BUCKOVSKI GO PRONAJDE!!! VINOVNIKOT
BUCKOVSKI GO PRONAJDE!!! VINOVNIKOT
NACIONALIST Бучковски: Опозицијата не води во политичка дестабилизација „Ова е вовед за политичка дестабилизација, кој одговорно тврдам, дека го стимулира опозицијата“ Опозицијата стимулира вовед во политичка дестабилизација на земјата. Со вакво обвинување премиерот Бучковски денеска прави директен удар, да ја симне одговорноста на власта за неуспешното менаџирање на граѓанското незадоволство од една и од друга страна, повторно да и ја фрли ракавицата на опозицијата, дека таа е факторот што ќе го релативизира прашањето за избори и пред редовниот јулски термин. „Гледајќи како опозицијата влезе во предизборна кампања, злоупотребувајќи ја маката на тутунопроизводителите, зголемувајќи го притисокот на различни целни групи сметам дека го губи компасот“, изјави Владо Бучковски, премиер. „На овој начин не може да одиме во разговори за предвремени избори. Ова е вовед во политичка дестабилизација, кој одговорно тврдам, го стимулира опозицијата“, рече Бучковски. Всушност, Премиерот денеска и го повтори ставот дека може да се оди и на избори пред редовниот термин во јули, но најнапред да се донесе изборниот законик и пакетот за судството. „Сметам дека е најдобро за Македонија јули и август да ги искористи за формирање на нова влада. Тоа значи дека јас сакам да направиме избори пред редовниот термин кој е 3 јули“, додаде Премиерот. Но, Премиерот не спомена предвремени избори во мај, на што инсистира опозицијата, која минатата недела ја потпиша Декларацијата за фер и демократски избори, испорачувајќи ја волјата или овој или редовен термин во септември. i konecno buckovski e otkri amerika, znaci sprema negoviot bolen um za slucuvanjata vo Makedonija i protestite na tutunarite, i protestite za prodazna na ESM, i za nesposobnosta negova kriva bila opozicijata, gospod na ne cuva od vakov LUDAK, kako sto e buckovski.
asalvari
quote:
Originally posted by NACIONALIST
i konecno buckovski e otkri amerika, znaci sprema negoviot bolen um za slucuvanjata vo Makedonija i protestite na tutunarite, i protestite za prodazna na ESM, i za nesposobnosta negova kriva bila opozicijata, gospod na ne cuva od vakov LUDAK, kako sto e buckovski.
pa i nee kriv bucko, niti e glup. Samo najde plodna pocva, kade koj i da se kaci na masa i vikne "ajde po mene" site ke trgnat po nego... (lemmings?). Problemot e vo onie sto trgnuvaat po nego...
tomislav1978
quote:
Originally posted by NACIONALIST Бучковски: Опозицијата не води во политичка дестабилизација
seljo ne floodiraj, ova e vece postirano na drug topik