Буџетот за културата намален за 8%
Буџетот за културата намален за 8%
Strelec Ova mozheshe i na 'politika' da se stava, ama... Во 2006-та Министерството за култура сите проекти ќе ги финансира со намален буџет од околу 8%. Кратењето пари за култура ќе има негативен ефект врз развојот на пошироко ниво, културата нема да се трансформира и се повеќе ќе станува товар... [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56519"]/Повеќе/[/url]