УНИВЕРЗИТЕТОТ МУ ПЛАЌАЛ КИРИЈА НА КОМАНДАНТ БАЦИ?
УНИВЕРЗИТЕТОТ МУ ПЛАЌАЛ КИРИЈА НА КОМАНДАНТ БАЦИ?
nepobedliv Тетовскиот универзитет им плаќал кирија на Изаир Самии-Баци и на Ѓулер Сулејмани од 20.000 до 30.000 евра месечно за користење на објектот во „Тетово табак“, тврдат извори од универзитетот. Киријата им се наплатувала ним затоа што тие се претставувале како сопственици на 51,58 отсто од акциите во „Тетово табак“. - Акциите не беа стекнати законски, бидејќи тие не беа купени преку берза. Сепак, командант Баци се внесе во улогата на газда, па најпрво ја зголеми киријата. Потоа почна да бара и вработување за своите луѓе. Оваа драма завршува добро, а целосно ќе заврши кога судот ќе докаже дека вистински сопственик се поранешните вработени и акционери во „Табак“ - велат извори од универзитетот. Kako bese ona - budi se budi istok i zapad....[:D]
трендафил Бидејќи универзитетот е државен, излегува дека државата му плаќа кирија на Баци. А кога сме кај Тетово-Табак интересно е и тоа што никој не се прашува што стана со машините и државните резерви на тутун што се чуваа таму пред криминалниот упад со трансформација од тутунска фирма во државен универзитет.
dejan Za zhal Trendafil toa izgleda sve e izgubeno na kriminalci. Tetovskiot univerzitet e komedija i e ogromna stramota Makedonija da ima takov univerzitet...ama kako funkcionira vlasta, taka unverzitetot...
Makedon
quote:
Originally posted by трендафил
Бидејќи универзитетот е државен, излегува дека државата му плаќа кирија на Баци. А кога сме кај Тетово-Табак интересно е и тоа што никој не се прашува што стана со машините и државните резерви на тутун што се чуваа таму пред криминалниот упад со трансформација од тутунска фирма во државен универзитет.
Pa normalno, SDSM-LDP se koalicioni partneri so DUI koja ne e nisto drugo osven ANA-ONA-UCK.