Бранко и Ахмети уште во љубов
Бранко и Ахмети уште во љубов
dejan Али Ахмети не присуствуваше на годишното обраќање на претседателот Бранко Црвенковски пред Парламентот, "поради други обврски". Затоа, пак, попладнето, во придружба на Муса Џафери, се појави во неговиот кабинет. Дали можеби сакал да му се извини за непочитувањето? Не, вели неговата сопартијка, Теута Арифи. Попладневната средба била "редовна средба при крајот на годината за правење на анализа на сите политички и посебно прашањето на добивањето на статус-кандидат". Традицијата на добри односи меѓу Црвенковски и Ахмети, ни објасни таа, трае од времето кога Црвенковски беше член на СДСМ и "нема простор отсуството на Ахмети од седницата да се коментира како тенденција на игнорирање". Црвенковски му ја врати посетата на Ахмети уште истата вечер. Тој присуствувал на неформалниот коктел во скопскиот хотел "Стоун бриџ", организиран од Ахмети по повод добивањето на статусот кандидат. Коктелот, на кој присуствувал и премиерот, како и дипломатскиот кор во земјава, поминал во "пријатна атмосфера", а Црвенковски таму останал подолго отколку на коктелот организиран по истиот повод во Собранието на РМ. [img]http://www.vecer.com.mk/content_images/57615817620051223200913.jpg[/img]
Makedon Cuden soj sme si nie Makedoncite. Za 4 godini vlast, gi prodavame nacionalnite interesi, dodeka albancite za 4 godini vlast rabotat na albanskata kauza za GOLEMA ALBANIJA.
Pina Pa vika: -Попладневната средба била "редовна средба при крајот на годината за правење на анализа на сите политички и посебно прашањето на добивањето на статус-кандидат". Znachi pravele analizi na site politichki prashanja. Abe smeshki.. Nego se prashuvam dali Brane nauchil albanski ili ovoj drugiot zbori broken Macedonian. A mozhe i English spikaat, koj ti zna. Spomnatite analizi mora da se na visoko nivo.