Јануарски поскапувања
Јануарски поскапувања
Strelec [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56372"]Цигарите поскапеа за 15 денари[/url] [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56844"]„Телеком“ планира ново поскапување за 20%[/url] [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56898"]Поскапува гасот за 10,2%[/url] [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=56925"]Топлификација бара поскапување на парното за 26%[/url] А растат ли пропорционално и платите?
јузер Растат....само кривопропорционално!:)
concrete Ne, kolku znam rastat samo NEZADOVOLSTVOTO, NEVRABOTENOSTA I BEZPERSPEKTIVNOSTA :):):)!!! Glupavosta si e ista....., ah da i ZADOLZUVANJATA kon Svetska Banka&Co. kako i trendot na BEGANJE bilo kade samo ne vo FYR-trloto:):):)!!!!
Goran-Skopje
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Abe kakvo poskapuvanje, neka se organiziraat makedoncite tamu , edna "generalka" neka napravat , neka gi isplasat malce, neka blokiraat se zivo i divo od istok do zapad, od sever do jug, i aerodromi i patarini i mostovi i golemi raskrsnici , se apsolutno se, nega drzat taka i neka si postavat oni baranja, pa neka si isplasi i vlasta od narodot malce , a ne samo vlasta da go plasi i ubiva narodot.
Go znaesh vicot so kuburata? Vo tursko vreme nekoj makedonec si rabotel na niva. Pominuval nekoj turski vojnik i zastanal da odmori. Koga videl deka ovoj ima jadenje, sednal, jadel..jadel..se izel, mu ja ispil vodata i na kraj toa shto ostanalo go isturil, koga veke ne znael shto da pravi go viknal i go natrtil.... Ovoj si kjutel celo vreme i edno vreme mu ispadnala kuburata skriena vo pojas na makedonecot. Turchinot se isplashil i mu vika: "Abe kaur, zoshto it e kuburava? Ovoj mu vika: za nedaj boze!! E od nedaj boze poveke...ima li? Goran-Skopje
achtung_panzer Aj za cigarite sho poskapuvaat, ok e... ushte eden motiv da gi otkazhat tie shto ne gi otkazhale. Ima perspektiva, kako nema: odgleduvanje gulabi-pismonoshi (telekom) maslodajna repka (maslo za gorenje), tutun (kjarish bilo kako, ako ne se isplati da go prodavash- go vitkash, ako se isplati go prodavash za teshki pari)... kako nemalo perspektiva... daj malce pozitivno dechki, sho e ova [:D][;)] Idat izbori dragi dami i gospoda, nekoj treba da gi finansira predizbornite kampanji, podlazhuvanja, mitinzi, afterparty i sl... nazad na selo, gradot go biva samo za korzo...
OooOo Ova poskapuvanje li se vika? Najmalce 50% koga kje vidam togash kje se zasekiram ... Neznaat oni deka nemozhat tolku da dupat kolku shto mozhe ovoj narod da izdrzhi [xx(]
zlotty_co_380 Abe kakvo poskapuvanje, neka se organiziraat makedoncite tamu , edna "generalka" neka napravat , neka gi isplasat malce, neka blokiraat se zivo i divo od istok do zapad, od sever do jug, i aerodromi i patarini i mostovi i golemi raskrsnici , se apsolutno se, nega drzat taka i neka si postavat oni baranja, pa neka si isplasi i vlasta od narodot malce , a ne samo vlasta da go plasi i ubiva narodot.
concrete
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Abe kakvo poskapuvanje, neka se organiziraat makedoncite tamu , edna "generalka" neka napravat , neka gi isplasat malce, neka blokiraat se zivo i divo od istok do zapad, od sever do jug, i aerodromi i patarini i mostovi i golemi raskrsnici , se apsolutno se, nega drzat taka i neka si postavat oni baranja, pa neka si isplasi i vlasta od narodot malce , a ne samo vlasta da go plasi i ubiva narodot.
zlotty_co_380 da ne si drmnal nesto zestoko?????...visis malku na levo krilo, daj resetiraj go toa wing leveler-ot :)!!..i ne landaraj, drzi zbiena formacija !!!!
zlotty_co_380 Ne be nevisam, ni na levo, ni na desno, taman u centarot sum, site se podgotveni za sletuvanje na runway 34L ama na desnata strana , North West 0256 Changi Intl sto treba da se izvede slednata nedela. btw: sto mu vali na mojot post pogore, jas samo dadov ideja, oni neka poskapat pa drugite neka blokiraat se. Nemase nisto loso.
concrete
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Ne be nevisam, ni na levo, ni na desno, taman u centarot sum, site se podgotveni za sletuvanje na runway 34L ama na desnata strana , North West 0256 Changi Intl sto treba da se izvede slednata nedela. btw: sto mu vali na mojot post pogore, jas samo dadov ideja, oni neka poskapat pa drugite neka blokiraat se. Nemase nisto loso.
Ne mislev ni jas nisto loso....samo uste da najdeme koj ke se mrdne od televizor da odi da blokira :):)!!!
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by concrete Ne mislev ni jas nisto loso....samo uste da najdeme koj ke se mrdne od televizor da odi da blokira :):)!!!
pa nornalno vlasta prvin mu go ispra premnogu dobro umot na narodot so Kanasndra i filmovite od nezina kompnija, taka da site se preokopirani sto ke se sluci vo slednata epizoda, site zborat Dali Paolo ke is e vrati na Marija ili pa Jordano ke se venca so Virgina. A od druga strana Pavel ne se sekira ic deka ja izneveruval zenata si so Virginija. Mnogu losoooo, samo malce treba edinstvo i se ke bide vo red, barem malce btw Goran sto e toa kuburata , ja se izviniuvam ama stvarno pojma neam sto znaci toj zbor, dali se misli na cigara?
Goran-Skopje
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
quote:
Originally posted by concrete
btw Goran sto e toa kuburata , ja se izviniuvam ama stvarno pojma neam sto znaci toj zbor, dali se misli na cigara?
"Tokom istorije su se mnoga drushtva dobrovoljno odrekla vrednih tehnologija – na sopstvenu shtetu. Na primer, svojevremeno je Japan posedovao mnogo bolje pushke od bilo koje druge zemlje na svetu. Bio je chisti sluchaj da je vishe Portugalaca bilo na palubi jednog kineskog broda koji se 1543. zaustavio kod japanskog ostrva Tenegashima, zbog snabdevanja. Portugalci su imali dve kubure i krenuli su u lov da bi brod napunili namirnicama. Kada je Tkitaka, vladar usamljenog ostrva, video novo oruzje, insistirao je da ga nauche kako da puca, shto su Portugalci i uchinili, ali tek u trenutku kada su se spremali da odu. Tkitaka je zamolio Portugalce da mu prodaju kubure. Oni su i tom njegovom zahtevu (jasno – za velike pare) izashli u susret. Poshto je doshao do kubura[/b], Tkitaka je svom kovachu macheva naredio da mu napravi kopije kubura i tako je vatreno oruzje stiglo u Japan. Pricha se da je, kroz samo nekoliko godina, japanska verzija portugalskog oruzja bila mnogo bolja od originala." Me mrzeshe da preveduvam, i taka, od japan stignala na niva! Goran-Skopje
zlotty_co_380 Spoko, spoko, svativ za sto se raboti, thx