Aкција на „алфите“ кај Бит Пазар
Aкција на „алфите“ кај Бит Пазар
Strelec Вечерва на Бит Пазар за малку ќе се повтореше 93-та година. Инцидентот почна при една акција на „алфите“ против уличните препродавачи на петарди, кои во овој дел од годината ги има во значителен број во Бит Пазар. Подебелиот крај го извадил препродавачот, кој одбил да му се одземат петардите. Вели дека еден од „алфите“ го удрил по глава со кундак од калашников. „Дојдоа две коли и сакаа да ми ги земат петардите. Јас не им ги дадов и ме удрија со кундакот во глава“, изјави еден од повредените препродавачи. Веднаш по инцидентот, на улиците пред Бит Пазар се собраа поголем број револтирани луѓе. Тие го блокираа патот, поставувајќи контејнери на улиците. Повеќе од саат време не пуштаа никого да помине. Затоа полицијата го пренасочи сообраќајот кон другите улици. Немаше нивна интервенција против насобраната маса, кои бараа, „алфите“ да не се движат повеќе во овој дел на градот. Во обид да ги смири, со нив преговараше началникот на полициската станица Бит Пазар. На крај, началникот Исни Џемаили успеа да ги смири насобраните. Тие сами ја отстранија блокадата и се разотидоа дома.
Strelec Да не отворам нов топик! Уапсен Бурхамедин Нухиу, осомничен за убиството на Јосифовски Полицијата изутрината го уапси Бурхамедин Нухиу осомничен за убиство на Ванчо Јосифовски во Тетово на 19.10 2002 година. Како што информира МВР, 39-годишниот Нухиу бил лишен од слобода во угостителски објект во рамки на бензиска пумпа во селото Порој. Тој при апсењето дал отпор и пукал врз полицијата при што е повреден еден полицаец. Бурхамедин Нухиу испратен е на издржување затворска казна. Седумнаесетгодишниот Ванчо Јосифовски беше застрелан од возило во движење додека играше кошарка со свои другари на игралиште во близина на стариот градски стадион во Тетово.
dejan Konecno.
Makedon Bravo za vlasta, im trebase 'samo' 3 godini da pocnat da apsat ubijvi....samo nekako zatvorite ne im se sigurni, koj ke vleze, nabrzina 'bega' ... cudno nekako, neli?
Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Bravo za vlasta, im trebase 'samo' 3 godini da pocnat da apsat ubijvi....samo nekako zatvorite ne im se sigurni, koj ke vleze, nabrzina 'bega' ... cudno nekako, neli?
Taka e... Nivnite prethodnici nemaa problem so zatvorenicite... Ushte vednash gi amnestiraa i si gi vrabotija kako reketari!:)
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
Aкција на „алфите“ кај Бит Пазар
Брејкинг њус: Продажбата на петарди на Бит Пазар продолжува. На отворено, близу полицајци...!?
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Makedon
Bravo za vlasta, im trebase 'samo' 3 godini da pocnat da apsat ubijvi....samo nekako zatvorite ne im se sigurni, koj ke vleze, nabrzina 'bega' ... cudno nekako, neli?
Taka e... Nivnite prethodnici nemaa problem so zatvorenicite... Ushte vednash gi amnestiraa i si gi vrabotija kako reketari!:)
Da be, gi amnestiraa ovie VMROovcive onie od DPA koi stavaa albanski znaminja po Gostivar, a pak ovie segasnive gi amnestiraa clenovite na ONA/ANA/UCK koi ubivaa makedonski policajci i vojnici, pa uste gi stavija do niv vo Vladata...bre sto losi se ovie VMROvcive, trebase samo ubijci da amnestiraat, a ne postavuvaci na tudji bajraci.
ProMKD Zalno e za momcevo go utepaa a rodninite trpat zakani tri godini i cekaat ubijecot da bide staven vo zatvor, ama bolje sega nego nikada da go stavat zad resetki. Se nadevam leka i ostanatite ubijci se na red
Great_Macedonian Za Bit Pazaar... hehe, bati Alfite ima ubijci na sloboda tie nasle prodavaci na petardi da mavet so kalasnikovi po glava. Ete go uapsile kopileto od Tetovo, posle tri godini... aj sega mozebi na red e "leka" zas toj ubi dvanaeset lujge.. no sudejki po prosekot (za edno ubistvo tri godini podocna apsenje) za 12 ubistva? 36 godini ke cekame.. Pa vo 2041 godina ke mu pojdat na grobot od "leka" da go apsat, zas togas ke ima "uslovi" za toa.
tomislav1978 Уште една акција на Алфите овојпат во Охрид: Новогодишната прослава во Охрид заврши со инцидент Новогодишната прослава во Охрид заврши со инцидент што се случил кај ноќниот клуб „Гуд фелас“ во центарот на градот околу пет часот утрото. Група од неколкумина млади момчиња, гости во клубот, по нередот и кршењето што го направиле внатре, пред овој објект што се наоѓа во близина на Охридскиот суд, според очевидци, нападнале неколкумина полицајци од единицата Алфи што дошле да се справат со нив. Едно од момчињата со бекатон плоча удрило еден од полицајците, кој завршил со лесни телесни повреди, а истото му се случило на уште еден од Алфите, кој бил нападнат со метален бокс што со себеси го носело друго момче. По инцидентот, тројца од момчињата што ги нападнале полицајците се приведени во охридската полиција. „Бил нарушен јавниот ред и мир, при што се предизвика и оштетување на инвентарот со кршење на чаши и слично. Приведени се тројца од нарушителите, во тек се активности за пронаоѓање на останатите“, рече Борче Пешевски, началник на одделението за односи со јавност во МВР. Од високи полициски извори дознаваме дека двајца од уапсените се момчиња со германско државјанство, со македонско потекло од струшко, а еден од нив е Албанец со македонско државјанство од струшкото село Велешта. Кај напаѓачите не било пронајдено оружје. Повредените полицајци и напаѓачи врз нив не се задржани во болница.
SLaCk Dobro ova poslednovo za Ohrid e bez vrska obicen incident sekojdneven. Jas bi se osvrnal na apsenjeto na Nuhiu. Fala bogu! Sekoja pofalba sto sobraa sili da go uapsat (kako ne go svitkaa na lice mesto!?) i se nadevam deka nema da ima nekoi zezancii na sud ili vo zatvor, neka skape tamu toa gubre.
intel Slack ??? sto vaka toplo vetre od tvoja strana da duvne?? BTW podrska za postot i jas se nadevam deka nema da im "izbega"
intel
quote:
Originally posted by tomislav1978
Едно од момчињата со бекатон плоча удрило еден од полицајците,
BL533, spored istragata..eh ..toa ti e.
wolf_pack Hmmm se sobraa Albanchinjata od stranstvo eve sho sum da se praat u Ohrid a? pa ko onie mafiozite od Brooklyn da ne se "Nikoj nas ne smee da ne pipne - nitu Isus Hristos"[:D] Off sho ne sum bil del od Alfite na takvi incidenti, Mossad ne ke mozhat da mi se iznachudat[:D]
ProMKD Ne se sekiraj, alfite si znaat da gi sredat ubavo [:D] Ke vidime sto mafijasi se koga ke se molat i ke placat na kolenici
трендафил Како тргнало може пред избори да бидат уапсени и Али Ахмети, Г`зим Острени и другите со командна одговорност за воените злосторства во 2001та. Светско чудо. Полицијата почнала да апси криминалци.
трендафил Дали поради акцијата на алфите или не, цигарите на Бит Пазар се сега поевтини одколку пред Нова Година и покрај додатниот данок од 15 денари. Исто е и по другите пазари кај што се продаваат шверцувани цигари. Шверцерите веројатно се плашат од тоа пушачите да не се откажат од пушење. Прометот на Бит Пазар е значително зголемен. Полицијата и инспекцијските служби веројатно се во зимски сон или во еуфорија по добивањето на статусот на кандидат за ЕУ без датум.
NACIONALIST
quote:
[i]Originally posted by intel BTW podrska za postot i jas se nadevam deka nema da im "izbega"
abe toj nema da im izbega, samo ke se oddaleci od zatvorot, taka barem gospoga meri se pravdase za drugite sto begaa od zatvor