'MAKEDONSKA OBEDINETA UNIA-BRAT LJUBE' .(PERT)
'MAKEDONSKA OBEDINETA UNIA-BRAT LJUBE' .(PERT)
Great_Macedonian Dragi braka i Sestri Makedonci. Pred izvesen period vo Pert, Avstralija e oformena 'Makedonska Obedineta Unia-Brat Ljube' so edna i edinstvena cel, finansiski da im se pomogne na odbranata na Brat Ljube Boskoski i Johan Tarculovski, nivnite advocati da dokazat deka se nevini. Jas sum naznacen za Coordinator na ovaa akcija, isto taka imame sekretar i blagajnik. Znaeme deka parite sto ke gi soberime ke bidat simbolicni i nemat da gi resat finansiskite problemi so koj se spravuvaat Brat Ljube i Johan, no smetame deka mozeme da pridonesime so nasata finansiska pomos od makedonskata dijaspora vo Pert (koja masovno ne podrzava) da pomogneme za eventualnata Sloboda na ovie dvajca nasi hrabri braniteli. VE MOLAM SITE MAKEDONCI OD SEVERNO AMERIKANSKIOT KONTINENT, kako i tie niz EVROPA, prodolzete po nasite stapki i pocnete da sobirate finansiski sredstva za pomos na Brat Ljube i Johan.
tomislav1978 Љубе можеби е патриот ама и многу наивен бе мајката...
BorisVM
quote:
Do site koj go podrzavaat deloto na Brat Ljube za odbrana na Makedonija, ve povikuvam da se splotime i da mu pomogneme na ovoj nas hrabar branitel i patriot, koj e ziv dokaz deka seuste se ragaat makedonski vojvodi. Makedonija e Vecna!
Vo Tetovo Ljube se smeta za golema budaletinka. Jas mnogu pati imam spomnato deka kako prvo ne trebashe toj da bide Minister za Vnatreshni. Kako vtoro, da se narekuva nekoj kako nego "vojvoda" i da se uvelichuvaat negovite gluposti e smeshno i tazhno vo isto vreme. Se slagam samo so sobiranjeto pari i pomosh za nego, zatoa shto imam mnogu drugi shto treba prvo da odat vo Hag od Makedonija pred nego. Ama toj otide prv zatoa shto ima vistina vo mojot prv stav.
profa Pa zasto da ne im se pomogne i ako imal imot u Hrvatska i u Makedonija? Branko nema imot,Ljupco nema i taka natamu i taka natamu? A Bush nema ubieno nevini so negovata armija,ili Ahmeti ili uste 100 takvi ko niv,pa sto ne gi obesat sea ? Naiven bil Ljube,nie sme pomudri so toa so samo za log in i log out znaeme i od strana pufki da prodavame. Fakt bese deka Ljube bese eden od malkute so navistina se borese so poznati i cisti celi,drugite ili se kriea ili "perea" nesto. Pa makar i da strelal vo nevini lica.Zarem prvpat ke bese da nevini lica zaginat vo voeni uslovi ili konflikti na borbeni podracja,iljadnici takvi slucaevi imalo do sega. Ko da Americkata vlada nema edinici koi sto kinat do nekoja mera nevini lica,no nisto nema da cueme i razbereme od niv,a nasive g'z ke prodadat.Sto dobivme so toa so cel svet dozna za toa " rastanskite lozja" nastanot,i morase li da doznaat? A nasive 10-ina kidnapirani/ubieni,a za niv ne tie gajle? Great Maced pa so ne otvorite account pa da pratite,ete mozeme emails da prakame do site gasterbajteri navaka,tuka na forumov ne zbiras pari:)
wolf_pack Ако се Љубе смета за наивен пошто ги оттепа тие шесте Пакистанци онда што да кажам за Американската специјална гарда во Афганистан на пример??? Што бараа тие Пакистанци во Македонија во 2001? За Љуботен да не збориме...таму кај Љуботен отепаа наши војници па нормално Љубе како водач ќе возвратеше. И аман веќе со тие либералности, Љубе не е некој невин ама не би покажал прстот кон него првин...има во МК ногу идиоти шо заслужуват казни. За Љубе доволна казна е што го тргнаа од функцијата, али сепак не е тој направил катастрофални грешки у споредба со тие што се на функција сега...
Macidonian Minor_Macedonian, kolku pari dade ti za brat ti ljube-slatkarot?
toni_a Macidonian,ti se raduvash na negovoto sudenje? a: "nedolzni nevini emigranti" ,ne mi se veruva bash!
Macidonian Ne se raduvam, ama sekoj kriminalec i voen zlostornik treba da se kazni.
toni_a dobro e sto se samo 1-2 od MK! a dali treba da se privede normalno i treba da se ovozmozhi odbrana na optuzheniot? neli imashe i nesto so amnestija...
dejan Sekoj treba Macidonian...ama sekoj kriminalec/voen zlostornik ne se kazni vo Makedonija.
Tik Tak
quote:
Originally posted by profa
Pa zasto da ne im se pomogne i ako imal imot u Hrvatska i u Makedonija? Branko nema imot,Ljupco nema i taka natamu i taka natamu? A Bush nema ubieno nevini so negovata armija,ili Ahmeti ili uste 100 takvi ko niv,pa sto ne gi obesat sea ? Naiven bil Ljube,nie sme pomudri so toa so samo za log in i log out znaeme i od strana pufki da prodavame. Fakt bese deka Ljube bese eden od malkute so navistina se borese so poznati i cisti celi,drugite ili se kriea ili "perea" nesto. Pa makar i da strelal vo nevini lica.Zarem prvpat ke bese da nevini lica zaginat vo voeni uslovi ili konflikti na borbeni podracja,iljadnici takvi slucaevi imalo do sega. Ko da Americkata vlada nema edinici koi sto kinat do nekoja mera nevini lica,no nisto nema da cueme i razbereme od niv,a nasive g'z ke prodadat.Sto dobivme so toa so cel svet dozna za toa " rastanskite lozja" nastanot,i morase li da doznaat? A nasive 10-ina kidnapirani/ubieni,a za niv ne tie gajle? Great Maced pa so ne otvorite account pa da pratite,ete mozeme emails da prakame do site gasterbajteri navaka,tuka na forumov ne zbiras pari:)
Tooo profa:)) Bravo na ova nema sto da se dodade ,mislam deka dovolno jasno kazano....:)) I daj ovaj macedonian gonetego u k*rac od tuka.Fala!
Macidonian Ha, site gaster bajteri se javija da go branat ljube-slatkarot. so ne si go zemite po doma? ili mnogu pari za znameto se potrosivte?
Tik Tak
quote:
Originally posted by Macidonian
Ha, site gaster bajteri se javija da go branat ljube-slatkarot. so ne si go zemite po doma? ili mnogu pari za znameto se potrosivte?
Ti ova probuvas da bides vickast?? Prvo: nese pisuva "po doma"...mrsh u 4-to odelenie... Vtoro:so edna zaebancija od K-15 ne se stanuva "zaebant"... Treto:ich ne mi se zbori so luge sto imaat IQ kolku na Paca kuckata..taka da ne se zamaraj da tipkas[:D]
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by Macidonian
Ha, site gaster bajteri se javija da go branat ljube-slatkarot. so ne si go zemite po doma? ili mnogu pari za znameto se potrosivte?
Edno od pravilata na forumov e da ne navreduvash drugi chlenovi. Great_Macedonian ne e minor Macedonian kako shto ti go narekuvash. Pridrzuvaj se do pravilata.
dejan Macidonian, ako nemozes da se oponasas kako normalen covek, togas ne si potreben tuka. Dali e nesto gresno za da go branime ljube?? Ili moze po tvoja misla, po dobro e da go branime Ahmeti i takvi kako nego?? Ili SDS?? Neli oni ne spasile?
mafisKumA Great_Macedonian nevini politicari = oxymoron nevini politicari to je nesto sto nepostoj niz svetov (sorry to burst your bubble)
wolf_pack Нормално е то Кумо, ама како шо рековме, Љубе напраи грешка со неговиот 'reprisal' во Љуботен (ако не направеше онда својот народ ќе го пцуваше) и со оние Пакистанците ама дај бе луѓе не се зајбавајте...за во Хаг е господинот мархист - Алија што има убиено многу повеќе...
Macidonian Shema - ako bese Great, ke bese vo Makedonija i ke ja branese od luge kako brat mu slatkarot,a ne da plaka danok vo pert. tik tak - toa ne e vic od k-15, toa e vic od makedonskata emigracija kako tebe i Macedonian (iako e minor, pretstavuva minor vo negovata tatkovina (Australia) i e mal makedonec, sedi vo pert i sobira 10 dolari za kriminalecot koj ubi nevini emigranti - kako sto e toj. Ne sakam nikogo da navredam, samo sum poostar vo moite izjavi, iako ova e emigrantski forum, pa ne me kritikuvajte ako sakate da dobiete edno mislenje od vasite sonarodnici vo Makedonija, ako ne - ne me citajte.
wolf_pack Macidonian, kako prvo dobredojde na forum. Ne e ubavo da podlegnuvame na mislenja od drug nekoj i toa da go sfakame kako ostar napad. Ni Great_Macedonian ni Tik-Tak ne bi te napadnale ako ne go vikash minor_Macedonian i ekonomski emigrant ili sho ti znam... mislenjeto ti e razlichno i ne gledam prichina da te brka nekoj zaradi toa. Jas mislam deka treba da dobijam odgovor shto se barale tie nevini emigranti vo MK vo 2001? Koj ke mi kazhe? Doshle turistite Pakistanski da pijat kafe u skopje bash vo sred konfliktot?
Macidonian Kako prvo odamna sum na forumov, samo ne postiram. ve citam. Ke ti odgovoram sto baras ti vo Kanada? Istoto so i pakistantite, odele za germanija, francija koj gi znae.
wolf_pack Dobro druzhe, ne znaesh ne znaesh, ako nekoj ima info ke kazhe[;)] Samo ne ti teknuva deka emigrantite pari prakat na domashnite i ko ke dojdat na gosti troshat i se nadoknadat tie godini shto danok i taksi ne se plakale[:)]
toni_a zasto bash togash? kaj se sega takvite "turisti"? bash me interesira rutata po koja se patuva od pakistan za germanija.ne bi bilo losho da se prosledi toa.pri konflikt i zasilen nadzor na granicite,mislam deka e nelogichno da se vleguva vo MK,osven ako vlegle od "nekontroliranata" strana...pakistan preku muslimanskite zemji,preku brod za albanija mi izgleda porealno.ili avion do albanija.
Macidonian ahaha da da sigurno, ve znaeme vas emigrantite, davate po 10 dolari ako ne ste dosle 5 godini a 20 ako ne ste dosle 10. od takvite kako nas dojde makedonija na takvo deredze, ama aj so da se pravi. site ke si odime eden den, pa ke nema kaj da odite da gi trosite parite. :)
toni_a Macid,ako se vratat site vo MK...kolku bi bila nevrabotenosta togash? nitu kradat nitu pravat problemi isselenicite.koga doagjaat troshat pari,plakaat danok i rashodi za imotot sto go imaat,poddrzhuvaat razlichni MAKEDONSKI inicijativi,poddrzhuvaat familija i rodnini itn. za sostojbata se najmalku vinovni onie spored tebe "neprisutnite"...
OooOo
quote:
Originally posted by Macidonian
ahaha da da sigurno, ve znaeme vas emigrantite, davate po 10 dolari ako ne ste dosle 5 godini a 20 ako ne ste dosle 10.
i $10 e podobro od nishto neli? [;)]
quote:
od takvite kako nas dojde makedonija na takvo deredze, ama aj so da se pravi.
Greshka si. Makedonija e na takvo deredje od makedoncite u Makedonija. Poshto neli na nas makedoncite nie vo krv da sme najbolji u sve. Site nie sme najbolji politichari, najbolji ekonomisti, najbolji pravnici, najbolji advokati, najbolji sudii, naj-naj se, ama pak neshto ne chini. E da, da ne zaboravam i najbolji selektori na reprezentacija! Tie od nadvor nemaat nikakov udel koga se raboti za vnatreshnite raboti na Makedonija. Prema toa neshto ne shtima vo tvojata konstatacija pogore .... ti tekinja?
quote:
site ke si odime eden den, pa ke nema kaj da odite da gi trosite parite. :)
Kje gi nasledi nekoj ... nekade ... ama sigurno nema da bidesh ti. [xx(]
zlotty_co_380 Makedonskata imigracija, ima najmnogu investirano vo Makeodnija, nego site stranski investicii sto se vo drzavata. Da ne e mak imigracija togas site sto se vo mkd ke imaat uste pogolemi problemi za zivot, zosto kolku tolku sepak mak imigracija od kade i da e si ja pomognuva familijata, kolku tolku ke im pruzi kakva bila pomos (finansiska ili materijalna) , sepak povejke nego kolku sto ke dobie od mkd vlada ili drzava kako sakate recete ja.
BorisVM
quote:
Originally posted by Macidonian
ahaha da da sigurno, ve znaeme vas emigrantite, davate po 10 dolari ako ne ste dosle 5 godini a 20 ako ne ste dosle 10. od takvite kako nas dojde makedonija na takvo deredze, ama aj so da se pravi. site ke si odime eden den, pa ke nema kaj da odite da gi trosite parite. :)
Hmm, jas za Makedonija, "davam" ushte od 1994 i toa ne $10 godishno, nego mnozhi go toa so pogolem faktor od 100. A za doadjanje, dva do tri pati godishno vo prosek. Argumentov ne ti vredi ama bash nishto zatoa shto generalizirash epten.
zlotty_co_380 Moreeee se tisina bese izminative dva casa, i naednas "tepacka", po polnok, ko vampirmine [:D] 10$ * 10 pati godisno * 1000000 (imigranti) = 1000000000$ toa e samo od 10$ , a da ne zborime nekoj sto prajkaat i iljadnici godisno u mkd, pa mkd vlada ne izdvojuva za socijalna pomos taa suma na pari pogore I love this game [:D]
mafisKumA redovno prajcam pari do familia vo Macedonia, a da davam pari da se brani nekoj politicar sto vo vreme ko bil na vlast koj sto uzival i koristel zbog negova pozicija, a sega ne mu e se bas kako sto treba, eh ne bogami ni edna centa ne bi dala
zlotty_co_380 More mene me maci edna rabota, jas nezanm i ne se bunam no samo sakam da kazam nema potreba za sobiranje pari za politicarite vo Makedonija, gubenje vreme, taka mislam , ako vi se sobira sobirajte, tuku toa da ne rercam ****** Ljube oti ne kazuva kolku pari ima vo bankite vo Switzerland ili kade ne ti znam , ako vika deka nema togas lazi, LAZI i SUSI kako Magare. Ooooooops se zbuniv nemozam Ljube da go sporedam so Magareto, Negovoto Visocestvo G-Din Magare e popametno i 100 pati poslusno od onoj ****** Ljube i zatoa sramota e da gi sporeduvam ovie dve zivotincina, Gospod grev moze da mi pisi. Tuku zborot mi bese za sto gi cuva toa parite vo banka, da mu rasti interesot....ic malce ima dovolno da si plati i za advokati i site paradise okolu zatvorot. p.s: Great Macedonian mi tekna brat edna nenormalna ideja, spomna sve sobrale okolu 8000$aud, pa znaes sto moze na forumov da otvorime edna igra , i koj ke gi pogodi tocno odgovorite da gi dobie parite, a sto mislis okolu toa? A za Ljube ne mu ja misli tolku, samo glavata ke te boli
profa
quote:
Originally posted by Macidonian
Ne se raduvam, ama sekoj kriminalec i voen zlostornik treba da se kazni.
Ili site ili nikoj,da! Taka bi se soglasil. A koj lider ne e zlostornik,taka da ke ispadne nikoj. EDIT:A toa deka nie nadvor od Makedonija ne davame nisto ili recisi nisto i so sme izbegale ok e,ima pricini.Daleku od Makedonija sme.A so napraivte vie pa so ste vo Makedonija? Gi osudivte /predadovte tie so bea vo Makedonija i se borea za Makedonija. Znaci kolku air od nas tolku i vas. I navistina ne mi e jasno tie jadni Pakistanci kako obraa bas Makedonija da ja prepeshachat.Tolku bea neinformirani za nivnata rizicna pecalba?
profa
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
More mene me maci edna rabota, jas nezanm i ne se bunam no samo sakam da kazam nema potreba za sobiranje pari za politicarite vo Makedonija, gubenje vreme, taka mislam , ako vi se sobira sobirajte, tuku toa da ne rercam ****** Ljube oti ne kazuva kolku pari ima vo bankite vo Switzerland ili kade ne ti znam , ako vika deka nema togas lazi, LAZI i SUSI kako Magare. Ooooooops se zbuniv nemozam Ljube da go sporedam so Magareto, Negovoto Visocestvo G-Din Magare e popametno i 100 pati poslusno od onoj ****** Ljube i zatoa sramota e da gi sporeduvam ovie dve zivotincina, Gospod grev moze da mi pisi. Tuku zborot mi bese za sto gi cuva toa parite vo banka, da mu rasti interesot....ic malce ima dovolno da si plati i za advokati i site paradise okolu zatvorot. p.s: Great Macedonian mi tekna brat edna nenormalna ideja, spomna sve sobrale okolu 8000$aud, pa znaes sto moze na forumov da otvorime edna igra , i koj ke gi pogodi tocno odgovorite da gi dobie parite, a sto mislis okolu toa? A za Ljube ne mu ja misli tolku, samo glavata ke te boli
Zlotty,licen finansier da ne mu bese ti pa znaes deka ima mnogu pari i deka gi cuva po svajcarskite banki [:D]
zlotty_co_380 Ne be ne sum mu bil [:D], site vikaat , nemam, nemam, nemam, nemam pari, a na kraj milioni od nekade ke izlezat, moreeeeeee da nemaat leb da jadat da docekaat, pa posle da vidat sto e znacenjeto na zborot "zivot"
Great_Macedonian Zatoa ke si patime nie makedoncite, zasto ne sakame da priznaeme deka barem eden ili dvajca makedonci si ja branele tatkovinata. Ljube i Johan ne ja branea makedonija kako politicari, vmrovci ili za svoj interesi. Tie si ja branea makedonija kako MAKEDONCI zasto taa bese napadnata. Znaev deka ima nemakedonci, ama deka imalo tolku kolku sto se pokazavte na forumov vo eden den, e toa ne go znaev. Ve molam ne menuvajteja temata, na site vie koj ne go smetate Brat Ljube za branitel ve molam nema veke sto da pisuvate. Do site makedonski patritoi na koj im e preku glava od stoenje nastrana i gledanje kako teroristite rakovodat so MK a gi prakaat makedonskite braniteli vo zatvor, ve molam pomognete da se dokaze nevinosta na Brat Ljube i Johan.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Do site makedonski patritoi na koj im e preku glava od stoenje nastrana i gledanje kako teroristite rakovodat so MK a gi prakaat makedonskite braniteli vo zatvor, ve molam pomognete da se dokaze nevinosta na Brat Ljube i Johan.
Skopje - Perth = okolu 14000km, ponastarna stoenje, zdravje , [;)][:D]
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Tik Tak I na kraj da te prasam ,si ebel nesto nadvor od svoeto selo??....milsam dali nekoja krava /koza/ovca si ebal u tugjo selo?? Se izvinuvam na drugite chlenovi na forumov!!
Ufffffffffffff ovoj postov nad mene mnogu bolese [:D][:D][:D], tuku slusnav se sobirale u Dolnodupeni u kopearcijata , ebalna bila vikaat, mozebi tamu idel on da se uci , idele polno momci od Albanija, pa tamu si gi dr**** na kozite Ma dajjjjjjjjjjjj on na nas 10$ (Macedonian) , a da ti dadam jas tebe 100$ pa da mi bacis ti mene noga [;)]
dejan Znam tik tak...ama nemoj da si go istrosuvas vremeto na ovoj iskomplekcirano pederce koj izgleda nemoze da pravi nesto po produktivno preku denot, pa ajde dojde da si igra so lugje na internet i da gi vregja deka toa nemoze da go pravi vo zhivot.
zlotty_co_380 Zosto be da bide baniran, covekot ne navredi nikogo, samo si ja kaza vistinata, i vo kraen slucaj toj prvin si kaza deka se izvinuva i deka ke bide los na zborovi. Ubavo ke ti bide tebe nekoj da ti ja ebe mamicata u da nerecam , i na kraj ti da si sedis miren. Sekako ne. Znaes tie postovi za 10$ nekogo u srce go gajgaat. Tik-Tak ic stojko da ne te boli, samo prodolzi bate taka
Macidonian Sekako deka ovie postovi za desette dolari nekogo vo srce go gagaat. Tik Tak: doagas 2-3 pati godisno (so ne veruvam, nema sansa, nemas tolku odmor) i so pravis? se falis so bmwto koe si go zel na kredit i trosis benzin ovde deka ti e eftin zatoa pridonesuvas? so pravis drugo? pies rakija zatoa pridonesuvas na Makedonija? Takviot jazik na majka ti rodena da i go kazis, cigan eden, ako desette dolari i Makedonija ti nedostigaat, vrati se sine doma kaj mama i kjuti i pod fustanot. Dejan: koga ke naucis malku makedonski i koga ke naucis kade na karta e Makedonija togas ke pravime muabet. I koga ke vidis so svoj oci siptar, togas ke mi kazuvas za siptari. Eve ti ja vistinata: siptarite podobro zboruvaat od tebe makedonski i poveke napravile za Makedonija. Do boris i oooooo, jas znam deka e taka, ooooo, potpolno si vo pravo, no lugeto kako tebe (pametni, bez ironija kazano) zaminaa od ovde i sega ostanaa prostite da sudat, propovedaat, vodat politiki i slicno. da ostanea pametnite (a ne ko ovie tik tak, macedonian i tik tak finska export) ke bese poinaku, i takvite kako tebe ke ja vodea drzavata, a ne denesnite slepci. ama sto e tuka e.
toni_a
quote:
Originally posted by Macidonian
Sekako deka ovie postovi za desette dolari nekogo vo srce go gagaat.
razmisli od kogo i zashto izbegale Makedoncite od Makedonija...mozhe togash ke ti se razjasnat nekoi raboti... Te molam nemoj da generalizirash,posto mnogu sto bea vo MK begaa po stranstvo (a nekoi iselenici dojdoa) i "politicharite" sto ja unishtija drzhavata se "vnatreshni" lugje. (ps-ne mi e jasno sto tolku ti storile isselenicite i zasto si tolku negativno raspolozhen?) aj kazhi sto si napravil TI za Makedonija?
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Macidonian Dejan: koga ke naucis malku makedonski i koga ke naucis kade na karta e Makedonija togas ke pravime muabet. I koga ke vidis so svoj oci siptar, togas ke mi kazuvas za siptari. Eve ti ja vistinata: siptarite podobro zboruvaat od tebe makedonski i poveke napravile za Makedonija.
Na kogo be ti taka a ? Siptar aaaaaa pa ti si siptar i pogolem siptar od tebe nema. Slusaj eve ti ja vistinata za tebe: Siptarite si go dobija toa sto go sakaa blagodarenie na GLUPACITE kako tebe. I uste ednas da te vidam da go zakacas bratmi pa ke vidis ubavo togas , magare edno .... ooooooooops izvini magareto ne zasluzuva da se sporeduva so nekoj idiot kako tebe. pak greska napraviv
Great_Macedonian Procitajteja temava pak, pa kazete stojma taa vo vrska so ovie navredlivi gadni termini koj gi koristite ovde? Za 'Macidonian', iako covekot si ima nekoja maka, vo pravo e za iselenistvoto... za nikade sme, no treba da znae deka makedoncite i vo MK se za nikade, posto mnogu od vas ne mozite da razberete deka makedoncite se isti lujge, ist mentalitet imet ta ziveele vo mk ta vo tunguzija. Znaeme samo da se vregame eden na drug vo stilot "sto si napral ti za makedonija" "nesi ti patriot tisi siptar" itn... e pa toa barem ima dopirna tocka so temava. Temava koja e otvoriv bese da promoviram deka ete, kolku tolku jas sakam da se potrudam da bidam patriot na delo a ne na zborovi. No ete za nekoj od vas ni toa ne a dovolno "demek od stranstvo nemoze da se pomogne na makedonija". Za drugi pak, namesto da recat 'bravos be decko, bravos na makedoncite tamu sto kolku tolku sakate da mu pomognete na covek koj si ja branel tatkovinata', jas dobiv odvratni odgovori od tipot "ljube e ubies, kriminalec itn". Pa dzabe se karate be lujge, eden od drug ste dabetar... posto tuka lezi problemot na makedonskiot mentalitet. plukaj i grdi sve makedonsko... Ljube ja branese MK, no toa ne e dovolno za nekoj od vas pa mora predvreme da mu sudite, duri i pred sudot da mu presudi vie odnapred go proglasavte za zlostornik, jas neznam kako ne vi e stram toa da go izjavite koga samite znaete deka najgolemite zlostornici i anti-makedonci se setaat slobodno niz makedonija, rabotat vo administracijata, sedat vo parlament, ucestvuvaat vo vlasta. No toa ne vi preci, ako ja napadnaa makedonija.. za nekoj od vas toa e ok.. samo makedonskite braniteli da se podrzat.. e toa za vas ne e ok. Se gleda kolkavi makedonci ima na ovoj forum i navistina sum negativno iznenaden od nekoj od vas za toa sto go iskazavte vo vrska so Ljube Boskoski. Zatoa lujge makedoncite nikogas nema da prosperirame, oci si vagame megu sebe i so anti-makedonec ke se fatime za raka samo 'drug makedonec da ne vide ajir'. Samo edno da vi kazam na site vie sto ste protiv makedonskite braniteli.. ne e bitno dali ljube boskoski e vinoven ili nevin, za mene e bitno samo edno, a toa e deka sve sto storil go storil vo interes da se ZACUVA Republika Makedonija, a negovite protivnici koj sega odlucuvet sve za vasite zivoti na tie koj ste vo mk.. tie sve sto storija i sve sto pravat, pravat za makedonija da ja nema. Pa vie odberete strana, ili ste so makedonskite braniteli-Brat Ljube, Johan, Lavovite, Tigrite... ili ste so UCK.
Macidonian Ako stvarno sakate da ja zacuvate Makedonija - vratete se nazad! Samo taka ke ja zacuvate Makedonija. Drug nacin nema! Toa da vi bide jasno. Germancite i Siptarite se slicen narod - ostanuvaat vo zemjata do kraj i ne mrdaat ne emigriraat. Germanija po II svetska vojna nemase leb da se jade ama site do eden ostanaa i izgradija drzava vodecka vo cel svet. Siptarite istoto go pravat, ragaat mnogu deca i ostanuvaat ovde, ovde gradat kuki, ovde kupuvaat zemja...eden od vas iselenici nema kupeno ovde imot ili zemja site samo piete rakija ovde. Siptarite samo mazite se nadvor zenite i starite ziveat ovde i kupuvaat zemja i pravat deca. Nie nikogas ne sme bile nitu ke bideme narod vaka. Vratete se doma!
mafisKumA KE VE ZAMOLAM DA PAZITE NA RECNIK I VREJGAJNE, BLAGODARAM
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by Macidonian
Ako stvarno sakate da ja zacuvate Makedonija - vratete se nazad! Samo taka ke ja zacuvate Makedonija. Drug nacin nema! Toa da vi bide jasno. Germancite i Siptarite se slicen narod - ostanuvaat vo zemjata do kraj i ne mrdaat ne emigriraat. Germanija po II svetska vojna nemase leb da se jade ama site do eden ostanaa i izgradija drzava vodecka vo cel svet. Siptarite istoto go pravat, ragaat mnogu deca i ostanuvaat ovde, ovde gradat kuki, ovde kupuvaat zemja...eden od vas iselenici nema kupeno ovde imot ili zemja site samo piete rakija ovde. Siptarite samo mazite se nadvor zenite i starite ziveat ovde i kupuvaat zemja i pravat deca. Nie nikogas ne sme bile nitu ke bideme narod vaka. Vratete se doma!
Opomena vtora. Pridrzuvaj se do temata. AKo sakash da diskutirash za vrednosta na imigracijata togash otvori takva tema i tamu za toa diskutiraj so tie shto se zelni da odgovorat na tvoite inteligentni prashanja. Ovdeka se zboruva za akcija sobiranje pari za "Brat Ljube". I minatiot pat koga dojde vo nekolku navrati samo sozdavashe kavgi i provocirashe. Ili odnesuvajse po pravilata na ovoj forum ili kje bidesh baniran. Ova ne e dijasporski forum, tuku MAKEDONSKI forum.
mafisKumA
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Zatoa ke si patime nie makedoncite, zasto ne sakame da priznaeme deka barem eden ili dvajca makedonci si ja branele tatkovinata. Ljube i Johan ne ja branea makedonija kako politicari, vmrovci ili za svoj interesi. Tie si ja branea makedonija kako MAKEDONCI zasto taa bese napadnata. Znaev deka ima nemakedonci, ama deka imalo tolku kolku sto se pokazavte na forumov vo eden den, e toa ne go znaev. Ve molam ne menuvajteja temata, na site vie koj ne go smetate Brat Ljube za branitel ve molam nema veke sto da pisuvate. Do site makedonski patritoi na koj im e preku glava od stoenje nastrana i gledanje kako teroristite rakovodat so MK a gi prakaat makedonskite braniteli vo zatvor, ve molam pomognete da se dokaze nevinosta na Brat Ljube i Johan.
znajs koj je braneja Makedonia, tije mladite vojnici so oruzje a kazimi dali Ljube ili Johan ili nekoj drug politicar ili NIVNITE DECA beja at the front line so orizje da je branat i da si dat nivni zivot za Makedonia ???????????????????????????
Macidonian Sema vo red - ke se pridrzam. Druga rabota, vo pravo e mafiskuma, makedonija ja branea vojnicite. A bratot ljube dodeka pukase na teren so zabica (oruzje) povredi nekolku novinari vo 2001... Tolku od negovoto sluzenje na makedonija, gi povredi novinarite so srapneli i ne lezese zatvor.
Thunder from down under abe sho ve shetat ovaj macidan, izbrishete sve toa ostajte samo prvite 2 posta i nekoj poaren ako imat,sho imat vrska sega zemjodelcite so nepravdata na hag, Great_Macedonian aj congatiulation abe kolku e tocno deka vo Melbourne se planiralo bista od brat ljube da napaet? imash slushnato neshto? Boriz, zoshto budala go misleja vo Tetovo deka beshe protiv jugoslavija ili ..? Кој е Љубе Бошкоски? Роден е на 24 октомври 1960 година, во тетовското село Челопек. По професија е дипломиран правник. Оженет е со Виолета од село Брезница, скопско. Има два сина и ќерка. Професионалната кариера на правник ја почнал во Ровињ, Хрватска. Од 1991 година е претседател на задграничниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ за Хрватска. Таму живеел повеќе од 15 години. Во Ровињ прво дошол неговиот татко, пренесувајќи го бизнисот-производство на копчиња, патенти и други производи за текстилната индустрија од Македонија во Хрватска. Бошковски во Бале го изградил и ресторанот "Лав", каде се служат македонски специјалитети. Уште во осумдесеттите години, како и татко, му станал противник на социјалистичката власт во Македонија и СФРЈ. Бил смртен непријател на Југославија, односно се залагал за независна Македонија. Веднаш по дипломирањето во 1985 година, поради проблемите со македонските комунисти, заминал за Хрватска каде се надевал на поголема слобода. Но, неговите отворени критики како и врските со македонските антикомунисти во Германија, наишле на реакција и од тогашниот Сојуз на комунисти на Хрватска. Кон крајот на осумдесеттите бил уапсени од загребската полиција поради националистичка активност, но набрзо бил ослободен. Во 1998 година, по победата на ВМРО-ДПМНЕ, најголемата десничарка партија во Македонија, на парламентарните избори, назначен е за заменик-директор на Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање. Во 2000 година е именуван за државен секретар во МВР, а во мај 2001 стана министер за внатрешни работи. На последните парламентарни избори е избран за пратеник од листата на ВМРО-ДПМНЕ. http://www.bratlube.com/
Macidonian ne mozam da se iznacudam. stvarno, zarem site emigranti go vozdignuvaat ljube slatkarot? covekot so mesal sladoled? vi preporacuvam da dojdete da vidite sto napravi ljube ovde pa posle ke vidam dali ke mu krevate bisti. krenete edna od Metodie Andonov Cento - prviot makedonski pretsedatel.
profa
quote:
Originally posted by Macidonian Eve ti ja vistinata: siptarite podobro zboruvaat od tebe makedonski i poveke napravile za Makedonija.
Abe daj ne zaebavaj [:D] Siptarite ne emigriraat? Italija,Svajcarija,Germanija se polni od niv,tek pa navaka ,usa i uste neznam kade ne. E sega se vrakjaat u Mak i gradat kukji. Da ne treba biznisot po jabanata da i go prezememe pa da gradime i nie tolkavi kukji i da gi krieme.Tuku aj temata ja batalivme,prostavajte
Macidonian Profa ubavo ti objasnav, procitaj go ostatokot od tekstot ne mi go seckaj. samo uste eden osvrt koj ne e bas na temata ama moram da kazam. nekoj prasa a sto si napravil ti za makedonija. eve ke kazam. pocetokot na devedesetite ja branev togasnata tatkovina, i vo slovenija se borev za jugoslavija. koga dojde naredbata od sobranieto na skopje vednas se vrativ vo makedonija i vo 2001 kako rezervist ne cekav da me povikaat tuku samiot od pocetokot pominav 5 i pol meseci niz cela drzava od kumanovo do tetovo. jas se borev za ovaa zemja i ja sakam so seto srce no jas gi znam takvite kako ljube koi ne napravija nisto tuku ja napravija taa vojna i sedea po kancelarii i jadea i pieja. za takvite kako mene koi ja branea ovaa zemja treba da krevate bisti. za onie koi se borea za ova parce zemja, a ne onie koi ja zduvaa prviot moment nadvor kako nego.
toni_a ne nekoj,nego jas prasav.kazhi ime i prezime (eventualno prekar) i kade si bil pa kje vidime...
Macidonian takvi raboti na javen forum ne se ostavaat. pogotovo ne na nekoj koj lezhi germanija i uzhiva a vrska nema so se desavalo ovde za vojnata.
Great_Macedonian Quote MafisKuma: znajs koj je braneja Makedonia, tije mladite vojnici so oruzje a kazimi dali Ljube ili Johan ili nekoj drug politicar ili NIVNITE DECA beja at the front line so orizje da je branat i da si dat nivni zivot za Makedonia ??????????????????????????? -------------------------------------------------- Tocno, mladi vojnici ja branea makedonija, pod komanda i naredba na Brat Ljube i Johan, koj isto taka bea NA FRONT so niv pa nese krija vo kancelarii kako drugite politicari. Brat Ljube i Johan gi pretstavuvaat tie mladi vojnici, bas tie mladi vojnici se obvineti deka "ubile nevini civili" (so kalasnikovi na ramo) pod komanda na Ljube i Johan. Odi prasajte nekoj koj se borel vo tetovsko 2001ta sto mislat za Ljube Boskoski, toj za niv e heroi. Kako sto rekov, ne znaete da go cenite svoeto.. ne e na sud Brat Ljube, tuku Makedonstinata e na sud.. idealite na site onie koj se zalagaa da se zacuva makedonija e na sud. Ako ne e taka togas kazetemi zosto nitu edna UCKa od MK ne e vo Hag? Macidonian.. ne jadi mnogu ***** nesi ti pretstavnik na makedoncite vo MK da mi tvrdis sto mislat za Ljube.... pred nekoja godina se sobraa 300,000 potpisi vo MK za podrska na brat ljube da ne odi vo hag.. i toa se e samo od potpisi sobrani po plostadi. Takvite "makedonci" so negativno mislenje za deloto na brat ljube se malcinstvo megu makedonskiot narod, no ocigledno mnozinstvo na ovoj forum.
Great_Macedonian za sto gresam?
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Great_Macedonian .... pred nekoja godina se sobraa 300,000 potpisi vo MK za podrska na brat ljube da ne odi vo hag.. i toa se e samo od potpisi sobrani po plostadi. Takvite "makedonci" so negativno mislenje za deloto na brat ljube se malcinstvo megu makedonskiot narod, no ocigledno mnozinstvo na ovoj forum.
Bratuced , oti be brati si go napisal so mala bukva, sramota, zivi sramotiluci, zar covekot dozivea da go pisuvame so mali bukvi [:p]
Great_Macedonian odi bacimu raka na ahmeti--izvini (A)hmeti.
slasa dame nemislev deka gresis samo sakam da kazam deka nemoj da se zamoras so se i sesto .. Sekoj ima pravo da si go kaze svojeto mislenje . ovaa ovde e demokratski forum
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
odi bacimu raka na ahmeti--izvini (A)hmeti.
ok, ja ke mu bacam raka, ama posle ti nego bacimu noga , moze[:D]
slasa zloty sedi miren dete , ne samo Dame i jas ke te skrsam , Da#180;me e moja krv i patriot
Great_Macedonian sekoj ima pravo na svoe mislenje... no odnapred da mu presudat na covek koj zastana na stranata na odbrana na MK.. toe ne e vo red, osobeno ne koga doaga od makedonec.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by slasa
zloty sedi miren dete , ne samo Dame i jas ke te skrsam , Da#180;me e moja krv i patriot
Spoko bosssssss, a be jas samo vozvrativ na kontra napadite, nesakm da se krijam u pozadina, sekogas sum prv na front, isto kako na Bate Ljupce vojnicite, da ja branime i sakame i pocituvame nasata Majka Makedonija. Spoko Bossss , spoko , a Ahmeti ne ce doceka da mu gi bacuvame ni nozete ni racete, samo u son, neeeeeeeee k*rwa, ni na son ne mu bacuvame nisto, ke go zaebeme kako toj nas sto ne zaeba. Spoko, spoko, spokooooo bosssss
slasa aj na za ubo da bide skopsko i se e moznao :-))))))))))))))))9
Lidija Malku okolu temata i malku nadvor od temata. Mnogu za bratot sho sobravte pari neznam ama sigruno vie sho si berevte si imavte svoja osnova zohto i kako sakate da mu pomizite na choekot. Jas malku "na pamet" da generaliziram tie od vlasta sigurno imat dobra finansija i uslovi, ama sigurno za vas beshe vazno da zemite inicijativa i nekoja razlika da naprajte i razbiram. A za Haag kakov sud e da ne prajme muabet. E sega nadvor od temata: To sho go pisha Macidonian, za 10 dolari za znameto i za BMW ne e to daleku od nekoja visitina samo ne cela vistina. Kako sho ima luge ko Tik Tak, i drugite sho spomnaa sho imat mnogu pomozeno i vlozeno, ne mozi na drzavata tuku na svoite najbliski taka ima luge na drugiot kraj so BMW i so znameto. Znam koga jas prv pat gledav K-15 so smeshkata so znameto i ziveev togash Makedonija i jas velev sigurno se site takvi vo stranstvo ama sega znam deka ne e taka i znam deka stranstvo ne isto so bogastvo. Taka da treba da gi gledame rabotite malku poshiroko i od poke strani, a ne site pod eden cheshel da gi trgame ili kako se vika to.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Lidija Znam koga jas prv pat gledav K-15 so smeshkata so znameto i ziveev togash Makedonija i jas velev sigurno se site takvi vo stranstvo ama sega znam deka ne e taka i znam deka stranstvo ne isto so bogastvo. Taka da treba da gi gledame rabotite malku poshiroko i od poke strani, a ne site pod eden cheshel da gi trgame ili kako se vika to.
More cupe koga zabega malce na temava, me potseti na nesto, so toa stranstvo, koga bev mal za mene stranstvo pretstavuvase Francija. Neznam zosto ama sekogas koga ke kazea stranstvo na tv ili lujgeto ja se mislev deka za Francija zborat [:D][:D][:D] Ajde sega site na kolosek, oti ako dojdi Juli lom ke ve napravi so prackata, toa racete na site ke ni gi isusi [:D]
toni_a
quote:
Originally posted by Macidonian
takvi raboti na javen forum ne se ostavaat. pogotovo ne na nekoj koj lezhi germanija i uzhiva a vrska nema so se desavalo ovde za vojnata.
[:D][:D][:D][:D] utki imash golemi!!! a za lezhenjeto...da rabotish i studirash paralelno na zapad ne e shala.pred se ne se zimaat pari i diploma tuku taka kako vo MK. isto ne uchestvuvam vo grabezhite na narodot vo MK...
Thunder from down under
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Originally posted by slasa
zloty sedi miren dete , ne samo Dame i jas ke te skrsam , Da#180;me e moja krv i patriot
i jas [:)]
Great_Macedonian Ne e ubavo da se generalizira.. na primer, vo avstralija ima makedonci sto si ja pulat svojata rabota, si ziveat vo skromna kuka i sredno klasen zivot no se srekni. Na sprotivnata strana ima lujge koj rabotat po 12sati na den 6-7dena nedelno, se natrpevaruvet so drugi makedonci koj pogolema kuka ke napravi..(so kredit se razbira)... ke zemet uste 30iljadi kredit od banka ke pojdat mk i ke se pravat bogatasi. No ima i vistinski makedonski bogatasi megu dijasporava no se prat ko da nemet nisto. Zatoa zavisi do covekot. Preeska nekoj spomna za "spomenik na Brat Ljube vo Melbourne". Videte nie od 'mou-brat ljube' sme vo kontakt so organizacijata od sydney-melb.. koja isto taka zbira pari za pomos na ljube i johan... kolku sto znam takvo nesto ne se planira, no ako se planira mislam bi bil cuden plan posto ako ne gresam, ne treba spomenik na ziv covek da se gradi?!?!? Nekoj drug spomna za "ljube povredi novinari so granadi" <--toa ne bese negova krivica, uste togas se dokaza deka novinarite se piknale vo zabraneta zona. Toa sto vo vsusnot sakam da go kazam ovdeka e, ne mora covek da go saka na Ljube Boskoski, ne mora da ima pozitivno mislenje za nego kako covek.. no gledajki od nacionalen interes, zarem treba da dozvolime da go piknat vo zatvor koga si ja branese tatkovinata, a vo sprotivno protivnicite na makedonija sega da rakovodat so nea!?! Toa e poentata na seva ovaa pomos za Brat Ljube. Nekoj od vas smetate deka covekot bil vakov ili takov ili zgresil ili neznam sto. Ne treba da gledate vo licnoto negovo docie, treba samo da vi e biten eden fakt---toj lezi vo zatvor zaradi toa sto se osmeli da se presmeta so UCKite, dali zasluzuva da bide vo zatvor za toa <--ova treba da se prasate.
mafisKumA
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Quote MafisKuma: znajs koj je braneja Makedonia, tije mladite vojnici so oruzje a kazimi dali Ljube ili Johan ili nekoj drug politicar ili NIVNITE DECA beja at the front line so orizje da je branat i da si dat nivni zivot za Makedonia ??????????????????????????? -------------------------------------------------- Tocno, mladi vojnici ja branea makedonija, pod komanda i naredba na Brat Ljube i Johan, koj isto taka bea NA FRONT so niv pa nese krija vo kancelarii kako drugite politicari. Brat Ljube i Johan gi pretstavuvaat tie mladi vojnici, bas tie mladi vojnici se obvineti deka "ubile nevini civili" (so kalasnikovi na ramo) pod komanda na Ljube i Johan.
Great_Macedonian, znajs sto znaci "press" i "photo shoot opportunities" Ljube i Johan naprajle sto prat sekoj eden politicar niz sveto samo za vo nivni korist da je, da gi slikat
Great_Macedonian Johan ne e politicar, policaec e (bese) Ljube bese minister za vnatresni pa si ja vrsese dolznosta, davase naredbi kade i kako da se brani teritorijata na Makedonija. Vo mnogu navrati bese na mesto na nastanite.. no minister dava naredbi, ne ucestvuva vo prestrelki zatoa ne treba da se svati ova kako "demek se slikal a fakticki se kriel"... toj si ja vrsese dolzonsta, a za sporedba tie politicarite nad nego i lideri na partii ne si ja vrseja dolznosta, koja bese odbrana na MK. Eve vcera citav na A1, ke se poviket ahmeti, Veliu i site celni lideri na UCK 'da svedocat vo HAG protiv Boskoski'<-- ako nekoj od vas misli deka ova e normalno nesto togas nema veke sto da vi zboruvam. Toa e vsusnot problemot kaj nas makedoncite.. eve sega mafisKuma prasuva "photo shoot opportunity" prael... nekoj drug spomna "granadi".... drugi mu presudivte odnapred. Barate samo pricina da ne go podrzite, zalno e sto nie makedoncite sme takov narod. Ne ja gledate "big picture" deka samo edno treba da ve interesira, a toa e deka ne treba covekot da lezi vo zatvor zasto toj si ja branese tatkovinata, a vo sprotivno tie koj ja napadnaa MK sega da upravuvaat so nea. Ova me potseka na edna slucka vamu vo Avstralija mislam bese. Covek probal da ograbi kuka.. pa niz odzak vlegol... arno ama zaglavil vo odzakot pa posle treba ambulanta da se vikne da go oslobodat covekot. I na kraj sto se desi, aramijata gi sudi sopstvenicite na kukata za "otsteta" poradi sto se povredil dodeka probvel da vleze vo nivnata kuka za da ja ograbi. Taka i so Brat Ljube, UCK proba da mu ja rasturi tatkovinata i sega go nosat na sud zasto se osmelil da si ja brani.
profa Vancev,ne tuku navistina kopaj po minatoto za Ljube.Skoro site golemci vo nasata segasna i poranesna vlada imale ili imaat patisestvija radi koi bi bilo neregularno ili necesno da samite niv gi gledame pak na isti funkcii ili voopsto na bilo kakva funkcija vo vlada.Topikot bese za Ljube i Hag.Neznam od kaj ovie sigurni navidum podatoci ti gi vadis ama ako e tolku istina toa togas i neka mu sudat posle Hag,toa e vekje druga rabota,ako imat g'z normalno.Ke treba sami da si presudat prvin posle na drug.Lesno bese da se pikne Ljube u Hag,no za sudenje na navodno svercuvanje ke bide bogami potesko,ne veruvam deka nekoj drug ke saka da si oktrie g'zot i da go papa.Zboram i za opozicija i za vlada. Za 6 Pakistanci za koj so i ne se znae so barale u Makedonija be? Duri i u Makedonija imalo pogolemi masakri nekazneti da ne spomnam za nadvor. Predavstvo nevideno,amin!
Great_Macedonian profa.. fala sto me branis i mene i brat ljube no dzabe ovie bugarcista se odamna izperena vo mozokot pa sega i ljube go prat bugarin hehe. Jas se slusam na telefon i so ljube i so johan.. ne mozam da mu potstavam prasanje od tipot "dali si imal slika na vanco mihailov vo kukata, i ako ja imas zosto ja imas"..kako prvo koj sum jas takvi prasanja da mu postavuvam, kako vtoro ne veruvam deka brat ljube e nesto drugo osven cisti makedonec koj se bori za MAKEDONSKATA kauza... ne bugarska, kapis vancevtodor?
mafisKumA
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
profa.. fala sto me branis i mene i brat ljube no dzabe ovie bugarcista se odamna izperena vo mozokot pa sega i ljube go prat bugarin hehe.
Great sakas da kazis deka koj sto nego brani "brat" ljube je bugarin [?][?][?] ova ispajga vrejgajne na tije sto nemat isto mislejne ko tebe, izvini ama neje ubo taka
tomislav1978 Абе остајте го брат Љубе, човекот станал кувар у Хаг(Готовина бил многу задоволен)..нашиот брат конечно најде време да се посвети на професијата.. ако навистина сакате да сторите добро дело тогаш помогнете и на Милена: http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56435 а дали сте свесни колку такви Милени има во Македонија?
mafisKumA tomislav1978 vo pravo si za tije ko Milena od se srce bi dala
dejan Da...i ako podrzhuvam sekoja inicijativa za nekoj Makedonec, na primer kako ljube.....mislam po vazno e da se pomognuva od korenot, a toa e vo Makedonija...
Great_Macedonian mafisKuma, pogresno si me svatila... bugarinov saka da mi "dokaze" deka ljube boskoski bil "bugaroman".. za toa velam se izpereni, deka sekoj makedonec za niv e bugarin. A inace za Ljube.. nikoj ne bara od tebe da go sakas coekot... no treba da mu se pomogne koga mu e najtesko, toj sega kisni vo haskite zandani zasto si ja vrsese dolznosta-odbrana na tatkovinata<--zemajki gi ovie podatoci vo predvid, treba da covekot da mu se pomogne. Ako nekoj e protiv, toa e nivno pravo.. Tomislav, ne mozeme da tvrdime sto bilo "povazno" nikogas, posto ima mnogu lujge na koi im treba pomos. Eve da ti dadam eden primer, neka mi prosti gospod, jas veruvam vo boga i sum gord pravoslaven makedonec.. no zarem e neophodno da se gradi vo strumica crkoven-hram od 10-11milioni evra (tocnata cifra nee znam) koga so tie pari mozat cel grad da si go doteret, i nekoe fabrice da ovorat siromasite da se vrabotat. Problemot kaj nas makedoncite e sto nikogas ne znaeme sto treba da ni e prioritet. Vo ovoj moment prioritet treba da ni bide na brananje na nasite makedonski vrednosti/kauza, i ekonomski napredok na MK.
profa Ne mie jasno kako Makedonci moze da se poeke za Ljube u Hag odkolku za Ahmeti i co. ne u Hag? Taka ispagja celata rabota.Ako tie mozea da ostanat nadvor od Hag togas Ljube ic da ne se borel pa bi bil na negova strana celo vreme za da izleze od Hag. Predavnici ne podrzuvam a gi ima i kaj nas i podlaboko u Evropa. Ljube nadvor od Hag.Realno gledano moze da se naprai lista od lugje za vo Hag kotirani dosta povisoko od Ljube.
wolf_pack
quote:
Originally posted by profa
Ne mie jasno kako Makedonci moze da se poeke za Ljube u Hag odkolku za Ahmeti i co. ne u Hag?
profesore nema sho da ti e chudno kaj nas, isti soj si prodolzhuva[:D]
quote:
Seven Mujahadeens Die in Unsuccessful Attack on Police The attack on the police patrol was apparently part of a wider plan. Macedonian security forces on high alert, securing American, British, and German embassies, preventing further Mujahadeen attacks against NATO targets.
[img]http://www.realitymacedonia.org.mk/Images/1539/Ljube_oruzhje.jpg[/img] [url="http://www.realitymacedonia.org.mk/web/news_page.asp?nid=1539"]Seven Mujahadeens die in Police Attack - Link[/url] За ова го напаѓате Љубе?[:D][:D]
wolf_pack ejjj Macidonian(Kosovian)[}:)][}:)][}:)][}:)][}:)][}:)] Nekoj ke odgovara za ovaa sluchka be?[}:)][}:)][}:)] [url="http://www.realitymacedonia.org.mk/Arachinovo16062001/index.html"]Tragedy in Arachinovo[/url]
quote:
Originally posted by slasa
Sekoj ima pravo da si go kaze svojeto mislenje . ovaa ovde e demokratski forum
Аферим Славе:))) [img]http://img209.imageshack.us/img209/7738/smrtnakomunizmot3gl.gif[/img]
dada Sani <----------[img]http://home.rochester.rr.com/borisvm/avatars/7826.gif[/img]
Macidonian wolf pack odi ispij edno canadian dew ili kako bese, a narednoto leto koga ke doagas makedonija odi kosovo da vidis sto e toa zosto ti kosovo samo si procital sto e a vrska nemas sto e. sakajte ja makedonija so toa sto ke gi sakate makedoncite koi se borat za nea, ne sakajte gi onie koi ja ograbija makedonija i napravija makedonija da ne vredi pet pari denes. ostanavme najgolemi cigani vo celiot svet, blagodarenie na onie kako ljube koi ne ispoograbija i dozvolija makedonecot da si go bara domot mnogu daleku, i po 20 iljadi kilometri podaleku od rodnata grutka. treba tie luge da gi obesime, a ne da gi sakame.
Great_Macedonian Macidonian imas pravo za ova sto go kaza samo gresis posto ljube ne spaga vo tie lujge, vo sprotivno toj e eden od onie koj si ja branea tatkovinata. Ako navistina ova nemozes da go vidis togas ti si eden od onie makedonci koj poveke go sakaat tugoto nego svoeto. Aj odgvorimi zosto UCKite ne odgovaraa za 12te kidnapirani i ubieni?? zosto ne odgovaraa za siluvanje i turtura vrz rabotnicite od mavrovo?? zosto covekot koj go ostavi kumanovo cel mesec bez voda, namesto da kisni vo zatvor stana minister vo vlasta (mislam za zemjodelie) Zosto Hag kaza deka "nemale dokazi za ova" a imale "dokazi" za Brat Ljube da go osudat. Macidonian takvi predavnici kako tebe gi ima mnogu megu nasiot narod, zatoa stradame.. zasto takvite kako tebe plukaat po svoeto. Zarem tolku si tup covek sto ne mozes da svatis deka ova ne a hajka samo protiv Ljube Boskoski i Johan Tarculovski, ova e hajka protiv sekoj makedonec, za da ne se osmeli nekogas pak nekoj makedonec da zastane vo odbrana na makedonskite nacionalni interesi. Site znaat deka UCK bese podrzana od NATO... kakov makedonec si ti ako ti e milo eden zlostornik kako ahmeti,veliu,ostreni tie koj od se srce ja mrazat makedonija i makedonskiot narod, sega da odat vo HAG i da SVEDOCAT protiv onie koj si ja branea tatkovinata. Ako nemozes da svatis deka Brat Ljube i Johan se nevini, togas barem nemoj odnapred da im presuduvas, zas ne e sekoj makedonec koj bil vo vlast-predavnik. Da tocno e deka nasite ja rasprodadoa makedonija... no onie koj ja rasprodadoa makedonija se na sloboda! nema sansi tie nekogas da zaminat vo HAG. Kajsi sega Strelec, Concrete, Intel, Lav i site drugi raznoglasni makedonci koj se praat tolkavi patrioti barem da komentiret ednas vo vrska so ovaa tema. Me interesira da znam stojmet tie da kazat za ova. I oste ednas da spomnam.. Brat Ljube se borese za MAKEDONIJA ne za vmro. I od sds i od vmro ima mnogu predavnici... Ljube i Johan se del od onie mal broj makedonci koj nisto ne ukrale i ne rasprodale. Cim Brat Ljube e tolkav neprijatel na UCK togas toj e vistinski makedonec za mene. "DUI" podrzavet samo "makedonci" koj podlegnuvet na nivnite baranje za upropastuvanje na makedonija.
dejan Go zaboravi Pana...ili moze ceka SDS da mu kaze...
Great_Macedonian Pana mozebi e najgolem sds-ovec, no ne znaci deka covekot ne bi zastanal zad podrska na Brat Ljube. Vo Pert ima mnogu lujge koj se za sds ama ja podrzvat akcijava zas znat deka ne e samo Ljube na sud, MAKEDONCITE se na sud.
profa Ne e do toa dal nekoj bil Vmro-ec ili Sdms-oec.Cisto me nervira faktot deka lugje kako Ahmeti i co pominaa tolku lesno nikoj ne kaza nisto nit se pobuni.Ljube zaglavi i sea uka buka,zasluzil da bide tamo ili ne znam so.
mafisKumA pred 3 godini ko bev vo Makedonia se sejcavam vidov na vesti mislam Tajvan i pozajmila na Madeonia kiznaj kolku miljoni i si gi barase pareti da si se vratat ama tije ne gi iskoristija Makedonskiot narod nego politicarite, ovaj olku miljoni grabnal, onaj onolku miljoni gravnal nepostoj ni eden politira niz svetov sto nemat iskoristeno od nivnata pozicia ni eden politicar niz svetov neje za zalajne samo obicnite lujge se za zalajne
Great_Macedonian Da ama i ima mnogu politicari koj se cuvstvuvet kako obicnite lujge i sakaat da pomognat.. ama site znaeme deka politikata e k*rva, toa znaci deka cesnite politicari retko uspevaat da dojdat do pozicija od koja ke mozat da napravat razlika.
Great_Macedonian МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ Џанго немал услови за да го уапси Лека Ние не ги забораваме Даут Реџепи-Лека и другите криминалци што ги бара полицијата. Сите тие кога-тогаш ќе бидат приведени, изјави министерот за внатрешни работи Љубомир Михајловски-Џанго на вчерашната проштална средба со претставниците на "Проксима". - Лека и тие за кои е распишана потерница ќе бидат уапсени кога ќе биде безбедно да се направи тоа - објасни Михајловски и додаде дека МВР не е надлежно да создаде такви услови......... ------------------------------------------------------------------------- Ova go pisuva vo denesen DNEVNIK. Za tie ne informirani, "Leka" e ubiecot na 12te kidnapirani makedonci, koj slobodno se seta niz tetovo kako kral no policijata ne go apsi zasto "nemalo USLOVI za toa".... da se rabotese za makedonec do sega ke kisnese vzatvor i na besilka ke go staveja.
vancevtodor Great_Macedonian veli:
quote:
Da ama i ima mnogu politicari koj se cuvstvuvet kako obicnite lujge i sakaat da pomognat.. ama site znaeme deka politikata e k*rva, toa znaci deka cesnite politicari retko uspevaat da dojdat do pozicija od koja ke mozat da napravat razlika.
Great dali "Brat" ti Ljube spadja vo cesnite politicari,i se cuvstvuva kako obicnite ludje i saka da pomogne..??
Great_Macedonian za mene da i za mnozinstvo makedonci da... za bugari NE zas toj ne e bugarofil na tvoja zalost.
vancevtodor Great_Macedonian veli: [quote za mene da i za mnozinstvo makedonci da... za bugari NE zas toj ne e bugarofil na tvoja zalost.][/quote] Great citaj:"Najindikativen primer e informacijata za trite kamioni, a toa se: kamion so reg. tab. SK 082 FN, vozac Trajkovski Mile, napolnet so 10.000 kg. “Partner”, a vo ispratnicata bese napisano deka ima cigari “MT”; kamion so reg. tab. JA 10-66, CA 592-47, vozac Cakarevic Blagoja, napolnet so 10.330 kg. “Partner”, a na ispratnicite pisuvase deka ima “MT”; i kamion so reg.tab. SK 966 HE, vozac od ”Makedonija Tabak”, napolnet so 2.300 kg. cigari od markata “Regal”, a vo ispratnicata isto taka stoe{e deka se vozi “MT”. Informacijata trebase da i bide predadena na MVR koja trebase da napravi kontrola i da gi fati svercerite na delo! Dodeka kamionite seuste bea vo krugot na fabrikata, i pokraj upornite insistiranja na nekoi od vrabotenite kon Ljube BoSkovski i Pane Velev da gi otvorat kamionite, tie i dvajcata izjavuvaat deka ispratnicite se dobri, i ne gi otvoraat kamionite. " Rasprasaj se kaj tie sto navodno dobro go znaat za negoviot udel vo aferata so Djavit Asani. A za bugarofilstvoto toj e kadar na Dosta Dimovska. Ako kako ti sto zboruvas ne bil bugarofil zosto ne ja rasvetli aferata so bugarskata ambasada ,odnosno igrata na DB deka VMRO DPMNE za izborite 98 ke se finansira od Bugarija. vesnik "Denes" od 28.05.98g napis “Policija i Politika”
toni_a zborime na temava za voen kriminal ili finansiski/carinski kriminal??? da se sudat sega kostov i crvenkovski vo Hag? sto mislite??? -------------------------- (quote:) - Лека и тие за кои е распишана потерница ќе бидат уапсени кога ќе биде безбедно да се направи тоа - објасни Михајловски и додаде дека МВР не е надлежно да создаде такви услови......... a MVR vo nabljuduvachka misija vo MK!!!! [}:)][:(!]
Great_Macedonian toni_a vo pravo si ama aj turimu pamet...
wolf_pack
quote:
Originally posted by Macidonian
wolf pack odi ispij edno canadian dew ili kako bese, a narednoto leto koga ke doagas makedonija odi kosovo da vidis sto e toa zosto ti kosovo samo si procital sto e a vrska nemas sto e.
CANADA DRY beshe[;)] A sho bide so sluchkata sea? koj ke odgovara? Kade e odgovorot? Shto ke baram u Kosovo be? Na odmor da idam a? ili na shopping da zrnam...daj be sedi miren, kazhi koj gi kazni onie shto gi ubija 10-te Makedonci u Skopska Crna Gora? Ili pak koj gi kazni onie shto gi masakrirale rabotnicite od Mavrovo?
vancevtodor Toni veli:
quote:
zborime na temava za voen kriminal ili finansiski/carinski kriminal???
Toni od svercot na cigari se finansirase ONA,UCK.
gosoro http://www.standartnews.com/archive/2005/12/12/balkans/s4646_2.htm
toni_a
quote:
Originally posted by vancevtodor

ok,finansiranjeto e edna vazhna rabota...samo Ljube li gi finansirashe? ako togash se zanimavale so takvi raboti,dali i den denes ne se zanimavaat so takvo nesto? (a se zanimavaat i so sosema drugi raboti.nikogash ne bi mozhele da soberat tolku pari vo MK.imaat mnogu podobri primanja od stranstvo...)
Great_Macedonian Судењето за убиството на Јосифовски ќе се префрли во судот Скопје два 12.12.2005 Судењето за убиството на матурантот Ванчо Јосифовски ќе се префрли од Тетовскиот во скопскиот Основен 2. Вака одлучил Апелациониот суд во Скопје, по барањето на Тетовскиот судењето против Нухиу од безбедносни причини да не се одржува во Тетово, тврдат за А1 извори од Тетовскиот суд и скопска апелација. Документите за судскиот процес против осомничениот Бурхамедин Нухиу денеска треба да ги преземе судот во Скопје. 39-годишниот Нухиу е обвинет затоа што на 19 октомври 2002-рата од автомобил во движење пукал од автоматска пушка во 30-тина момчиња на кошаркашко игралиште, во близина на стариот градски стадион во Тетово. Во нападот беше убиен 17-годишниот Ванчо Јосифовски, а две момчиња беа ранети. Иако пред 10-тина дена Нухиу одржа прес-конференција во Порој, а заедно со Даут Реџепи лека деновиве беше организатор на протестите на поранешните членови на ОНА на патот Тетово-Јажинце, Нухиу сеуште е недостапен за македонската полиција. Тој веќе е осуден на затворска казна од шест години за убиство во обид на инспектори од тетовската полиција која Апелациониот суд во Скопје му ја зголеми на осум години. Овој случај е од октомври минатата година, кога Нухиу во тетовско Порој со истрели од автоматска пушка тешко рани еден полицаец. a1.com.mk -------------------- no comment.
Great_Macedonian gosoro, stojma bugarski vesnik stop dava intervju na "bugarofil" vrska so temava?
Great_Macedonian vancevtodor, cim tolku cisto pisuvas makedonski, nesi ti bugarin tuku 'bugarofil' si bil.. sega sve mi e jasno. Koj te napravi tebe sudija kazimi?? Zas bas tebe narodot da ti veruva? koj si ti da siris anti-makedonizam na forumov? da znaes deka eden den jako ke platat site prodaeni makedonski dusi za ova sto go napravija vo makedonija posledno vreme, i za vie koj zboruvate loso za covekot koj si ja branese tatkovinata, da znaete deka miren son nema da vidite posto ima cesni makedonci koj se spremni da gi lovat predavnicite! Za informacija na site makedonci na koj im e smaceno da gledaat kako se promoviraat na visoki funkcii teroristi koj palea makedonski manastiri i ubivaja nevini lujge, a sega istite tie da odat i da svedocat vo HAG protiv onie koj si ja branea tatkovinata tokmu od takvite-- sakam da vi soopstam deka denes 25ti Dekemvri vo Prostoriite na Makedonskata Pravoslavna Crkva Sveti Nikola vo Pert, Avtsralija se odrza vtorata od planiranite cetiri koncerti za finansiska pomos na advokatite na Brat Ljube i Johan koj nepravedno se osudeni za dela koj tie ne gi storile.
toni_a
quote:
Originally posted by vancevtodor
toni_a veli:
quote:
ok,finansiranjeto e edna vazhna rabota...samo Ljube li gi finansirashe? ako togash se zanimavale so takvi raboti,dali i den denes ne se zanimavaat so takvo nesto? (a se zanimavaat i so sosema drugi raboti.nikogash ne bi mozhele da soberat tolku pari vo MK.imaat mnogu podobri primanja od stranstvo...)
Toni zboruvame za patriotizmot na "Brat vi Ljube" a so sverc na cigari se zanimavale i pred nego i prodolzilei posle nego.Jas postaviv prasanje dali e "patriotski"sto ne go prekinal,a imal sansa.A zosto nikoj od vas ne se zaprasa sto se slucilo so ludjeto (troica)koi gi dale informaciite.No tie ne se "patrioti",i zato utreta den dobile otkaz i den deneska se bez rabota.A za toa od koi ledje dosla informacijata znaele samo"Brat vi Ljube" i Grozdan Cvetanovski od agencijata za razuznavanje. Mu posociv i uste eden primer na Velikiot Makedonec za slucuvanjata so montazata za navodno finansiranje na VMRO od Bugarija. "Brat vi Ljube" gi imal site zapisnici,sluzbeni beleski,resenija,potpisani od Verusevski ,Bogoevski,sigurno ima popisi i na togasniot minister Cokrevski,a toj samiot sigurno ne odlucil, tuku zad toa stoi odluka na predsedatelot na partijata i vladata Branko Crvenkovski.
zboruvame,te. jas zboruvam za obvinuvanjata i negovoto sudenje... http://www.mytempdir.com/342154 za cigari ne vidov (so brz "pregled") na pdf-ot nisto... prochitaj i obidi se pak![;)]
vancevtodor Great_Macedonian veli:
quote:
vancevtodor, cim tolku cisto pisuvas makedonski, nesi ti bugarin tuku 'bugarofil' si bil.. sega sve mi e jasno.
Velikiot Makedonec,procitaj ubavo sto pisuvam ,ako ne razbiras od edno citanje,procitaj nekolku pati,pa ako i togas ne ti e jasno molci,ne pisuvaj za da ne ti se gleda....... Za bugarofilstvoto ti kazuvam i te prasuvam po treti pat zosto "Brat ti Ljube" covek na Dosta Dimovska "poznatata bugaromanka" vo VMRO DPMNE ne ja istera aferata :
quote:
Mu posociv i uste eden primer na Velikiot Makedonec za slucuvanjata so montazata za navodno finansiranje na VMRO od Bugarija. "Brat vi Ljube" gi imal site zapisnici,sluzbeni beleski,resenija,potpisani od Verusevski ,Bogoevski,sigurno ima popisi i na togasniot minister Cokrevski,a toj samiot sigurno ne odlucil, tuku zad toa stoi odluka na predsedatelot na partijata i vladata Branko Crvenkovski.
Da ti go dopolnam osoznavanjeto nad site bil Kiro Gligorov,tvorecot na "oazata na mirot".
quote:
Koj te napravi tebe sudija kazimi??
Jas nikade ne sudam,samo kazuvan za nastani za koi sum bil direkten svedok ili ucesnik.
quote:
Zas bas tebe narodot da ti veruva?
Velikiot Makedonec jas ne baram nekoj da mi veruva,nudam dokazi i ocekuvam toj sto ke polemizira da dade dokazi deka ova sto jas go tvrdam ne e tocno,odnosno deka lazam.No cudno e sto ni "Brat vi Ljube" ovie raboti ne gi demantira nikogas ,iako bea objaveni dodeka toj bese vo Makedomija,del za vreme na negovoto ministeruvanje del potoa.
vancevtodor Toni_a veli:
quote:
zboruvame,te. jas zboruvam za obvinuvanjata i negovoto sudenje... http://www.mytempdir.com/342154 za cigari ne vidov (so brz "pregled") na pdf-ot nisto... prochitaj i obidi se pak
Toni_a jas nikade ne pisuvav za Hashkoto obvinenie protiv Ljube Boskovski.Eve zosto e polemikata:
quote:
Da ama i ima mnogu politicari koj se cuvstvuvet kako obicnite lujge i sakaat da pomognat.. ama site znaeme deka politikata e k*rva, toa znaci deka cesnite politicari retko uspevaat da dojdat do pozicija od koja ke mozat da napravat razlika.
Na pogornovo pisuvanje na Velikiot_Makedonec,sledese moeto prasanje:
quote:
Great dali "Brat" ti Ljube spadja vo cesnite politicari,i se cuvstvuva kako obicnite ludje i saka da pomogne..??
E, Toni_a sega...????????
toni_a topikot e tokmu za SUDENJETO,ODBRANATA,OBVINUVANJATA,PODDRSHKATA ...vrati se na pochetok i chitaj sto beshe "mislata" te. poentata.toa sto se isprevrte celata tema ne e nisto novo."stara shema"!! Vancev,aj pregledaj gi na prethodnata strana tvoite i moite postovi. se ukluchi na "muabet" so mene kade sto tochno prashav [quote:]"zborime na temava za voen kriminal ili finansiski/carinski kriminal???" kade sto pochna da zimash "zamav" i da defokusirash.ja odvleche temata na finansii i "chesnost" itn...pa duri analogija so patriotizam napravi,sto nema apsolutno nikakva vrska so sudenjeto i poddrshkata od strana na Great_Macedonian. temata e poddrshkata za Ljube vo HAG!!! za site ostanati tvoi polemiki slobodno otvori nov topik! duri ako sakash pochni od eden topik na "Култура и Уметност" so naslov "Smislata na zivotot" pa posle "nekoja godina" da se sretneme pak na ovoj topik!!??? inaku ne vadi postovi nasocheni kon Great_Macedonian od kontekst za da mi gi postirash na mene... toj imal shansa,drugive sega imaat ZADACHA...toj nekoj kamion cigari,drugive milioni na shvajcarski smetki...kade se drugite "patrioti" (kako sto narekuvash) da go osudat "anti-makedonecot"(anti-patriotot)...i, do kade ke go terame??? za nasiot ni general sto se borel za srpska kauza "ripnaa" eden kup luge da go branat i zashtituvaat...a koga nekoj ke dade naredba vo MAKEDONSKI interes, se` se javuvaat nekakvi "vanchovci".gordej se ti sto na ohridskiot dogovor stoi potpisot na najgolemiot ni nash "drzhalnik"...
quote:
Originally posted by vancevtodor
E, Toni_a sega...????????
E sega vo duhot na duhot na Vovata: "zelena ja skina,davaj druga..."
Great_Macedonian I jas nemozam da go razberam bugarinov... mi tvrdi deka dosta dimovska bila bugaromanka? koga taa to go izjavila kazimi? Posle mi spomnuvas nekoj "nezakonski" potezi koj navodno Brat Ljube gi storil? prvo za toa treba vistinski dokazi, i na kraj na kraistata toa mene ne me iteresira..temava ne e 'kakov politicar bil brat ljube'....tuku dali brat ljube treba da kisni vo temnite zandani na hag zaradi toa sto si ja branel tatkovinata? odgovorot e NE!
toni_a НОВОГОДИШНА АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА Полицајци делат календари со потпис на Љубе http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2952&stID=70496 ps-da pisam i tuka nesto,da ne rechat posle...[:D] mislam deka trebalo da se ogranichat na broshuri i info-materijal,bez onie drugi "gluposti".vishokot pari da se iskoristel za na primer semejstvata na branitelite ili za spomenik na padnatite braniteli...
Great_Macedonian "visokot pari"?? hehe.. kamoli da ima visok pari.
vancevtodor Grat_Macedonijan:
quote:
I jas nemozam da go razberam bugarinov... mi tvrdi deka dosta dimovska bila bugaromanka? koga taa to go izjavila kazimi? Posle mi spomnuvas nekoj "nezakonski" potezi koj navodno Brat Ljube gi storil? prvo za toa treba vistinski dokazi, i na kraj na kraistata toa mene ne me iteresira..temava ne e 'kakov politicar bil brat ljube'....tuku dali brat ljube treba da kisni vo temnite zandani na hag zaradi toa sto si ja branel tatkovinata? odgovorot e NE!
Veliki Makedonecu procitaj: Пркосниот брат ги делка салонските "таленти" како пршута Роден е во тетовското село Челопек и неодамна, на 24 октомври, го прослави својот 41-ви роденден. Но, не во родниот дом, туку во "Поштенски дом" на Водно, во друштво на партиските колеги. Најдраг подарок, за кој со мерак зборува, е прекрасната вратоврска што му ја подарила неговата, како што вели, почитувана сестра Доста, со која го врзува пријателство посилно од се. Не можам да верувам дека некоја фигура, па макар таа да е најкреативна, најталентирана, научна или експертска, може да го наруши моето силно пријателство со Доста Димовска.... На ѕидот од камен, покрај многуте икони, стојат слики на Гоце Делчев, Тодор Александров и на Ванчо Михајлов. Бошковски .... Veliki Makedonecu Vanco Mihajlov idolot na "Brat ti Ljube" bil zagovornik na idejata Makedonija "Shvajcarija na Balkanite"no ne vo ekonomska smisla,tuku vo kantonalnata podelba (da postojat kantoni,albanski bugarski,vlaski,srpski,MAKEDONSKI nikade ne spomenuva).Toa sto toj go imal kako ideja "Brat ti Ljube"go sprovede na delo. Baras dokazi,ama nesakas da gi vidis,pa zatoa velis:" prvo za toa treba vistinski dokazi, i na kraj na kraistata toa mene ne me iteresira..
vancevtodor
quote:
Vancev,aj pregledaj gi na prethodnata strana tvoite i moite postovi. se ukluchi na "muabet" so mene kade sto tochno prashav [quote:]"zborime na temava za voen kriminal ili finansiski/carinski kriminal???" kade sto pochna da zimash "zamav" i da defokusirash.ja odvleche temata na finansii i "chesnost" itn...pa duri analogija so patriotizam napravi,sto nema apsolutno nikakva vrska so sudenjeto i poddrshkata od strana na Great_Macedonian. temata e poddrshkata za Ljube vo HAG!!!
quote:
Toni od svercot na cigari se finansirase ONA,UCK.
[quoteok,finansiranjeto e edna vazhna rabota...samo Ljube li gi finansirashe? ako togash se zanimavale so takvi raboti,dali i den denes ne se zanimavaat so takvo nesto? (a se zanimavaat i so sosema drugi raboti.nikogash ne bi mozhele da soberat tolku pari vo MK.imaat mnogu podobri primanja od stranstvo...)][/quote] Toni ovaa sto sum go podcrtal kazuva koj se obiduva temata da ja prefrli na drugi slucuvanja i licnosti. Da ti pojasnam nekoi raboti za da ne me tormozis so gluposti si pisal vaka ili onaka,pa temata e za ova ili ona.Ako "Brat vi Ljube"go prekinese svercerskiot kanal togas koga imase najcvsti dokazi. Ke mozese da go apsi i samiot Branko Crvenkovski a ne sitnata boranija ,Cakali i Brezi. A posle tie apsenja toa bidi siguren ke nemase vojna vo Makedonija.
toni_a http://217.16.70.236/default.aspx?pBroj=1699&stID=6689 neka bide komplet...
vancevtodor toni_a veli:
quote:
ok,finansiranjeto e edna vazhna rabota...samo Ljube li gi finansirashe? ako togash se zanimavale so takvi raboti,dali i den denes ne se zanimavaat so takvo nesto? (a se zanimavaat i so sosema drugi raboti.nikogash ne bi mozhele da soberat tolku pari vo MK.imaat mnogu podobri primanja od stranstvo...)
Toni zboruvame za patriotizmot na "Brat vi Ljube" a so sverc na cigari se zanimavale i pred nego i prodolzilei posle nego.Jas postaviv prasanje dali e "patriotski"sto ne go prekinal,a imal sansa.A zosto nikoj od vas ne se zaprasa sto se slucilo so ludjeto (troica)koi gi dale informaciite.No tie ne se "patrioti",i zato utreta den dobile otkaz i den deneska se bez rabota.A za toa od koi ledje dosla informacijata znaele samo"Brat vi Ljube" i Grozdan Cvetanovski od agencijata za razuznavanje. Mu posociv i uste eden primer na Velikiot Makedonec za slucuvanjata so montazata za navodno finansiranje na VMRO od Bugarija. "Brat vi Ljube" gi imal site zapisnici,sluzbeni beleski,resenija,potpisani od Verusevski ,Bogoevski,sigurno ima popisi i na togasniot minister Cokrevski,a toj samiot sigurno ne odlucil, tuku zad toa stoi odluka na predsedatelot na partijata i vladata Branko Crvenkovski.
Great_Macedonian Snosti (3/11/2005) vo Prostoriite na Makedonskiot kulturen Centar -ILINDEN vo Pert, se organizira prvata humanitarna akcija za pomos na Brat Ljube, salata bese ispolneta do maximum so 300 dusi. Sobrani se okolu $8,000 (avstraliski).... znaeki go mentalitetot na makedonskata dijaspora, ovaa brojka ja smetame za uspex. Vo plan se da se odrzat uste najmalce 3 concerti vo Pert, vo site nasi klubovi niz gradov- taka da celta ni e eventualno da sobereme barem $30,000 (avstraliski) sto ne bi bilo za potcenuvanje znaeki deka vo Pert ima 10,000 makedonci no samo nekolku iljadi od niv aktivno se vkluceni vo makedonskata zaednica i nivnite aktivnosti.
Macidonian "Bratot" Ljube e najgolemiot hohshtapler koj ja posramoti i ograbi Makedonija. Toj covek e sram i rezil za makedonskiot narod. Dajte gi tie pari na Makedonskite zemjodelci, mnogu povekje kje napravite za toa.
ProMKD kazi kako ja ograbil Makedonija, barem da imame nesto za diskusija
Great_Macedonian Ajde kazini Macidonian.. pa posle ke prajme muabet.
Macidonian So da vi kazuvam, imot vo Makedonija, imot vo Hrvatska, otepa nedolzni nevini emigranti i koga trebase kako covek da se sooci so obvinenijata toj mu ja zduva vo Hrvatska - kade e tamu drzavjanin. Ljube Boskoski ne e makedonec, toj e Hrvat. A vie parite dajte gi na Makedonskite lozari ili zemjodelci.
Great_Macedonian quote Macidonian: imot vo Makedonija, imot vo Hrvatska <--od koga stana toa protiv zakonsko ili zlo?? quote Macidonian: otepa nedolzni nevini emigranti<--jas kolku sto znam barem sudot vo MK dokaza deka toa ne e tocno. quote Macidonian: mu ja zduva vo Hrvatska<--ocigledno ko taka ne ja znaes pozadinata zosto toa go stori. quote Macidonian: Ljube Boskoski ne e makedonec, toj e Hrvat<-- ako ti se preselis vo germanija, germanec ke si?? quote Macidonian: A vie parite dajte gi na Makedonskite lozari ili zemjodelci.<-- Kamoli da ima sluh megu makedoncite, i za toa moze da se zbira pomos, no zemjodelieto ne se pomaga so nekolku iljadi dolari, na niv im treba golemi reformi so pomos na vladata i EU plus milijardi dolari, nitu milion dolari ne pravat razlika vo zemjodelstvoto, no toa e druga tema, ako sakas ke razgovarame vo druga prilika za toa. Macidonian, tvoeto licno mislenje za Ljube Boskoski e tvoe pravo, no ako ja analiziras seva ovaa rabota okolu nego ke svatis deka gresis. Kako prvo, kazimi kako moze teroristi koj ja napadnaa Makedonija da sedat vo ministerski foteji, megu koj i ubijci sto siluvaa so pracki, vrezuvaa UCK po plesti na makedonci, digaa manastir vo vozduh, vrzuvaa strazari za stolcinja pa gi digaa vo vozduh sose motel..itn.. ovie lujge sega resavaat na primer kolku pari ke dobie zemjodelstvoto vo MK, kako treba da funkcionira ZAKON ili obrazovanie vo Makedonija. Istite ovie lujge koj ne sonuvaat makedonija da ja nema, denes rakovodat so tretina od vlasta a vlijatelni se vo poveke od polovina zaklucoci koj se resavaat "vo interes na makedonija". Vo sprotivno, policajci, specijalci, vojnici koj ja branea makedonija ne samo sto se izbrkani od na rabota, tuku del od niv i kisnat po zatvor za dela koj nitu gi storile ili pak ako gi storile tie bile minarni. Dodeka nekoj barase podelba na makedonija, drug barase da ne se vozvraka na teroristite ( da se ostavat da pustosat po MK).. se najde eden i edinstven politicar koj znaese deka ne e vo red makedonija da se deli i deka ne e vo red da se stoi na strana i da se gleda kako makedonci se etnicki izbrkani od svojte domovi od teroristicki banditi koj si zele za pravo makedonija da ja delat. Ljube Boskoski bese edinstven politicar koj se borese za makedonstinata, koj ne sakase da se pomiri so kapitulacija na makedonija, zatoa e sega vzatvor... ne poradi "navodni ubistva". Vo Ljuboten tocno e deka negovite edinici pokale vo lujge obleceni vo civilno--no tie lujge imaa kalasnikovi okolu vrat. I edno da ni bide jasno na site, samo cesen makedonec zavrsuva vo Hag... onie sto treba da se vo zatvor, i makedonci i albanci na niv nikoj nisto ne im moze. Do site koj go podrzavaat deloto na Brat Ljube za odbrana na Makedonija, ve povikuvam da se splotime i da mu pomogneme na ovoj nas hrabar branitel i patriot, koj e ziv dokaz deka seuste se ragaat makedonski vojvodi. Makedonija e Vecna!