcarija? Citaj: Прчевски: Банкарските сметки не се кривично дело Предраг Петровиќ - А1 Телевизија 12.12.2005 Александар Прчевски Прчевски му откажува послушност на Црвенковски. И покрај повиците, тој по свое - банкарските сметки не се кривично дело. За А1 изјави дека ништо нема да бара од швајцарските банки. http://a1.com.mk/vesti/default.asp?vestid=55423
Pana E "mnogu mlad" decko si nema sto!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
E "mnogu mlad" decko si nema sto!
A ti pak nemas nikakvi argumenti da gi pobies tvrdenjata na Fokus, pa laes po niv [:D]
intel
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Pana
E "mnogu mlad" decko si nema sto!
A ti pak nemas nikakvi argumenti da gi pobies tvrdenjata na Fokus, pa laes po niv [:D]
Македон, овде сите пишуваат никој не лае освен оние кои одат во БАНја Банско.
SLaCk Pana nashol da zbori na koi luge da im veruvame pa ti posle prv krug koga Penov katastrofalno gubese vikase deka spored anketite vo vtor krug ke tepa Penov:))).Se stesnuva vremeto od greska vo greska vleguvate a i tolku ja zakashkavte shto i da e nekoj genijalec nema da moze da ja sredi rabotava za 10 meseci kolku sto vi ostanuvaat, a kamoli ograniceni birokratcinja t.e. partiski poslusnici kakvi sto se kadrite na SDS a za DUI pa da ne zboram.Da ne ziveev ovde ke se smeev ama vaka...
Makedon
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Pana
E "mnogu mlad" decko si nema sto!
A ti pak nemas nikakvi argumenti da gi pobies tvrdenjata na Fokus, pa laes po niv [:D]
Македон, овде сите пишуваат никој не лае освен оние кои одат во БАНја Банско.
Dali e toa zakana za ban???????????? Dali tuka nekoj saka da mi go prekine demokratskoto pravo na slobodno izrazuvanje? Posle ke se cudime zosto ne ne` primaat vo EU!
intel
quote:
Originally posted by Makedon
Dali e toa zakana za ban???????????? Dali tuka nekoj saka da mi go prekine demokratskoto pravo na slobodno izrazuvanje? Posle ke se cudime zosto ne ne` primaat vo EU!
Предупредување прочитај овде http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=11938 А за примање во ЕУ со такви како тебе тешко.Класичен комунистички начин на опстојување.Зошто? -Вие сте тие кои во раните 90 зборувавте дека за време на комунизмот народот бил задоволен затоа што лоповите комунисти од украденото давале на народот но сега ние ќе ги враќаме долговите.Истото го правеше ДПМНЕ од 98-2002 тоа јавно го кажа на митинг во Куманово Георгиевски за време на кампањата на локалните избори годинава. Сеуште ги полниме дупките од владеењето на ДПМНЕ. -Вие зборувавте дека во комунизмот вработените клателе врата земале плата, истото го правиш сега ти.Цел ден си на нет а се фалиш со плата од 1500 евра.Заработени??????Како? -Додека се појавуваа на ТВ министрите на ДПМНЕ секогаш на бирото беше партиското знаме, никогаш државните симболи што е уште полошо од комунизмот кога покрај партиското знаме стоеше барем и државното. А што да очекувам од бивши комунсти и нивните деца освен комуњарско однесување.Уште зборувате за ју-носталгичари, а кој пати по вас не ми е јасно.
трендафил Јавно признавам дека и понатаму повеќе му верувам на Никола Младенов, отколку на Бранко Црвенковски. Пред се` затоа што тој не вети дека 2004 година ќе биде година на економски бум, на пример. Или дека нема да дозволи да се продаде ЕСМ. За вработување по еден од семејство или некоалицирање со терористи треба ли да потсетувам. Сепак крајниот суд треба да го дадат државните органи, иако и Бранко се обидува да донесе пресуда пред да има званично обвинување, како што направи и Бучковски пред него. Што ќе направи ПРЕПАМЕТНИОТ електро инженер ако е во право, а Младенов изјави дека анонимно ги добил материјалите по пошта. Како ќе се докаже фалсификатот или претседателот мисли дека како во минатиот век во времето на диктаторот Јосип Броз- Тито обвинетиот мора да докаже дека е невин, а не обвинителот дека е виновен. Малку окулу тврдењата на Црвенковски. Обидете се да измислите сметка со одредена сума и обидете се да побарате потврда од банката дека истата не постои. Видете колку време ќе ви биде потребно да ја добиете адресата на која треба да го испратите писмото и колку време ќе ви треба да добиете одговор доколку воопшто го добиете.Дали тоа ќе биде толку брзо како што им успеа на претседателот и поранешниот премиер? Ова ми личи дека адресата на двојцата им била однапред позната. Не е ли писмото уште една платена услуга на банката? Ако е дојдено со DHL или некоја друга компанија, што е доста скапо, дали Црвенковски ги платил трошоците од сопствен џеп (или од сметката во банката) или тоа го има направено на моја и ваша сметка?
трендафил Intel, За кои дупки станува збор. Ова е форум за политика, а не за љубов и секс. Сепак имам разбирање за твојата љубов кон СДСМ која доведува до слепило. Иначе уште Бранко Црвенковски како премиер, кога ветуваше дека 2004 година ќе биде година на економски бум, како причина зошто тоа не била 2003 не наведе буџетски дупки, туку средувањето на безбедноста. Што би рекле затнување на дупката што ја направи УЧК, сега ДУИ. Да се вратам на темава. Зошто сите погледи се вперени кон „последната будала“, како што самиот се нарече обвинителот Александар Прчевски. Кој го спречи скопскиот обвинител Стерјо Зиков да почне постапка уште додека неговиот шеф и партијски соистомисленик беше во странство. Токму поради ова мислам дека повикот на Претседателот Црвенковски до Прчевски е само уште една приказна за мали деца, какви што од „државникот“ слушаме повеќе од 13 години. Токму заради луѓе од типот на Прчевски и Зиков кои се блиски до партијата на премиерот и за жал претседателот и мораме да правиме реформи во правосудниот систем. Како можеше Стерјо Зиков сам (без Прчевски), а со помош на својот братучед Хари Костов да ги гони бранителите за монтираниот случај Раштански Лозја.
tomislav1978 Црвенковски има доказ дека нема сметка во швајцарската банка Црвенковски на прес конференцијата одржана пред малку во Скопје, пред новинарите го покажа дописот добиен од банката на негово барање и потврди дека ќе го тужи авторот на текстот во неделникот „Фокус“, Никола Младенов, за фалсификат. „Вчера добив допис од Американ експрес банка во кој се тврди дека за нив наведената сметка и приложениот банкарски извод се непознати“, изјави Црвенковски. „Ние не ги препознаваме или не ги признаваме, ниту сметката, ниту изводот на кои се однесува вашето писмо“, се вели во дописот, потпишан од генералниот менаџер на банката со седиште во Женева. „Со други зборови, објавеното во „Фокус“ е фалсификат“, изјави Црвенковски. Тој додаде дека ќе го овласти својот адвокат, во најкус можен рок до Јавното обвинителство да поднесе кривична пријава против Никола Младенов и „непознат“ сторител за извршено дело фалсификат, што според Кривичниот законик се гони по службена должност. „Приватната тужба за клевета ќе ја оставам за подоцна, кога ќе видиме кои чекори ќе ги преземе обвинителството“, изјави Црвенковски. Тој додаде дека копии од писмото од Женева ќе достави до антикорупциската Комисија, која веќе го истражува случајот. Писмо со слична содржина веќе доби и екс-премиерот Хари Костов, кој исто така е инволвиран во аферата, со тврдење дека тој му ги префрлал парите на сметката Црвенковски. Црвенковски во двата последни броја на „Фокус“ беше осомничен дека поседува тајна сметка во Швајцарија, на која има безмалку 12 милиони долари. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55530
Pana Posle denesnata pres konferencija na predsedatelot gospodin Branko Crvenkovski ,Nikolce pederceto ke se pusi ili ke go ispusi najposle. Degenericite sto mu veruvaa mozat sega da duvaat u supelka kakvi sto se i samite. Znaci,definitivno,Nikolce,Mirka i Comovski za mene se mrtvi!
Makedon А за примање во ЕУ со такви како тебе тешко.Класичен комунистички начин на опстојување.Зошто? -Вие сте тие кои во раните 90 зборувавте дека за време на комунизмот народот бил задоволен затоа што лоповите комунисти од украденото давале на народот но сега ние ќе ги враќаме долговите.Makedon: vo ranite 90` jas cice bev malecok [:D] Истото го правеше ДПМНЕ од 98-2002 тоа јавно го кажа на митинг во Куманово Георгиевски за време на кампањата на локалните избори годинава. Сеуште ги полниме дупките од владеењето на ДПМНЕ.Makedon: arno ke bese da gi polnevte dupkite od vladeenjeto na DPMNE, no za zal tie dupki za vreme na vasete vladeenje stanaa JAMI, koi za zal ne mozat da se saniraat. -Вие зборувавте дека во комунизмот вработените клателе врата земале плата, истото го правиш сега ти.Цел ден си на нет а се фалиш со плата од 1500 евра.Заработени??????Како? Na rabota sum postojano na komjuter i koga odmaram sum na net. -Додека се појавуваа на ТВ министрите на ДПМНЕ секогаш на бирото беше партиското знаме, никогаш државните симболи што е уште полошо од комунизмот кога покрај партиското знаме стоеше барем и државното.Pak spekulacija. А што да очекувам од бивши комунсти и нивните деца освен комуњарско однесување.Уште зборувате за ју-носталгичари, а кој пати по вас не ми е јасно.koj si ja ima muvata na kapata[;)]
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Posle denesnata pres konferencija na predsedatelot gospodin Branko Crvenkovski ,Nikolce pederceto ke se pusi ili ke go ispusi najposle. Degenericite sto mu veruvaa mozat sega da duvaat u supelka kakvi sto se i samite. Znaci,definitivno,Nikolce,Mirka i Comovski za mene se mrtvi!
Ne moze nikoj da dostavuva "dokazi" samiot za sebe pred sud; ustepoveke, "dokazi" koi javnosta ne moze da gi vidi, tuku samo 'negovite' od antikorupciskata komisija. Dokazite gi sobira javnoto obvinitelstvo, koe za zal nema nisto da prezeme. Rabotava ke ostane samo verbalen iskaz na predsedatelot i nisto poveke, so tendencija na celosno zataskuvanje na celava mesanica. Legalno, vo vakva situacija predsedatelot trebase da si go odzeme imunitetot i da se podvrgne na celosna istraga na javnoto obvinitelstvo. A kako sto gledame, on ni prireduva sou, so toa sto ni mafta so nekoe nekoe pisulce, koe javno ne moze da se prezentira. Predsedatelot, trebase samoinicijativno da si go odzeme imunitetot i da se ispita detalno celava rabota, a so toa toj samiot ke gi krene negoviot ugled koj momentalno e katastrofalno nizok od 6%, bidejki po site onie nevistini deka posle 15 septemvri po eden vraboten od semejstvoto ke se vraboti, deka vo 2006 ke ne primat vo NATO i status kandidat za EU, deka 2004 ke bide ekonomski bum godina, tesko koj covek so zdrav razum poveke bi veruval na zborot na gospodinot Crvenkovski.
intel
quote:
Originally posted by lav
Добрите познавачи на банкарството ми велат дека: Во ПОСЛЕДНИВЕ 200 (и со зборови двестотини) ГОДИНИ НИТУ ЕДЕН ШВАЈЦАРСКИ БАНКАР НЕ ОБЕЛОДЕНИЛ СМЕТКА , дури и на барање на имателот на сметката или на овластениот од него застапник... И затоа поимот ШВАЈЦАРСКА БАНКА е насекаде препознатлив БРЕНД од Банка.
У тај зец лежи грм,...не...во томе грму лежи зецу[:D][:D] Како само дојде Фокус до нив[;)] Ме мрзи да коментирам глупости,ама некој си швајцарац после 200 и со збориви нели двеста години ќе си игра играчки атер на Фокус наш[:D] Толку е смешно сето ова што едноставно не заслужува внимание.
SLaCk Ako bese smesna rabotava nemase branko taka da se poti na tri konferencii i da go komentira FOKUS samo ke recese mi e gajle cao prijatno.Ama neso go natera da ne rece taka neli?Edvaj cekam da povede takva postapka(iako ne znam dali po privatna tuzba se poveduva ili i za ova ke treba branko da go "moli" Prcevski po sluzbena dolznost da povede postapka) da vidime na krajot sto ke ispadne dali ke uspee Branko da go zacuva svojot "visok" ugled koi ete nekoi zlobnici mu go namaluvaat.uste malce u minus ke otide so rejtingot:)
Strelec
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Добрите познавачи на банкарството ми велат дека: Во ПОСЛЕДНИВЕ 200 (и со зборови двестотини) ГОДИНИ НИТУ ЕДЕН ШВАЈЦАРСКИ БАНКАР НЕ ОБЕЛОДЕНИЛ СМЕТКА , дури и на барање на имателот на сметката или на овластениот од него застапник... И затоа поимот ШВАЈЦАРСКА БАНКА е насекаде препознатлив БРЕНД од Банка.
...Како само дојде Фокус до нив[;)]
intel... Не очекувај некој да ти одговори на ова!:) Ќе си ги верглаат тие и понатаму оние исти неколку работи, чуени по митинзи!:)
SLaCk Kako sto Branko dojde do "AFERATA PRISLUSUVANJE" taka i FOKUS dojde do ova.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Kako sto Branko dojde do "AFERATA PRISLUSUVANJE" taka i FOKUS dojde do ova.
Е да...:) Швајцарска банка Е ЕДНАКВА на нашето МВР!!!!!!!:)))
Pina
quote:
Originally posted by concrete
Pa i vo toa e stosot na celava ujdurma, em znaes deka e tocno , em pod pendzere mozes da im pluknes....:):)!!! Em tiraz.....ne e nesto , ama za makedonski pojmovi..respektabilen :):)!! Se li e biznis????......ili nesto i ne e???
A ironijata da bide ushte pogolema majka Evropa ni udira "chvrgi" zoshto ne sme mozhele da se spravime so korupcijata vo Makedonija. Materijalnite dokazi se kaj nivnite bankari ama toa ne se vazhi. Vazno e da raschistime so krupnite ribi kako na primer Vojo Mihajlovski. Zboruvam generalno, ne komentiram na toa dali Crvemkovski ima ili nema konto vo Shvajcarija iako za moj rachun bi bil glup ako nema steknato neshto vo ovoj period na grabezh i rasprodazhba...
beaver hunter A be seto toa e skalamucija na dvajca spomenatite vo pisanieto na vesnikot, za da se otrgne vnimanieto na narodot od sluchuvanjata do nivnata partija i ostanat nezabelezhani packite od EU zaradi prepishanata domashna i nenauchenata lekcija.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Posle denesnata pres konferencija na predsedatelot gospodin Branko Crvenkovski ,Nikolce pederceto ke se pusi ili ke go ispusi najposle. Degenericite sto mu veruvaa mozat sega da duvaat u supelka kakvi sto se i samite. Znaci,definitivno,Nikolce,Mirka i Comovski za mene se mrtvi!
кољега пана Прав си наследник на некогашните пролетери (голтари ги викале...оти немало куче за што да ги касне...нели) и кои 1945 година ја „земале„ судбината на многу народи во светот во своите валкани (дали од работа или нешто друго?)раце. И убивале и се што било како граѓански стандард на поимање во животот на тие луѓе го извртеле НАОПАКУ ..та денес го имаме (во изобилие) сето она што ЕУ ни вели да го „замениме„. Ама тоа ни (по)стана генетски код (фала му на Бога само кај малкумина , за да не превземе пандемични размери...нели). И почекај почитуван кољега наш , најпрво да се активира државниот прокуратор ...обвинител-де ...па потоа да се процесуира исто како што е и со важечки закон одредено....мислам на правораздавањето. А на крајот после искористување на сите парвни лекови ....крај или како што швабите милуваат да викаат ENDE. пс А тоа ...мислам на времетраењето на процесот ...со оглед на големата брзина на независните судови кај нас (кога сакаат или пак мораат така да чинат) иде околу 1/2 до една цела година...нели? После тоа ...можеш да го кажеш тоа што веќе и однапред си го смислил. Поздрав од мене и помалку возбудување , оти г.Прчевски кажа (а за мене тоа е важечка вистина) дека имањето сметки во странство не е казниво според законот. Се надевам дека иако не кажа , Јас мислам дека се подразбира дека и немањето е не казниво?. Проблемот ќе настане ...кога ќе се праша(ат) некои ОД КАДЕ СЕ СТАСАНИ ПАРИТЕ???. Е тука ви се господата од АНТИ-Корупциската за да ви/ни објаснат...нели?.
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Kako sto Branko dojde do "AFERATA PRISLUSUVANJE" taka i FOKUS dojde do ova.
Е да...:) Швајцарска банка Е ЕДНАКВА на нашето МВР!!!!!!!:)))
MVR ne e isto so Svajcarska Banka, no zatoa CIA i "prijatelite" na Brane voi MKD, kako Bucko, se mnogu poveke od edna Svajcarska Banka. Se znae deka Brane ne saka da priznae nezavisno Kosovo, pa mozebi CIA mu smestila nesto; a i gi znaeme previranjata na Bucko i Brane za prevlast vo SDSM, pa se e mozno.
трендафил Колку што ми е познато, по Уставот на РМ постои законодавна, извршна и судска власт. Не ми е јасно постои ли нова, комисијска власт, односно каде е местото на антикорупцијската комисија. Не е ли противуставна и формирана само за да може да се кријат зад нејзе трите власти?
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Колку што ми е познато, по Уставот на РМ постои законодавна, извршна и судска власт. Не ми е јасно постои ли нова, комисијска власт, односно каде е местото на антикорупцијската комисија. Не е ли противуставна и формирана само за да може да се кријат зад нејзе трите власти?
По логиката на нештата , Јас си мислам дека само во КОРУПТИВНО организирани општества има односно се формира АНТИкорупциска Комисија. Инаку зашт би се за бадијала арчеле народни пари???.
SLaCk Antikorupciskata komisija postoi za da se prefrla topkata od edna na druga institucija i da se zatashka rabotata.Uste koa slusnav deka sakaat anketna komsiija da praat jasno e kako ke se zavrsi ova.Samo mi bode oci najavata na Branko za tuzba za falsifikat aj da vidime od oa cudo sto ke ispadne ili moze Prcevski pak ke go "sabotira":)))
sardaukar Интересно ми беше дека Црвенкоски нема да го тужи Младенов и Фокус за клевета, туку само за фалсификат. Наводно полесно се докажувало. Што го спречува да тужи и по двете основи? Ако има повеќе прекршувања на законот, слободно може да се тужи во иста или одвоена тужба за секое од нив?
sardaukar
quote:
Originally posted by profa
quote:
Originally posted by sardaukar
Кога ќе почнат од СДСМ да велат абе кој го ферма и Црвенкоски и Бучкоски, јас сум во СДСМ ама ако не го исполнат ветеното нека си го добијат заслуженото. И кога истото ќе почнат самокритички да го велат во ВМРО: во ВМРО сум од секогаш ама заради истото ВМРО нема да дозволувам некој да си прави монопол како од татко му да го наследил. И ако полека културно почнете истото да им го велите директно на модерните „светци“ тогаш ќе знам дека може да тргнат работите во партиите и во државава на подобро бидејќи ќе знам дека полека ќе почнете да си ги воспитувате штитениците. Вака ги штитите и ги третирате како да ви се светци на куќата, а истите погледнете како преку тој партиски систем партал ја направи Македонија. Жалосно е да се види и во село од 5 мина жители како не разговараат меѓу себе. 2 за ВМРО, 2 за СДСМ, а 1 кренал раце од се'. Не ми ги бранете ни ВМРО ни СДСМ. Реално и двете се доволно моќни независно дали во позиција на власт или опозиција да ги раздвижат работите, ама никогаш не покренуваат реални потези и акции, само проформа политички памфлети за да си ја задоволат сопствената суета да се биде или одржи на власт и да се црпи од народот за лично богатење. Јас се кладам дека во врвовите и на двете партии на нас, на целиот народ гледаат само како на два милиони будали.
Stavi me i mene kaj tebe u lista ,mnogu lojalisti tuka[:D] Iskreno mrazam i jas se so e neljudsko pa dal bil Brane ili Ljubee e sega nekoj poeke nekoj pomalce zavisno od zasluga. No za ovaa smetkite mi padna cudno,zasto e tolku tesko da se obelodeni toa? Svajcarskite banki ne davale pristap,pa ni koga kriminal ili osuda za kriminal e vo prasanje? Pa togas samite tie treba da se obvinat za kriminal.Mene mnogu rabboti ne mi se jasni ama ovaa pak epten nelogicno mi e. Ili pak ako tolku se sigurni deka se e ovaa lazna propoganda togas sto bi mu bilo tolku tesko na javniot obvinitel da podnese istraga,zasto da odbiva? Ja sum siguren deka dokolku Brane e vo pravo a drugive ne togas toj rado bi go ubrzal celiot proces za samo da im vrati na tuzitelite sto bi bilo i logicno no ete i toj se pravda so negovi dokazi. Koj ke veruva na negovi licni dokazi? Partal drzava [:D] Siguren sum deka ima nacin ovaa da se obelodeni kako i za mnogu drugi raboti
2 000 000 - 2
трендафил Изгледа дека и оваа афера ќе има политички, а не судски епилог. Како и други афери, од кои мислам дека најголема е со настаните во Кондово, а најголемо дело е киднапирањето и убивање на цивили Македонци, најверојатно по наредба на луѓе кои сега се во власта кои се политички блокирани и далеку од судовите. После 17 дена уште нема ниту една кривична пријава. Не е сослушан од ниту еден орган ниту обелоденувачот на аферата, Никола Младенов. Ниту претседателот на државата на конференцијата за печат наменета на оваа афера не го покани „Фокус“, што во нормална земја би се сметало за медицински, а не за политички проблем. Со таков потег одредениот политичар би си потпишал смртна пресуда затоа што јавноста би го сметала за виновен. Зошто иначе би бегал од соочување? Изгледа дека добивањето на кандидатура со непознат датум ќе се искористи за да легне прашината окулу оваа тематика и се` ќе падне во заборав како во случајот со аферата прислушкување, кога Бранко Црвенковски беше во улогата на Никола Младенов. Се сеќавате ли уште на неа и на тужбата од новинарите против државата, која по пет години е уште без судска завршница. И уште нешто. „Фокус“ во ниеден момент не изнесува тврдење, туку само сомнеж. Не вели дека Хари и Бранко имаат сметки, туку прашува дали имаат. Што би рекле нема клевета. Зошто овие двојца ишкаат мува од капата? Нејасно е и зошто поранешните премиери добија експресно одговор од банката во Швајцарија (како да се нивни клиенти), а антикорупцијската комисија уште го чека, веќе тројно подолго од Хари и државникот.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Изгледа дека и оваа афера ќе има политички, а не судски епилог. Како и други афери, од кои мислам дека најголема е со настаните во Кондово, а најголемо дело е киднапирањето и убивање на цивили Македонци, најверојатно по наредба на луѓе кои сега се во власта кои се политички блокирани и далеку од судовите. После 17 дена уште нема ниту една кривична пријава. Не е сослушан од ниту еден орган ниту обелоденувачот на аферата, Никола Младенов. Ниту претседателот на државата на конференцијата за печат наменета на оваа афера не го покани „Фокус“, што во нормална земја би се сметало за медицински, а не за политички проблем. Со таков потег одредениот политичар би си потпишал смртна пресуда затоа што јавноста би го сметала за виновен. Зошто иначе би бегал од соочување? Изгледа дека добивањето на кандидатура со непознат датум ќе се искористи за да легне прашината окулу оваа тематика и се` ќе падне во заборав како во случајот со аферата прислушкување, кога Бранко Црвенковски беше во улогата на Никола Младенов. Се сеќавате ли уште на неа и на тужбата од новинарите против државата, која по пет години е уште без судска завршница.
Колку што Јас разбирам ....лицето Никола Младенов (со акцент на првата самогласка) ИЗРАЗИЛ СОМЕЖ ..и тоа и го напишал?. И сега не гледам тука ....каква врска има СОМНЕЖОТ со некаква КЛЕВЕТА ????!!!. пс Замислете си да некој стечаец или социалец сега јавно да ИЗРАЗИ СОМНЕЖ ете дека Буџетските стапки за таа намена се несоодветни и притоа да ги обелодени!!!?. Мислите ли дека министерот за финансии Никола Поповски ќе му стегне КРИВИЧНА ПРИЈАВА!!!. Мислам дека НЕ...оти и самиот знае дека делото на изразување на СОМНЕЖ НЕ Е КАЗНИВО според КЗ и е еден од начините за започнување на дејанија на Прокураторот (Обвинителот) по службена долност. пс И ако има ќе има пријави а ако нема никому ништо ..односно СОМНЕЖОТ (сега за сега) нема ОСНОВА.
Pana
quote:
делото на изразување на СОМНЕЖ НЕ Е КАЗНИВО според КЗ
Taka mislese i pederceto Nikola Mladenov.Ama i nad popot ima pop. Pederot ke odgovara za falsifikat sto e mnogu pogolemo krivicno delo od toa sto mislese so somnezot. Ke go krka definitivno moronot i svesen e za toa pa pocnal da se ligusi i kaj treba i kaj ne treba.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
делото на изразување на СОМНЕЖ НЕ Е КАЗНИВО според КЗ
Taka mislese i pederceto Nikola Mladenov.Ama i nad popot ima pop. Pederot ke odgovara za falsifikat sto e mnogu pogolemo krivicno delo od toa sto mislese so somnezot. Ke go krka definitivno moronot i svesen e za toa pa pocnal da se ligusi i kaj treba i kaj ne treba.
Почитуван кољега пана ... Јас никаде не споменав фалсификат...оти тоа е веќе санкционирано со КЗ на државата Македонија. За тоа и те прашувам сега и овде...во кој член на КЗ на Македонија е предвидена санкција за искажани СОМНЕЖ-И ???.
Pana Pocituvan koega lav Toa i jas ti go kazuvam,ne se raboti za somnezot truku za falsifikatot na Nikolce Mladenov. E sega dali i nego go namestile kako "papak" ili samiot go smislil toa, ke ima vreme da razmisli!
трендафил А кој тврди дека доколку се работи за фалсификат тоа го направил Никола Младенов, а не се работи на пример за анонимна поштенска пратка или листови ставени во поштенско сандаче, на пример. Што ако Никола Младенов го тужи Црвенковски за клевета. Како Бранко ќе докаже дека е во право, доколку е навистина во право. И зошто државните органи не стапат во контакт со некој кој успеал да добие пристап до тајни сметки во швајцарските банки и да го ангажира да ги провери наводите во „Фокус“, т.е. да го потврди или отфрли нивниот сомнеж. Објективно гледано, доколку некој се сомнева во Георгиевски, има поголеми причини да се сомнева и во Црвенковски. Затоа што за пократко време Георгиевски има оставено повеќе зад себе. Странците зборуваат за Милениумскиот Крст и за Плаошник на пример. За единственото дело на Црвенковски, Пелинце, не сум сретнал дека се спомнува во некој туристички водич за странците на интернет.
Pana Odgovorot na celoto tvoe pisuvanje ke go najdes vo intervjuto na Hari Kostov vo "Nedelno Vreme".
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Odgovorot na celoto tvoe pisuvanje ke go najdes vo intervjuto na Hari Kostov vo "Nedelno Vreme".
Mene najmnogu me cudi kako drzavniot obvinitel ne pokrene legalna procedura za ispituvanje na tvrdenjata vo Fokus okolu eventualno postoenje tajni smetki po svajcarski banki na MKD politicari. Do sega Makedonskiot Sud trebase da ima dostaveno oficijalno baranje do Svajcarskiot Sud da im nalozi na svajcarskite banki so sudsko resenie da gi otvorat site smetki na makedonskite oficijalni lica; a kaj nas na isto nivo na Fokus eden predsedatel i ex-premier si obezbeduvaat alibi- so livcinja od svajcarski banki deka nemale tamu smetki, koi za zal ne mozat da bidat dostapni do javnosta! Ajde da im veruvame.
Pana
quote:
Do sega Makedonskiot Sud trebase da ima
Kade studirasae pravo!!!
Jakov
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Do sega Makedonskiot Sud trebase da ima
Kade studirasae pravo!!!
Kaj "Kenan" na plostad. Odma se gleda kvalitetot,neli.
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Do sega Makedonskiot Sud trebase da ima
Kade studirasae pravo!!!
Kaj "Kenan" na plostad. Odma se gleda kvalitetot,neli.
Jas ne sum pravnik, no so vakvi pravnici 'kvalitetni' kako Vas, drzavava celosno ni se unazadi...imame najlos praven sistem vo Evropa, pa mozebi i vie treba da ucite kaj Kenana [:D]
Jakov I NIE ne sme pravnik. NIE sme funkcioner.
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
I NIE ne sme pravnik. NIE sme funkcioner.
Togas prosteno vi e[;)] Sega svakam zosto odrzavava ni e vakva, kakva sto ni e
Tik Tak Samo sto za ovie ne vazi "prostiim gospode nezaat sto pravat"...ovie bas znaat sto pravat[;)]
Pana
quote:
I NIE ne sme pravnik. NIE sme funkcioner.
Mada ti se lutam za ona koga mi se sitese koga bev na ban i vikase "to majstore",priznavam deka si golem sizik.E so ova pogore me butna od masa covece.Legnav,ne mozev da se sozemam[:D][:D]
трендафил За волја на вистината ниту еден јавен обвинител до сега не покренал обвинение за клевета. Дури и кога се работело за клевета со смртни последици, како во случајот на Панко Брашнаров или со долготрајни затвори, како во повеќе случаи врзани со Голи Оток или Шутка (на пример Раштански Лозја). Интересно е што заштитникот на влашкото лоби (што успеа најголемите општествени фирми што ги управуваа власите во социјализмот сега да им станат приватна сопственост) Бранко Црвенковски, сега најверојатно да го гони Никола Младенов со помош на власите, т.е. адвокатот Поленак и скопскиот обвинител Стерјо Зиков, иначе братучед на Хари Костов. Имаче сите тие што сега го осудуваат овде на форумов Никола Младенов како клеветник, ме интересира дали мислат дека треба да се покрене и обвинение против Бранко Црвенковски за клевета и можен фалсификат во аферата прислушкување, бидејќи тој ги објави документите за кои никој не утврдил дали се оригинал или не, исто како и сега. П.С.: Значи, останува интересно дали правниот синџир од влашкото лоби ќе успее да го заштити својот политички промотор што им овозможи транзиција и опстанок и во плурализмот, актуелниот Претседател на државата. И зошто некои за евентуална клевета за банкарска сметка бараат егзекуција на весник и затвор за новинар, а за клевета за злосторство против цивили (Раштански Лозја) со фалсификуваното ЦД на Хари Костов истите тие не бараат никаква казна.
Jakov Trendafil mislam deka imas greska. Koga rastanski lozja ke zavrsi komplet niz site sudski lavirinti ostetenite imaat pravo da pobaraat sudska satisfakcija. kakva e neznam ama znam deka imaat pravo da baraat i da dobijat. Osven toa tamu ne se raboti za kleveta, tie bea obvineti i na sud dobija t.e zagubi onoj koj gi obvini zasto nemase dovolno dokazi. Ova so smetkive e poinakva rabota.
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Trendafil mislam deka imas greska. Koga rastanski lozja ke zavrsi komplet niz site sudski lavirinti ostetenite imaat pravo da pobaraat sudska satisfakcija. kakva e neznam ama znam deka imaat pravo da baraat i da dobijat. Osven toa tamu ne se raboti za kleveta, tie bea obvineti i na sud dobija t.e zagubi onoj koj gi obvini zasto nemase dovolno dokazi. Ova so smetkive e poinakva rabota.
Jakovche, ako malce pocne da ti 'tece' struja po mozoceto, ke se setis deka MVR na celo so Kostov i onaa 'potparolkata' negova pred javnosta gi obvinija branitelite deka izvrsile ubistvo vrz 'emigranti'. Obvinenie moze da dade i potkrene samo javnoto obvinitelstvo, a ona sto go stori MVRO-to na Kostov e cista kleveta.
трендафил Хари Костов мавташе на говорницата во парламентот со ЦД за кое не е утврдено дали е оригинално или пиратска копија, да не речам фалсификат. Исто како што Бранко Црвенковски мавташе со касети во аферата прислушкување, а никој не проверил до сега каде се тие снимени и дали можеби не се договорно снимени (со знаење на двојцата соговорници) за да се наклевети власта за прислушкување. Или да го спомнам повторно Хари Костов кој го наклевети тогашниот министер за транспорт и врски Аргон Буџаку за корупција, а никој не водеше истрага дали е така или не. Истото го тврдеше тогаш и Бучковски, па затоа инсистираше да го нема во неговиот кабинет, а сега тој истиот обвинет за корупција Буџаку е главен за кризен менаџмент во Македонија. Ова го пишувам за тие што мислат дека обвинителот требал по службена должност да го гони ФОКУС и Никола Младенов, само како пример дека обвинетилот има ист критериум во сите случаи за клевета како и во овој со швајцарските сметки. Можам да наведам и други примери, но мислам дека се доволно. Останува да се надеваме дека Бранко Црвенковски и Хари Костов ќе останат ситни души и дека ќе почнат приватен спор по кој и ние ќе ја дознаеме вистината. Дали парите им се во банките што ги наведе ФОКУС или се голтари, без пари. Доколку евентуално не ги префрлиле во некоја друга банка или друга сметка во истата, а објавените сметки во ФОКУС се угасени и не постојат, како што е наведено во потврдите што ги добиле Харчо и Бранче. А антикорупцијската комисија и понатаму чека одговор. Дали односот на банката кон сите приватни лица е привилегиран во однос на државни органи, или евентуално е таков само кон своите клиенти. А останува и прашањето дали е клевета ако се изрази сомнеж, затоа што ФОКУС никаде нема напишано дека дотичните имаат сметки и пари во Швајцарија, туку само прашува дали имаат, т.е. дали ако некој објави слика на фалсификувана новчаница со прашање дали е исправна, ќе биде обвинет за фалсификат. Како што некои (за жал на високи функции) бараат во овој случај.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
делото на изразување на СОМНЕЖ НЕ Е КАЗНИВО според КЗ
Taka mislese i pederceto Nikola Mladenov.Ama i nad popot ima pop. Pederot ke odgovara za falsifikat sto e mnogu pogolemo krivicno delo od toa sto mislese so somnezot. Ke go krka definitivno moronot i svesen e za toa pa pocnal da se ligusi i kaj treba i kaj ne treba.
Ако синоќа ја гледаше емисијата на К-5 во Фокусот ....каде што на одговори беше подложен советникот на Председателот г.Ивановки и беше „врзан„ во чвор од страна на новинарот Ефтимов Васко.. се ќе ти биде јасно дека ништо нема од она што си го напишал овде... Забелешката негова беше дека сега постои критика на институциите на системот што не работат како што очекува(л) Председателот ...а новинарот го запраша зашто истиот Председател тогаш како Премиер не реагирал за работата на истите институции ...кога беше „бркан„ ОКТОПОДОТ ? И почитувај ја презумпцијата на невиност на обете страни во случајов...се додека некој овластен суд во законска постапка не ја докаже вината...или на едната или на другата страна во овој спор. А за некакво кркање ...че почекаш уште ...оти одамна замина времето на владеењето со партиските апаратчици. Сега е (барем се надевам) друго време???!!!
OooOo Младенов ќе поднесе пријава против Црвенковски Основачот на „Фокус“, Никола Младенов, ќе поднесе кривична пријава против Бранко Црвенковски за лажно пријавување. Откако Скопското обвинителство не најде докази за фалсификат, како што тврдеше Претседателот, и по неговите изјави дека очекувал негативна одлука, Младенов вели, Црвенковски очигледно свесно сторил кривично дело, кое се гони по службена должност. Според Младенов, тоа е дело потешко од делото клевета. „Тоа ќе биде прва од моја страна поднесена кривична пријава во мојот живот. Жалам што тоа ќе се случи токму во однос на еден претседател на РМ“, рече Никола Младенов, основач на „Фокус“. „Меѓутоа, токму за да се заштитат вистинските од декларативните борци за владеење на правото во Македонија, ценам дека е вистинскиот момент и пошироката јавност да ја согледа јасната разлика меѓу од една страна претседателите што гинеа или едвај преживуваа во времето на премиерските мандати на Црвенковски и од друга страна сегашниот претседател, кој покрај своето презиме и неизбежната запирка, ја заслужува додавката осудувано лице, па макар и за лажно претставување за почеток“, додаде Младенов. Младенов вели дека ќе реагира по добивањето на решението од Скопското обвинителство. Обвинителот Зиков уште го нема. Нема писмо ниту од Швајцарија до Антикорупција. Адвокатот на Црвенковски молчи, Претседателот зборува наместо него. Повтори дека не е изненаден од одлуката на Скопското обвинителство. „Јас тоа на некој начин го предвидов и го најавив и тогаш споменав дека во тој случај ќе активирам приватна тужба од моја страна за клевета кон авторот на текстот. Тоа ќе се случи во наредните денови“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на РМ. Младенов ќе се појави в петок во Основниот суд 1. Го тужи Хари Костов за клевета. Аферата за тајните сметки повторно се актуелизира. Втор налет на сметки годинава веќе пристигнаа во одредени медиумите со имиња на функционери, но и на новинари. Некој се обидува да ја разводни целата афера за Претседателот и екс премиерот.