Pirsing
Pirsing
The_Crow Pirsingot trend na modernoto vreme ili pred se custvo za sadomazohizam. Pirsingot kaj nas e vo poln trend. Se poveke mozat da se vidat devojki i maski so metalni parcinja na usnite, vegite, jazikot, pupacite, gradite usite i ne se taka vise zabavni, genitaliite. Sto e toa sto gi tera mladite luge da go masakriraat teloto so takvi stvari. Najcesto kon pirsing mladite devojki momci pribegnuvaat bidejki sakaat da gi vidat vo sredinata vo koja ziveat. Dali se raboti za cuvstvo na inferiornost ili za nesto drugo. Nemam pirsinzi nitu bi sakal da imam, megutoa me interesira clenovive na forumot sto imaat da kazat za i okolu pirsingot. Najcesto mladite pomegu 17-25 resavaat da si stavat parce metal, no najcesto toa go pravat vo nesterilizirani uslovi sto e osobeno opasno po zdravjeto kako sto se razni vidovi hepatitisi b,c ne znam kakvi se gi ima. Inaku prosecnata cena na pirsingot vo makedonija i na zapad ne e ista kaj nas se dvizi od 500-1000 denari dodeka na zapad e malku poskapo i se dvizi nekade okolu 40-50 amerikanski dolari.
Enigma Produpchuvanjeto na delovi od teloto, t.e. obelezhuvanje (dodavanje na beleg) ne e neshto novo, ami se praktikuvalo vo antichkiot svet, odnosno, poteknuva od trajbalizmot (plemenskite ureduvanja), vo koi imalo najrazlichno spiritualno (ne duhovno) i seksualno znachenje vo zavisnost od veruvanjata i tradiciite na pleminjata. Vo novata hristijanska era, a osobeno vo nashiot vek, obelezhuvanjeto na teloto so "piercing or tatoo", ne e nishto povekje od sueverie i glupa moda, t.e. ludost.
toni_a znachi i na devojkite im go skratuvash ova "pravo"? a preporaki za frizura i brada(kako kaj mazhi,taka i kaj zheni)?
RaGeAnGeL eptem sakam pirs na jazik....valjda ke stavam...a vo kraen slucaj obavezno ke zakacam na papuk
OooOo Drugite kako pravat ne me interesira, jas nikogash ne bi go napravil toa na moe telo.
Lidija Epten ubo e na vegata, ama definitivno nema nikogas da stavam, jas malku usite gi imam napraeno dupcesti ama to ne se vazi to e naj-noramlnoto mesto. Inace na tie ponormalnite mesta dosta ubo izgleda, na nos, na usta i taka i taka, na papuk simpaticno i dosta e. Naj-katastrofa spored mene nad nosot, pomegu vegite, strasna rabota. A inace zosto se poke se pirsat lugeto neznam...tipsko, moderno, malku ili malku poke te istaknuva od mnozinstvoto.
dada Sani Pirsing na ramno stomache ponekogas mi doaga kako ne taka losa ideja:) Za zal ne mozam da go kazam istoto i za pirsing na nos, vegja, jazik, bradavica...A toa na stomacheto em mi iska, em ne mi stiska:))) Se somnevam deka nekogas kje mi stisne:)
wolf_pack На стомачето е секси кај дамите:) Вери Секси:))
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
eptem sakam pirs na jazik....valjda ke stavam...
Fellatio time:)))
The_Crow abe vidi ponekogas pirsingot znae da bide dosta seksi i provokativen megutoa ne sekogas ima mesta na koi voopsto ne lici kazano narodski.
GoDsHaNd Bi stavil pirs na dvete bradavici i isto taka alka na usnata na drugi mesta ne
RaGeAnGeL jas ne znam so si cekal do sega...imas kvalitetni bradavici
GoDsHaNd Fala i ti imash kvalitetni bosici :) Pa malku sse problem pirsovi na bradavici :)
RaGeAnGeL ne e problem per...bashka baba ti ne ke mozit da ti gi vidit uzivaj:))a jas ko ke dojdam ke te shetam u park so sindzirche za bradavici:))top:)
GoDsHaNd A jas ke te tegnam za boskite ko kravite koa gi molzat:) Abe baba mi ne frka, frka e za mene dur se naviknesh ke pomine bajagi vreme:D
RaGeAnGeL [:D] jas na tebe ili ti na mene...pih ,te znam,ic ne e problem za naviki [:D]
GoDsHaNd Obostrano za da bide pointeresno:D
RaGeAnGeL sekogas obostrano bilo:))
GoDsHaNd Tinja si.
Tanja19 za zenskite na stomak mi se sviga...a kaj maskite na ustata...ne mi se sviga pirs na nos,vega...ustvari i na jazikot ne e loso... ali toa vi e pominata moda...vike ako se odlucuvas za pirs e togas daj zemi sledi malce...voa ti e posledna moda,gledaj What some people do for fashion:))) [img]http://www.museumofhoaxes.com/EE/images/forumuploads/fashion-1_lg.jpg[/img] [img]http://www.museumofhoaxes.com/EE/images/forumuploads/fashion2_lg.jpg[/img] [img]http://www.museumofhoaxes.com/EE/images/forumuploads/fashion5_lg.jpg[/img] [img]http://www.museumofhoaxes.com/EE/images/forumuploads/fashion4_lg.jpg[/img] [img]http://www.museumofhoaxes.com/EE/images/forumuploads/fashion3_lg.jpg[/img] za merak,korsetce za sekoa prigoda....toa ti e Latest fashion .... jas stvarno se trudam da sledam moda ... ali via pat...think I'll pass!!!!!!!!!!!!!
Tanja19 [img]http://bigpicture.typepad.com/writing/images/side_pierce.jpg[/img]
Tanja19 [img]http://bigpicture.typepad.com/writing/images/back_pierce_formal.jpg[/img]
c0nGuR И на што личат сликиве не ми е јасно само, некоја лепота или грозота? Болна работа![}:)]
SpaceLily Grozno e stvarno.
OooOo Se i seshto sheta na zemjava ;)
SpaceLily
quote:
Originally posted by OooOo
Se i seshto sheta na zemjava ;)
Pero klaj ti onakvi pirsoj ama ona trakana ne vo pandelka tuku nemski vrzija pofaca e[:D][:D]
OooOo Jas shal kje stavam, traka ne e vekje vo moda!
RaGeAnGeL zenive ne smeet da se so eptem kratka kosa spored Pavleta niti pak da noset "mashka obleka"