Macedonia vs. Europe
Macedonia vs. Europe
VeGaS [url="http://www.deviantart.com/view/11257382/"]Razliki & slichnosti[/url]
Unreal
quote:
Originally posted by VeGaS
[url="http://www.deviantart.com/view/11257382/"]Razliki & slichnosti[/url]
Ovde bi se zadrzal samo na razlikite zatoa sto slicnostite tesko mozat da se najdat. Znaci 1.Законодавство на нула 2.Демократија (тука некаде, према нулата) 3.Морална Свест на граѓанинот (према нула) 4.Морална одговорност (на нула) 5.Инфраструктура (према нула) 6.Политичка свест и одговорност (тотална нула,ако ја има достигната е) 7.Администрација (на нула) 8.Непотизам (на највисоко можно ниво) 9.Телекомуникации (тежок монопол,што значи ограничување до пристап на информации) 10.Економија (најважното,а без погоре наведените работи невозможно да се достигне повисоко ниво, што значи уште една тотална нула) 11.Човекови права (нарушени во повеќе случаи) 12.Образование (нула) 13.Расположение за реформи (нула) 14.Корупција (највисоко можно ниво) 15.Организиран Криминал (највисоко можно ниво) 16.Злоупотреба на службена должност (се користи секаде каде што се може и до каде ќе се стигне) 17.Земјоделство,не се подржува (ЕУ одделува најголем процент од својот буџет за земјоделството, а МК обратно) 18.Дипломатија ,тотално промашување) 19.Недоволно стимулирање за привлекување на странски инвестиции 20.Катастрофална фискална и макроекономска политика итн итн Сличности мислам дека и немаме, многу далеку сме дури и од она најважното за нас, а тоа е моралната свест на граѓаните, некој ќе рече дека заради свеста на политичарите сме стигнале до овој степен, но кој нив ги гласа? Впрочем и тие се на прво место граѓани, нели?
dejan hahah sum go videl[:D]
VeGaS abe shto im e na lugjevo vo posledno vreme... [img]http://forum.kajgana.com/images/emot/pop.gif[/img]