George ORWEL повторно на „гости„ во Македонија !
George ORWEL повторно на „гости„ во Македонија !
lav Џорџ Орвел со ликовите од својата „Животинска Фарма„ повторно е на „гости„ во Македонија!!!!! Зата чујте и почујте и во меѓувреме и (про)читајте Противуставно е да му се подари земјиштето на ЕСМ Мирче Котевски Владата без поддршка од неколку министерства ги притисна пратениците експресно да ги изгласаат измените во Законот за преобразба на ЕСМ со кои се очекува да се реши проблемот за сопственоста на имотот што компанијата го создавала со децении. Според документите што ги има „Време“, на Министерството за економија навреме му било укажано од неколку министерства дека е противуставен предлогот катастарски неевидентираниот имот по автоматизам да биде префрлен во сопственост на ЕСМ. Како што веќе пишувавме, за 13.000 објекти што ги градело и ги користело старото ЕСМ нема имотни листови. Некои експерти и опозицијата предупредија дека овој проблем може да биде клучен при продажбата на дистрибуцијата зашто директно ќе влијаел на цената што ќе ја понудат заинтересираните компании. Подетално на [url]http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=35561[/url] [url]http://www.forum.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=172&EditionID=61&ArticleID=1529&Page=1#[/url]
intel
quote:
Некои експерти и опозицијата предупредија дека овој проблем може да биде клучен
Јас па мислев дека се работи за некои експерти.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Некои експерти и опозицијата предупредија дека овој проблем може да биде клучен
Јас па мислев дека се работи за некои експерти.
Најреалните експерти се секојпат или во опозцијата или пак се ни ваму-таму , односно неутрални...ако воопшто постои таква форма на експерт...кој материјално е засегнат од (благо)состојбата во државата. Кај позицијата експертите се присатни и слушан нивниот глас ...само ако „мислат„ така као што (обичај е) „мисли„ лидерот , секако доколку има со што тоа да го прави...нели. Оти кај некои местоото за мислење му служи исклучиво за ставање на паларијата.