спин доктори
спин доктори
orlak дали во македонија има спин доктори или она што во меѓународната политика се нарекува лица кои владејат од сенка и кои ги донесуваат сите важни одлуки кои само актуелната власт ги спроведува. јас мислам дека македонија со досегашната пракса потврди дека е плодна почва за вакви спин доктори. некои велат има влашко лоби за економско осиромашување на стопанството на македионија и нивно лично богатење. некои велат дека има дел од стариот комунистички систем што се групирани во називот „фамилијата„. а за трети незнам времето ќе покаже, впрочем досега само овие две групации се евидентни во јавноста, и тоа од страната на СДСМ како моќните бизнис лобиа, а во времето на ДПМНЕ истите беа предмет на рекет и изнуда. главното осило се наоѓа во комерцијална банка. ај да ве чујам!!!!!!
tmoro Dali ke gi nareces spin doktori ili so nekoe drugo ime ne e ni tolku vazno,znam deka sme protektorat samo ne se spomenuva javno.Tolku vladi se smenaja a site bez blagoslov od Brisel i Vasington ne mozat ni edna mala odluka da donesat. Od sve sto nabroja e tocno 100% taka sto ne veruvam deka ima nekoj koj bi go demantiral ova so isklucok a nekoj e soucesnik so niv.
ProMKD Tocno e deka nisto ne se pravi bez amin od zapadot. No situacijata e ista niz celiot balkan.
Pina A zoshto togash frlame drvja i kamenja po sekoja vlada ili poedinci, i gi obvinuvame za sostojbata vo koja se naogja Makedonija. Ako se oni samo izvrshiteli na instrukciite od Brisel, Washington... znachi samo si ja vrshat rabotata. Edno vreme Belgrad ja imashe taa uloga. Sega sme na konj, Brisel, Washington Svakog dana u svakom pogledu sve vishe napredujem... "Tatko na sluzhben pat"
ProMKD Epa frlame vo vladite posto nie ne sakame da bide taka kako sto e. Jas na primer (i cela Makedonija) bi sakal Makedonskata vlada da odlucuva za sebe, da bide fer i demokratska vlada, i da ne mora da prima instrukcii od stranstvo. Zatoa frlame kamenja po site vladi, posto site od 1991 do denes bile samo kukli za bogatite zapadnjaci.
orlak ВИДЕТЕ ЈАС невелам за овие надворешниве актери јас говорам за внатрешниве актери . ме свајчате нели???????? тморо вели протекторат абре босна је протекторат а мие од босна сме еј 500 километри подалеку свајчаш. за босна се вели дека е еден хибриден режим во кој имаме контролирана демократија во која надворешните играчи се се уште главни играчи во државата. па тија имаат висок претставник и тоа на папирус. а мие го имаме бучко тхе Сумермен конташ??????????? е кај е бучко таму е и кој друг ако не љубчо или со два збора владеење на бандитизам. јасно!!!!!!!!!!!!!!!!