Bosna voveduva vizi za Srbija ?
Bosna voveduva vizi za Srbija ?
OooOo BiH uvodi vize za SCG? Evropska unija trazi da BiH, ukoliko zeli bezvizni reZim za svoje gradjane, uvede vize za gradjane Srbije i Crne Gore i Turske. „Ovo je samo jedan od primera koji potvrdjuje da tehnichko ispunjenje kriterijuma nije jedini uslov za liberalizaciju viznog rezhima. Uvodjenje viznog rezhima za gradjane ove dve zemlje je pitanje nacionalnog interesa”, rekao je Zoran Perkovich, pomo#263;nik ministra za medjunarodno-pravne poslove u ministarstvu spoljnih poslova BiH. On je kazao da preporuka za uvodjenje viza stoji u analizi uskladjivanja zakonodavstva BiH i EU u oblasti viza, migracija i azila.
Lidija Eh...evropska unija, unija e ama evropska nikogas ne bila, a nema ni da bidi. Poubo unija na lepoto evropsko drustvo da se vika, so mozi da si igra kako saka so "nelepoto" evropsko drustvo. Ko velam deka EU e za nigde nikoj ne me slusa :)
Goran-Skopje Lidka, ne kje si vo pravo, aj bidi realna. Site ovie drzavi koi se stolb na EU se so nevidena kultura, naviki, vlade red i pochituvanje. Aj najdi ne nas vo primerive? Nie ne znaeme pozadi zolta linija na shalter da chekame, a kamoli neshto drugo. Mislam, da se razbereme... G.
OooOo
quote:
Originally posted by Lidija
Goran :) sega samo so se iskluciv ama go vidov komentarot pa morav pak barem na kratko da se vratam. Vidi sega ako nie ne znajme kako red se ceka so treba nekoj da dojdi i da kazva kako red da se ceka, zosto bas tie drzavi i nivnata definicija od red cekanje da bidi nametanta na site. Zosto treba sekoja edna zemja so ne ceka red ko so Francija, Svedska, Germanija... ceka red da go preobrazi cekanjeto na red ko niv. Ako unijata bese unija za Evropa, i togas mislam za cela Evropa nezavisno da dali si A, V ili S drzava togas sekoj eden ke bese prifaten kako so e, a ne ti so se najdolu na listata da ti bidi naredvano celo vreme vaka ke prajs taka ke prajs ako sakas da se druzis so nas, kako nekoj drveni kukli.
Greshno gi tolkuvash rabotite. Ne se raboti za drveni kukli.
quote:
Inace tie nevidenite kulturi vo Evropa, treba samo malku epten malku da cepnis pod povrsinata i ke vidis deka ne se ni tie tolku nevideni, ostanalo to od staro vreme. Se se raboti za mok, pari, da se pokazi sila, taka da duri vo lepoto evropsko drustvo daleku se site clenovi od isto znacenje,togas ne zboram za novodojdenicite, tuku primer clenoj ko Svedska kolku jak glas imat tie, ne mnogu, ima pojaki glasoj.
Postojat iskluchoci. I ne e se do kulturata, rabotata e shto tamu vazhat zakonite. Ne deka Makedonskite zakoni se loshi, tuku samo ne se primenuvaat!
suspect Sorry....nemam komentar okolu vizite,ama za kulturata.....nasha.... Ne e losho ako nekoj ni sugerira dobro odnesuvanje ili red....tuku rabotava e sho nie znaeme sho e red i disciplina ,ama ne sakame da vazhi za nas.Kako znaeme dobro da se odnesuvame nadvor od MK i toa bez nekoj da ni kazhi predhodno,a doma ....??? vo stilot "ako se mozhi..." Zholta linija......sigurno daleku podobro otkolku nekoj da se trilka zad tebe ili da ti burichni vo tashna. Inaku....zakonite ...da.....od kaj da se pochni? Kulturni site ke bidat,ako se kaznuva nepristojnosta... Za EU....samata ideja za nejzino osnovanje e dovolno objasnuvanje zoshto site zemji vo Evropa ne bi mozele da bidat chlenki takvi kakvi shto se.
јузер
quote:
Za EU....samata ideja za nejzino osnovanje
Безцаринска унија за челик меѓу Франција и Германија?
quote:
Evropska unija trazi da BiH, ukoliko zeli bezvizni reZim za svoje gradjane, uvede vize za gradjane Srbije i Crne Gore i Turske.
Србија заради србите од БиХ, Турција заради муслиманите, а Хрватска камо ја заради херцеговците а?[:D]
OooOo
quote:
Originally posted by suspect
Kako znaeme dobro da se odnesuvame nadvor od MK i toa bez nekoj da ni kazhi predhodno,a doma ....???
Da si zhiva i zdrava :)
dada Sani EU kje im gi dade kriteriumite za dodeluvanje vizi ili BiH sama kje si se snajde?:)
Lidija Goran :) sega samo so se iskluciv ama go vidov komentarot pa morav pak barem na kratko da se vratam. Vidi sega ako nie ne znajme kako red se ceka so treba nekoj da dojdi i da kazva kako red da se ceka, zosto bas tie drzavi i nivnata definicija od red cekanje da bidi nametanta na site. Zosto treba sekoja edna zemja so ne ceka red ko so Francija, Svedska, Germanija... ceka red da go preobrazi cekanjeto na red ko niv. Ako unijata bese unija za Evropa, i togas mislam za cela Evropa nezavisno da dali si A, V ili S drzava togas sekoj eden ke bese prifaten kako so e, a ne ti so se najdolu na listata da ti bidi naredvano celo vreme vaka ke prajs taka ke prajs ako sakas da se druzis so nas, kako nekoj drveni kukli. Inace tie nevidenite kulturi vo Evropa, treba samo malku epten malku da cepnis pod povrsinata i ke vidis deka ne se ni tie tolku nevideni, ostanalo to od staro vreme. Se se raboti za mok, pari, da se pokazi sila, taka da duri vo lepoto evropsko drustvo daleku se site clenovi od isto znacenje,togas ne zboram za novodojdenicite, tuku primer clenoj ko Svedska kolku jak glas imat tie, ne mnogu, ima pojaki glasoj. Taka da so vredi i kultura i status so ovie drzavi imat ako ja zloupotrebvat na vakov nacin, kako primerot so Bosna i vizite so e samo eden od mnogute. Aj sega odam ne pisi utre pisi za da ne treba da se vratam pak :))))))
Lidija Ne se raboti za drveni kukli ama za marioneti ili kako se vikat tie so koncite!? Ama taka e ko e coek zavisen ke prifaka se, ama to ne go praj celiot proces fer, daleku od to, ama to e to zivotot, svetot ne bil ni ke bidi fer. :( Evropskata unija si gleda i sekogas ke si gleda da si gi cuva i neguva svoite interesi i togas to ne vazi to za site clenoj tuku za tie golemite ribi, tie so gi imat glavnite ulogi. Mnogu im e niv gajle za Bosna, Srbija, Makedonija i slicnite drzavi. Se za korist. Ako tie navistina se grizea za Evropa ke bese poinaku, a ne vaka napraj ova-ona, a ne aj uste ova, uste ova, e cekaj sega ke vidime mozi ke dobiete status ama cekaj uste ova i do beskraj. Ama to e to, sekogas e taka vo ova igra toj so ja ima silata toj upravuva.
OooOo Jas te razbiram shto zboruvash, ama samo naiven deneska bi poveruval vo FER. Deneska sve e korist. Inaku pogledni go [url="http://www.deviantart.com/view/11257382/"]ova[/url] mnogu iskreno i fer napraveno :)
suspect Hahahaaaa...interesno stvarno....odnosno....vistinito.Utre ce go prezentiram na uciliste....imam bash takov chas....EU i Evropa. Fala...[:)]