Zosto se gordeam sto sum makedonec/makedonka
Zosto se gordeam sto sum makedonec/makedonka
vlado1979 Site nie sme patrioti.Koj poveke koj pomalku.Ne veruvam deka ima nekoj na ovoj forum sto ne cuvstvuva barem malku gordost na svoeto poteklo i istorija.Sto konkretno Vas ve pravi gordi MaKEDONCI?
SpaceLily
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
[:X][:D][:D][:X][:D][:X][:D]vecno ke ti su blagodarna nego,kako ojt biznisot?
Apstinencija!...ama berikjatvrsn od starite dobri vreminja ima zashtedeno kolku za normalen chak i luksuzen zivot[:D][:D][:D][:D]
RaGeAnGeL sesro raka na srce eptem si profi vo rabotava tvoja...sea ne se rabotaj,ef zemi nekoja poducavaj ja
prilep9prilep ebavi makedoncite!si rekov sega ko ce otvoram eden kup gordi makedonci ce vidam.ko to,nisto!j#180;zk da vi e.
Goran-Skopje Abe ostaj, se bagra mome..bagra nevidena. Nego da te prasham neshto, kako e toa "da se izgubish psihichki"?
sasha Goran...aman be:))
Goran-Skopje Sasha, sho aman be src??[:)]
vlado1979
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by vlado1979
Site nie sme patrioti.Koj poveke koj pomalku.Ne veruvam deka ima nekoj na ovoj forum sto ne cuvstvuva barem malku gordost na svoeto poteklo i istorija.Sto konkretno Vas ve pravi gordi MaKEDONCI?
STO E OVA PRASANJE . jas sum GORD gord si ti
Poentata ovde mi beshe sledna:Dali nie dovolno se poznavame kako narod tocno da kazeme sto e ona sto ne pravi unikatni kako sto veke i imashe komentar od nekogo pogore.E sega gore dole site znaeme deka sme ok narod ,mirni,licni,poslushni,besh losha misla.Jas konkretno se gordeam zatoa sto sum makedonec poradi faktot shto sme edinstven narod koj ima pogolema dusha otkolku paricnik a sepak uspevam da opstaneme,vo stilot zemam plata 100 evra na kraj mesec trosham 200..Otkade mi tie 100 vishok poim nemam..E toa e ubavinata na ovoj narod.Znae da se zhali da leleka i da vika no na kraj kraeva znae da se snajde narodecot nash makedonski i da prezivee nezavisno od dadenata situacija.Makedonceto takvo kako shto go sozdal gospod znae da zhivurka,karakteristika shto mu ovozmozhila da opstane niz vekovite.Neka ne teche dobro e i da kape,chesto veli narodecov nash napaten i pak iznaoga sila da prodolzhi ponatamu i da se nadeva na podobro utre.Makedoncite nikogash ne predizvikale vojna.Sekogash nekoj drug ke se nametnel a nie sme go krkale stapot..I sepak imame dusha da proshtevame!Vo Makedonija postojat jaki vzaemno covecki odnosi nesto sto retko se gleda vo drugite zemji.Otsekogash komshijata bil prviot koj shto ti podava raka za bilo shto iako ponekogash go pcueme i ja kolneme negovata koza.:)Vo Makedonija seushte roditelite se bliski so svoite cheda i ne gi ostavaat na sred pat se dodeka se zhivi.Vo Makedonija roditelite zhiveat za decata!\Nema chovek shto doshol od strana a da ne zaprimetil kolku gostoprimlivi sme,kolku znaeme da ugodime na coveka,,, Epa ako ova ne ne krasi kako lugje i ne pravi posebni neznam shto...
profa Pa najprvo,rodena zemja mi e, i vo Palestina da se rodev ke se gordeev kako Palestinec ako nas ni se cuden narod. Makedonija:Ubava zemja,topla,miroljubiva,napatena no uste na noze. Prosecniot narod: Dobar,mil,napaten,poln so duh,vesel,zabaven,zavidliv:) Istoriski prikazni ,nastrana toa.Aleksandar Makedonski go spomnuvam samo koga nekoj nemoze da se seti ili ne znae voopsto kaj e Makedonija.Da ne se cukame sea premnogu u gradi
Lidija Ova so patriotizam i gordost da bidis makedonec vo mojot slucaj nekako od koga dojdov ovde to custvo mnogu poke se izrazva nego koga ziveev vo Makedonija. Jas ne sum patriot vo smisla deka mislam deka to so jas sum, mak. narod se najdobro nesto vo svetot i nikoj drug ne cini, ama patriot vo smisla deka go sakam mestoto kade ziveev ama pred se i najvazno lugeto i nacinot na koj nie si sme ko narod. Jas odbiram da ziveam na nacin taka da site okolu mene znat deka jas imam eden mnogu golem del od druga kultura, druga zemja i nemam nikogas namera da se "stopam" vo novoto i da izbrisam se so bilo i pominalo. Ako nesto specificno odbervam kako nesto so me parj mnogu, EPTEN gorda i mi ja topli dusata se lugeto i nacinot na koj lugeto ziveat kaj nas, TOPLI DUSI. Ova bilo od sekogas taka ama sega koga mnogu poretko sum tamu mnogu poke do izraz idi ova osobina na lugeto kaj nas i jas samo se nadevam da jas nikogas ne ja izgubam taa osobina.
Goran-Skopje Stilot na ziveenje, i da nemame pari ziveeme kako da sme milioneri, recenicata : "koj be ne moze"????!!! E Toa, GO OBOZAVAM!!! Goran-Skopje
V irginia Jas sum ne makedonka/makedonac , ama....gorda da jas Ruska [8D][:p] [:)][;)] .
Tanja19 isto mislenje so goran-skopje....stilot na ziveenje ni e jak,nema so....samo kaj nas go ima toa...na drugo mesto-ne!djoa seta da ni e naredena... PARITE NE SE PROBLEM....PARI NEMA! :) it's good to be home:( miss it:(
toni_a mozham da se gordeam dokolku sum napravil nesto ubavo te. pozitivno za Makedonija.so samoto ragjanje i pripadnost kon eden narod nemozham da bidam "gord". mozham da se gordeam na uspesite na drzhavata,poedinci,grupi itn...no nikako gord sto sum se rodil.treba da se postigne nesto,pa duri togash mozhe da se kazhe deka se gordeam.
riba se gordeam so tie sto se gordi [:D]
Lidija
quote:
Originally posted by toni_a
mozham da se gordeam dokolku sum napravil nesto ubavo te. pozitivno za Makedonija.so samoto ragjanje i pripadnost kon eden narod nemozham da bidam "gord". mozham da se gordeam na uspesite na drzhavata,poedinci,grupi itn...no nikako gord sto sum se rodil.treba da se postigne nesto,pa duri togash mozhe da se kazhe deka se gordeam.
Zs be toni taka, zosto mora da bidi samo taka, da se napraj nesto pa duri togas da se bidi gord. Deka vo toj slucaj coek e gord e podrazbirlivo i mnogu polesno da se bidi gord zosto togas odma mozis da ja relatiras gordosta za nesto konkretno so ti, toj, tie go imat napraeno. A sega drugiot slucaj za so jas bablav, e spored mene od ista vaznost, kako to so ti go spomna. Ne se raboti deka da si gord zosto si se rodil Makedonec, ama kako Makedones ti pripagas vo edna grupa na luge, koi kako i site drugi si imat svoi specificni osobini, se razbira pozitivni i negativni. Kaj nekoj se raboti gordosta so to kakvi sme nie kako narod, nasite osobini kako luge. Nekoj treti si se gordi so istorijata so Makedonija ja ima pominato, cetvrti gordost kon narodot so ja ziveel i ja preziveel taa istorija itn. Da se ima pocit i da se bidi gord kon nesto so samo postoi, a ne samo koga jas, ti ili drzavata nekoj drug ke napraj nesto za dobroto na Makedonija, togas e mnogu lesno da si gord. Ne treba malite, a GOLEMI raboti da se zapostavat.
skorpion Dali imate gledano nekoe prvenstvo? Pocit i nagradi ima samo za 1, 2, i 3-to mesto. Vo sto sme nie dobri?
RaGeAnGeL ne sum patriot..
SpaceLily Ja su Gorda Makedonka po majka od Debrca po tatka od Resensko!:))))
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
ne sum patriot..
eve konecno i nesto korisno da kazes od tvoja strana kratko ama premnogu jasno
toni_a
quote:
Originally posted by Lidija
Zs be toni taka, zosto mora da bidi samo taka, da se napraj nesto pa duri togas da se bidi gord...
chepnav nekoe moe viduvanje.sepak treba da ima so shto da se gordee chovek,a ne da se gordeeme (eventualno) so neuspehot na drugite. promeni togash koga ke nauchime deka posle vistinska zasluga ima vistinska nagrada.da pripagjash kon nesto ne e zasluga.da ja chuvash i neguvash pripadnosta,da rabotish na nejzin uspeh...da dadesh nesto i da investirash,da pomognesh i da poddrzhish pozitivno,da se borish protiv negativnoto... na primer da si samo chlen vo partija ne e zasluga, nitu pa treba da se "nagraduva"... znaesh,mnogu chesto se "lupame vo gradi" ,a istovremeno ne nema nikade.za drugi raboti kade sto imalo potreba i osnova od potenciranje i "lupanje" si kjutime...pogledni sega kade se GOLEMITE i MALITE raboti ili se` se sveduva na "lichno"? da ni beshe gordosta na mesto nemashe da sme vo sostojba vo koja sme sega... prvin dostoinstvo,pa posle gordost.
Lidija Toni nie dvata zborame malku za razlicni "gordosti" ili gordost na razlicni stepeni. Ti zboras za golemata gorsdost da se bidi Makedonc, ona so mu dava edna druga perspektiva na zborot patriotizam. Nisto loso vo to, nemoj da mislis deka to sakam da kazam. To so sakam da kazam deka toj tip na patriotizam, gordost, kade coek se oseka edno so svojata drzava i svojot zivot poke ili pomalku ke go posveti za dobroto za svojata zemja, da ja napraj barem malata razlika za podobro, toj tip na gordost ne mislev jas, zosto ako bidam iskrena takov patriotizam nemam jas. Malku na to so pisa pretposledniot pat, da bidam gord zosto samo pripagam na edna grupa luge, e bas na to mislev. Ti zosto si Makedonec imas sigurno nekoi crti so te odlikuvat tebe i so doagat bas od tamu deka ti si Makedonec po poteklo. Kako so rekov ima i dobri i losi crti ama kako segde i sekoj. E sega ne se raboti da jas se cukam v gradi so to tuku se raboti ednostavno da mozi coek da e svesen deka del od nas, nasiot nacin da bidime e del od to so odlikuva, e tipicno za Makedoncite. I ako bidime iskreni Makedoncnite kako luge si se posebni kako i sekoj narod, i vo moi oci, a sigurno i za tebe ima kaj nas dosta dobro. E za to da si gord. :)))
StormAngel Gord sum sto sum Makedonec zaradi toa sto sum Albanec i bilo koga nekoj Makedonec da se nervira mozhe slobodno da mi pcue majka i shajka i za se krivo shto odi vo Makedonija, kriv da sum ja.[:D] Kako da ne bidam gord?[^]
ProMKD StormAngel ne si kriv ti....krivi se vmro i sdsm i nato i usa... itn [:D] site se krivi, i jas sum kriv! [:D] Ako nekoj pcue Makedonec, mene me pcue. Gord sum od sve toa sto Makedonija do sega postignala. Mislam deka vo Makedonija ima poseben nacin na ziveenje/druzenje/rabotenje. Site zemji imaat svoe, ama za mene najdobro e vo Makedonija!
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
ne sum patriot..
eve konecno i nesto korisno da kazes od tvoja strana kratko ama premnogu jasno
dosta mi se pustas be[:D]
wolf_pack Горд сум, затоа шо ние Македонците сме уникатни:)
dejan Kulturata i muzikata.
slasa
quote:
Originally posted by vlado1979
Site nie sme patrioti.Koj poveke koj pomalku.Ne veruvam deka ima nekoj na ovoj forum sto ne cuvstvuva barem malku gordost na svoeto poteklo i istorija.Sto konkretno Vas ve pravi gordi MaKEDONCI?
STO E OVA PRASANJE . jas sum GORD gord si ti
zlotty_co_380 Pa datikazam do nekade i gresis. Zavi si se od karakterot od covekot kako najprvo,a ne od nacjata.Neznaci deka sekoj sto e od Makedonija ili po poteklo od Makedonija go pravi ili pocituva toa sto e pogore napisno od tebe , toa e samo tvoe mislenje, ama vo polno raboti gresis. Mozes da kazes deka ste najdobri u se, a mozis i obratno deka ste najlosi u se. Jas licno neznam sto da kazam , sto i da pisam samo ke mi skoknat da se teppaat pa zaota ke si cutam, Kako bese ona : "kuti si , dupi si" .
vlado1979
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Pa datikazam do nekade i gresis. Zavi si se od karakterot od covekot kako najprvo,a ne od nacjata.Neznaci deka sekoj sto e od Makedonija ili po poteklo od Makedonija go pravi ili pocituva toa sto e pogore napisno od tebe , toa e samo tvoe mislenje, ama vo polno raboti gresis. Mozes da kazes deka ste najdobri u se, a mozis i obratno deka ste najlosi u se. Jas licno neznam sto da kazam , sto i da pisam samo ke mi skoknat da se teppaat pa zaota ke si cutam, Kako bese ona : "kuti si , dupi si" .
stom velish deka sme,a ne si znaci ne se custvuvash makedonec..Ako ne se custvuvash makedonec znaci si ja zgreshil temata.Otvori nova na koj ake pishesh zosto si gord avstralijanec.Si go sakam narodot i znam deka sme edinstveni vo mnogu raboti.Toa ne e samo moe mislenje
Enigma
quote:
Originally posted by vlado1979
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by vlado1979
Site nie sme patrioti.Koj poveke koj pomalku.Ne veruvam deka ima nekoj na ovoj forum sto ne cuvstvuva barem malku gordost na svoeto poteklo i istorija.Sto konkretno Vas ve pravi gordi MaKEDONCI?
STO E OVA PRASANJE . jas sum GORD gord si ti
Poentata ovde mi beshe sledna:Dali nie dovolno se poznavame kako narod tocno da kazeme sto e ona sto ne pravi unikatni kako sto veke i imashe komentar od nekogo pogore.E sega gore dole site znaeme deka sme ok narod ,mirni,licni,poslushni,besh losha misla.Jas konkretno se gordeam zatoa sto sum makedonec poradi faktot shto sme edinstven narod koj ima pogolema dusha otkolku paricnik a sepak uspevam da opstaneme,vo stilot zemam plata 100 evra na kraj mesec trosham 200..Otkade mi tie 100 vishok poim nemam..E toa e ubavinata na ovoj narod.Znae da se zhali da leleka i da vika no na kraj kraeva znae da se snajde narodecot nash makedonski i da prezivee nezavisno od dadenata situacija.Makedonceto takvo kako shto go sozdal gospod znae da zhivurka,karakteristika shto mu ovozmozhila da opstane niz vekovite.Neka ne teche dobro e i da kape,chesto veli narodecov nash napaten i pak iznaoga sila da prodolzhi ponatamu i da se nadeva na podobro utre.Makedoncite nikogash ne predizvikale vojna.Sekogash nekoj drug ke se nametnel a nie sme go krkale stapot..I sepak imame dusha da proshtevame!Vo Makedonija postojat jaki vzaemno covecki odnosi nesto sto retko se gleda vo drugite zemji.Otsekogash komshijata bil prviot koj shto ti podava raka za bilo shto iako ponekogash go pcueme i ja kolneme negovata koza.:)Vo Makedonija seushte roditelite se bliski so svoite cheda i ne gi ostavaat na sred pat se dodeka se zhivi.Vo Makedonija roditelite zhiveat za decata!\Nema chovek shto doshol od strana a da ne zaprimetil kolku gostoprimlivi sme,kolku znaeme da ugodime na coveka,,, Epa ako ova ne ne krasi kako lugje i ne pravi posebni neznam shto...
Ako nekoj zema plata od 100 evra, a troshi 200, znachi krade od nekade ili nechesno gi zarabotuva, zashto pari od oblaci ne vrnat. Ponatamu, siot toj mir pred stravta, zhivurkanje, evrejski sindrom na napatenost, "jaki chovechki odnosi" : misli mu zlo na choveka, a koga kje mu se sloshi podaj mu raka; besmisleno zhrtvuvanje i osakatuvanje na decata, koi i na 40g. zavisat od mama i tato; prekumereno ugoduvanje na chovekot, duri i po cena na narushuvanje na Bozhjite zapovedi i kanoni na Crkvata; site tie osobenosti se mani na nashiot narod, a jas ne gledam povod za gordost. Jas bi se gordeela so mojot narod, koga bi bil chesen, smel, reshitelen i borben.
SpaceLily
quote:
Originally posted by Enigma Ako nekoj zema plata od 100 evra, a troshi 200, znachi krade od nekade ili nechesno gi zarabotuva, zashto pari od oblaci ne vrnat.
Jas zemam malce pojke od 100 evra a trosham 300 mesechno.Pa ni kradam ni nechesno gi zarabotuvam.
RaGeAnGeL taka je sesro..ti najcesno si gi zarabotuvash,biznisot tvoj e najstar biznis vo svetoF
SpaceLily
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
taka je sesro..ti najcesno si gi zarabotuvash,biznisot tvoj e najstar biznis vo svetoF
Zsh znaev deka ovake go napishis????[:D][:D][:D]E ko ke mi teknit pari za karta za amerika da te pusta kako ima zbirano i kakose ima macheno i pak ne si blagodarna[}:)][:D]
RaGeAnGeL [:X][:D][:D][:X][:D][:X][:D]vecno ke ti su blagodarna nego,kako ojt biznisot?
`Xa0c Ne se gordeam zosto sum makedonec...sranje smo
Goran-Skopje
quote:
Originally posted by `Xa0c
Ne se gordeam zosto sum makedonec...sranje smo
Ti si imash nekoj problem od druga priroda dechki.
`Xa0c
quote:
Originally posted by Goran-Skopje
quote:
Originally posted by `Xa0c
Ne se gordeam zosto sum makedonec...sranje smo
Ti si imash nekoj problem od druga priroda dechki.
Sekoj si ima nekakov problem od nekakva priroda Decki...ali problemot moj nema vrska so toa dali se gordeam so toa sto sum Makedonec,ednostavno iskren sum.Nemam zosto da bidem gord sto sum Makedonec,(?) pola svet ne ni znae za Makedonija..A i ne gledam nekakva VISTINSKA pricina vo tie navedenite prethodno...Kultura i muzika,unikatni bla bla bla-GLUPOSTI ZIVI!Sekoja zemja ima svoja kultura(podobra od nasava),muzika-ne sakam ni moabet da praem,unikatni-Po sto unikatni be?! i bukvalno: SRANJE SMO btw go zabrae toa : Goran-Skopje [;)]
Goran-Skopje Pa i pola svet ne znae kade e Swaziland pa nikomu ne mu e gajle za toa, i ne obrnuva vinmanie. Ama barem nie toa shto go imame treba da go chuvame, kakvo takvo. Za toa muzika, ova-ona, bla bla, ti si najmalku kompetenen da davash ocenki i da tvrdish vaka ili onaka, treba da razbirash neshto. A za "Goran-Skopje" ne se sekiraj, ne sum "zabrael", nego ne napishav za da te kopka zoshto e toa taka i da imash prichina povekje da doagash ovde na ovoj forum i da proveruvash od vreme na vreme.
Goran-Skopje
quote:
Originally posted by `Xa0c
quote:
Originally posted by Goran-Skopje
Ti si chul za otvaranje na novi horizonti i podobruvanje na intelektot kaj chovekot, za shetanje po svet? Shto se odnesuva za Toshe i MTV, ne obesuvaj poshto nashiov jazik e malku specifichen so malkute samoglaski shto gi imame i normalno deka sekoja pesna ne moze da se obraboti na Angliski bash vo taa forma kako shto e orginalot i da zvuchi kako shto reba. Ne e ova Angliskiot pa aj "woooww, yeeeaahhh" i se ostanato. Ako zemesh pesna od site tie hitovi tvoi i da ja prevedesh kje vidish deka dosta od niv se so najobichen text i ne se nisto podobri vo sporedba so pesnite na bilo koj MK pejach. Abe pa i jas, na kogo mu objasnuvam... p.s.I ne "lololukaj", pod potpis ne se stava nishto drugo, osven ako si nepismen, togash mozesh.
Pa zosto togas ne pravat pesni na angliski jazik?I koj spomna tekstot?Ni vo Makedonija ne se slusaat Makedonski pesni be,kaj i da projdes ima ili Stranska muz. Srpska,Bugarska ili slicno.Na edna ebana evrovizija ne mozemo da bidemo podobri od 20ti a ti mi zboris kolku smo samo dobri-Preslusaj se p.s. Potpisot bese od zaebancija,da sakav takov potpis ke go stavev na mestoto odredeno za potpis posle sekoj moj post p.p.s i da ne bil zaebancija-sto sakam mozem da pisem i kade sakam Palavi-Tetovo LOL
pppppsssssss. i da pishAsh...zatoa si tuka.
`Xa0c
quote:
Originally posted by Goran-Skopje
Pa i pola svet ne znae kade e Swaziland pa nikomu ne mu e gajle za toa, i ne obrnuva vinmanie. Ama barem nie toa shto go imame treba da go chuvame, kakvo takvo. Za toa muzika, ova-ona, bla bla, ti si najmalku kompetenen da davash ocenki i da tvrdish vaka ili onaka, treba da razbirash neshto. A za "Goran-Skopje" ne se sekiraj, ne sum "zabrael", nego ne napishav za da te kopka zoshto e toa taka i da imash prichina povekje da doagash ovde na ovoj forum i da proveruvash od vreme na vreme.
Cej sekunda,ti si vo Skopje ili USA?!Ako si vo USA sto koj k*rac mi opraas za nekakvo cuvanje na toa sto go "imame"?Za muzikata ova ona i bla bla bla ne sum ocenil ja tuku drugi,po "mnogubrojnite evropski i svetski nagradi",+ gledam tose na MTV go davaa sekoj den po 3 pati i hit na godinata e.A veruj "epten" me kopka toa tvoe "Goran-Skopje"...a toa sto ne proveruvam na forumov cesto kako sto proveruvav e zaradi slabata konekcija odkoga ke projde limitot od 4gb,taka da doagjam samo dur imam dobra konekcija.Mada sto ne e tvoj problem toa koga doagjam i kolku proveruvam,neli? Pozdrav Palavi-Tetovo lol
Goran-Skopje Ti si chul za otvaranje na novi horizonti i podobruvanje na intelektot kaj chovekot, za shetanje po svet? Shto se odnesuva za Toshe i MTV, ne obesuvaj poshto nashiov jazik e malku specifichen so malkute samoglaski shto gi imame i normalno deka sekoja pesna ne moze da se obraboti na Angliski bash vo taa forma kako shto e orginalot i da zvuchi kako shto reba. Ne e ova Angliskiot pa aj "woooww, yeeeaahhh" i se ostanato. Ako zemesh pesna od site tie hitovi tvoi i da ja prevedesh kje vidish deka dosta od niv se so najobichen text i ne se nisto podobri vo sporedba so pesnite na bilo koj MK pejach. Abe pa i jas, na kogo mu objasnuvam... p.s.I ne "lololukaj", pod potpis ne se stava nishto drugo, osven ako si nepismen, togash mozesh.
`Xa0c
quote:
Originally posted by Goran-Skopje
Ti si chul za otvaranje na novi horizonti i podobruvanje na intelektot kaj chovekot, za shetanje po svet? Shto se odnesuva za Toshe i MTV, ne obesuvaj poshto nashiov jazik e malku specifichen so malkute samoglaski shto gi imame i normalno deka sekoja pesna ne moze da se obraboti na Angliski bash vo taa forma kako shto e orginalot i da zvuchi kako shto reba. Ne e ova Angliskiot pa aj "woooww, yeeeaahhh" i se ostanato. Ako zemesh pesna od site tie hitovi tvoi i da ja prevedesh kje vidish deka dosta od niv se so najobichen text i ne se nisto podobri vo sporedba so pesnite na bilo koj MK pejach. Abe pa i jas, na kogo mu objasnuvam... p.s.I ne "lololukaj", pod potpis ne se stava nishto drugo, osven ako si nepismen, togash mozesh.
Pa zosto togas ne pravat pesni na angliski jazik?I koj spomna tekstot?Ni vo Makedonija ne se slusaat Makedonski pesni be,kaj i da projdes ima ili Stranska muz. Srpska,Bugarska ili slicno.Na edna ebana evrovizija ne mozemo da bidemo podobri od 20ti a ti mi zboris kolku smo samo dobri-Preslusaj se p.s. Potpisot bese od zaebancija,da sakav takov potpis ke go stavev na mestoto odredeno za potpis posle sekoj moj post p.p.s i da ne bil zaebancija-sto sakam mozem da pisem i kade sakam Palavi-Tetovo LOL
sasha najlepshi sme..:)))
ProMKD
quote:
Originally posted by sasha
najlepshi sme..:)))
TOO SASHA!
sasha ProMKD...bash mi e milo sho se slagas so mene...:))))
MAJA1 [/quote] Cej sekunda,ti si vo Skopje ili USA?!Ako si vo USA sto koj k*rac mi opraas za nekakvo cuvanje na toa sto go "imame"?Za muzikata ova ona i bla bla bla ne sum ocenil ja tuku drugi,po "mnogubrojnite evropski i svetski nagradi",+ gledam tose na MTV go davaa sekoj den po 3 pati i hit na godinata e.A veruj "epten" me kopka toa tvoe "Goran-Skopje"...a toa sto ne proveruvam na forumov cesto kako sto proveruvav e zaradi slabata konekcija odkoga ke projde limitot od 4gb,taka da doagjam samo dur imam dobra konekcija.Mada sto ne e tvoj problem toa koga doagjam i kolku proveruvam,neli? Pozdrav Palavi-Tetovo lol A i ne gledam nekakva VISTINSKA pricina vo tie navedenite prethodno...Kultura i muzika,unikatni bla bla bla-GLUPOSTI ZIVI!Sekoja zemja ima svoja kultura(podobra od nasava),muzika-ne sakam ni moabet da praem,unikatni-Po sto unikatni be?! i bukvalno: SRANJE SMO [/quote] Lele prv pat da se iznerviram na forumov, wow mu se cudev na zlloty[:)]kako moze da se nervira za nekoi raboti na mirc ili na forum.Ama ete go doziveav [xx(]. Lele `Xa0c , i da ne se gordeeme deka sne Makedonci poradi toa sto Tose ne go imalo na MTV[}:)]. Ne znam kaj se naogas sega, predpostavuvam vo MKD... Samo bi ti posakala da se iselis od tamu pa da vidis sto narod ima po svetov. Znam gledas po MTV i po drugi kanali, lele kakvi se wow, lele dobivaat nagradi ... Ne e toa toa sto treba da ne pravi gordi. Ne . Da vo pravo si i vo MKD ne se slusa makedonska muzika, i jas ne slusav mng[:(] ali sega zalam. Otkako se iseliv samo toa baram da slusnam, nesto nase , nesto od zemjata vo koja sum se rodila.Za site sto se vo MKD neka otidat poveke od godina dena vo stranstvo i ke vidat. Ne e gordosta da dobivame nagradi. Da ti kazam koga pocnaa olimpiskive igri, i koga dojde na red MKD da ja predstavat, samo sto go vidov znameto mi se nasolzija ocite, a ne mislev uf sto sne otisle na olimpiski irgi koga nema nisto da na pravime. Ne e toa toa, za mene GORDOSTA deka sum Makedonka mi e neopislivo cuvstvo. A ako si mislis deka USA ili Canada ili pa Anglija se nesto, veruvaj se lazes " Prost narod, silna drzava"- samo toa pravilo mi glasi za niv. Ziveam tuka i gledam. Luge bez cuvstva, ne zboram site ali poveketo DA. E kaj nas toa go nema. Ke se nadovrzam i na pisanoto od Enigma ( deka tie sto pravat 100 eu a trosat 200 eu , deka kradat) a znes sto jas go imam slusnato 100 eu pravam 200 eu trosam i 200 eu stavam na strana [;)]. Ne Enigma se snaogaat. I nacinot na ziveenje e mng podrug nego vo stransto. Narodot e sekogas vesel, drzuzejubiv, jadat, pijat, se raduvaat.Kako sto pisa Goran_Skopje " koj ne moze be?". P.S Edno prasanje, zs site sakaat da ne zemat ( sosednite drzavi)? " toa sto ne e dobro site go otfrlaat, ali toa sto e najdobro site go sakaat"[;)] Pozdrav so pesnata " GORDA SUM MAMO MAKEDONKA"- iako znam ima drug topik za pozdravi i cestitki[:D]
toni_a
quote:
Originally posted by prilep9prilep
a be uste nisto nemam najdeno.samo se izgubiv psihicki.nemav zelba za pisuvanje.za nisto.sega malce se oporajv i eve me pak.dojdov da se pogordem:)
quote:
ebavi makedoncite!si rekov sega ko ce otvoram eden kup gordi makedonci ce vidam.ko to,nisto!j#180;zk da vi e.
Prilep poleka so toa holandijata,treba chovek da se adaptira na pochetok [:D]
prilep9prilep a be kaj ste decki?suba tema ste otvorile.i da vi kazam nesto.jas si se gordem so sum makedonka.moma - makedonka.i so?mozi ne sme najdobri,arno ama podobri od nas nema.koj se porni od nas kazete mi???nikoj!caroj sme.
Lidija Prilep kaj so be ti :), te snema si najde nekoe Makedonce tamu vo Holandija bese, ne? I zatea ne ne druzis poke na forumot, a?!? :) Pozdravvvvvv!
prilep9prilep a be uste nisto nemam najdeno.samo se izgubiv psihicki.nemav zelba za pisuvanje.za nisto.sega malce se oporajv i eve me pak.dojdov da se pogordem:)
prilep9prilep gorance za to "psihicki izguben"........ce vidis.....se osejca:)