Фокус: „Претседателска сметка од 12 мил. USD$"!
Фокус: „Претседателска сметка од 12 мил. USD$"!
Makedon Фокус продолжува со фељтонот „странски банкарски сметки“ на македонските политичари. По толкуте препyкувања, само господ знае кој е во право, а кој е во "криво". Бидејки за мене не е виновен никој, се’ додека не се докаже вината за него, сето она што се однесува на „некакви банкарски тајни сметки“ го ставам во наводници. Така, моментално не е виновен нит Бране, нит Хари, а богами и Никола Младенов. Понатаму, Ви го предавам најновиот број на Фокус и детали што Никола Младенов пишува Наслов: Хари префрлал долари на сметката на Црвенковски? Извор: Никола Младенов, „Фокус“ бр. 545 од 09.12.2005, страница 9. ...Начинот на кој обвинителот Прчевски се донесува во „случајот тајни швајцарски сметки“ само го зголемува сомнежот што претходно со своите изјави, го трасираа Хари Костов и Бранко Црвенковски. Очигледно, тие би сакале да утврдат вина на Фокус без претходно да го утврдат главното - невиноста на најмоќниот двоец на СДСМ. Во меѓувреме, до нас стигна дополнителна информација. Наводно, од 06.06.2003 до 07.04.2004, на контото на Црвенковски ‘легнале‘ безмалку 12 милиони долари! ПРИКАЖАНА СВИФТ ОД ПРЕФРЛАЊЕТО НА ПАРИ ОД СТРАНА НА ХАРИ КОСТОВ НА СМЕТКА НА БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ, ЧИЈА СМЕТКА НИ ПОВЕЌЕ, НИ ПОМАЛЦЕ ИЗНЕСУВА +11.986.000 УСД ДОЛАРИ Таман чекав истражувачки сомнеж.....кога ете ти доказ дека од лошо има и полошо. На „истражувачите“ им текнало, нешто што мене „никако не ми текнувало“. Се јавиле тие, кутрите, во Американ Експрес Банк, и, замислете, таму веднаш им рекле дека немаат клиенти што се одзиваат на Хари 40+ и Бранко 50-. Да се крстиш и со лева рака, и од новинари, и од експерти што ги манипулираат. Алал да им е за представата што тие ја имаат за банките, особено швајцарските....две раце давам дека Хари многу добро знае колку се’ брави има пред отворањето на било која банкарска сметка во Швајцарија. Затоа, впрочем, лефтерно изјавува дека „податоците се лесно проверливи“, благодарејки му на дополнителната изјава за откривање на тајноста на банкарските сметки пред јавниот обвинител. Тој, имено, многу добро ја знае и елементарната банкарска логика, успехот да се темели врз довербата што секој клиент треба да ја ужива во својата банка. Каква банка, би била таа, ако веднаш, туку-така, по телефон, на новинари кажува имиња на свои клиенти?...Едноставно, штитејки го клиентот, банката се штити себеси. Доколку постапува обратно, како што мислат некои наши „истражувачи“, тогаш швајцарските банкари веднаш би можеле да стават клуч на бравата. Извор: Никола Младенов, „Фокус“ бр. 545 од 09.12.2005, страница 9.
Makedon Ова е ново „тврдење“ на „Фокус“ колку „„тежи“ Претседателот“ и затоа ќе ги молам модераторите да не го заклучуваат; ако се нешто јадосани нека земат Персен или некој седатив, а не да заклучуваат топици
lav
quote:
Originally posted by Makedon
Ова е ново „тврдење“ на „Фокус“ колку „„тежи“ Претседателот“ и затоа ќе ги молам модераторите да не го заклучуваат; ако се нешто јадосани нека земат Персен или некој седатив, а не да заклучуваат топици
Наместо лек ...нека ја препрочитаат статијата овде напишана и нека му ја мислат.... [url]http://www.forum.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=172&EditionID=61&ArticleID=1528&Page=1[/url]
трендафил Е оваа сума веќе заличува на нешто. Се разбира доколку се потврди дека објавеното е вистина. Не заради Црвенковски, туку заради тие што гласаа за него, и тие што имаат пријатели меѓу неговите гласачи, меѓу кои првиот сум јас. Сега веќе не се будалетинки што ги измамил (да го прогласат за државник) еден ситен измамник, туку измамник од поголем калибар, што веќе може да измами и сериозни луѓе. Иначе по неколку стотини илјади долари заработуваат еден куп ситни криминалци во Македонија и светот, па објавеното во првата епизода на серијата „Странски банкарски сметки на Црвенковски“ беше навредливо и за „државникот“ и за државата Македонија. Се надевам дека ќе има нови епизоди со поголеми суми, затоа што доколку се работи за криминалец (повторно да напоменам доколку напишаното во „Фокус“ се потврди) можностите на Црвенковски беа огромни (приватизација, ембарго кон Југославија...), а се работи за пометен човек. Само штета шѕо умот не го користеше за добро на својата земја. До сега ќе бевме и во ЕУ и во НАТО. Вака, доколку напишанато е вистина но и ако проработат државните органи на прогон, тој ќе се најде во затвор, а ние ќе си останеме на западнобалканските маргини на Европа.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Е оваа сума веќе заличува на нешто. Се разбира доколку се потврди дека објавеното е вистина. Не заради Црвенковски, туку заради тие што гласаа за него, и тие што имаат пријатели меѓу неговите гласачи, меѓу кои првиот сум јас. Сега веќе не се будалетинки што ги измамил (да го прогласат за државник) еден ситен измамник, туку измамник од поголем калибар, што веќе може да измами и сериозни луѓе. Иначе по неколку стотини илјади долари заработуваат еден куп ситни криминалци во Македонија и светот, па објавеното во првата епизода на серијата „Странски банкарски сметки на Црвенковски“ беше навредливо и за „државникот“ и за државата Македонија. Се надевам дека ќе има нови епизоди со поголеми суми, затоа што доколку се работи за криминалец (повторно да напоменам доколку напишаното во „Фокус“ се потврди) можностите на Црвенковски беа огромни (приватизација, ембарго кон Југославија...), а се работи за пометен човек. Само штета шѕо умот не го користеше за добро на својата земја. До сега ќе бевме и во ЕУ и во НАТО. Вака, доколку напишанато е вистина но и ако проработат државните органи на прогон, тој ќе се најде во затвор, а ние ќе си останеме на западнобалканските маргини на Европа.
И конечно ...тешко на тој/тие , кои СИОТ СВОЈ ИМОТ ЗАРАБОТЕН ВО СТРАНСТВО (вклучително и во Канада , разбира се ќе) сакаа(т) да и го ПОДАРАТ на Партијата на сегашниов Председател , оти иако „непартиски„ симбиозата со неа е сепак видлива ...мислам со неговата „поранешна„ партија...оти конечно тој МОРА ДА БИДЕ НЕПАРТИСКИ Председател на СИТЕ Македонци...нели??? (ВО МАКЕОДНИЈА СИТЕ СЕ МАКЕДОНЦИ) и според тоа важи и онаа изрека ...Македонија е (само) на Македонциите....нели???.
Pana Nikola Mladenov e maloumen ligle. So takvi pisuvanja stana najbogat "novinar".Alal da mu e koga uspeva da ve dupi u zdrav pamet.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Nikola Mladenov e maloumen ligle. So takvi pisuvanja stana najbogat "novinar".Alal da mu e koga uspeva da ve dupi u zdrav pamet.
З‘ш аре нас нешчо да не дупит , а? Кој си го чешат тој нек си се чеша таму каде шчо требит (кај Обвинителот , Антикорупциската , Странските Банки !!! пс А за богатството имат време ќе узнаеме коа че дојдит новиот Обвинител...от стариов е троа заморен од работа...нели учејчи по туѓина-јабана.