Афери, таман на време?
Афери, таман на време?
Strelec Јас се извинувам што отворам нов топик за најновите афери за Бранко и Хари, но тоа го правам за да овозможам гласање во врска со една мисла што ми дојде на ум. Прашањето што сакам да го поставам е следново: Дали мислите дека опозицијата (со посредство на весникот ’Фокус’) оваа афера ја темпираше неколку дена пред денот ’Д’, кога ЕУ треба да донесе одлука дали на Македонија да и’ се додели кандидатски статус? Да или Не? Образложението ми е следново: Со месеци се пишува и говори дека опозицијата е против евентуалното приближување на Македонија до ЕУ, од причина што се плаши дека на тој начин ќе се зголеми рејтингот на актуелната власт, неколку месеци пред парламентарните избори во Македонија!? Дали ова е последен очајнички обид ’да се стори нешто’, после оној неуспешен обид на Груевски од пред неколку месеци кога отворено ја обвини власта дека ЛАЖЕ (!?) во одговорите од прашалникот што ни беше доставен од ЕУ?
Makedon Strlco, izgleda ne si zapoznat so rabotite na Makedonija. Vcera g-n Gorgi Spasov- MKD Ambasador vo UK, zemjata predsedavac na EU, kaza deka najverojatno Makedonija nema da dobie status na kandidat za EU. Cela Evropa trubi deka Makedonija nema apsolutno nikakov politicko-ekonomski napredok na priblizuvanje na zemjata kon EU, no poradi 'ramkovniot' MKD treba da dobie status na kandidat za priem vo EU. So drugi zborovi, vlasta ne napravila nisto MKD da je doblizi do EU! I zatoa, dosta e mizerno tvrdenjeto deka nekoj Makedonec saka da go minira vlezot na drzavava vo EU. Vprocem, aferata so predsedatelot i negoviot sopartiec Kostov nema apsolutno nikakva vrska so priemot na zemjata vo EU. Se ispituva kapacitetot, sposobnosta, a pred se ekonomskata sostojba na zemjata kandidat za vlez vo EU, a ne nejziniot predsedatel ili pak nekoj si bankar. Voedno, MKD e parlamentarna demokratija i pretsedatelot e samo bezglasna 'kukla' na drzavata, sto ne vlijae na ocenkata na sostojbata vo drzavata. Da ne zaboravime deka od pred 4 godini, Makedonija bese kritikuva najmnogu poradi korupcijata i losoto sudstvo, koi do den deneska ne se promenija kon podobro.
Karnichu "One thing is to talk bullshit, another one is to believe it!" (Forest Gump) Абе приказните за тоа како “успесите на самоуправниот социјализам им се како трн во окото на надворешните и внатрешните непријатели“ ги знаеме уште од времето кога Словенија сакаше да се оддели од Југославија, па и од пред тоа. Слатко е кога ќе се види дека има некој што навистина верува во тие глупости![:D][:D][:D][:D][:D][:D]
SLaCk Ova ti e sindromot na SDSM se identifikuva so Makedonija.Demek kutete sea ke ve odneseme vo EU a vie nekakvi smetki barate.Eeeeee belja rabota toa komunistickata matrica ne se menja i toa ti e!
toni_a Vote: Да, ова е темпирана афера пред одлуката на ЕУ! samo ne od opozicijata.faktor X e mislam vo prasanje...
achtung_panzer
quote:
Originally posted by toni_a
Vote: Да, ова е темпирана афера пред одлуката на ЕУ! samo ne od opozicijata.faktor X e mislam vo prasanje...
... taka da sekoja sluchajnost e vsushnost namerna. [;)] Koja toa opozicija, makedonskata? Pa nema opozicija vo Makedonija, site dve partii se kako nogavici od ist par pantaloni... I da, malku bi se nadovrzal na teorijata za faktorot iks, toj bi bil istiot faktor shto gi drzhi nogavicite razdeleni koga treba da se pravat koalicii...
f9 Ne...zatoa shto na SDSM im se sluchuvaat sekoj tri chetiri meseci sudbonosni odluki od istoriski karakter,a za koj odluki se bara od cela risjanska raja da se ispoprchi so debeloto meso.
трендафил Не мислам дека ЕУ се информира од „Фокус“ или „Форум плус“. Имаат свој извор на информации. Друга работа е доколку странци им даваат податоци на нашите новинари. Но и во тој случај тоа е само за внатрешна употреба во Македонмија. ЕУ има многу реални причини за да не ни даде статус кандидат сега (доколку од некои свои интереси не ни даде бенефиции). На пример за негонење на воени злосторници, односно непревземање на документите од Хашкиот Трибунал против осомничените што се наоѓаат во власта. Всушност без никакво образложение ЕУ може да го стави приемот на Македонија на дневен ред. Власта сака да пласира мислење во јавноста дека опозицијата ќе биде виновна за тоа што веројатно нема да добиме статус на кандидат. Да потенцирам дека во моментов не сме кандидати за членство како што беше претставено, туку само постои предлог од комисијата кој треба да го потврди советот на министри или шефови на држави од ЕУ. Доколку тоа не се случи на самитот што почнува денес, а завршува на 15ти, тоа ќе биде реприза на неповикувањето во НАТО, односно дека имаме власт која лаже. И ќе излезе и дека не било толку важно кога ќе станеме членка на ЕУ, како што веќе не ни е важно што не добивме покана и нема да станеме членка на НАТО како што ни ветуваа тие што нели ќе вработуваат по еден од секое семејство. Евентуално, аферите може да се увертира во престојните избори. Во никој случај не со приемот во ЕУ. Само изгледа на лоша влада и влакната и сметаат. Ние немаме толку јако новинарство за да влијае на НАТО и ЕУ. Влијаат само врз лекоумните Македонци, со лесно перлив мозок. Ме изненадува што уште има луѓе што мислат дека доколку не ни биде потврдена кандидатурата за прием во ЕУ сега, за тоа ќе бидат виновни сите вклучувајќи ги новинарите и опозицијата, само власта ќе остане невина. Па не ги крадеа новинарите гласовите на изборите, туку власта. СДСМ 3%, а ДУИ 33% според податоците на ОБСЕ. Не е виновна опозицијата ни за апсењето, тортурата и предавањето на германскиот државјанин од либијско потекло што македонската власт делумно го направи делумно и дозволи на ЦИА да го направи во Македонија и за што постои опасност привремено да узгубиме право на глас во ОБСЕ.
lav Originally posted by Strelec
Јас се извинувам што отворам нов топик за најновите афери за Бранко и Хари Никојпат не се извинувај за тоа што ти наредиле односно си МОРАЛ да ги „направиш„ , но тоа го правам за да овозможам гласање во врска со една мисла што ми дојде на ум. Прашањето што сакам да го поставам е следново: Дали мислите дека опозицијата (со посредство на весникот ’Фокус’)Секојпат почитувај ги ИЗЈАВИТЕ на луѓето ...како на пример дека сопственикот на ФОКУС е само еден и неутрален новинар... и кој (сите видовме дека) ПОДДЕДНАКВО и со иста ЖЕСТИНА ги критикува СИТЕ досегашни МК ВЛАДИ оваа афера ја темпираше неколку дена пред денот ’Д’, кога ЕУ треба да донесе одлука дали на Македонија да и’ се додели кандидатски статус?Ако решиле да и „дадат„ таков статус на Македонија за кој овде зборуваш , НИКОЈ не може да влијае на НИВНОТО МИСЛЕЊЕ , а кое се исклучиво базира ...НЕ НА ПРАЗНИ ФЛОСКУЛИ ами само на ДЕЛА ДЕЛА секао ВИДЛИВИ со голо око ...а не и на не-дела...односно никој не ги сака ГАЗОЛИЖАЧКИ настроените МК пулитичари ...односно НИКОЈ НЕ ЉУБИ ДА ВЕСЛА ЗАЕДНО СО НИВ Да или Не?ОДГОВОРОТ Е НЕ... И НЕ конечно Образложението ми е следново: Со месеци се пишува и говори дека опозицијата е против евентуалното приближување на Македонија до ЕУ, од причина што се плаши дека на тој начин ќе се зголеми рејтингот на актуелната власт, неколку месеци пред парламентарните избори во Македонија!?Ова би било солиден „материјал„ за чичко Андерсен , кога би бил жив за да напише нова БАЈКА за ГОЛЕМИ , разбира се „деца„ во умот Дали ова е последен очајнички обид ’да се стори нешто’, после оној неуспешен обид на Груевски од пред неколку месеци кога отворено ја обвини власта дека ЛАЖЕ (!?) во одговорите од прашалникот што ни беше доставен од ЕУ? Тешко и на ЕВРОПА само ако има вакви „аналитичари„ , а кои веруваат дека тамо ОСВЕН ПАРИТЕ нешто како сакам-несакам би „упалило„ , за да си го сменат мислењето за примање на нова држава во ЕУ друштвото на богати и работливи Нации без голем број на КРАДЦИ од секкаов маштаб. Тие , односно ЕВРОПА и САД се ПРАГМАТИЧНИ...и само ако го знаеш значењето на тој збор веднаш (а гледам дека така сеуште не е) ќе ти стане ЈАСНО за што Јас овде зборувам некому!!!
slasa ovie od VMRO prat se samo da sabotiret , i za da dojdat na vlast i D*pe bi dale
lav
quote:
Originally posted by slasa
ovie od VMRO prat se samo da sabotiret , i za da dojdat na vlast i D*pe bi dale
Почитуван колега Партиите ...исклучиво како форма на политичко организирање на граѓаните во Македонија ... затоа и се формирани со ЗАКОН , за да го „превземат„ кормилото на државата од дпартиите на власт а кои (секому е сега видливо) ЈА ВОДАТ некојпат виканата Држава на Македонците ВО БЕЗДНА. И секојпат така било ...и ќе си остане така. Освен ако немаш ти поинакво мислење за тоа? Па кажи го овде ЈАСНО и ГЛАСНО и ние та чуеме нешто ново!!!!. пс А дека би дале D*pe само за да дојдат на власт...веднаш потегнува ДРУГО КОНТРА ПРАШАЊЕ : А што „другиве„ ДАЛЕ за да станат власт? Чекам на одговор , разбира се со користење на пристојни зборови...ако може нели?
vancevtodor Slasa veli:
quote:
ovie od VMRO prat se samo da sabotiret , i za da dojdat na vlast i D*pe bi dale
Slasa drugive ja dadoa vece polovina Makedonija.
zlotty_co_380 Yeee , Strelec , muabetot ti fajka gore - dole na mesto, taka da nie makedoncite nekogas sami znaeme mnogu dobro da se zaebeme, zaradi taa pusta fotejla, pozicija - opozicijaa ne e bitno koj e, bitno e da go napravat nekoj, EU....
Wallace Komedijata veke odamna se pretvori vo tragedija. Navistina e zalno, koga stignalo vakvi raboti da se diskutiraat. Ednostavno da ne se moze realnosta vo oci da ja poglednes.
Goran-Skopje Jas nema mnogu da "tegavam" okolu ova prasanje samo sakam da dadam edna konstatacija koja mislam deka mnogumina ja voocile, no sepak: Koji ovci sme nie makedonskiot elektorat, koga gi "vidovme" i ednite i drugite sto napravija za narodot: NISTO! Iako ne sum vo MK ( valjda zatoa i ne sum veke ) veke poveke od godina dena, sepak imam svezi sekevanja okolu ovie dve partii: GOLA VODA se! Ne se zamaraj te mnogu okolu politika....
profa Se soglasuvam so Lav deka Fokus e neutralen vesnik taka da toa "DA" kaj mene otpagja a se soglasuvam i so Goran_Skopje deka air od vlada i ne vidovme bas dosega.Licno moite se skloni kon VMRO i duri imav ponuda za uba rabota koga bea na vlast :) no gledano generalno air nekoj ne se vide za narodot.Znaci pak ke se svede na stremenje kon igrata na reciprocitet,"dosta bese,cekajte nie malku sea" Prostevajte sea,ama taka e
intel И на баце Столе му стана веќе јасно со кого си има работа, само на неколкумина јадници од форумов не им е јесно или се дел од ДПМНЕ-нејнемакедонската патија во Македонија. Како и да е Македонија ќе добие статус кандидат членка на ЕУ а на вас неколкумина платени предавници незнам дали воопшто вреди да ви се одговара на постовите.
трендафил Slasa, бидејќи гледам дека си член или симпатизер на СДСМ нормално е да ги познаваш работите во својата партија подобро отколку во другите. Другите партии можеби не се исти како твојата. За тебе е изгледа нормално само СДСМ да биде на власт. Сепак ќе одлучи мнозинството. Се разбира, доколку СДСМ како најбројна партија во власта и ДУИ како партија чиј збор најповеќе врви одлучат да не крадат на парламентарните избори како што направија на претседателските и локалните. А додека во владата имаме непоправливи криминалци (се согласувате ли дека и изборната измама е криминал?) тешко дека ќе добиеме датум за почеток на преговорите, дури и ако станеме кандидат. Иначе доколку било која домашна партија има толкава сила што може самата да го спречи приемот на Македонија во ЕУ, добро е таква партија да биде на власт. За жал не можам да се согласам дека ВМРО-ДПМНЕ ја има таа сила. Истото важи за сите партии. ДУИ би ја исклучил, но не како политичка партија туку како паравоена формација. Со војната што ја направи со логистичка подршка на СДСМ успеа да дојде на власт, но ја врати Македонија со години наназад.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
И на баце Столе му стана веќе јасно со кого си има работа, само на неколкумина јадници од форумов не им е јесно или се дел од ДПМНЕ-нејнемакедонската патија во Македонија. Како и да е Македонија ќе добие статус кандидат членка на ЕУ а на вас неколкумина платени предавници незнам дали воопшто вреди да ви се одговара на постовите.
Dali sme predavnici zatoa sto ne podrzuvame ALBANIZACIJA NA MAKEDONIJA i sto se zalagavme za Referendum? Dali sme predavnici sto sakame Makedonija da bide makedonska? Dali sme nie vinovni sto nekoj ne raboti, pa drzavata ekonomski propadana? Dali sme vinovni sto nekoj makedonskite braniteli gi praka vo Hag, a koalicira so teroristite od UCK koi se borea za unistuvanje na Makedonija? Koj e tuka predavnikot? Da predavnici sme, no ne na Makedonskata kauza, koja sekako e NE E TVOJA! Sramota!
lav
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by intel
И на баце Столе му стана веќе јасно со кого си има работа, само на неколкумина јадници од форумов не им е јесно или се дел од ДПМНЕ-нејнемакедонската патија во Македонија. Како и да е Македонија ќе добие статус кандидат членка на ЕУ а на вас неколкумина платени предавници незнам дали воопшто вреди да ви се одговара на постовите.
Никојпат не кажувај за теореми на неписмени по математика....ами само почекај додека не се описменат...нели? А само што тоа е процес кој трае...во меѓувреме барем Јас се надевам дека овој циклус најверојатно ќе биде напаравен за КОНЕЧНА декомуњаризација + дешиптаризација на Македонија ...а потоа сите „лончиња„ ќе си го најдат своето природно место...какде и треба да „стојат„...нели? Dali sme predavnici zatoa sto ne podrzuvame ALBANIZACIJA NA MAKEDONIJA i sto se zalagavme za Referendum? Dali sme predavnici sto sakame Makedonija da bide makedonska? Dali sme nie vinovni sto nekoj ne raboti, pa drzavata ekonomski propadana? Dali sme vinovni sto nekoj makedonskite braniteli gi praka vo Hag, a koalicira so teroristite od UCK koi se borea za unistuvanje na Makedonija? Koj e tuka predavnikot? Da predavnici sme, no ne na Makedonskata kauza, koja sekako e NE E TVOJA! Sramota!
Никојпат не им кажувај за теореми на неписмени по математика....ами само почекај додека не се описменат до тоа ниво ...за да разберат...нели? А само затоа што тоа е процес кој баеги време трае...во меѓувреме барем Јас се надевам ...дека овој циклус најверојатно ќе биде искористен за КОНЕЧНА декомуњаризација + дешиптаризација на Македонија ...а потоа сите „лончиња„ ќе си го најдат своето природно место...каде што и треба да „стојат„...нели?
Strelec Дефинитивно власта ќе си остане уште долго на власт... Секој неопределен гласач откако ќе прочита или чуе вакви бисери, ништо друго не му преостанува освен да си рече во себе: "Ту бре, пак ќе морам за лоповиве да гласам!"
profa haha damn right. Za lopovi glasame nie sekogas bez razlika bilo koga. Lopovi so razlicen imidz,bi go narekol ja toa
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
Дефинитивно власта ќе си остане уште долго на власт... Секој неопределен гласач откако ќе прочита или чуе вакви бисери, ништо друго не му преостанува освен да си рече во себе: "Ту бре, пак ќе морам за лоповиве да гласам!"
E de ima od lopov do lopov. Pomalite lopovi ostavaat nesto i za narodot, a onie sebicnite, pogolemite lopovi ne mislat na narodot i se vo svoj dzep stavaat. I koga ke izmerat graganite na kantar koj poveke misli na niv i ke ostavi poveke za niv, za taa politicka opcija ke glasaat. A sledniot premier so sigurnost znam deka ni e Nikola Gvujo [:D] Koj e vo Makedonija ke znae kolku narodot e NEZADOVOLEN od aktuelnava vlast.
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
E de ima od lopov do lopov.
Така си е... Исто како што има од глуп до глуп!
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
E de ima od lopov do lopov.
Така си е... Исто како што има од глуп до глуп!
Take si e majke [:D] Samo glupiot krade lakomo, se odednas i nisto ne dava na narodot, oti ne razmisluva deka so nedavanjeto nesto na narodot, istiot toj poveke nema da go glasa. Intelegencijata e sposobnost za brzo razmisluvanje i zavisi od prenosot na akciskiot potencijal niz nevronite na belata i sivata masa od cortexot na golemiot mozok [:D] Kaj nekoi e zakrzlaven, pa ne znaat da ramisluvaat t.e. se glupavi[:p]
intel
quote:
Originally posted by Makedon
[ Take si e majke [:D] Samo glupiot krade lakomo, se odednas
Мислиш на парите од Телеком, здравствен фонд итн. Е да во право си. После од глуп станува и самоубиец. Еволуција во погрешна насока[:o)]
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Wallace
da vi se naebam na majkite dpmnevski i sdsovski, imbecili glupi. Ne zasluzuvate drzava.
Taka e Wallace! Kako si raspolozhen da pominesh niz brz k*rs za rakuvanje so M-53 (iliti MG-43 od arsenalot na Vermahtot) i vednash da se zafatish so rabota so gorenavedenoto orudie... kje imash rabota ushte doooolgo vreme reshlajkji niz partiskava peshadija...
slasa
quote:
Originally posted by Strelec
Дефинитивно власта ќе си остане уште долго на власт... Секој неопределен гласач откако ќе прочита или чуе вакви бисери, ништо друго не му преостанува освен да си рече во себе: "Ту бре, пак ќе морам за лоповиве да гласам!"
[:D][:D][:D][:D] da bese poblisku ke tre napiev
Wallace da vi se naebam na majkite dpmnevski i sdsovski, imbecili glupi. Ne zasluzuvate drzava.
Wallace
quote:
Originally posted by achtung_panzer
quote:
Originally posted by Wallace
da vi se naebam na majkite dpmnevski i sdsovski, imbecili glupi. Ne zasluzuvate drzava.
Taka e Wallace! Kako si raspolozhen da pominesh niz brz k*rs za rakuvanje so M-53 (iliti MG-43 od arsenalot na Vermahtot) i vednash da se zafatish so rabota so gorenavedenoto orudie... kje imash rabota ushte doooolgo vreme reshlajkji niz partiskava peshadija...
[:D] Pa koga citam ovde nekogas svatlivo i razbirlivo mi e zosto Germancite gi palele i Romite.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Makedon
[ Take si e majke [:D] Samo glupiot krade lakomo, se odednas
Мислиш на парите од Телеком, здравствен фонд итн. Е да во право си. После од глуп станува и самоубиец. Еволуција во погрешна насока[:o)]
Ne sme videle 'livcinja' na nikoj od VMRinjata, taka se sto zboris/me e edna golema SPEKULACIJA [:D]
Makedon
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by Strelec
Дефинитивно власта ќе си остане уште долго на власт... Секој неопределен гласач откако ќе прочита или чуе вакви бисери, ништо друго не му преостанува освен да си рече во себе: "Ту бре, пак ќе морам за лоповиве да гласам!"
[:D][:D][:D][:D] da bese poblisku ke tre napiev
De de de, tolku li sakas da ja vidis Makedonija unistena? [;)]
intel
quote:
Originally posted by Wallace
da vi se naebam na majkite dpmnevski i sdsovski, imbecili glupi. Ne zasluzuvate drzava.
Ќе одмараш од овој форум 3 дена.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Дефинитивно власта ќе си остане уште долго на власт... Секој неопределен гласач откако ќе прочита или чуе вакви бисери, ништо друго не му преостанува освен да си рече во себе: "Ту бре, пак ЛИ ќе морам за лоповиве да гласам!"
Нема да има потреба по „такви„ оти има и кои не се „такви„-де со долги прсти а не биле ПИЈАНисти...нели?