Gledate NHL?
Gledate NHL?
Goran-Skopje Dali za ovoj sport moze da se rece deka e najtraktiven i najdnamicen? Eve po mene eden mnogu dobar primer za toa... http://www.wackyvids.com/movies/sports/190/besthockey.html Goran-Skopje
wolf_pack Торонто победи над Флорида со резултат од 6:5 во OverTime. Капитан Mats Sundin беше MONSTER :) Постигна 4 гола и 2 асистенции и сеуште им даде шанса на Листовите да се борат за плеј-оф. Tampa Bay од Флорида е осмо и последно место за во плеј-офот, тие имат уште 3 утакмици до крај додека Торонто 4. Ако Tampa Bay тепа 1, изгуби 1, и игра нерешено во третата (каде би изгубиле на пенали) а Торонто ги тепа сите останати онда Maple Leafs ќе одат во плеј-оф каде највероватно ќе се сретнат со Отава Сенаторс против кои имат одличен успех во разигрувањето во последните 4-5 години :) Good Luck Leafs!
Lidija E super za Sundinot i ovde go falea po vesnici deka mucho dobar bil. Toj coek zaslusva da zemi Stanley Cup ama ne mi se verva deka ke bidni nekogas to za nego, nema mnogu vreme :( I ovaa godina sepak tesko izgleda za niv ko so pisa wolf, 4 da pobedis ne mi se verva. A plus to cim Otavata ceka na drugata strana odma stop bi trebalo da bidi za koj i da od dvete ekipi, cim tie velis ova godina megu naj, naj se, Otava mislam.
wolf_pack Многу тешко ќе биде, да...но доколку Tampa Bay одигра како што пишав во претходниот пост, Торонто има шанса да ги победи сите останати 4. Во последните 8 утакмици немат изгубено ниту една во регуларност (6 победи и 2 губени на пенали). Вечерва ќе играт со New York Islanders која е веќе елиминирана од плеј-офот. Во Сабота и Недела играат со Ottawa и Buffalo, најголемите локални ривали. Ottawa не сака да ги рескира својте најдобри играчи а плус имат некои клучни повреди, така да не им е гајле ако изгубат од Торонто. Истото би важило и за Buffalo, и тие се веќе одамна во плеј-оф трката, не им е толку важна утакмицата во недела. Последната утакмица е дома против Pittsburgh која е воедно и најслабата екипа во целата лига. Да се надеваме :)
Lidija Mi tekna wolf :) i ti ama uba preobrzba prajs na svedskite iminja, posebno preziminjata :)))) Da ne rabotis i ti ko sport-komentator, Naslund (a so dve tocki duri ama nemozi ovde) --> Nazland!!?! SE ZAFRKAVAM!
Lidija Markus Naslund da toj i Foppa se drugarcinja od isto mesto od ovde i zaedno igraa pred da zaminat za NHL. Znam deka nemozese da igra na olipmpijadata, zosto inace toj ima defiitivno dadeno mesto za vakvi raboti kako Foppa, Sundin, Alfie i taka pogolemite. Ama sega citam deka posle olimpijadata ubo mi trgna so NHL. Za Dzoze interesno :), jas rekov na nasi mozi Jose, Josif togas ke bese smesno i Hoze dodusa e smesno :). Vidis jas ne znajev za nego. A za Aleks Stondzof prvpat slusam kakva preobrzaa na prezimeto :))). Znaci ima nekolku so imat koreni vo Makedonija. Od kaj e Sakich??
wolf_pack
quote:
Originally posted by Lidija
A za Aleks Stondzof prvpat slusam kakva preobrzaa na prezimeto :))). Znaci ima nekolku so imat koreni vo Makedonija.
Не Стонџоф, Стоџаноф. На латиница се пишува како 'Alex Stojanov' а го изговараа буквално 'Алекс Стоџаноф' [:D] Толку школо имат за диверзија екс-спортистите овде [:D]
quote:
Originally posted by Lidija
Od kaj e Sakich??
Joseph Steven Sakic e роден од мајка Славица и татко Маријан дојдени во Канада од Хрватска :)
wolf_pack Ни Јозе ни Хозе го викаат него Џозе (по француски) пошто е роден во Монтреал тој. Македонец е по дедо му и еднаш на Македонската програма беше не поздравил нас гледачите "Здраво Македонци" [:)] А Лидија знаеш ли кој е Маркус Назланд? Верувам дека знаеш, капитен е на Ванкувер Канакс и требаше да игра за Шведска на Олимписките ама беше повреден и остана да се лекува тие 2 недели. Маркус беше трампан од Питсбург за Ванкувер за еден Македонец - Александар Стојанов или поточно како го викаа репортерите овде "Алекс Стоџаноф" [:D]
wolf_pack Ееее Лидија, не си ме рабрала добро :) Знам дека Назланд се пишува како Naslund со оние двете точки над буквата 'u' ама пишував на Кирилица и тоа точно како би го изговарал некој од форумот на пример што е новајлија во овие работи[:)] Mikael Nylander се изговара Микаел Ниландер или Мајкл Ниландер како тука што го викат?[8D]
Lidija Dobro wolf togas opravdano ti e :) Ne zs ima bukvi ovde so gi nema na drugi jazici i definitvno ne vo angliskot mozam da razberam deka i za tie so komentirat ke izgovarat na drug nacin. Mozi interesno za igracite da bidat malku amerikanizirani, kanadenizirani :) kako Majkl naprimer, samo kako taka samo imeto go smenale, a ne i prezimeto i ne go vikat Majkl Najlander :) Sega za vazni temi, koj se naj kandidati sega za "Stanley Cup"?
wolf_pack Јесте да е динамичен, ево на пример една од мојте најомилени тепачки: Tie Domi vs Donald Brashear (Toronto at Philadelphia) [url="http://www.mytempdir.com/361576"]..Link[/url]
Lidija Znaci toj od edniot kraj dojde da se tepa, e bas ovoj e primer na toj tip na hokej so e tamu, ni sudija ne reagira ni nisto. A so ke se slucese ako nekoj navistina se povredese. Ne se sluci sega pred nekoja godina tokmu to. :( Ne, tepackite treba da gi snema od igrata! Lele wolf ti inace ko svedski sportski novinar si :). Tie a se spomni svedska reprezentacija vo hokej odma se fakat za Tommy Salo i Belorusija. Ostaj te go coekot na mira. Jas licno mislam deka bas toj gol e gresno da se zema kako merka za dobar golman, to bese samo nesreken slucaj. Tommy Salo si gi imase svoite najdobri denoj iako sega igra so prvacite ovde od Svedska, Frolunda tokmu kaj so Henrik L. branese lani pred da si odi. I sega zasega arno mu odi iako e toj od postarata generacija, generacijata na Alfredsson, Sundin, Foppa... Neznam ama H. Lundquist mislam jas deka e dobar golman i toj ke bidi prv golam ovoj pat. Lani imase super sezona ovde, a i tamu pocna ubo, taka da mislam deka nema da bidi to slabata tocka vo svedskata ekipa. Neznam so fali sekoe svetsko so nemozi da se stigni do zlaten medalj, ama mozi sega konecno ke bidni. Neznam dali go gledavte svetskoto vo Finska pred nekoja godina, togas igrase Svedska i Finska (najinteresen duel za mene), Fincite vodea 5-1, i zavrsi 5-6 za Svedska. E ko togas so igraa sakam i sega na olimpijadata, togas i Kanada nema so da praj. Ama nie vaka samo Kanada, Svedska muabetime ima drugi so se tokmat da zemat zlatot, ke bidi interesno :))))))
Lidija Znaci Philadelphia Flyers & Piter Foppa :) nema da odat natamu? Jas epten sakav i Sundin da napraj nesto zosto uste to mu fali i prikraj e so karierata ama Toronto kolku so znam ne odi ic ubo ili? Cim Ottawa se aktuelni i Detroit togas da navivame za niv da se poradva Alfredsson ili Zetterberg, Lidstrom & company uste poke ova godina :) Koga pocnuva?
Strelec
quote:
Originally posted by Lidija
Koga pocnuva?
Што кога почнува? Сезоната оваа година? Измина повеќе од пола сезона!:) Инаку, Toronto со Sundin веќе многу заостануваат и би било чудо да се вратат во борба за play-off... Што се однесува до Ottawa, тие се според мене најголеми фаворити за победник и во источната конференција и за Stanley Cup! Го имаат според мене најдобриот напад во историјата на NHL... Канаѓаните Spezza & Heatley и Швеѓанецот Alfredson! И покрај тоа што во текот на сезонава поради повреди оваа тројка не беше цело време заедно, сепак досега имаат постигнато преку 200 поени (голови + асистенции), а мислам дека до крајот на сезоната ќе покажат и уште поголема ефикасност и сигурно ќе се приближат до волшебната бројка од 500 поени!!! Во западната конференција како голем фаворит за прво место во регуларниот дел од сезоната се наметнуваат Detroit Red Wings, иако лично не мислам дека се со големи шанси успешно да поминат и низ play-off натпреварите и да стигнат до големото финале... Имаат многу осцилации во играта... Од двајцата Швеѓани во екипата, Lidstrom и натаму останува еден од најсилните дефанзивни играчи во NHL, но прашање е уште колку сезони ќе издржи... Од друга страна, младиот Zetterberg е според мене уште сега еден од најсилните светски играчи и голема хокеарска ѕвезда!
wolf_pack Кандидати за Stanley Cup од источната конференција се Carolina и Ottawa. Вчера на мечот протиф Питсбург, Carolina го изгуби еден од нивните најдобри играчи, winger Erik Cole. Тој е на прогноза да испушти скоро 2 месеца па ќе видиме дали ќе можат да го задржат првото место Хуриканите. Во западната конференција главни конкуренти се Detroit, Dallas & Calgary.
Strelec
quote:
Originally posted by wolf_pack
Друг добар Македонец е Steve Staious и игра за Edmonton Oilers.
И трет добар Македонец во NHL е првиот голман на Montreal Canadians, Jose Theodor!
Lidija More Strelec kakva sezona me zafrkavas :) koga pocnuva zavrsnicata ili kako se vika to na nasi, koga se igra ovde po 7 utakmici tamu neznam po kolku i toj so pobedva odu ponatamu. To mislev koga pocnuva, vo svedkskata liga zavrsi serijata i sega se pocnuva interesnoto so 8-te najdobri :) Inace alal da ti e za ubajte zboroj, Alfredsson lani igrase ovde vo Geteborg (Frolunda) i bea prvaci, sega pred malku osvoi zlato na olimpijadata i sega super ke e uste ova. Da se nadevame, vreden igrac e! Za Zetterberg e ko so velis ima uste mnogu pred nego, toj e za mene od Foppa klasa, kako so Foppa bese porano i sega ponekogas e!
Lidija Strelec vistina e ova ili? Ako navistina e Makedonec kako go vikat: Jose na nasi ili Hose ko na spanski? :)
wolf_pack Ако вака продолжат, Торонто може ќе се довлечкат до осмото и последното место за плеј-оф:) Вечерва лом ги направија Buffalo Sabres (четврто место). 7:0 тепаа Листовите, Mats Sundin со 2 асистенции, Jeff O'Neil нешто почна да игра последните 2-3 утакмици, кај беше тој цела сезона не знам...децата добро играа - Kyle Wellwood, Matt Stajan, Alex Steen, комплет го растурија дивизискиот ривал :)
Strelec
quote:
Originally posted by wolf_pack
Ако вака продолжат, Торонто може ќе се довлечкат до осмото и последното место за плеј-оф:)
Не ми се верува... Многу заостануваат, а и конкурентите за седма и осма позиција се разиграа во оваа фаза сега и воглавно бележат победи!:( А вечерва, да... Одлично играа Leafs!:)
wolf_pack J.S. Aubin е одличен...барем иднината за голмани е добра. Плус Leafs ги имат проспектите Justin Pogge & Tuska Rusk од Канадската и Финската јуниорска екипа. Највероватно Belfour нема да се врати наредната година, има 4.5 милјони на неговата опција, со тие пари може да се купи еден солиден forward или defenceman! :)
StormAngel Ne gledam tolku mnogu. Ama ako vecherva Detroit Red Wings izgubat os St.Louis Blues, kje skrsham kichma nekomu.[:D]
Lidija Ej maski, maski :))))) Se super so hokej ama tepackite necinat. NHL ne gledam mnogu zs ne davat ovde na tie kanali so gi imam ama svedskata liga ja gledam ponekogas i sekoja prolet svetskoto prvenstvo vo hokej, ova godina i olimpijadata, superrrrrrr!!! :)
wolf_pack Да да, Канада има многу јака шанса да го пофтори златниот медал. А за стилот на игра си у право, мешавина е од вештини и грубост:) Овде еднакво се обожава гол постигнат од вешто дриблање како и добар ударац или тепачка а во Европа не ги интересира фторото:) За олимписките, тепањето не е дозволено и ударањето е ублажено т.е. судиите дават повеќе penalties за преувеличена грубост. За жал, Eд Јовановски е исто така груб како што и е вешт[:D][8D]
wolf_pack Капетанот на Торонто е најдобар Шведски играч на сите времиња, може го знаеш, вика се Mats Sundin. А Peter Forsberg како втор најдобар Швеѓанец е од Philladelphia. Други добри Швеѓани се Daniel Alfredson, Markus Naslund, Michael Telquist... Наш Македонец игра у Ванкувер, и ќе имате шанса да го гледате на Олумписките игри во Торино - Ед Јовановски, член на team Canada[8D] Друг добар Македонец е Steve Staious и игра за Edmonton Oilers.
Lidija wolf za Sveganite, Sundin e zuper igrac :), a Foppa veke da ne prajme muabet ima dosta vo NHL, ama poketo od niv kaj i da se ke zavrsat pri kraj se so karirerata ama ke vi pusitme drugi :). Vo Svedska e golem ovoj sport i ligata e dosta dobra. Sega ova godina dojde natamu vo NY Rangers Henrik Lundqvist kako golman i nego mu odi ubo, mnogu dobar golman. Za Ed Jovanovski go imam malku gledano, bas si mislev dali e od nastite kraevi, a za Steve Staious prv pat slusam. E sega za olipmijadata, site mozi da pobedat duri SAD ama Kanada nix. Ti sega ko Kanaganec sigurno si protiv ama jas kako ja imam zanekeno Kanada kako tim iako ako zborame objektivno tamu e najdobrata liga i se to i klasa igraci. Ama vo poslednite svetski prvenstva vo finale ili vo polufinale imat Sveganite igrano so niv i za zal izgubeno, ama stilot kako so igrat Kanada e malku nadvor od normalni granici. Epten ama epten grubjanski vlegvat vo dueli ne so pamet vo glata tuku so namera da udrat malku od poke. Zatea ako jas ke se slusam Kanada ne vo finale na olimpijadtata, iako za zal taka ke da bide.
StormAngel
quote:
Originally posted by wolf_pack
Јесте да е динамичен, ево на пример една од мојте најомилени тепачки: Tie Domi vs Donald Brashear (Toronto at Philadelphia) [url="http://www.mytempdir.com/361576"]..Link[/url]
Se deshava ova chesto po terenite wolf?[:D] Da znaeme dali da gledame pochesto.
wolf_pack Лани нели беа на штрајк па ја загубија целата сезона. Главното жири од играчите сакаше да ги сменат малку правилата за да има повеќе голови но не лобираа да се намали тепањето. Е сеа пошто е побрза играта помалку тепање има, можда 3-4 пати во неделата додека порано имаше 10-11:) Мора да се разбере дека хокеј е един спорт во светот каде тепачката е со песници (без ракавици) па и малку опасно е. Има многу добри тепачки и од оваа година, највеќе од нив се од играчите на St. Louis мислам (може оти се едни од најслабите)[:D]
јузер Не гледам NHL зашто не пренесуваат кај нас, иначе хокеј обожавам со други думи. :) Прошлата Олимпијада беше ептен интересна и неочекувано победи Канада на крај. Како последни се пласираа во група (4-ти) ама на крај први испаднаа (ги тепаа САД). Белорусија беше хит исто така. И они од 4-ти во група ја победија дотогаш најдобрата Шведска во четврт финале и стигнаа до полуфинале.
Lidija More juzer eden :) so moras da spomnuvas sega: posledna olimpijada, Belorusija, Svedska nema potreba :))))))nemoj uste bolka mi e :). Ostaj go minatoto, sega gledame samo napred i najvaznoto na ova olimpijada e Svedska da pobedi, a Kanada ne :))))))
wolf_pack И јас памтам таа утакмица со Белорусија:) Видиш Лидија тоа е увек проблем со Шведска, немат нај нај голман они:) Напад имат доста, ама во такви значајни утакмици, одбраната е најважна и одбраната почнува со најдобриот голман. И Telquist и Lundquist се добри ама немат искуство ко Brodeur од New Jersey на пример, или пак Theodore, само немој Tomi Salo да го вратат:))
wolf_pack За Томи Сало, ко играше у New York Islanders. Ево го како јаде тупаници од Dan Cloutier[:D] New York Rangers и Islanders се големи ривали и се гледа:) [url="http://www.mytempdir.com/378431"]..Video[/url]
wolf_pack Русија не верувам да биде јака, многу добри играчи им се повлекоа од олимпијадата. Иако никогаш не знаеш со нив, талентирани се у секоја позиција сепак не би ги ставил у последните 4. Мојте избори за полуфинале се Канада, Шведска, Чешка и Америка.
Lidija E zosto taka so rusite ne znaev, olimpijadata e najvaznoto vo hokej koga se raboti za reprezentacija. Iance za polufinaleto, jas bi ja smenala Amerika so Finska (znajs tuku kako komsii :)))) i neznam kako e so Slovacka. Iskreno receno od tie so gi pisa najsigurna e Kanada. Ama aj da recime, Kanada, Finska, Ceska & Svedska! Ke vidime za nekoj mesec :))))
Strelec Foppa?:) Веројатно мислиш на Peter Forsberg?:) Не знаев дека тоа му е таму nickname!:) Еден од моите омилени хокеј играчи! Peter Forsberg моментално води на листа за постигнати асистенции во NHL... Беше повреден повеќе од еден месец, но од пред неколку дена е повторно во тимот на Philadelphia Flyers! Сеуште е екстра добар играч и покрај тоа што има 33-34 години!:) А за play-off натпреварите е сеуште многу рано... Има уште еден и пол месец да се игра!:) Во play-off ќе се пласираат по осум тима од двете конференции!
wolf_pack
quote:
Originally posted by Lidija
Znaci Philadelphia Flyers & Piter Foppa :) nema da odat natamu?
Моментално се во позиција да одат ама има повреди на клучни играчи - Eric Desjardins, Simon Gagne, Keith Premau па и Питер Фопа дури :) За Торонто тешко, мада има време ама со таква тапа одбрана и да одат понатаму џабе им е. Не е крив Сандин пошто тие околу него де се повредат, де глупи грешки прават...замисли пред два месеца Торонто играше за да биде по 5-то или 6-то место а сега како што гледам е 11-то. Ужас! За Отава нема шо да прајме муабет, во секојоа категорија се меѓу првите во целата лига, како и Детроит.
Strelec
quote:
Originally posted by wolf_pack
...ама има повреди на клучни играчи - Eric Desjardins, Simon Gagne, Keith Premau па и Питер Фопа дури :)
wolf, само Primeau не игра од набројаните 4-рица!:) Инаку, пријатно сум изненаден што се интересираш за хокеј!:)
wolf_pack Да спрема репертоарите што ги има само Примо е повреден, ама мислев на тоа дека Фопа често се повредува :) Дури и Gagne беше малку повреден на Олимписките, проблемот во Филаделфија е што никад не знаеш како и шо со здравјето :) Знаеш кога велат "Upper body injury, day-to-day" :)
quote:
Originally posted by Strelec
Инаку, пријатно сум изненаден што се интересираш за хокеј!:)
Ама и не е само хокеј, уфф член сум на многу fantasy leagues, NFL, NHL, NBA...знаеш го она шоуто на каналот 'The Score' што се вика 'Stump The Shwab'? Со некои (не со сите) ама со некои од тие конкуренти јас слободно можам да се такмичам[8D] correction: шоуто е на ESPN а само пренос дават на The Score.
Lidija Ej ubo gi zarekovme i Foppa (Strelec, ovde mi se cini deka nema nekoj so ne go vika Peter Forsberg, Foppa :), eden e Foppa vo Schweden!) i Sundin. Flyers pobedija poslednite utakmici ne? Sega ko ke se zasili Foppa ke bidni nesto!!!I Toronto isto taka pobedi sega posledniot pat, i Sundin bese zamesan dosta, super. Ama so storija tie na 11 mesto so velis wolf to e mnogu dolu, dal ke stignat i ako stignat dal ke imat sansi, ke da vidime :)